Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
SaraFina

#13726 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

512MB wrote:Morel se u Miljackoj kupat? :skoljka:

Pa ovdje si pitao može li se u Miljackoj kupati :D Aludirajući uz postavljene slike iz Beča da možeš u Dunav pljusnuti gdje želiš.

Onda ti je kolega animals otpovrgnuo tvrdnje i pustopoljina te dokrajčila :D sa filtriranjem.

Ja sam tako shvatila diskusiju :D

Dakle u Beču se možeš kupati u "određenim dijelovima" i isključivo gdje je voda...ŠTA? :D
Last edited by SaraFina on 10/05/2019 20:02, edited 1 time in total.
kox

#13727 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by kox »

Na ovoj temi je Insomnija daleko od promašaja. Ovaj što se kupa u Dunavu je po tom pitanju trenutno bez konkurencije, čekamo nastavak :lol:
SaraFina

#13728 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

kox wrote:Na ovoj temi je Insomnija daleko od promašaja. Ovaj što se kupa u Dunavu je po tom pitanju trenutno bez konkurencije, čekamo nastavak :lol:

Francuza krenulo svuda...I na temi o kuhanju... Nema onih jednorečničnih upadica... Žene u transu kako kuha...Monca ga na atribute vabi i šećerom hrani :D
insomnia78

#13729 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Jarane ja ne znam odakle tolika potreba za pljuvanjem. Naravno da je vani u uredjenijim zemljama bolje i lakse ali da je dzenet i nije. Ako ti se toliko gadi u BiH put pod noge i ne okreci se. Jbt ljudi se ovdje ufate neke pojave koja se desava u citavom svijetu i onda krenu kukati
pustopoljina

#13730 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by pustopoljina »

SaraFina wrote:
512MB wrote:Morel se u Miljackoj kupat? :skoljka:

Pa ovdje si pitao može li se u Miljackoj kupati :D Aludirajući uz postavljene slike iz Beča da možeš u Dunav pljusnuti gdje želiš.

Onda ti je kolega animals otpovrgnuo tvrdnje i pustopoljina te dokrajčila :D sa filtriranjem.

Ja sam tako shvatila diskusiju :D

Dakle u Beču se možeš kupati u "određenim dijelovima i isključivo gdje je voda...ŠTA? :D
Ma nisam nikog htjela "dokrajciti", nismo na noz. Al' bezveze prica.
SaraFina

#13731 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

Htjela ili ne, meni je bilo zabavno :thumbup: :bih:

Ja sam mu pomagala isto. Nudući da prepozna lokaciju. Ali nije me shvatio na što aludiram valjda.
Last edited by SaraFina on 10/05/2019 20:07, edited 1 time in total.
insomnia78

#13732 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Evo imas aplikaciju ljudi postavljaju rupe po Parizu
Image
pustopoljina

#13733 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by pustopoljina »

insomnia78 wrote:Jarane ja ne znam odakle tolika potreba za pljuvanjem. Naravno da je vani u uredjenijim zemljama bolje i lakse ali da je dzenet i nije. Ako ti se toliko gadi u BiH put pod noge i ne okreci se. Jbt ljudi se ovdje ufate neke pojave koja se desava u citavom svijetu i onda krenu kukati
E to...
Previse je lako pobiti ovakve argumente, kad je nesto globalna pojava.
Planet se gusi u plastici, ostajemo svi bez pitke vode...bosna je tu jos dobra...
Eto u toj francuskoj...ko je ono...nestle? Mozda i nije nestle..
Kupio izvor/selo...uzimaju ljudima vodu...hej...vodu.
Ma ko razume, shvatice.
Connaisseur Karlin

#13734 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Connaisseur Karlin »

HAVANA wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
HAVANA wrote:Eki chupe kralja,ode i on. :lol: Vidis kad ti se ide kako se moze otici,i do japana,vratis se fino avionom.
https://www.klix.ba/lifestyle/putovanja ... ook+status
super avantura, ali nije reako gdje spava svaku noc :D :lol:
https://youtu.be/1I9IUVt1CFg
HAVANA< hvala :thumbup:
animals

#13735 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

Ma Bosna je lijepa zemlja, ali su ljudi malo neuredni..
zaprepastio sam se kad sam u mom mjestu prosao starom cestom koja se rijetko koristi..
nekad drzavno zemljiste na kojem se sijalo, sad jedan dio su ljudi toliko nabacali
smeca i bukvalno kosti od mesnica koje se samo bace uz put, i to ne u svoje, nego susjedno selo..
zna se ko i odakle baca, ali niko nista ne preduzima..
to je svijest ljudi..
Connaisseur Karlin

