HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Maharadza

#13726 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

Riddle wrote:
The Realist wrote:
Riddle wrote:Prijavio se na D3GO, gledam kanale na telefonu. Samo SK mi nema, pise ne mogu preko mreze u kojoj se nalazim. Dakle, jos to meni nije sređeno.
Kako si se prijavio?
http://www.telemach.ba/d3go/aktivacija/

Potrebni su ti ID i broj ugovora, sto imas na svom racunu. Prati upute i brzo ces aktivirati.
Ako vam radi D3GO preko ID i ugovora, onda bi trebali imati pristup i UNIFI mreži:

http://telemach.ba/Internet/1993/UNIFI+ ... av_start=0

Uputstva kako se spojiti kada nađete hotspot imate pri dnu te stranice! :thumbup:

Nedavno isprobao na čaršiji, fercera odlično, kod Vječne npr izmjerio 25/5 mbps! Fercera i D3GO na toj mreži, svi kanali, bez ograničenja (kada vam SK srede moći će i oni)! :thumbup:
kakaljin

#13727 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Riddle wrote:
The Realist wrote:
Riddle wrote:Prijavio se na D3GO, gledam kanale na telefonu. Samo SK mi nema, pise ne mogu preko mreze u kojoj se nalazim. Dakle, jos to meni nije sređeno.
Kako si se prijavio?
http://www.telemach.ba/d3go/aktivacija/

Potrebni su ti ID i broj ugovora, sto imas na svom racunu. Prati upute i brzo ces aktivirati.
Evo i ja sam se prijavio, ali mi svaki put kada kliknem bilo koji kanal piše da nisam se pretplatio i da nazovem Telemach za aktivaciju.

Ja sam imao samo digitalnu od HS-a tako da očekujem da će me prebaciti da gledam sve digitalne kanale i sve HD kanale. Je rješenje to pandan digitalnoj od HS-A. Tu ne računam HBO jer se i kod HS-A dodatno plaćalo i ja ih nisam imao.
The Realist

#13728 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Našao sam sve :), samo nisam znao gdje je račun :).

Nego, ako mi ovo aktiviramo, hoće li oni nama to naplatiti, jer nije u paketu?

@Maharadza - kako pristupamo UNIFI mreži?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#13729 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

"Na vise televizora u kuci" je vrlo relativan pojam. On naravno automatski znaci da se moze analogna prikljuciti na vise TV-a ali isto tako i digitalna ako vec posjedujemo module ili risivere. Dakle ja imam modul na jedno i risiver na drugom TV-u i sa paketom TRIO GRANDE EXTRA ne vidim zato ne bi imao digitalu na oba TV-a.
Riddle

#13730 Re: HS kablovska

Post by Riddle »

The Realist wrote:Nego, ako mi ovo aktiviramo, hoće li oni nama to naplatiti, jer nije u paketu?
E i ovo meni nije jasno. Ne znam kako ce ovo ici sa HS. Ja sam potpisao Quadro ugovor, ono kid 14 i telefonija. Na racunu mi sad pise DUO KID (NET + D3). A cini mi se da sam na stranici telemacha vidio da se pod ovom oznakom D3GO placa 2 km mjesecno. Nije mi jasno kako ce ovo izmajmunisati. Zato i razmisljam da se prebacim cisto na Telemach i imam sve jasno na papiru.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#13731 Re: HS kablovska

Post by pici »

Iza Horizonta wrote:
pici wrote:
Nogatrans wrote:Moze li neko reci KID22 paket koji je to sada paket po ovom novom HKBcjenovniku. BACIO SAM ONAJ GORNJI ODREZAK NA KOJEM JE ONO NESTO PISALO. :D
Meni na D3GO maloprije se regao, piše KID L... a na računima KID 22 ista cijena samo 40/3 NET i kanala evo ovo što ti daju... ekvivalent je DUO NET paket na telamahu samo sa 50/3 NET i 130 kanala i 9 HD...to je ko sad otprilike na KID 22 samo mislim da će ga spojiti vremenom u jedan, nema fajde se opirat il tražiti drugog operatera il neki paket, ja sam se odlučijo na TRIO GRANDE EXTRA 80/4 NET, 150 kanala, 14 HD, HBO paket i FLAT fiksna telefonija... jebiga ako ih nemrešH pobjedit odna im se pridruži il bjež...
bolje da si uzeo Trio Grande Family+HD Paket+HBO Premium uz taj extra nemaš HBO GO što je velika mana.Malo ti je manja brzina a plaćaš iste pare i imaš bolje programe i opcije barem sam ja tako uradio.
ako može tako, trio grande family + hbo premium + hbo go... kolko bi to para izašlo
pici

