Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Pedja Kojovic
#13726 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
JoseMujica
Meni se ucinio kao jedan vrlo ozbiljan i cutljiv covjek, potpuno neprilagodjen medijskoj kulturi "soundbite-a".
Kad ga nesto pitati, on razmisli i taman kad krene da vam odgovori vrijeme istekne.
Iskreno, s obzirom da znam(informativno) - i jednim dijelom razumijem - njegov naucni CV, ja imam vise postovanja i simpatija prema takvim ljudima.
(Nakon emisije smo razmijenili par recenica o matematici. Tu se, ocigledno, osjeca, komforno i vrlo je prijatan i zanimljiv sugovornik).
p.k.
Meni se ucinio kao jedan vrlo ozbiljan i cutljiv covjek, potpuno neprilagodjen medijskoj kulturi "soundbite-a".
Kad ga nesto pitati, on razmisli i taman kad krene da vam odgovori vrijeme istekne.
Iskreno, s obzirom da znam(informativno) - i jednim dijelom razumijem - njegov naucni CV, ja imam vise postovanja i simpatija prema takvim ljudima.
(Nakon emisije smo razmijenili par recenica o matematici. Tu se, ocigledno, osjeca, komforno i vrlo je prijatan i zanimljiv sugovornik).
p.k.
- Za i Protiv
#13727 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja,
Izjavio si ovo, a jel tebi to pomalo licemjerno, ako se uzme u obzir da NS i SDA cine koaliciju u Sarajevu?Upitan šta predviđa da će se na političkom, ekonomskom, kulturnom, općedruštvenom planu događati u narednoj godini u BiH, Kojović kaže kako je u pismu Djeda Mrazu tražio da nas u 2013. "poštedi priča o otcjepljenju RS-a, o trećem entitetu, da SDA napokon ode u opoziciju, da se SDP počne držati zakona k'o pijan plota, da se poslanici prestanu baviti dizajnom kesica za šećer i da zmajevi u Brazilu igraju kao što su igrali u kvalifikacijama, ali...
-
Pedja Kojovic
#13728 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
za i protiv
Ne.
p.k.
Ne.
p.k.
-
sandoz11
#13729 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
pa normalno za tebe, kada je danas licemjerje na cijeni, grabi dok jos ima ..Pedja Kojovic wrote:za i protiv
Ne.
p.k.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#13730 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ok, onda se "samo" nama cini licemjerna ta izjava. Ali dobro, ko nas sta pita.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#13731 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
pa rekao je čovjek da su sa SDA i SDU u matematičkoj koaliciji vezanoj samo za izbor čelnika jel općinskih vijeća ili tako nešto i da to ne podrazumjeva bilo kakvu sadržajnu ili neku drugu koaliciju na drugim nivoima...osim ako im se nije osladilo
evo Peđa haman ličnost dana u Oslobođenju
šteta što enmaju te rubrike...sve bi jasnije bilo
-
direstraits0078
#13732 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pustite ljude da vjeruju u djeda bozicnjaka, djeda mraza, SDA, Aliju, Behmena, Zlaju i ostale pandane potrosackih svetaca. Pedja je pokleknuo, bilo je samo pitanje vremena. Ali svaka mu cast, dugo je i ostao uspravnih ledja.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#13733 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Šteta samo što su u autokratskom i nametenutom političkom okviru naše "ispolitizirane " katedre davale najpriznatije i najrenomiranije stručnjake iz gotovo svih oblasti izučavanja koji su ovu zemlju do 1991 godine dovele u rang srednje razvijenih evropskih zemalja u odnosu na današnje "slobodne , demokratske i potpuno nezavisne" katedre koje prozivode jeftinu radnu snagu i u zemlji i u inostranstvu. Čast izuzecima ali isti se usavrše na zapadu.Opetja033 wrote:![]()
![]()
Cuj da se vrati u normalne pravne okvire. Dakle u period prije 1990. Tada katedre nisu bile ispolitizirane, ma ne - nikako.![]()
Je li vi fakat mislite da pricate sa djecom ili sa debilima pa da ovakve stvari mozete lupetati i mislite kako ce te se izvuci sa tim? .
