prljavi Hare wrote:Zviždopizd!atko wrote:i kako se zove taj instrumenAt ... pi*ka harmonika
O'KARINA...!!
Moderator: Chloe
prljavi Hare wrote:Zviždopizd!atko wrote:i kako se zove taj instrumenAt ... pi*ka harmonika
Ovo je Jebote, haiku!ProbuseniDolar wrote:KRATKE HLACE
DUGA BRADA
KALASNJIKOV
AMBASADA
zelenashica wrote:Stoji grupa Crnogoraca pored mora i gleda kako se čovjek utapa u moru. Jedan od njih kaže:
- Gledajte, čovjek se utapa, a mi stojimo!?
A jedan drugi reče:
- A što stojimo, hajde da sjednemo!
Imam veliki problem i molim vas za iskreni savet.
Već pola godine žena mi se čudno ponaša.
Kada god je u mom društvu, šapuće dok razgovara mobilnim,
primljene poruke odmah briše i ne dozvoljava mi da ih čitam.
Kada izađe u grad, vraća se kasno i kaže mi da je bila sa
prijateljicama koje ja ne poznajem.
Ne koristi svoj auto, već uzima taksi. Na povratku kući,
navodni taksista je ne ostavlja ispred zgrade, već 100 metara niže niz ulicu.
Pošto mi je to postalo sumnjivo, odlučio sam da se sam uverim
da li se radi o taksiju ili je neko drugi dovozi kući.
Smislio sam genijalnu ideju da parkiram svoj auto
u blizini mesta gde obično izlazi iz taksija i skriven iza auta sam se
uverim u to. Jedne noći dok sam tako čučao sakriven iza auta,
primetio sam da mi se pojavila korozija na zadnjem desnom blatobranu.
Dakle, treba mi Vaš savet:
da li da zamenim kompletan blatobran novim ili je dovoljno da sastružem
koroziju, premažem blatobran šprickitom i sve to fino prelakiram?
saabsa wrote:Mevla Vehab Naš
Kunem vam se rahmetom mi dedinim, iako se u tu furku ne razumijem baš, da niko nikad nije znao iz kalaša pucat, kao mali Mevla, Mevla vehab naš.
Kada počne dernek i kad on zapuca, on bi stigo reći i bismillah.
Nije baco bombe ali lomio bi stakla, već bi te Mevla bacio na asfalt.
Ali, ubrzo za Mevlu čuše ljudi iz ef-bi-aja, i počeše njuškati po našoj mahali, svaki Mevli bradu čupa, svaki deset prsta Mevlinih slama.
Mevla im poče pričati o braći o vjeri, mi ga odgovarasmo, Mevla ne budali. Ti si nešto drugo, ti kalašom liječiš bol, u ambasadi sve je lažno, u ambasadi sve je fol
(samo da ti kažem nešto za Mevlu, dođe kamion piljarski i on ode, ode u mudžahedine i posta terorista, eno mu slike sa Osamom i rajom, pa, on je vodio curu, nosila burku da joj se ne zna prednja strana, i evo sad hoda i s ovim i onim, sve brade do koljena ali nije ni to, ne daju mu, bolan, da puca iz kalaša, ovo kriza, raja traže mira, ko će slušat tuđe puškaranje).
Ali, jednog jutra dođe Mevla na tramvajsku sam, isti Gari Kuper, sve je ličilo na san.
Na licu mu više nebi sjene koju kalaš pravi, mahalu, vjeru, Mevla nije mogo da zaboravi.
Mevla nije htio metaka, Mevla će, vazda, bit iza rešetaka.
A neki odmah počeše da blate Mevli lik, al samo prava raja je znala, u čemu je trik, nije Mevla jarane naš fanatik, Mevla ti je, de facto, mučenik , shvaćaš.
![]()
dječak sa šibicama wrote:Imali Fata i Mujo mačku. Fata ju je prilično voljela, ali Mujo ju je mrzio. Odluči Mujo da je se nekako otarasi. Skont'o da je odnese i ostavi negdje u naselju. To sljedeći dan, kad nije bilo Fate i učini. Vrati se kući, kad tek što je uš'o na vrata, ugleda mačku na trosjedu.
Odluči on da je slijedeći dan odnese na drugi kraj grada. To i učini. Vrati se kući, kad ista slika kao od prethodnog dana, mačka na trosjedu.
Otiđe on narednog dana u šumu kraj grada i ostavi tamo mačku. Kad se vraćao, izgubi se. Međutim, imao je mobilni te nazva Fatu. Ona se javi, a on je pita:
- "Je li mačka kod kuće?"
- "Jeste?"
- "Daj mi je malo..."
spreca wrote:Susic nije uvrstio Dzeku u Zenici protiv Portugla...na pitanje "koce pucati umjesto Dzeke"?....Susic je je je zadovoljno trljajuci ruke odgovorio"MevlOdin"
dusa_raskopuša wrote:Zaustavlja pandur uradjenog narkomana u kolima i kaze pandur:"Gospodine,vasa dokumenta molim."
Narkoman:"Pusti me molim te."
Pandur:"Gospodine, vasu saobracajnu molim."
Narkoman:"Pusti me molim te, ne znam gdje sam."
Pandur:"Gospodine, znate li Vi uopste ko sam ja!?"
Narkoman:"O Boze, kuda ide ovaj svijet? Ja ne znam gdje sam, ti ne znas ko si!"