#13732 Re: HS kablovska

Post by pici »

The Realist wrote:Našao sam sve :), samo nisam znao gdje je račun :).

Nego, ako mi ovo aktiviramo, hoće li oni nama to naplatiti, jer nije u paketu?

@Maharadza - kako pristupamo UNIFI mreži?
meni reće teta da tek kad uzmem njihov paket telemaha da će mi pustiti D3GO... evo rego instalirao al mi traži preplatu na njihov broj
hrasno38

#13733 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

pici wrote:ako može tako, trio grande family + hbo premium + hbo go... kolko bi to para izašlo
Trio Grande Family 56km
HD paket 8KM
HBO Premium 12 km
UKUPNO 76 KM
maraccana

#13734 Re: HS kablovska

Post by maraccana »

Opet internet čeprkaju, čas ga ima čas nema, trebali još dodati totalno neprofesionalan odnos prema korisnicima, bez ikakvog obavještenja vrše radove i drkaju net mjesecima. . .
Riddle

#13735 Re: HS kablovska

Post by Riddle »

kakaljin wrote:Evo i ja sam se prijavio, ali mi svaki put kada kliknem bilo koji kanal piše da nisam se pretplatio i da nazovem Telemach za aktivaciju.

Ja sam imao samo digitalnu od HS-a tako da očekujem da će me prebaciti da gledam sve digitalne kanale i sve HD kanale. Je rješenje to pandan digitalnoj od HS-A. Tu ne računam HBO jer se i kod HS-A dodatno plaćalo i ja ih nisam imao.
Ja cini se mogu gledati sve kanale (nisam sve isprobao) koje trenutno imam na HS. Nikakve upute na pretplatu nisam dobio. Za SK i jos neke mi kaze da ih nisam u mogucnosti gledati iz ove mreze. Ostalo sve fercera.
kakaljin

#13736 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Riddle wrote:
kakaljin wrote:Evo i ja sam se prijavio, ali mi svaki put kada kliknem bilo koji kanal piše da nisam se pretplatio i da nazovem Telemach za aktivaciju.

Ja cini se mogu gledati sve kanale (nisam sve isprobao) koje trenutno imam na HS. Nikakve upute na pretplatu nisam dobio. Za SK i jos neke mi kaze da ih nisam u mogucnosti gledati iz ove mreze. Ostalo sve fercera.
Meni nedozvoljava ni federalnu i BHRT, nista mi ne dozvoljava.
Riddle

#13737 Re: HS kablovska

Post by Riddle »

Ne znam, brate, volio bih da ti mogu pomoci. Nista drugacije nisam uradio, registrovao se isto kao i ti.
kakaljin

#13738 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Riddle wrote:Ne znam, brate, volio bih da ti mogu pomoci. Nista drugacije nisam uradio, registrovao se isto kao i ti.
Hvala ti svakako. Nadam se da će proraditi da vidim kako radi. Jer pretpostavljam ako sam se mogao registrovani da može ići i ovo.
radiša

#13739 Re: HS kablovska

Post by radiša »

kakaljin wrote: Evo i ja sam se prijavio, ali mi svaki put kada kliknem bilo koji kanal piše da nisam se pretplatio i da nazovem Telemach za aktivaciju.

Da li mi je potrebna pretplata za Internet kod Telemacha kako bih gledao TV sadržaj putem D3 GO?

Da. Da biste pratili TV program preko vašeg PC ili Mac računara, laptop računara, tableta , smart telefona ili iPod Touch-a potrebna vam je naša internet konekcija. Minimalna neophodna brzina prenosa koja omogućava nesmetano praćenje TV programa je 264Kb/s.
Znaci ako nemas internet hs-ov ili telemahov tesko da ce ici
kakaljin

#13740 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

radiša wrote:
kakaljin wrote: Evo i ja sam se prijavio, ali mi svaki put kada kliknem bilo koji kanal piše da nisam se pretplatio i da nazovem Telemach za aktivaciju.