Ne znam "ko lupeta" , samo znam da je sloboda na Univerzitetu u Sarajevu bila tolika (živjela nauka !) da je postalo tijesno , pa se kao kruh naš nasušni javila potreba za Travnikom , Kiseljakom , Zavidovićima....dakle kultnim mjestima naučno-istraživačkog razvoja u ovom dijelu Evrope. U potpuno privatnoj režiji sa putnim kartama ka državnim službama. Ma kakva politika.....Marks je za ovo naprosto amater....
-
FFC
#13734 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
zašto se naša stranke ne usuđuje da pogura počišćenje zraka u KS?
makar mjeru da se zabrane prastara auta, grijanje na cumur i sl?
ne mozemo samo zato sto neko sebi ne moze priustiti novo auto ili cistije grijanje da se pogušimo ko pacovi. sramota!!!
ne mozemo samo zato sto neko sebi ne moze priustiti novo auto ili cistije grijanje da se pogušimo ko pacovi. sramota!!!
- JoseMujica
#13735 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
i pakaš dam fotelje ne dam! Taj gay pride bi SDA serbez mogla predvodit 
- nosara
#13736 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ti to vidis "uspravnim ledjima", a ja utvrdjivanjem pazara...direstraits0078 wrote:Pustite ljude da vjeruju u djeda bozicnjaka, djeda mraza, SDA, Aliju, Behmena, Zlaju i ostale pandane potrosackih svetaca. Pedja je pokleknuo, bilo je samo pitanje vremena. Ali svaka mu cast, dugo je i ostao uspravnih ledja.
Kako god, postojanje ove stranke "par dobrih trgovaca" vise nema nikakvog smisla, tacnije, nikada ga nije ni bilo...
- nosara
#13737 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Zbog takvih kao sto si ti sutra ujutro idem pred zgradu da pola sata turiram svog golfa 2 dizel, a raspalicu i jotul pecicu ostalu iz rata... Gurnucu u nju par starih cizama i jednu zimsku gumu... Uzdravlje...!FFC wrote:zašto se naša stranke ne usuđuje da pogura počišćenje zraka u KS?
-
udrch
#13738 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja, je li ovo SDP zaposlio nekoga da im piše ova saopštenja na dnevnom nivou?
- Control panel
#13739 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja,
jeli ti godi kada te ovako hvale ovi tvoji sagovornici za medijske istupe i da li stvarno povjerujes da si bio dobar.
jeli ti godi kada te ovako hvale ovi tvoji sagovornici za medijske istupe i da li stvarno povjerujes da si bio dobar.
- cvrčak_na_hedonizmu
#13740 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Peđa,
s tim da nisam bio glasač nisam previše komentarisao na temi. Zadnje izbore sam glasao za NS. Nisam razočaran "koalicijom" sa SDA ali nisam ni oduševljen. Ono što sam napisao davno na temi SDP-a napisaću i ovdje. SDA na kraju svakog braka fakturiše svoje neuspjehe koalicionim partnerima. Ona preživi a partner biva pojeden. Nešto ala crna udovica
Dovoljno ste pametni da znate šta vam je činiti. Ako ne uradite ništa ( konkretno ) u naredne dvije godine jasno vam je kako će te završiti. S druge strane SDA će sigurno preživjeti. Imaju previše uhljebljenih kadrova, veliku bazu neobrazovano-nepismenih glasača, promijenjenu percepciju naroda spram etike, morala, uspjeha, odgovornosti, građanske svijesti.
Također imam par pitanja ako nije problem
Kod vas me žulja ono liberalno. Znači, kakva su tvoja shvatanja liberanog pristupa ekonomiji. Slobodnom tržištu, nemiješanju države po pitanju ekonomije, deragulaciju tržišta, liberanom kapitalizmu. Previše stvari je u toj doktrini podređeno interesu i volji pojedinca te paroli "pustite neka svako čini što hoće i neka sve ide svojim tokom". Na kraju se desi šta se desilo. Kolaps i ekonomska kriza u svijetu ( ne kao kod nas, kod nas je propala država ) zbog pohlepe pojedinaca, određenih interesnih grupa i deregulisanog slobodnog tržišta.
