Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
armin071

#13726 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

Chmoljo wrote: 27/03/2020 10:08
emigrazione wrote: 27/03/2020 10:03
Bosanka iz Ankone javlja kako Italija prolazi kroz najteži period u svojoj historiji
Jel moguce da su ovo najgori momenti Italije u svojoj historiji?! Kakvo sludivanje ljudi jebote...
U svojoj historiji otkad je ona u Ankoni :lol:

Da, svako svašta piše...
To je ta kolektivna psihoza. Što više panike to bolje za ove što love u mutnom. Kada se u većini zemalja uvede vandredno stanje biće interesantno mjenjanje zakona, sloboda i sl. Mada smo i sada skoro pa ugašeni...
Cortado

#13727 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Cortado »

Industrialyzer wrote: 27/03/2020 10:23
seoBIH wrote: 27/03/2020 10:16
asurbanipal wrote: 27/03/2020 10:14 Sebija radi odličan posao.
Aha, zatvorili se na kliničkom :) Ovi po DZ ginu od posla, svega im nedostaje.
Ma ja, trebaju pustati sve zivo unutra pa kad se virus uvuce u bolnice bice opet napad na nju sto je to dozvolila :roll: Nisam njen fan, ali mislim da radi jako dobar posao obzirom da je ovo situacija koja je bacila na koljena mnogo razvijenije zemlje i njihove zdravstvene sisteme.
Nemoj molim te tako, forumski strucnjaci kazu da su intrahospitalne infekcije fake news!
asurbanipal

#13728 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by asurbanipal »

Diwan wrote: 27/03/2020 09:55
Nadzorna_ploca wrote: 27/03/2020 09:35 Kompletna naucna zajednica?
Onda mora da je covjek u potpunosti u pravu. :P
Ma nema, kad 'naučna zajednica' nešto odobri ili opovrgne, ko to može da ospori :D

I naši doktori su kao naučna zajednica ali su u suštini večina njih produžena ruka farmacije, koji otvoreno i neskriveno rade za farmacijske kuće, radi materijalne koristi. To svi znaju koji idu kod doktora.

Kakva ba naučna zajednica - mnogi su prodali duše korporacijama, mnoštvo interesnih disertacija, naručenih analiza i testova, itd.

Nekad smo se na pdf religija zezali Towelie i ja kako se ulema razilazi po bitnim ali i trivijalnim teološkim pitanjima, pa nam je uzrečica bila kako se "ulema uvijek razilazi".

Izgleda da stanje nije ništa bolje, ako ne i gore u naučnim krugovima. Samo palamuđenje i vrćenje u krug.

Kako postoji skutonoška ulema, tako postoje i skutonoše naučnici, kojima prvobitni cilj nije širenje znanja nego samo profit, prodajući se tako za šaku šolda eliti i njihovim projektima.
The 51st State

#13729 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by The 51st State »

Ma ja, trebaju pustati sve zivo unutra pa kad se virus uvuce u bolnice bice opet napad na nju sto je to dozvolila :roll: Nisam njen fan, ali mislim da radi jako dobar posao obzirom da je ovo situacija koja je bacila na koljena mnogo razvijenije zemlje i njihove zdravstvene sisteme.
tako je ovdje svrsavaju na dodika i seranica, a ukc banjaluka ne moze primati pacijente jer su vec kontaminirani na pocetku.
Last edited by The 51st State on 27/03/2020 10:29, edited 1 time in total.
itekako

#13730 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by itekako »

Mogy87 wrote: 27/03/2020 10:26
itekako wrote: 27/03/2020 10:03
Mogy87 wrote: 27/03/2020 09:55

Pa da si procitao tekst koji sam ti postavila bilo bi ti jasno da je Hrvatska ljecnicka komora dala izjavu koju je Faktograf prenio. Covjek potencira upotrebu leukocitnog interferona koji od 1997 godine nema odobrenje za upotrebu.
nema naravno, zato je odobrenje, podrsku i novac dobio Novartis sa svojim beskorisnim, neispitanim i jako opasnim cjepivom koje je na kraju ta tvoja "zajednica" spalila u spalionici.
od 4.500.000 cjepiva placenih 330.000.000kn spalili su 4.490.000 komada!!!
Ti znas za sta se interferon koristi?
Kao dio (i to ne veoma uspjesan) terapije za rak:
kidney cancer (renal cell cancer)
melanoma
multiple myeloma
some types of leukaemia
some neuroendocrine tumours (NETs)
non-Hodgkin lymphoma
Sladoljev preporucuje da ga uzimamo PREVENTIVNO. A nuspojave su veoma ozbiljne.
slabo si ti to. evo sad jedna kec 1. moras guglati jos malo.
kad se spremis bolje javi se da popravis ocjenu.
muhafuca

