pustopoljina wrote:insomnia78 wrote:Jarane ja ne znam odakle tolika potreba za pljuvanjem. Naravno da je vani u uredjenijim zemljama bolje i lakse ali da je dzenet i nije. Ako ti se toliko gadi u BiH put pod noge i ne okreci se. Jbt ljudi se ovdje ufate neke pojave koja se desava u citavom svijetu i onda krenu kukati
E to...
Previse je lako pobiti ovakve argumente, kad je nesto globalna pojava.
Planet se gusi u plastici, ostajemo svi bez pitke vode...bosna je tu jos dobra...
Eto u toj francuskoj...ko je ono...nestle? Mozda i nije nestle..
Kupio izvor/selo...uzimaju ljudima vodu...hej...vodu.
Ma ko razume, shvatice.
Da, guši se. S tim da određene zemlje pokušavaju da kontrolišu to.
Nije niko rekao da je vani džennet, niti je to premisa diskusije.
Jedna od pojava koja izluđuje ljude u Bosni je i bespomoćnost.
Vidiš čovjeka (ljude!) da baca smeće u rijeku, kome se obratiti? Koje su posljedice?
Ljudi pretvaraju haustore u ekstenziju svoje smočnice. Kome se obratiti i ko će reagovati?
Vozači samo što se ne parkiraju papi na glavu pred KAtedralu...ko reaguje?
Ploče u Ferhadiji se opet postavljaju...OPET!
U Sarajevu nema CCTV, nema neighbourhood watch...kome prijaviti komšiju koji je dio trotoara prisvojio blokadama da on može parkirati?
Kome prijaviti komšiju kojem je opština prodala dio trotoara/javne površine na kojem su se nalazili kontejneri da može da proširi svoju kuću i nije obezbijedila nove kontejnere na drugoj lokaciji...
Nelegalnu gradnju (nismo još ko Beograd...al to je to divljaštvo) i podizanje više spratova nego što je dozvoljeno (zaklanjanje pogleda)...sve uz amin i pečat urbanističke službe...
Kome? Kako? Koje su posljedice?
U centru grada su bila postavljena 3 kontejnera za razvrstavanje smeća. Njihovu sudbinu možete pretpostaviti.
Ja ne "pljujem" po ovom gradu/državi jer je mrzim već jednostavno što se osjećam bespomoćno, poraženo i potučeno...