Liberalizam je u mnogome pomogao razvoju tehnologije, građanskih sloboda, radničkih prava, društva, demokratije. Sada više ne pomaže, niti može pružiti bilo kakav spas ili novu ideju, sada nas gura dublje u krizu, finansijsko ropstvo i kolaps jer više nema nikoga ko to može spriječiti.
Drugo pitanje je šta misliš o tranšama MMF-a koje naši bajni političari uzmaju sa osmjehom na licu da bi namirili isplate plata i penzija umjesto da to ulažu u razvojne projekte pri čemu zadužuju naše praunuke i vrlo vjerovatno nas ostavljaju bez prirodnih bogatstava ( sumnjam da će Telekom i ostala državna imovina preživjeti još dugo a da ne budu privatizovani a pare dok si rekao keks proćerdane) kada iste dođu na naplatu ( a mi ih nećemo moći platiti pa ćemo ostati bez vode, struje i vazduha na kraju ).
Treće, lokalno pitanje je o Vodovodu i Kanalizaciji. Može li se malo "jače" pogurati taj problem. Zaista je bezobrazno imati redukcije vode u Sarajevu a da nikome zbog toga nije složena krivična prijava.
Hvala unaprijed.
s tim da nisam bio glasač nisam previše komentarisao na temi. Zadnje izbore sam glasao za NS. Nisam razočaran "koalicijom" sa SDA ali nisam ni oduševljen. Ono što sam napisao davno na temi SDP-a napisaću i ovdje. SDA na kraju svakog braka fakturiše svoje neuspjehe koalicionim partnerima. Ona preživi a partner biva pojeden. Nešto ala crna udovica
Također imam par pitanja ako nije problem
Kod vas me žulja ono liberalno. Znači, kakva su tvoja shvatanja liberanog pristupa ekonomiji. Slobodnom tržištu, nemiješanju države po pitanju ekonomije, deragulaciju tržišta, liberanom kapitalizmu. Previše stvari je u toj doktrini podređeno interesu i volji pojedinca te paroli "pustite neka svako čini što hoće i neka sve ide svojim tokom". Na kraju se desi šta se desilo. Kolaps i ekonomska kriza u svijetu ( ne kao kod nas, kod nas je propala država ) zbog pohlepe pojedinaca, određenih interesnih grupa i deregulisanog slobodnog tržišta.
Liberalizam je u mnogome pomogao razvoju tehnologije, građanskih sloboda, radničkih prava, društva, demokratije. Sada više ne pomaže, niti može pružiti bilo kakav spas ili novu ideju, sada nas gura dublje u krizu, finansijsko ropstvo i kolaps jer više nema nikoga ko to može spriječiti.
Drugo pitanje je šta misliš o tranšama MMF-a koje naši bajni političari uzmaju sa osmjehom na licu da bi namirili isplate plata i penzija umjesto da to ulažu u razvojne projekte pri čemu zadužuju naše praunuke i vrlo vjerovatno nas ostavljaju bez prirodnih bogatstava ( sumnjam da će Telekom i ostala državna imovina preživjeti još dugo a da ne budu privatizovani a pare dok si rekao keks proćerdane) kada iste dođu na naplatu ( a mi ih nećemo moći platiti pa ćemo ostati bez vode, struje i vazduha na kraju ).
Treće, lokalno pitanje je o Vodovodu i Kanalizaciji. Može li se malo "jače" pogurati taj problem. Zaista je bezobrazno imati redukcije vode u Sarajevu a da nikome zbog toga nije složena krivična prijava.
Hvala unaprijed.
-
megaman4
#13741 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
prof. avdispahića redovno viđam na PMF - u, pošto predaje matematičku analizu, inače je to najteži ispit na PMF -u, a da je onako ćutljiv, pa takvog ga je BOG stvorio, i ko smo mi pa da sudimo? a što se tiče one emisije, uglavnom se razgovaralo o stvarima koje najviše koče daljnji napredak univerziteta.
