Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#13726 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Tomahawk11 wrote:
supercali wrote: Vogosca kosevo ima jednu traku
Mi pricamo o glavnoj sa 3
Kao sto rekoh iznad je li papak kreten i sl je druga strana price i ne pisem nigdje je li to ok ili nije nego da ne mozes biti kaznjen
Nisi skonto poentu.
Ako ti smeta taj koji vozi under 40 na potezu Vogošća - Koševo, onda ti smeta, opstruiše i na glavnoj sa tri trake i to je to.
Manje boli gdje su tri trake. :mrgreen:
girl

#13727 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by girl »

skretanje za vrace, sa grbavice. kolona je odvratno duga. svaki dan ima ovakvih. policiju sam vidjela samo jednom da kaznjava i to su bili u prolazu.
Image
Image

registracija ovog prvog je : J51-K-594
Last edited by girl on 13/12/2017 13:46, edited 1 time in total.
beni-bu-man

#13728 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

girl wrote:skretanje za vrace, sa grbavice. kolona je odvratno duga. svaki dan ima ovakvih. policiju sam vidjela samo jednom da kaznjava i to su bili u prolazu.
Image
Image

trebala si samo po gasu i kucnut ga :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#13729 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

konektovan wrote:
Manje boli gdje su tri trake. :mrgreen:
Doduše.
Al ako te ko snimi da se puno prestrojavaš, prijavi patroli i opeti si nahebo :mrgreen:
supercali

#13730 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Tomahawk11 wrote:
supercali wrote: Vogosca kosevo ima jednu traku
Mi pricamo o glavnoj sa 3
Kao sto rekoh iznad je li papak kreten i sl je druga strana price i ne pisem nigdje je li to ok ili nije nego da ne mozes biti kaznjen
Nisi skonto poentu.
Ako ti smeta taj koji vozi under 40 na potezu Vogošća - Koševo, onda ti smeta, opstruiše i na glavnoj sa tri trake i to je to.
A ti ne kontas razliku izgleda izmedju vogosca kosevo i glavne
Reci mi gdje je lakse obici takvo auto na glavnoj ili na v-k
Tomahawk11
Globalni moderator

#13731 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

supercali wrote: A ti ne kontas razliku izgleda izmedju vogosca kosevo i glavne
Reci mi gdje je lakse obici takvo auto na glavnoj ili na v-k
Jok eto, ne kontam. Nema to nikakve veze s onim što ja želim reći.
Ali ti se uhvatio ko pjan plota i ne popustaš.
Znam, bolan, da je prema Vogošći cesta sa po jednom trakom u oba smjera i da je u gradu glavna sa tri trake.
Eto, jesmo li to razjasnili? Biće da ja to ipak kontam, ali ti ne kontaš poentu vozača koji pravi problem i tamo i ovamo.
Eto neko jutro, drotovi idu 40 srednjom, okolo s obje strane dupelizači voze istom brzinom, jer toliko ide policija, gdje ćeš ti brže :-)
Automatski se pravi čep. Obići ćeš...gdje?
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#13732 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

girl wrote:skretanje za vrace, sa grbavice. kolona je odvratno duga. svaki dan ima ovakvih. policiju sam vidjela samo jednom da kaznjava i to su bili u prolazu.
koliko sam puta tu policiju vidio da to rade, to je show. Lafo upale rotacije i ubace se. Ili još mi jače, stanu na ono malo ocrtano ostrvce, čim ovi prema gradu stanu, piče gore.
Naslovnica

#13733 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Tomahawk11 wrote:Ne priča se ovdje o onima koji voze 60-70 kmh, pa ne vozi niko 100 kmh, pa da je to sporo i da smeta, ovdje se priča o guslatorima koji idu 30-40, prave gužvu, stvaraju čepove i zaboli ih lijevo mudo što je to tako.
Slažem se sa ovim postom, a i sa Bettermanovim.
tempuser