#13736 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

insomnia78 wrote:Evo imas aplikaciju ljudi postavljaju rupe po Parizu
Image
to cak formlane Sluzbe insistiraju, traze pommoc od gradjana, daju broj telefona , da dobiju informacije o rupama, vlro pametan potez

Da li se moze dobiti finansijksa pomoc, ako je auto osteceno doticnim rupama na putu?
insomnia78

#13737 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Kako da ne. Novo auto ta nije to Bosna
animals

#13738 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

insomnia78 wrote:Evo imas aplikaciju ljudi postavljaju rupe po Parizu
Image
to cak formlane Sluzbe insistiraju, traze pommoc od gradjana, daju broj telefona , da dobiju informacije o rupama, vlro pametan potez

Da li se moze dobiti finansijksa pomoc, ako je auto osteceno doticnim rupama na putu?
Moze kao i kad se zabijes u stup pored puta..
pa da te obesteti onaj ko je stup postavio :D
SaraFina

#13739 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

animals wrote:Ma Bosna je lijepa zemlja, ali su ljudi malo neuredni..
zaprepastio sam se kad sam u mom mjestu prosao starom cestom koja se rijetko koristi..
nekad drzavno zemljiste na kojem se sijalo, sad jedan dio su ljudi toliko nabacali
smeca i bukvalno kosti od mesnica koje se samo bace uz put, i to ne u svoje, nego susjedno selo..
to je svijest ljudi..

To samo treba kažnjavati novčano. I kod nas su tv i neke komode za Božić tako bacili pored kontejnera. Došao obračun BK kao da smo deset zgrada krečili. Dolpata. I onda iz Hausbesorgerzentrum pitaju hoćemo kamere kao u garažama... Potpišemo... I kamere postavljene. :D
I to ćemo platiti do januara 2020 :)
Connaisseur Karlin

#13740 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

insomnia78 wrote:Kako da ne. Novo auto ta nije to Bosna
aha, ako ima takvo osiguranje, ali to nije bilo pitanje :D
Bloo
Globalna šefica

#13741 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bloo »

pustopoljina wrote:
insomnia78 wrote:Jarane ja ne znam odakle tolika potreba za pljuvanjem. Naravno da je vani u uredjenijim zemljama bolje i lakse ali da je dzenet i nije. Ako ti se toliko gadi u BiH put pod noge i ne okreci se. Jbt ljudi se ovdje ufate neke pojave koja se desava u citavom svijetu i onda krenu kukati
E to...
Previse je lako pobiti ovakve argumente, kad je nesto globalna pojava.
Planet se gusi u plastici, ostajemo svi bez pitke vode...bosna je tu jos dobra...
Eto u toj francuskoj...ko je ono...nestle? Mozda i nije nestle..
Kupio izvor/selo...uzimaju ljudima vodu...hej...vodu.
Ma ko razume, shvatice.
Da, guši se. S tim da određene zemlje pokušavaju da kontrolišu to.
Nije niko rekao da je vani džennet, niti je to premisa diskusije.
Jedna od pojava koja izluđuje ljude u Bosni je i bespomoćnost.
Vidiš čovjeka (ljude!) da baca smeće u rijeku, kome se obratiti? Koje su posljedice?
Ljudi pretvaraju haustore u ekstenziju svoje smočnice. Kome se obratiti i ko će reagovati?
Vozači samo što se ne parkiraju papi na glavu pred KAtedralu...ko reaguje?
Ploče u Ferhadiji se opet postavljaju...OPET!
U Sarajevu nema CCTV, nema neighbourhood watch...kome prijaviti komšiju koji je dio trotoara prisvojio blokadama da on može parkirati?
Kome prijaviti komšiju kojem je opština prodala dio trotoara/javne površine na kojem su se nalazili kontejneri da može da proširi svoju kuću i nije obezbijedila nove kontejnere na drugoj lokaciji...
Nelegalnu gradnju (nismo još ko Beograd...al to je to divljaštvo) i podizanje više spratova nego što je dozvoljeno (zaklanjanje pogleda)...sve uz amin i pečat urbanističke službe...
Kome? Kako? Koje su posljedice?
U centru grada su bila postavljena 3 kontejnera za razvrstavanje smeća. Njihovu sudbinu možete pretpostaviti.