- JoseMujica
#13742 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
takvog ga je stvorilo društvo i profesija...nije rektor ameba pa da filozofiramo o postanku...fino mu u rodnom piše ko su mu mama (jaje) i/+ tata (spermić) i nema potrebe za tom šupljom.
Ne sumnjam u njegovu stručnost u oblasti koju izučava i predaje, al mi ne djeluje kao materijal za rektora...za to ipak treba neka ekstrovertnija i komunikativnija osoba kojoj se pojašnjenje o poziciji univerziteta ne završava s konstatacijom: nama je dobro na nivou Kantona jer nas kanton redovno plaća...ne talasaj.... i bez ulaska u analizu da je Kanton Sarajevo jedini koji može da plaća, dok ostali kubure da isfinansiraju i osnovno obrazovanje. Samo treba mu pojasniti da ni Kanton Sarajevo moći moći dugo al haj tek je čovjek zasjeo pa još fata konce
Ne sumnjam u njegovu stručnost u oblasti koju izučava i predaje, al mi ne djeluje kao materijal za rektora...za to ipak treba neka ekstrovertnija i komunikativnija osoba kojoj se pojašnjenje o poziciji univerziteta ne završava s konstatacijom: nama je dobro na nivou Kantona jer nas kanton redovno plaća...ne talasaj.... i bez ulaska u analizu da je Kanton Sarajevo jedini koji može da plaća, dok ostali kubure da isfinansiraju i osnovno obrazovanje. Samo treba mu pojasniti da ni Kanton Sarajevo moći moći dugo al haj tek je čovjek zasjeo pa još fata konce
-
Pedja Kojovic
#13743 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
cvrscak na hedonizmu
Ciklusna recesija je odavno poznata "osobina" kapitalizma.
Politicke i ekonomske mjere za prevazilazenje kriza su danas ocigledno bolje nego ranije(i dalje pocivaju na potezima koji su moralno neodbranjivi - poresko finansiranje privatnih finansijskih i korporacijskih institucija), ali je sada sasvim jasno da je taj model istrosen. Problem, i o tome je i Zizek dosta govorio na svojoj OWS turneji, je alternativni model, odnosno, nedostatak istog.
Sto se tice naseg liberalizma...
Liberalizam se danas poistovjecuje sa ekonomskim neoliberalizmom (najvecim djelom opravdano) ali je on u osnoiv politicka ideja koja drustvo zamislja prije svega kao skup apstraktnih gradjana, individua, a ne kolektiviteta.
Jedan veliki dio onogoa sto danas zovemo ljudska, gradjanska, prava su rezultat liberalne ideologije.
Upravo ovaj dio liberalizma je najvecim dijelom prisutan u nasoj ideologiji.
U ekonomskom smislu mi drzavu i privatni kapital vidimo kao partnere i ne zalazemo se za "laissez-faire" ekonomiju.
Potreba za regulatornom ulogom drzave je neupitna ali ona ne smije postati kontrolor trzista.
U socijalnom smislu mi smo ljevicari. Nas interes je, kao sto sam mnogo puta vec pisao na ovom forumu, mnogobrojna i snazna srednja klasa, ukidanje siromastva i poreski sistem zasnovan na principu socijalne pravde, sto u prevodu znaci da mi poreski dozivljavamo kao mehanizam koji manjim dijelom sluzi za preraspodjelu bogatstva, a vecim za povecanje broja poreskih obveznika.
Taj nas odnos prema liberalizmu i socijalnim pitanjima ce, ja se nadam, na sljedecem kongresu NS-a, na proljece, rezultirati dodavanjem ideoloske odrednice - socijal-liberali - imenu stranke.
Na mom blogu i na ovom forumu, mozda desetak stranica ranije, mozete naci nas stav o MMF aranzmanu.
Mi smo bili protiv iz razloga koje cete procitati.
Problemi sa vodosnabdjevanjem se, koliko je meni poznato, ne mogu rijesiti brzo.
Potrebno je izvrsiti rekonstrukciju postojece vodovodne mreze i povezati sistem sa novim izvorima vode.