#13734 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

supercali wrote: Ovo sto je goran postavio smo sve vidjeli i ovdje prije ovoga sto je sada postavio
Nigdje mu nisu odgovorili koja je to eventualno brzina ker ti po glavnoj mozes napraviti kolonu i sa 55 jel to za kaznu?
Skino sam te s ignore liste samo da te pitam
Koliko glup i djon obraz moras biti da se poslije svega javis i jos nesto osporavas? Dobio si odgovor za koji te postavio na pravo mjesto, guslanje u srednjoj i lijevoj traci se smatra ometanjem saobracaja i kaznjivo je.
Koliko glup moras biti da ne razumijes da se brzina ometanja saobracaja ne moze odrediti jer ona zavisi od brzine okolnog saobracaja.
Koliko glup moras biti da ne razumijes da ti na istoj dionici pri istoj brzini od npr 40 kmh mozes biti najsporiji i usporavati saobracaj je su uslovi na cesti idealni i jer je brzina odvijanja saobracaja oko mene veca od 40 km ali i da sa 40 kmh mozes biti i najbrzi jer su uslovi na cesti losi, magla, noc i led i jer je brzina odvijanja saobracaja manja od 40 kmh.

(1) Vozač je dužan da brzinu kretanja vozila prilagodi osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja, saobraćajnim znacima i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo može blagovremeno da zaustavi pred svakom preprekom koju pod navedenim uslovima može da predvidi.
supercali

#13735 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Je li ti uopste cutavo vrijeme kontas sta ja tebe pitam?
Jesi li ti glup ili neces da shvatis o cemu pricam pa da ne bi eventualno bio u pravu?
Ovaj odgovor koji si dobio smo imali i prije ovog odgovora od policije ili kome si vec pisao i oni ti samo napisali sta rade a da ne objasne sta je normalno odvijabje saobracaja i sta je ometanje vozaca iza

Ja te opet pitam koja je minimalna brzina koja se smatra da ne ometas saobracaj?
Tomahawk11
Globalni moderator

#13736 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

Valjda ona koja je moguća i dozvoljena u datom momentu obzirom na uslove na saobraćajnici.
amar1994

#13737 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

beni-bu-man wrote:
Image
Image

trebala si samo po gasu i kucnut ga :mrgreen:
ma samo naguzit govno na neki trotoar i sl . , npr. oni zuti :thumbup:
tempuser

#13738 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

supercali wrote:Je li ti uopste cutavo vrijeme kontas sta ja tebe pitam?
Jesi li ti glup ili neces da shvatis o cemu pricam pa da ne bi eventualno bio u pravu?
Ovaj odgovor koji si dobio smo imali i prije ovog odgovora od policije ili kome si vec pisao i oni ti samo napisali sta rade a da ne objasne sta je normalno odvijabje saobracaja i sta je ometanje vozaca iza

Ja te opet pitam koja je minimalna brzina koja se smatra da ne ometas saobracaj?
Znao sam da si cicpi, da ti se prividjaju saobracajni znakovi, predpostvljao sam da si glup, ali nisam znao da si nepismen

Obavještavamo da policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, na putu u naselju na kojem se saobraćaj vozila odvija u istom smjeru, gdje postoje dvije ili više obilježenih saobraćajnih traka za kretanje vozila, kako ne bi došlo do ometanja saobraćaja ili usporavanja toka saobraćaja... kao i prema vozačima vozila koji smanji brzinu kretanja vozila do te mjere da svojim vozilom pričinjava smetnju normalnom odvijanju saobraćaja (čl. 43. stav 2. ZOOBS).

Ti si tvrdio da spora voznja nije ometanje soabracaja i nije kaznjiva. Dobio si dokaz da jeste, zbog patoloske potrebe da kontriras si ispao nevidjeno glup. S obzirom na navedeno ne ocekujem da razumijes da sam ti to vec objasnio i dao konretan primer kako je nemoguce odrediti minimalnu brzinu jer je ona varijabilna buduci da zavisi od vise faktora, a navise od glupih curica za volanom.

