sramota
Bundesliga
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- TAFKAP
#13726 Re: Bundesliga
kao na vašaru, svaki šut pogodak
sramota
sramota
- Artest
#13727 Re: Bundesliga
Pitam se koja je perspektiva lige gdje se prvak zna jos u augustu? Imamo sezonu gdje je Bayern potpuno ranjiv i tek na pocetku nekog novog ciklusa, medjutim njihovi konkurenti (tacnije konkurent, jer se radi o ligu dva kluba) ce opet ostati praznih saka. Cemu onda da se nadaju u godinama kad se Bayern dodatno poslozi, sa ambicijama da osvoji CL?
Ne znam ko prodaje TV prava na ovu ligu ali ljudi nemaju nikakvu prednost prilikom eventualnog cjenkanja. Sve ukupno, mislim da ove godine nisam pogledao ni 90 minuta. I tako ce i ostati sve dok se ne pojavi neki ultra-zanimljiv bosanski talenat. Ne vuce me nista da pratim ko ce ispast iz lige.
Ne znam ko prodaje TV prava na ovu ligu ali ljudi nemaju nikakvu prednost prilikom eventualnog cjenkanja. Sve ukupno, mislim da ove godine nisam pogledao ni 90 minuta. I tako ce i ostati sve dok se ne pojavi neki ultra-zanimljiv bosanski talenat. Ne vuce me nista da pratim ko ce ispast iz lige.
-
Bazinga1234
#13729 Re: Bundesliga
Veella na aparatima.
- skafiskafsnjak
#13730 Re: Bundesliga
Lahkosimonese wrote:vakoveella wrote:Domaci zadatak:
Kako stici 3 boda?
- studeni76
#13732 Re: Bundesliga
Još pola sata nade za Dortmund da ovo stigne 
- AmiĐa_Idriz
#13733 Re: Bundesliga
Ma ovo je preloše, ne možeš za poluvrijeme primiti 4 komada od konkurenta a hoćeš biti prvak.
- TAFKAP
#13734 Re: Bundesliga
hej, 5:0...
haj sudija sviraj više, prekidaj ovu bruku...
haj sudija sviraj više, prekidaj ovu bruku...
- vicious
#13735 Re: Bundesliga
Fuj, pickice isprepadane.
Bayernu svaka cast, demonstracija snage i pobjedničkog mentaliteta. Od prve minute krenuli silovito i pokazali ko je gazda.
Bayernu svaka cast, demonstracija snage i pobjedničkog mentaliteta. Od prve minute krenuli silovito i pokazali ko je gazda.
- B6Redhell
#13736 Re: Bundesliga
Nisam neki ljubitelj bajern Minkena. Naprotiv odvratan tim sa politikom kluba. Ali zasluzuju prvenstvo opet i ove godine 100%. Hoces da budes prvak a onako pickasto dodjes da igras bvb 
- simonese
#13737 Re: Bundesliga
ko te tjera da gledas, meni najbolja ligaArtest wrote:Pitam se koja je perspektiva lige gdje se prvak zna jos u augustu? Imamo sezonu gdje je Bayern potpuno ranjiv i tek na pocetku nekog novog ciklusa, medjutim njihovi konkurenti (tacnije konkurent, jer se radi o ligu dva kluba) ce opet ostati praznih saka. Cemu onda da se nadaju u godinama kad se Bayern dodatno poslozi, sa ambicijama da osvoji CL?
- Romanista 101%
#13738 Re: Bundesliga
Niko i Hasan istu liniju imaju kao kad su bili aktivni igraci. Nisu grama dobili. A kod nas cim zavrsi karijeru uloji se 100 kila stomak do poda!
- Point.