#13731 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by muhafuca »

nosara wrote: 27/03/2020 10:24 Israeli generic drug manufacturer Teva will ship millions of doses of hydroxychloroquine sulfate to US within days. Friends in need are friends indeed:

Teva donates potential coronavirus treatment to hospitals across the US
Hydroxychloroquine sulfate tablets are used against malaria, lupus erythematosus and rheumatoid arthritis but could be effective against COVID-19.

https://www.jpost.com/HEALTH-SCIENCE/Te ... -US-621688
Kakav je sad ovaj Teva?

Bio se Gilead dobro pozicionirao da mlatne pare na ovom virusu

Trump i ekipa ga gurali na sva vrata

Sad neka Teva j...e
posao Gilead-u :D
Last edited by muhafuca on 27/03/2020 10:33, edited 2 times in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#13732 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Chmoljo »

Pretjerujete i vi sa čipovanjima i ostalim pičkama materinama.

Dok drugi umiru svi su pobornici teorija zavjere. Kada boleština krene kositi najmilije, tada se pravi mahnit i dobije se amnezija na te teorije.

Nigdje antivaksera nisi mogo nafatati kad je nedavno bila epidemija morbila. Odjednom se rodilo povjerenje uvakcinu.
seoBIH

#13733 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by seoBIH »

Molim za komentar ovog video zapisa

armin071

#13734 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

Sad mi je jasnije ovdje obitavaju Sebijini internet ratnici tj nažalost naši budući “doktori“. Franco de Jure sve se poklapa :thumbup: E sada se mora napraviti blok lista..
Diwan

#13735 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

asurbanipal wrote: 27/03/2020 10:28
Diwan wrote: 27/03/2020 09:55
Nadzorna_ploca wrote: 27/03/2020 09:35 Kompletna naucna zajednica?
Onda mora da je covjek u potpunosti u pravu. :P
Ma nema, kad 'naučna zajednica' nešto odobri ili opovrgne, ko to može da ospori :D

I naši doktori su kao naučna zajednica ali su u suštini večina njih produžena ruka farmacije, koji otvoreno i neskriveno rade za farmacijske kuće, radi materijalne koristi. To svi znaju koji idu kod doktora.

Kakva ba naučna zajednica - mnogi su prodali duše korporacijama, mnoštvo interesnih disertacija, naručenih analiza i testova, itd.

Nekad smo se na pdf religija zezali Towelie i ja kako se ulema razilazi po bitnim ali i trivijalnim teološkim pitanjima, pa nam je uzrečica bila kako se "ulema uvijek razilazi".

Izgleda da stanje nije ništa bolje, ako ne i gore u naučnim krugovima. Samo palamuđenje i vrćenje u krug.

Kako postoji skutonoška ulema, tako postoje i skutonoše naučnici, kojima prvobitni cilj nije širenje znanja nego samo profit, prodajući se tako za šaku šolda eliti i njihovim projektima.
Upravo tako, i ima još jedna povezanost u vezi religije - konzensus uleme :D , čim to stoji, odmah možeš kontati da nema ništa od toga. Tako i ovdje. Neka naučna zajednica :lol: . Komedija
TheRealist

#13736 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by TheRealist »

Je li ovdje stvarno ljudi misle da treba ljude pustiti u bolnice (bilo koju)? Išao sam do DZ par puta, nijednom nisam mogao ući u isti, sve se završavalo tako što odu dokle treba i donesu mi šta treba, ili se telefonom riješilo, a ja se još uvijek vodim kao zdrav. Zašto to nije problem (i naravno da nije)?
muhafuca

#13737 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by muhafuca »

TheRealist wrote: 27/03/2020 10:34 Je li ovdje stvarno ljudi misle da treba ljude pustiti u bolnice (bilo koju)? Išao sam do DZ par puta, nijednom nisam mogao ući u isti, sve se završavalo tako što odu dokle treba i donesu mi šta treba, ili se telefonom riješilo, a ja se još uvijek vodim kao zdrav. Zašto to nije problem (i naravno da nije)?
Ako je neko bolestan ili ima jake simptome - treba ga u bolnicu smjestiti.

Tako je praxa bila bar u zadnjih par hiljada godina od kada postoji medicina i bolnice.

Ako postoji potreba otvore se dodatne i improvizovane bolnice i tako to.