Prenesi roditeljima moje saucesce zbog toga i sad opet ides na ignore.
Last edited by tempuser on 13/12/2017 16:18, edited 1 time in total.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#13739 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

Sinoc se presaltam u desnu, da testiram teoriju da je traka za sporace. Posteno se sjebem, jer sam izgledao kao vozac formule 1 u odnosu na ostale dvije trake u kojoj su brzaći.
beni-bu-man

#13740 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

un1ted wrote:Sinoc se presaltam u desnu, da testiram teoriju da je traka za sporace. Posteno se sjebem, jer sam izgledao kao vozac formule 1 u odnosu na ostale dvije trake u kojoj su brzaći.
na kojoj relaciji ?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#13741 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

M. Dvor - Stup i nazad. Malo sam guslao lijevom da vidim cega ima i zadesi se koji "sporac", ali i pri kisi po noci nisam imao problema da ih obidjem, zastekam se u desnu i guslam sve do Dvora s ugodnih 65km/h.
beni-bu-man

#13742 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

un1ted wrote:M. Dvor - Stup i nazad. Malo sam guslao lijevom da vidim cega ima i zadesi se koji "sporac", ali i pri kisi po noci nisam imao problema da ih obidjem, zastekam se u desnu i guslam sve do Dvora s ugodnih 65km/h.
Mjera :mrgreen:

meni to nije jasno to desna spora ovo ono

ja nekakvom logikom vozim npr. kao ti M. Dvor - Stup picim sve srednjom trakom i kad se trebam negdje iskljuciti prije se presaltam u densu ili lijevu
mega_mashcine

#13743 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mega_mashcine »

un1ted wrote:Sinoc se presaltam u desnu, da testiram teoriju da je traka za sporace. Posteno se sjebem, jer sam izgledao kao vozac formule 1 u odnosu na ostale dvije trake u kojoj su brzaći.
to sam ja vec govorio, najcesce vozim desnom jer sam pocetnik, i bas cesto prolijecem pored ovih iz srednje i lijeve, raja valjda izbjegava desnu, sta li.. jos samo da je manje onih rupa, kako bi valjalo. :D
ali sam sinoc isao srednjom i naletim na neku manju kolonu, voze 50, a lijeva traka potpuno prazna, nigdje nikog ni na vidiku, presaltam se u lijevu i picio 70km/h, ljepota.. :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#13744 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Je li kaznjivo guslanje u desnoj? :mrgreen: :mrgreen:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#13745 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

Better Man wrote:
Izvini, ali zakon su pisali nepismeni idioti. Je li ograničenje 60 km? Jeste. Vozim lijevom trakom, jer me vodi do cilja
a ti si kao pismen? sto ne napises onda neki zakon?eto ja vozim 80 lijevom trakom iza tebe i duzan si da se sklonis jer me ometas.tebe nije briga sto cu ja platiti kaznu.gdje ti je cilj? od stupa do visokog vozis lijevom trakom?
za one siljke,zabrane,oduzimanja i ostalo :lol: :lol: :lol: :lol:
nagibSA

#13746 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nagibSA »

I ja najscesce srednjom idem i prestrojavam se po potrebi. Desna traka od Stupa prema gradu je puna sahtova i nekakvih rupa. Guzva u desnoj je nezgodna i za one sto se ukljucuju na glavnu cestu. Neki to i razumiju pa ne voze desnom ako nije guzva, izmedju ostalog i ja.

Ovo je tema rupa bez dna, svako ce na svoj nacin shvatati ometanje saobracaja i neko guslanje. I kao da procitah na onom dopisu nesto kao osim ako nisi blizu raskrsnice za skretanje lijevo...sto je i logicno i ono o cemu sam govorio ranije /e sad koliko je to blizu, opet je subjektivno/.

Na lijevom skretanju iz Nedjarica prema Ilidzi juce, cujem iza neki sa kamionom mi (za)svira, valjda sto nisam sekundu prije krenuo posle propustanja ovih sto zadrzavaju pravac. Ne kontam toliku nestrpljivost, sta ja mogu sto vozis slepera i otkud znam ja da li ce on pravo ili desno bez upaljenog zmigavca/vjerovatno je bilo dopunsko zeleno, ali ko ce ga znati, ne znam napamet sve saobracajnice kako su regulisane/. Nerijetko gledam da onde prolaze i na crveno, iz suprotnog smjera.