Odgovornost za postojece stanje lezi na prethodnim vladama koje su ovaj problem gurale pod tepih.
Novac potreban za rekonstrukciju je obezbjedjen prije nekoliko godina ali nije koristen - mada je za ta rezervisana sredstva placana naknada.
Slazem se da je to goruce pitanje i da je sramota da o redovnom snabdjevanju vodom glavnog grada BiH uopste pricamo na kraju 2012. godine.
p.k.
Politicke i ekonomske mjere za prevazilazenje kriza su danas ocigledno bolje nego ranije(i dalje pocivaju na potezima koji su moralno neodbranjivi - poresko finansiranje privatnih finansijskih i korporacijskih institucija), ali je sada sasvim jasno da je taj model istrosen. Problem, i o tome je i Zizek dosta govorio na svojoj OWS turneji, je alternativni model, odnosno, nedostatak istog.
Liberalizam se danas poistovjecuje sa ekonomskim neoliberalizmom (najvecim djelom opravdano) ali je on u osnoiv politicka ideja koja drustvo zamislja prije svega kao skup apstraktnih gradjana, individua, a ne kolektiviteta.
Jedan veliki dio onogoa sto danas zovemo ljudska, gradjanska, prava su rezultat liberalne ideologije.
U ekonomskom smislu mi drzavu i privatni kapital vidimo kao partnere i ne zalazemo se za "laissez-faire" ekonomiju.
Potreba za regulatornom ulogom drzave je neupitna ali ona ne smije postati kontrolor trzista.
U socijalnom smislu mi smo ljevicari. Nas interes je, kao sto sam mnogo puta vec pisao na ovom forumu, mnogobrojna i snazna srednja klasa, ukidanje siromastva i poreski sistem zasnovan na principu socijalne pravde, sto u prevodu znaci da mi poreski dozivljavamo kao mehanizam koji manjim dijelom sluzi za preraspodjelu bogatstva, a vecim za povecanje broja poreskih obveznika.
Taj nas odnos prema liberalizmu i socijalnim pitanjima ce, ja se nadam, na sljedecem kongresu NS-a, na proljece, rezultirati dodavanjem ideoloske odrednice - socijal-liberali - imenu stranke.
Na mom blogu i na ovom forumu, mozda desetak stranica ranije, mozete naci nas stav o MMF aranzmanu.
Problemi sa vodosnabdjevanjem se, koliko je meni poznato, ne mogu rijesiti brzo.
Potrebno je izvrsiti rekonstrukciju postojece vodovodne mreze i povezati sistem sa novim izvorima vode.
Odgovornost za postojece stanje lezi na prethodnim vladama koje su ovaj problem gurale pod tepih.
Novac potreban za rekonstrukciju je obezbjedjen prije nekoliko godina ali nije koristen - mada je za ta rezervisana sredstva placana naknada.
Slazem se da je to goruce pitanje i da je sramota da o redovnom snabdjevanju vodom glavnog grada BiH uopste pricamo na kraju 2012. godine.
p.k.
- Shahab
#13744 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Gospodine Kojović,Pedja Kojovic wrote:cvrscak na hedonizmu
Potreba za regulatornom ulogom drzave je neupitna ali ona ne smije postati kontrolor trzista.U socijalnom smislu mi smo ljevicari. Nas interes je, kao sto sam mnogo puta vec pisao na ovom forumu, mnogobrojna i snazna srednja klasa, ukidanje siromastva i poreski sistem zasnovan na principu socijalne pravde, sto u prevodu znaci da mi poreski dozivljavamo kao mehanizam koji manjim dijelom sluzi za preraspodjelu bogatstva, a vecim za povecanje broja poreskih obveznika.
p.k.