Da li mi je potrebna pretplata za Internet kod Telemacha kako bih gledao TV sadržaj putem D3 GO?

Da. Da biste pratili TV program preko vašeg PC ili Mac računara, laptop računara, tableta , smart telefona ili iPod Touch-a potrebna vam je naša internet konekcija. Minimalna neophodna brzina prenosa koja omogućava nesmetano praćenje TV programa je 264Kb/s.
Pa bilo je priča da može i na drugim mrežama na temi od telemacha. Jer ne vidim funkciju da gledam kući ako mogu gledati to na normalnom tv-u.

Dok od BHT-A bez problema moja tv multiscreen gledam na telemach internetu i to sve kanale bez ikakvih prepreka.
Riddle

#13741 Re: HS kablovska

Post by Riddle »

kakaljin wrote:
Riddle wrote:Ne znam, brate, volio bih da ti mogu pomoci. Nista drugacije nisam uradio, registrovao se isto kao i ti.
Hvala ti svakako. Nadam se da će proraditi da vidim kako radi. Jer pretpostavljam ako sam se mogao registrovani da može ići i ovo.
Skinuo aplikaciju, ukucao podatke i imam kanale na telefonu. Sad onako saltam, gledam sta moze, Spy Game na Universal. :lol:
radiša

#13742 Re: HS kablovska

Post by radiša »

kakaljin wrote:
radiša wrote:

Pa bilo je priča da može i na drugim mrežama na temi od telemacha. Jer ne vidim funkciju da gledam kući ako mogu gledati to na normalnom tv-u.

Dok od BHT-A bez problema moja tv multiscreen gledam na telemach internetu i to sve kanale bez ikakvih prepreka.
Tako im pise barem na sajtu e sad neznam...
made_in_sarajevo

#13743 Re: HS kablovska

Post by made_in_sarajevo »

Meni svi novi kanali na ci modulu stopaju ili se pola slike ne vidi. Ja uopste nisam pametan sta uraditi na kraju
hrasno38

#13744 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

made_in_sarajevo wrote:Meni svi novi kanali na ci modulu stopaju ili se pola slike ne vidi. Ja uopste nisam pametan sta uraditi na kraju
stopaju i na risiveru tako da to nije samo kod tebe
radiša

#13745 Re: HS kablovska

Post by radiša »

slab signal ili treba njihova oprema...
The Realist

#13746 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Ja skinuo na laptop, tj. preko edgea gledam nešto i uglavnom ne može, kaže da mi fali ključ....? Na HS-u sam.
Last edited by The Realist on 29/12/2015 00:00, edited 1 time in total.
Saka

#13747 Re: HS kablovska

Post by Saka »

NK33 wrote:
Iza Horizonta wrote:
Nogatrans wrote: Koliko sam te skontao ti si se kao korisnik HS uspio prijaviti na D3 GO??? Sta ukucavas na ovo jesto gdje pise broj ugovora jel to ovo sto pise na odresku referenca??
na telemah računu piše fino slovima broj ugovora jasno vidljivo i ukucaš to, za HS nemam pojma?
Isto pise i na ovom novom HS racunu. Ima broj ugovora i ID (to dvoje treba za D3GO).
A sranja, meni danas ona kurvetina u BBI banci podera i baci onaj gornji dio računa, a ja konj nisam tražio da mi vrati. Sad moram čekat mjesec. :evil:
The Realist

#13748 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Ovo mi piše:

An error has occurred, code=15 (VCAS no key).
SM1967

#13749 Re: HS kablovska

Post by SM1967 »

Meni kaza da broj ugovora mora imati 9 znakova a imam 4....
Ccccc
pici

#13750 Re: HS kablovska

Post by pici »

Pretplatite se na Federalna TV pozivom na 1360. ovo mi na D3GO piše, jebemga ništa idem na trio famili paket + HBO premium, HD kanale neću sada sve nek malo luftaju
Locked