Bilo bi dobro kada bi @temprorary user ili neko iskobeljali clan u zakonu i tako to, u vezi prestrojavanja sa upaljenim zmigavcem (a naravno da se i podrazumjeva zmigavac). Sve mislim da sam negdje procitao da ovaj iza je duzan da ne ubrzava, a mozda cak i da propusti. Ako je tako ne bi bilo lose da sira forumska javnost i to upozna. Mozda se osjeti sutra i na ulici. :D

Vise me nerviraju ti bezobrazni u saobracaju i nervozni nego guslatori. :izet: :mrgreen:
tempuser wrote:predpostvljao, ali nisam znao da si nepismen
Last edited by nagibSA on 13/12/2017 21:52, edited 1 time in total.
supercali

#13747 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

nagibSA wrote:I ja najscesce srednjom idem i prestrojavam se po potrebi. Desna traka od Stupa prema gradu je puna sahtova i nekakvih rupa. Guzva u desnoj je nezgodna i za one sto se ukljucuju na glavnu cestu. Neki to i razumiju pa ne voze desnom ako nije guzva, izmedju ostalog i ja.

Ovo je tema rupa bez dna, svako ce na svoj nacin shvatati ometanje saobracaja i neko guslanje. I kao da procitah na onom dopisu nesto kao osim ako nisi blizu raskrsnice za skretanje lijevo...sto je i logicno i ono o cemu sam govorio ranije /e sad koliko je to blizu, opet je subjektivno/.

Na lijevom skretanju iz Nedjarica prema Ilidzi juce, cujem iza neki sa kamionom mi (za)svira, valjda sto nisam sekundu prije krenuo posle propustanja ovih sto zadrzavaju pravac. Ne kontam toliku nestrpljivost, sta ja mogu sto vozis slepera i otkud znam ja da li ce on pravo ili desno bez upaljenog zmigavca. Nerijetko gledam da onde prolaze i na crveno, iz suprotnog smjera.

Bilo bi dobro kada bi @temprorary user ili neko iskobeljali clan u zakonu i tako to, u vezi prestrojavanja sa upaljenim zmigavcem (a naravno da se i podrazumjeva zmigavac). Sve mislim da sam negdje procitao da ovaj iza je duzan da ne ubrzava, a mozda cak i da propusti. Ako je tako ne bi bilo lose da sira forumska javnost i to upozna. Mozda se osjeti sutra i na ulici. :D

Vise me nerviraju ti bezobrazni u saobracaju i nervozni nego guslatori. :izet: :mrgreen:
tempuser wrote:predpostvljao, ali nisam znao da si nepismen
Predpostavlja covjek pusti ga nek i dalje govori nekome da je nepismen

Ono kad nemas odgovor udri po gramatici
zdruzdjo

#13748 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

supercali wrote:Gorane opet nisi nista objasnio ovime jer ti nisu rekli koja je to mjera za odvijanje normalnog saobracaja
Je li normalno odvijanje 44 ili 49 ili 52 ili 55
Koja je minimalna brzina normalnog odvijanja?

Burazere ja dobijam utisak da ti zajebavas posten svijet. dobro, mislim, zajebavas gorana.
NE POSTOJI MINIMALNA BRZINA. Ne znam moze li biti jasnije.
Znaci ako je ogranicenje 60 a ti npr vozis 30 i iza tebe se naslagalo 10 auta, a ispred tebe nema NIKO, ne znam moze li biti jasnije, TI USPORAVAS NORMALAN TOK SAOBRACAJA. istu stvar ces raditi i ako vozis 35, 40, 45, 50, 55 (ko se nije skrio magarac bio ....) i pravis isti rezultat iza sebe.

Ako nije jasno onda fakat Vladimir Nazor u Hrasnom na konsultacije.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#13749 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

:lol: :lol: :lol:
zdruzdjo

#13750 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

bitanga_sa_otesa wrote::lol: :lol: :lol:
Pa jarane 10 stranica ponavljanja.