No slazem se stvari se mjenjaju pa je ovdje vjerovatno osmisljen

novi pristup koji ce revolucionirati medicinu - ne treba bjezati od novih metoda

Ko zna mozda ce historija pisati o Sebiji i ekipi.
Last edited by muhafuca on 27/03/2020 10:40, edited 1 time in total.
okanomalo

#13738 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by okanomalo »

da li je tacno da su male ambulante zatvorene?(pripadam ambulanti na trgu heroja) muz mi sam daje injekcije svaki dan.ima jos za 8 dana. doktor mu je rekao da ce primat od 6 mjeseci do godine.sad ne znam postupak,na kliniku ne moze na kontrolu i gdje se javiti da dobije injekcije za sledeci mjesec?
Industrialyzer

#13739 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Industrialyzer »

seoBIH wrote: 27/03/2020 10:32

Molim za komentar ovog video zapisa

Vidio sam ovaj video, propust definitivno bez rasprave. Ali, gledamo malo siru sliku. Generalno mislim da radimo dobar posao, nadam se da ce povecanjem broja testiranih i zarazenih to sve ostati pod kontrolom. Sta trebamo onda reci za Italiju i njhove direktore klinika :roll:
The 51st State

#13740 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by The 51st State »

ljudi ima pacijaneta na ukc stotinama i vrse kemoterapije, dijalize, zar stvarno mislite da se smije dozvoliti kompromitacija tih pacijenata i da se ne razmatra svaki dan sta i kako da rade? strogi sam laik ali nekako logicno mi ovo djeluje i ne dozvoljavam sebi da kritikujem nesto oko cega i los doktor zna mnogo bolje od mene
kakavdanakneiskustvu

#13741 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kakavdanakneiskustvu »

u hrvatskoj 551 osoba zaražena,70 u zadnjih 24 sata
Zox

#13742 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zox »

Dakle ne, u Italiji ne upisuju sve mrtve pod corona.
Na donjem dijagramu, vidimo istrazivanje u jednom selu na sjeveru gdje su, pise u clanku, izgleda na kraju dozivjeli kolektivni imunitet. Na dijagramu se vidi (ovo najvise) uvecana smrtnost u odnosu na prosjek, zatim sluzbeni broj umrlih od corone i dole sezonski prosjek umrlih u toku prethodnih godina. Ovu pricu je pokrenuo gradonacelnik tog sela, jer je, naravno, primijetio, mnogo vise sahrana. Po njegovom i proracunu i proracunu sefa klinike, ispada da ovaj broj umrlih, ukoliko je smrtnost od corone 1 posto kako kazu, pokazuje da su SVI stanovnici sela bili zarazeni.
Image
Evo i clanka:
https://www.open.online/2020/03/26/vitt ... W6euteoCvc
dobar osjecaj

#13743 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dobar osjecaj »

okanomalo wrote: 27/03/2020 10:38 da li je tacno da su male ambulante zatvorene?(pripadam ambulanti na trgu heroja) muz mi sam daje injekcije svaki dan.ima jos za 8 dana. doktor mu je rekao da ce primat od 6 mjeseci do godine.sad ne znam postupak,na kliniku ne moze na kontrolu i gdje se javiti da dobije injekcije za sledeci mjesec?
Nije bila zatvorena prosle sedmice. Produzen recept licno nakon sto smo upuceni iz apoteke na trgu. Nadji broj online ili preko tel informacija pa ih probaj nazvati da provjeris.
TheRealist

#13744 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by TheRealist »

muhafuca wrote: 27/03/2020 10:38

Tako je praxa bila bar u zadnjih par hiljada godina od kada postoji medicina i bolnice.

novi pristup koji ce revolucionirati medicinu - ne treba bjezati od novih metoda

Ne, svako ko je bolestan ne treba u bolnicu, to je naš nakaradni sistem stvorio ideju da se svaka bolest liječi u bolnici. Da li se ulazi i prima u Opštu Bolnicu? Da li se ulazi i prima tek tako u KB Zenica, i td....

Svaki bolesnik kojem treba bolnički tretman treba u bonicu, ali ga neko treba uputiti (uglavnom bi to bila primarna zdravstvena zaštita).

