Iz rerne
Moderator: anex
Isto ko sa zara...a zavisi od kukuruza hoce li biti ukusno ili ne. Ovo je prvi put da sam ovako probao jer remen ima opciju da pece odozdo samo. Obično sam pakao na 175 u "ljudski" po 30 min, ali onda se vise uspare budu kao kuhani.m_l wrote:Dobro izgledaju.Al' pretpostavljam da nisu bas ukusni kao sa zara.
Mmm, što ja volim pečenjke... Kako ovo?Jack Be Nimble wrote:Isto ko sa zara...a zavisi od kukuruza hoce li biti ukusno ili ne. Ovo je prvi put da sam ovako probao jer remen ima opciju da pece odozdo samo. Obično sam pakao na 175 u "ljudski" po 30 min, ali onda se vise uspare budu kao kuhani.m_l wrote:Dobro izgledaju.Al' pretpostavljam da nisu bas ukusni kao sa zara.

Valja ravanija ali je ovaj realno bolji. A i meni je prvi put da sam pravila kolač s rogačem, a nisam ih puno ni jelabenjen wrote:.. izgledom me podsjeca na jedan od mojih omiljenih kolaca ravaniju,a sramota je ali priznajem da rogac nikad u zivotu probao nisam,kontinentalac sjevernjak

Može li recept?Jack Be Nimble wrote: Riza, grozdice, orasi, bademi, paradajz, i ostali zacini

recept ili link za recept please, ovo bih i ja smjelapukepuke wrote:Kolač od jogurta. Jednostavan za napraviti, vuče na cheesecake ali mu fali šećera. Ono, duplo više šećera![]()
Bit će, kad se vratim s mora...BJB wrote:pukepuke wrote:Kolač od jogurta. Jednostavan za napraviti, vuče na cheesecake ali mu fali šećera. Ono, duplo više šećera![]()
recept ili link za recept please, ovo bih i ja smjelajesti
Nisam nikada pravio filovane sa mesom, ali je valjda ista procedura. Rizu napravim kao svaku drugu rizu i dodam orase/bademe, grozdice i jedno zumance. To sve izmjesam, malo zaprzim i filujem. Na otvor stavim komad paradajza i u rernu 200c / 20min ili koliko vec treba.pukepuke wrote:Može li recept?Jack Be Nimble wrote: Riza, grozdice, orasi, bademi, paradajz, i ostali zacini
Nasla sam i ja na Coolinarici ali se mjere malo razlikuju od ovog koji ja imam. Margarin nikad ne koristim, bez obzira sto pise u receptu, uvijek maslac.BJB wrote:Nasla sam na coolinarici, samo jesi li ti koristila maslac ili margarin?
Hvala, nisam bila sigurna kuhas li rizu prije ili se ona "kuha" u rerni. Probat cu s kus-kusom.Jack Be Nimble wrote:Nisam nikada pravio filovane sa mesom, ali je valjda ista procedura. Rizu napravim kao svaku drugu rizu i dodam orase/bademe, grozdice i jedno zumance. To sve izmjesam, malo zaprzim i filujem. Na otvor stavim komad paradajza i u rernu 200c / 20min ili koliko vec treba.pukepuke wrote:Može li recept?Jack Be Nimble wrote: Riza, grozdice, orasi, bademi, paradajz, i ostali zacini
U smjesu dodam zacina tipa persun, mint, ruzmarin, sta god imam. Prvi put koristim rizu, inace kus kus koristim.
Hajd ti to prodajMutivoda wrote:Da vas pitam..
Neni je ove godine paradajz buknuo, hahaha, i džaba što je i komšijama dala, kod nas opet završila bruka toga, i svaka tri dana dolazi još, ne'a šanse da se pojede, pa kontam da napravim paradajz sos, e sad, pravite li to?
Očistim ga, ogulim, i to, pa šta onda? je l prvo prodinstam luk (crveni, bijeli) i onda stavljam paradajz? i koliko da to kuham?i šta ide još, šećer i so'? Još nešto?
![]()
i da, ako toga bude puno, može se zamrznuti ili?![]()
il da ja to podijelim?!
Ne ide nista u sos paradajz osim paradjza, soli i malo secera.Mutivoda wrote:Da vas pitam..
Neni je ove godine paradajz buknuo, hahaha, i džaba što je i komšijama dala, kod nas opet završila bruka toga, i svaka tri dana dolazi još, ne'a šanse da se pojede, pa kontam da napravim paradajz sos, e sad, pravite li to?
Očistim ga, ogulim, i to, pa šta onda? je l prvo prodinstam luk (crveni, bijeli) i onda stavljam paradajz? i koliko da to kuham?i šta ide još, šećer i so'? Još nešto?
![]()
il da ja to podijelim?!
Ja paradajz operem,ogulim,odstranim ako sta jos treba,natrpam u nutribulet,samo jednom zavrtim u njemu,pretresem u serpu,imam jednu ogromnu bas za tih stvari,dodam malo ulja,celera,persuna i krckam satima,zadnji put ravno sest sati. I onda ovako kao sto je @mismekinjas napisala postupak sa teglama,samo sto ja jos i poklopce stavim u prokljucalu vodu i osusim.Mutivoda wrote:Da vas pitam..
![]()
il da ja to podijelim?!