Imate li mogućnost da liberalne i ispravne ekonomske stavove, koje ste naveli u prethodnom postu, na bilo koji način implementirate u izvršnoj vlasti KS, konkretno na temu GRAS-a? Po meni GRAS je simbol neefikasnosti i arhaizma, ekonomskog modela koji je izgrađen u postratnom Sarajevu. Svakom dosljednom pojedincu evidentna je velika neravnopravnost zaposlenika privatnog i javnog sektora. Kakva je svrha diskriminacije 500 hiljada stanovnika KS zarad nezasluženih priviklegija nekoliko stotina nekompetentnih neradnika kojima upravljajku lopovske koruptokracije u GRAS-u... Zašto bi jedan vozač ili bilo koji drugi zaposlenik Centotransa ili nekog drugog saobračajnog preduzeća u privatnom vlasništvu, bio indisponiran činjenicom da mora krvavo zaraditi svoju platu, višestruko manju platu, u odnosu na neradnika iz GRAS-a , koji se ne trudi, koji je drzak, korumpiran..i to samo temeljem monopolske pozicije i neopravdanih subvencija koje im se daju iz budžeta. Šta je prepreka, koja stranka u KS je prepreka uvoženju konkurencije u sektoru saobračaja u KS? Temeljem koje argumentacije se u današnje doba, u 21 vijeku, sabotira uvođenje konkurencije i privatizacija?
- cvrčak_na_hedonizmu
#13745 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Peđa,
odgovor je zadovoljavajući, baš po mom ukusu
Otklon od neoliberalizma i svega što on donosi u ekonomiji i tržištu, akcenat na "građanski" liberalizam, komponenta socijalizma i ljevičara
Što se tiče tvrdnje koja glasi: "Politicke i ekonomske mjere za prevazilazenje kriza su danas ocigledno bolje nego ranije" rekao bih da se ne slažem. Nakon svake "ekonomske" krize krajnje dešavanje je da broj siromašnih u svijetu raste dok bogati postaju još bogatiji. Države plaćaju finansijskim ustanovama njihovu pohlepu zadužujući sopstvni narod pri čemu prodaju priču kako se banke moraju spasiti po svaku cijenu. No to je već tema neke druge emisije
Hvala na odgovoru
odgovor je zadovoljavajući, baš po mom ukusu
Što se tiče tvrdnje koja glasi: "Politicke i ekonomske mjere za prevazilazenje kriza su danas ocigledno bolje nego ranije" rekao bih da se ne slažem. Nakon svake "ekonomske" krize krajnje dešavanje je da broj siromašnih u svijetu raste dok bogati postaju još bogatiji. Države plaćaju finansijskim ustanovama njihovu pohlepu zadužujući sopstvni narod pri čemu prodaju priču kako se banke moraju spasiti po svaku cijenu. No to je već tema neke druge emisije
Hvala na odgovoru
-
Kolt12
#13746 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pitanje za ovu stranku u vezi njihovog kandidata za gradonacelnika Sarajeva, Jakoba Fincija.
Pitanje: Da li moze gradonacelnik biti dobar za vecinu gradske populacije (Bosnjaci, Srbi i Hrvati), ako misli da ta ista populacija trenutno ne mrzi Jevreje iskljucivo iz razloga sto je zauzeta mrznjom izmedju sebe (Bosnjaci, Srbi i Hrvati)?
Da li Finci moze biti dobar gradonacelnik tako "poganoj" populaciji Sarajeva? Ovo nije antisemitska kritika Fincija, nego cisto ona vezana za njegovu kandidaturu.
Inace zanima me koliko nebosnjacki kandidati imaju podrsku izvan nebosnjackih vecinskih podrucja i inace kakvu podrsku ima "Nasa stranka" izvan bosnjackih vecinskih podrucja? Recimo kakvu imate podrsku recimo u rodnom gradu Bojana Bajica ili recimo u Sirokom Brijegu?
Pitanje: Da li moze gradonacelnik biti dobar za vecinu gradske populacije (Bosnjaci, Srbi i Hrvati), ako misli da ta ista populacija trenutno ne mrzi Jevreje iskljucivo iz razloga sto je zauzeta mrznjom izmedju sebe (Bosnjaci, Srbi i Hrvati)?
Da li Finci moze biti dobar gradonacelnik tako "poganoj" populaciji Sarajeva? Ovo nije antisemitska kritika Fincija, nego cisto ona vezana za njegovu kandidaturu.