#13739 Re: Bundesliga
Jašta je. Izabereš najjači klub u zemlji, koji nema konkurencije i onda fol vidi nas mnogo smo jaki. Jest i to mustra. Uvijek sam se pitao kakav je gušt i fazon navijati za neki klub koji je toliko dominantan u ligi.simonese wrote:ko te tjera da gledas, meni najbolja ligaArtest wrote:Pitam se koja je perspektiva lige gdje se prvak zna jos u augustu? Imamo sezonu gdje je Bayern potpuno ranjiv i tek na pocetku nekog novog ciklusa, medjutim njihovi konkurenti (tacnije konkurent, jer se radi o ligu dva kluba) ce opet ostati praznih saka. Cemu onda da se nadaju u godinama kad se Bayern dodatno poslozi, sa ambicijama da osvoji CL?
- beni-bu-man
- studeni76
#13741 Re: Bundesliga
Pa nije Bayern ovaj puta kriv što je konkurencija za qrac. U ovom momentu u glavnim konkurentima i nema igrača koji bi poboljšali igru Bayerna. Znači problem je u radu menadžmenta ostatka lige, ne ulažu da budu konkurentni. Prosto se zadovolje time da učestvuju, ako dohvate LP dobro i jest. Dortmund se nešto s vremena na vrijeme ufura da može al brzo ispušu.Point. wrote:Jašta je. Izabereš najjači klub u zemlji, koji nema konkurencije i onda fol vidi nas mnogo smo jaki. Jest i to mustra. Uvijek sam se pitao kakav je gušt i fazon navijati za neki klub koji je toliko dominantan u ligi.simonese wrote:ko te tjera da gledas, meni najbolja ligaArtest wrote:Pitam se koja je perspektiva lige gdje se prvak zna jos u augustu? Imamo sezonu gdje je Bayern potpuno ranjiv i tek na pocetku nekog novog ciklusa, medjutim njihovi konkurenti (tacnije konkurent, jer se radi o ligu dva kluba) ce opet ostati praznih saka. Cemu onda da se nadaju u godinama kad se Bayern dodatno poslozi, sa ambicijama da osvoji CL?
- simonese
#13742 Re: Bundesliga
druze, ja od 1982 navijam za BayernPoint. wrote:Jašta je. Izabereš najjači klub u zemlji, koji nema konkurencije i onda fol vidi nas mnogo smo jaki. Jest i to mustra. Uvijek sam se pitao kakav je gušt i fazon navijati za neki klub koji je toliko dominantan u ligi.simonese wrote:ko te tjera da gledas, meni najbolja ligaArtest wrote:Pitam se koja je perspektiva lige gdje se prvak zna jos u augustu? Imamo sezonu gdje je Bayern potpuno ranjiv i tek na pocetku nekog novog ciklusa, medjutim njihovi konkurenti (tacnije konkurent, jer se radi o ligu dva kluba) ce opet ostati praznih saka. Cemu onda da se nadaju u godinama kad se Bayern dodatno poslozi, sa ambicijama da osvoji CL?
- Point.
#13743 Re: Bundesliga
Svaka tebi čast ali od tad je Bayern bio 21 puta šampion i totalno vlada BL sa nekim ispadima Werdera, Borussije, Kaiserslauterna, Stuttgarta. Opet kažem, kakav je gušt kad znaš da će tim pobijediti i prije utakmice samo pitanje je sa koliko golova. Gdje tu uzbuđenje pred utakmicu, nervoza i sve ono što ulazi uz to?simonese wrote: druze, ja od 1982 navijam za Bayern
- Point.
#13744 Re: Bundesliga
U tvojoj drugoj rečenici se skriva sva srž. Svjesno, a to sada radi i Juventus u Italiji, slabe konkurenciju služeći se svojom ekonomskoj nadmoći, i onda kad u 20 godina jednom ili nijednom ne uzmu CL fataju se za glavu i pitaju se pa kako.studeni76 wrote: Pa nije Bayern ovaj puta kriv što je konkurencija za qrac. U ovom momentu u glavnim konkurentima i nema igrača koji bi poboljšali igru Bayerna. Znači problem je u radu menadžmenta ostatka lige, ne ulažu da budu konkurentni. Prosto se zadovolje time da učestvuju, ako dohvate LP dobro i jest. Dortmund se nešto s vremena na vrijeme ufura da može al brzo ispušu.