Nije ovo novi pristup, već nešto što se radi u cijelom svijetu.
Last edited by TheRealist on 27/03/2020 10:46, edited 2 times in total.
Cortado

#13745 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Cortado »

The 51st State wrote: 27/03/2020 10:41 ljudi ima pacijaneta na ukc stotinama i vrse kemoterapije, dijalize, zar stvarno mislite da se smije dozvoliti kompromitacija tih pacijenata i da se ne razmatra svaki dan sta i kako da rade? strogi sam laik ali nekako logicno mi ovo djeluje i ne dozvoljavam sebi da kritikujem nesto oko cega i los doktor zna mnogo bolje od mene
A zasto da ne? Forumski konzilij smatra da je ovo samo malo jaca prehlada, tako da svi ti pacijenti koji su na hemoterapiji, dijalizi, a i drugi, samo nek uzimaju C vitamin i korona im ne moze nista.
Riddle

#13746 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Riddle »

Sta ova kenja sa ni slucajno antibiotike? Ko je ovo?
dzipalo

#13747 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dzipalo »

TheRealist wrote: 27/03/2020 10:43
muhafuca wrote: 27/03/2020 10:38

Ne, svakko ko je bolestan ne treba u bolnicu, to je naš nakaradni sistem stvorio ideju da se svaka bolest liječi u bolnici.

Svaki bolesnik kojem treba bolnički tretman treba u bonicu, ali ga neko treba uputiti (uglavnom bi to bila primarna zdravstvena zaštita).

Nije ovo novi pristup, već nešto što se radi u cijelom svijetu.
Ali ocigledno po misljenju nasih doktora, ona zena iz Hrasnice nije trebala u bolnicu iako je imala sve simptome korone i to bar 10 dana? Pa onda majka od ovog momka, takodjer po misljenju Sebijinih pijuna nije trebala u bolnicu, pa nakon prijetnji tuzbom ipak treba?
Je li moguce da vi opravdavate ovu taktiku gdje ljude pustaju da umiru kuci time sto se ne smiju doktori zaraziti? Pa valjda zato i postoji poseban dio namijenjen pacijentima koji imaju sve moguce simptome korone a koji su zivotno ugrozeni.
Vidjeli bi kako i vi mijenjate misljenje da se, ne daj Boze, vasem nekom desi ovo sto se ljudima desava a iz Domova zdravlja i KCUS-a im govore nije vam nista.
splinter

#13748 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

Chmoljo wrote: 27/03/2020 10:31 Pretjerujete i vi sa čipovanjima i ostalim pičkama materinama.

Dok drugi umiru svi su pobornici teorija zavjere. Kada boleština krene kositi najmilije, tada se pravi mahnit i dobije se amnezija na te teorije.

Nigdje antivaksera nisi mogo nafatati kad je nedavno bila epidemija morbila. Odjednom se rodilo povjerenje uvakcinu.
Da. Ljudi jednostavno ne shvataju da je žiovt u kojem živimo takav. Uvijek na rubu, a globalizacija samo još više doprinosi tome.
Npr procjene struke su da ptice i sisari sadrže i izlučuju bilo diljem svijeta od 631.000 do 827.000 nepoznatih virusa, koji bi potencijalno mogli preći na ljude. Ulažu se nadljudski napori da se svi identificiraju i pretraže na mjestima poput peradarnica i tržnica mesa gdje se životinje i ljudi najvjerojatnije susrećuali i čitav niz mjesta u divljini. Ipak, vjerojatno nikada nećemo moći predvidjeti koji će slijedeći virus "skočiti" na čovjeka, to je praktički nemoguć posao.
Nadalje, američka vlada troši najmanje 100 milijardi USD godišnje na protuterorističku borbu a samo 1 milijardu dolara na programe za pandemiju i zarazne bolesti ( podaci iz 2016. )
Trumpova administracija otišla je i dalje - predlaže velika smanjenja potrošnje iz godine u godinu institucijama, poput Centara za kontrolu i prevenciju bolesti, koji imaju zadatak rješavati epidemije. Njegov prijedlog proračuna za fiskalnu 2021.godinu, objavljen je u februaru baš u vrijeme kada je epidemija koronavirusa već stigla do Sjedinjenih Država, a zahtijeva da se cjelokupno financiranje CDC-a smanji za milione dolara.
Jednostavno ovakav ishod je bio očekivan, prije ili kasnije ovaj scenario je bio neizbiježan put kojem čovječanstvo danas korača ubrzanim korakom.
Diwan

#13749 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

Mogy87

#13750 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Chmoljo wrote: 27/03/2020 10:31 Pretjerujete i vi sa čipovanjima i ostalim pičkama materinama.

Preporuka ako nisi citao:
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2165711
"Nažalost, Covid-19 nije prosvijetlio njihove umove. Barem ne trajno. Pronašli su na neko vrijeme nove zavjere protiv kojih se bjesomučno bore na društvenim mrežama, a u sebi mole sve bogove i demone da se što prije pronađe cjepivo protiv koronavirusa pa da i u penziji mogu trkeljati gluposti o liječenju gripe C vitaminom ili autizma izbjeljivačem koji iz tijela tjera parazite. "
Locked