Inace zanima me koliko nebosnjacki kandidati imaju podrsku izvan nebosnjackih vecinskih podrucja i inace kakvu podrsku ima "Nasa stranka" izvan bosnjackih vecinskih podrucja? Recimo kakvu imate podrsku recimo u rodnom gradu Bojana Bajica ili recimo u Sirokom Brijegu?
-
Pedja Kojovic
#13747 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
kolt12
Mi smo kandidovali g.FIncija iako nije clan NS-a jer smatramo da ce biti odlican gradonacelnik za sve gradjane Sarajeva.
O slaboj prisutnosti i o razlozima iste u podrucjima koja spominjete smo dosta pricali na ovom forumu i ja sam siguran da koristeci trazilicu mozete pronaci te postove.
p.k.
Mi smo kandidovali g.FIncija iako nije clan NS-a jer smatramo da ce biti odlican gradonacelnik za sve gradjane Sarajeva.
O slaboj prisutnosti i o razlozima iste u podrucjima koja spominjete smo dosta pricali na ovom forumu i ja sam siguran da koristeci trazilicu mozete pronaci te postove.
p.k.
-
Pedja Kojovic
#13748 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
shabab
Nas stav o GRAS-u i o potrebi uvodjenja konkurencije tom preduzecu mozete citati ili na mom blogu ili na ovom forumu.
p.k.
Nas stav o GRAS-u i o potrebi uvodjenja konkurencije tom preduzecu mozete citati ili na mom blogu ili na ovom forumu.
p.k.
-
Kolt12
#13749 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Znaci i ovo smatrate odlicnim sto je taj vas kandidat za gradonacelnika izjavio o onima koji ga trebaju birati?Pedja Kojovic wrote:kolt12
p.k.
Da li i "Nasa stranka" misli da Bosnjaci, Srbi i Hrvati nemaju vremena da mrze Jevreje?Elaborating on these themes, Jakob Finci
characterized rhetorical attacks on individual Jews, such as
Foreign Minister Sven Alkalaj, as job performance-related
criticism, not anti-semitic. The other ethnic groups are too
busy hating each other, and do not have time to hate the
Jews, he surmised.
Znaci oni koji trebaju birati Jakoba Fincija kao gradonacelnika Sarajeva jednostavno po Finciju, "nemaju vremena za mrziti Jevreje jer se toliko mrze medjusobno"? Pretpostavljam ako bi imali vremena, da onda gospodin kandidat misli da bi svi, znaci i Bosnjaci i Srbi i Hrvati mrzili Jevreje?
Sta misli o tome stranka?
Inace nisam zadovoljan sa datim odgovorom sto se tice nebosnjackih kandidata "Nase stranke"?
Pretpostavljam da ste vi Pedja Srbin po nacionalnosti, koliku vi zapravo imate podrsku kod Srba recimo u rodnom gradu Bojana Bajica?
To vas pitam iskljucivo iz razloga ako se ja odlucim glasati za vas, da sam siguran da niste jos jedan politicki karijerista koji se zeli uhljebiti iskljucivo na taj nacin da prodaje produkt nazvan "bosanstvo" iskljucivo medju pripadnicima bosnjacke populacije ili iskljucivo na podrucjima gdje su Bosnjaci vecina?
Ako mi date dovoljno dokaza da niste kao i SDP koji prodaje to politicko "bosanstvo" godinama iskljucivo na podrucju gdje su Bosnjaci vecina i vecinski to prodaju Bosnjacima, ko zna, mozda i glasam za vas.
Medjutim vasim eskiviranjem odgovora na prethodna pitanja, sumnja mi se itekako povecala. Zato budite ljubazni, pa nam sve to objasnite tako sto ce te nam staviti podatke o vasoj velikoj popularnosti kod srpskog naroda u vecinskim srpskim krajevima.
Inace bilo bi dobro da nam kazete, kakve su vase aktivnosti na terenu da zadobijete podrsku Srba i Hrvata u vecinskim srpskim, odnosno hrvatskim krajevima?
- ultima_palabra
#13750 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Perica opet o slonu...