- Leopard_SA
#13745 Re: Bundesliga
Kao sto je neko vec napisao, nije Bayern kriv sto ostatak lige nema dovoljno kvaliteta da bude konkurentniji u Bundesligi i UCL.Point. wrote:Svaka tebi čast ali od tad je Bayern bio 21 puta šampion i totalno vlada BL sa nekim ispadima Werdera, Borussije, Kaiserslauterna, Stuttgarta. Opet kažem, kakav je gušt kad znaš da će tim pobijediti i prije utakmice samo pitanje je sa koliko golova. Gdje tu uzbuđenje pred utakmicu, nervoza i sve ono što ulazi uz to?simonese wrote: druze, ja od 1982 navijam za Bayern
A sto se tice gusta, meni licno Bundesliga i ne znaci toliko niti mi je bitan trofej, pogotovo zbog niza od 2013. godine vec mi je puno bitniji rezultat u UCL, gdje je Bayern ipak opozicija i par zadnjih sezona “underdog” pored Reala, Barcelone, PSG-a itd.
- Point.
#13746 Re: Bundesliga
A i ono kvaliteta što izađe pokupi Bayern iste sekunde, Neuer, Pizzaro, Klose, Gomez, Lewa, Götze, Hummels, Goretzka itd itd. Ne može se baš sve svaliti na konkurenciju, Bayerns svjesno koristi svoju moć da razoruža ono malo konkurencije što ima. Ništa lično, ali stvarno se nadam da više ljudi ne dijeli tvoje mišljenje "jebo prvenstvo, bitna je CL" jer to vodi ka stvaranju zatvorene lige elite, tj amerikanizaciji a to bi već, po mom mišljenju bilo početak smrti fudbala kakvog znamo i volimo.Leopard_SA wrote:Kao sto je neko vec napisao, nije Bayern kriv sto ostatak lige nema dovoljno kvaliteta da bude konkurentniji u Bundesligi i UCL.Point. wrote:Svaka tebi čast ali od tad je Bayern bio 21 puta šampion i totalno vlada BL sa nekim ispadima Werdera, Borussije, Kaiserslauterna, Stuttgarta. Opet kažem, kakav je gušt kad znaš da će tim pobijediti i prije utakmice samo pitanje je sa koliko golova. Gdje tu uzbuđenje pred utakmicu, nervoza i sve ono što ulazi uz to?simonese wrote: druze, ja od 1982 navijam za Bayern
A sto se tice gusta, meni licno Bundesliga i ne znaci toliko niti mi je bitan trofej, pogotovo zbog niza od 2013. godine vec mi je puno bitniji rezultat u UCL, gdje je Bayern ipak opozicija i par zadnjih sezona “underdog” pored Reala, Barcelone, PSG-a itd.
- animals
#13747 Re: Bundesliga
Pisete gluposti..
Sta rade Liverpool, Cyti, Barsa, Real..
isto kupuju, samo pet puta vise od Bayerna..
e kad prestanes malo , onda se desava to sto se desava Bayernu sada ili Realu..
i onda se pocne picati o treneru..
kad nemas igraca ili kad su istroseni, vidi primjer Reala,
ne pomaze ni jedan trener..vidi primjer Zidanea..
tako da pametnjakovici koji krive Niku za losu Bayernovu sezonu isto pisu gluposti..
Za losiju Bundesligu nije kriv Bayern, nego upravo ti Englezi ili Spanci, koji daju
nenormalne cifre i imaju toliko novca na raspolaganju, da ubise svu konkurenciju..
i opet ne osvoje tu jebenu LP, koja je unistila gotovo domace lige..
kao PSG, ili Cyti..
i onda vam Pep trener, a ima kadar da se prosece ligom prvaka..
Sta rade Liverpool, Cyti, Barsa, Real..
isto kupuju, samo pet puta vise od Bayerna..
e kad prestanes malo , onda se desava to sto se desava Bayernu sada ili Realu..
i onda se pocne picati o treneru..
kad nemas igraca ili kad su istroseni, vidi primjer Reala,
ne pomaze ni jedan trener..vidi primjer Zidanea..
tako da pametnjakovici koji krive Niku za losu Bayernovu sezonu isto pisu gluposti..