Ja ne "pljujem" po ovom gradu/državi jer je mrzim već jednostavno što se osjećam bespomoćno, poraženo i potučeno...
Connaisseur Karlin

#13742 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

animals wrote:

Moze kao i kad se zabijes u stup pored puta..
pa da te obesteti onaj ko je stup postavio :D
hm, alo mora netko biti odogovoran za odrzavanje puteva :)
insomnia78

#13743 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Ma nemam pojma. Mozda i moze. Mozda moze i u BiH. Ono policija, zapisnik, tuzba ko ce se sa tim zajebavati
Bloo
Globalna šefica

#13744 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bloo »

SaraFina wrote:
animals wrote:Ma Bosna je lijepa zemlja, ali su ljudi malo neuredni..
to je svijest ljudi..

To samo treba kažnjavati novčano. I kod nas su tv i neke komode za Božić tako bacili pored kontejnera. Došao obračun BK kao da smo deset zgrada krečili. Dolpata. I onda iz Hausbesorgerzentrum pitaju hoćemo kamere kao u garažama... Potpišemo... I kamere postavljene. :D
I to ćemo platiti do januara 2020 :)
O ovom pričam.
Imaju kamere ili je neko prijavio.
I postoje posljedice.
U Bosni nema posljedica.
Da prosječnom Bosancu dođe kazna za nešto ovako, bilo bi: "....jebomatersvoju on će meni kaznu pisat...neću platit makar me ganjali po sudu..."
Connaisseur Karlin

#13745 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Bloo wrote: Da, guši se. S tim da određene zemlje pokušavaju da kontrolišu to.
Nije niko rekao da je vani džennet, niti je to premisa diskusije.
Jedna od pojava koja izluđuje ljude u Bosni je i bespomoćnost.
Vidiš čovjeka (ljude!) da baca smeće u rijeku, kome se obratiti? Koje su posljedice?
Ljudi pretvaraju haustore u ekstenziju svoje smočnice. Kome se obratiti i ko će reagovati?
Vozači samo što se ne parkiraju papi na glavu pred KAtedralu...ko reaguje?
Ploče u Ferhadiji se opet postavljaju...OPET!
U Sarajevu nema CCTV, nema neighbourhood watch...kome prijaviti komšiju koji je dio trotoara prisvojio blokadama da on može parkirati?
Kome prijaviti komšiju kojem je opština prodala dio trotoara/javne površine na kojem su se nalazili kontejneri da može da proširi svoju kuću i nije obezbijedila nove kontejnere na drugoj lokaciji...
Nelegalnu gradnju (nismo još ko Beograd...al to je to divljaštvo) i podizanje više spratova nego što je dozvoljeno (zaklanjanje pogleda)...sve uz amin i pečat urbanističke službe...
Kome? Kako? Koje su posljedice?
U centru grada su bila postavljena 3 kontejnera za razvrstavanje smeća. Njihovu sudbinu možete pretpostaviti.

Ja ne "pljujem" po ovom gradu/državi jer je mrzim već jednostavno što se osjećam bespomoćno, poraženo i potučeno...
:thumbup:
Connaisseur Karlin

#13746 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

insomnia78 wrote:Ma nemam pojma. Mozda i moze. Mozda moze i u BiH. Ono policija, zapisnik, tuzba ko ce se sa tim zajebavati
:thumbup: :)
insomnia78

#13747 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Ali to smo mi. “Zemlja seljaka na brdovitom balkanu”. Ne mozemo se mi nikad porediti sa At i Njemackom. Jednostavno nije isti mentalitet. I u Italiji, Spaniji pa i Fr su ljudi “opusteniji”
Connaisseur Karlin

#13748 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

insomnia78 wrote:Ali to smo mi. “Zemlja seljaka na brdovitom balkanu”. Ne mozemo se mi nikad porediti sa At i Njemackom. Jednostavno nije isti mentalitet. I u Italiji, Spaniji pa i Fr su ljudi “opusteniji”
:thumbup:
512MB

#13749 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

SaraFina wrote:Htjela ili ne, meni je bilo zabavno :thumbup: :bih:

Ja sam mu pomagala isto. Nudući da prepozna lokaciju. Ali nije me shvatio na što aludiram valjda.
Pa znam l8kaciju tu sam zivio :mrgreen:

Osim tog, onaj cirilicar je zapoceo to oko Sene i kupanja, ja sam samo okacio blue danube 8)
512MB

#13750 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Sta je ovo bog te nemoze covjek fransoa podjebavat na miru od ovih zeMski, sta se desaJe :mrgreen:
Post Reply