Za losiju Bundesligu nije kriv Bayern, nego upravo ti Englezi ili Spanci, koji daju
nenormalne cifre i imaju toliko novca na raspolaganju, da ubise svu konkurenciju..
i opet ne osvoje tu jebenu LP, koja je unistila gotovo domace lige..
kao PSG, ili Cyti..
i onda vam Pep trener, a ima kadar da se prosece ligom prvaka..
- Leopard_SA
#13748 Re: Bundesliga
Pa mislim da je potpuno normalno da Bayern koristi sve prednosti koje ima. Mislim, koristili bi to i drugi klubovi da mogu, ali ne mogu. Bayern radi istu stvar koju Juventus radi u Italiji i PSG u Francuskoj tako da nije Bayern jedini klub koji na taj nacin ostvaruje prednost nad konkurentima.Point. wrote:A i ono kvaliteta što izađe pokupi Bayern iste sekunde, Neuer, Pizzaro, Klose, Gomez, Lewa, Götze, Hummels, Goretzka itd itd. Ne može se baš sve svaliti na konkurenciju, Bayerns svjesno koristi svoju moć da razoruža ono malo konkurencije što ima. Ništa lično, ali stvarno se nadam da više ljudi ne dijeli tvoje mišljenje "jebo prvenstvo, bitna je CL" jer to vodi ka stvaranju zatvorene lige elite, tj amerikanizaciji a to bi već, po mom mišljenju bilo početak smrti fudbala kakvog znamo i volimo.Leopard_SA wrote: Kao sto je neko vec napisao, nije Bayern kriv sto ostatak lige nema dovoljno kvaliteta da bude konkurentniji u Bundesligi i UCL.
A u europskim okvirima, Bayern u odnosu na svoje konkurente(Barcelona, Real itd.) trosi puno manje novca. Pa do prije dvije godine ako se ne varam, najskuplja pojacanja Bayerna su bili Gotze i Martinez koji su zajedno kostali 77 miliona eura(Gotze 37 miliona € i Martinez 40 miliona €) dok je Real Madrid samo za Balea dao preko 100 miliona €
Sto se tice prvenstva i CL, bitnije mi je da Bayern osvoji CL od prvenstva iz prostog razloga jer prvenstvo smo osvojili dosta puta do sada tako da nije vise neka satisfakcija osvojiti prvenstvo.
Da sam mozda navijac Liverpoola vjerovatno bi mi bitnije bilo da Liverpool osvoji EPL nego Ligu prvaka.
A po pitanju “amerikanizacije” Lige prvaka se slazemo. Takva greska je napravljena u nekim kosarkaskim ligama(Euroliga i ABA liga) i to nije donjelo napredak tako da se nadam da se ista stvar nece dogoditi sa UCL
- AmiĐa_Idriz
#13749 Re: Bundesliga
E čuj Englezi i Španci krivi za lošu kvalitetetu Bundesa. Ok svašta ćeš pročitati deffo 
Ižvakana priča 100x, Švabe su 'krive' sami sebi što glume neke merhametlije, puštaju igrače ispod cijene ili pak puštaju besplatno bez nekog aman trzanja.
Jedino što pamtim da je neko nekog u vezi transfera iz Bundesa ispeglao su Leipzig za Keitu i Dortmund za Dembelea.
Kad se malo izvuku iz svoje ljušture to će biti bolje.
Ižvakana priča 100x, Švabe su 'krive' sami sebi što glume neke merhametlije, puštaju igrače ispod cijene ili pak puštaju besplatno bez nekog aman trzanja.
Jedino što pamtim da je neko nekog u vezi transfera iz Bundesa ispeglao su Leipzig za Keitu i Dortmund za Dembelea.
Kad se malo izvuku iz svoje ljušture to će biti bolje.
- pizarro
#13750 Re: Bundesliga
uzeo je wolfsburg za de bruynea oko 75M.