SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MensurM

#13726 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MensurM »

seoBIH wrote:Samo se nadati da ovaj pretuceni ima porodicu i da bude ok. Ostalo se zavrsi po mraku :wink:
Ma nista. Covjek ima 60 godina, tesko bolestan, tesko se krece, jedva prica... Grijeh ga udariti bas.

Ovaj napadac 20 godina ima.
drug_profi

#13727 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Dok sam mlađi bio šakama sam se branio, sad je tu HS.
Ne mogu da potrčim, ni da se sagnem lako, ali još uvijek mogu pogoditi kokošije jaje sa 5 metara.
smijesni_ste

#13728 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by smijesni_ste »

Pa je li djubre barem uhapšeno ?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#13729 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

zato ja imam kalaš u gepeku boiii

saobraćaj je najgori. ako ikada ikoga random prebijem bit će to jer ne zna da vozi.
kloniran

#13730 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kloniran »

i onda te covjek raznese montiracem za gume :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#13731 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

može pokusatw :mrgreen:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#13732 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

MensurM wrote: Ma nista. Covjek ima 60 godina, tesko bolestan, tesko se krece, jedva prica... Grijeh ga udariti bas.

po navedenom mi sve lici na klasicno kurcenje nekog klosara.... :twisted:
MensurM

#13733 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MensurM »

smijesni_ste wrote:Pa je li djubre barem uhapšeno ?
Jes. I pusten odmah. 1996. godiste, zaboravio sam inicijale. Mozda B.E.
MensurM

#13734 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MensurM »

Naime, jučer u 14:00 sati u ulici Čizmadžiluk u sarajevskoj općini Stari Grad Sarajevo policijski službenici I PU uhapsili su B. E. (rođen 1996. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nanijevši teške tjelesne povrede drugoj osobi.

"Isti je navedenog dana u 10:20 sati u ulici Štrosmajerova u općini Stari Grad Sarajevo fizički napao F. D. (rođen 1959.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen). Tom prilikom isti je zadobio teške tjelesne povrede, a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu, gdje je na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju zadržan na daljem liječenju".
drug_profi

#13735 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

37 godina starijeg čovjeka tako krvnički pretući. Ma to se jedino gazanjem redu može naučiti.
peepeep

#13736 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by peepeep »

bitanga_sa_otesa wrote:
MensurM wrote: Ma nista. Covjek ima 60 godina, tesko bolestan, tesko se krece, jedva prica... Grijeh ga udariti bas.

po navedenom mi sve lici na klasicno kurcenje nekog klosara.... :twisted:
Ima ovakvih svugdje

Nažalost nisu ga uhvatili i slomili mu kičmu.
thekupus

#13737 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by thekupus »

Ide maloprije 5 momaka u jaknama sa kapuljacama, ono klosari klasicni, i kod trznice nasarase nekakav grafit na onu staklenu reklamu jednu, nesto o hordama zla. Onda nastavise gore, pa kod ulaza u stakleni grad opet nesto. Nastavili su prema carsiji, ne znam gdje su jos sarali, ali sam prepoznao jednog momka sa Kosevskog, Emir M.
Vega_Brothers

#13738 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Vega_Brothers »

Misteriozni nestanak| Više od četiri mjeseca se traga za tijelom Amara Kozlića, u narodu se čuju razne priče, policija istražuje: Je li živ?

Više od četiri mjeseca traje potraga za Amarom Kozlićem iz Nemile kod Zenice, koji je noći sa 4. na 5. februar, vraćajući se s drugovima iz diskoteke i vozeći Audi, sletio u rijeku Lašvu.

Tijela njegovih prijatelja Huse Delića i Almena Begovića pronađena su 6. februara u Audiju, dok se za Kozlićem i dalje traga.

Najteže porodici

Najteže je porodici Kozlić. Kako nam govori neutješni otac Alija, ne prođe jutro a da ne ode do prozora i ne pogleda u rijeku Bosnu, koja teče ispod njegove kuće.

- Agonija ne prestaje. Teško je razumjeti kako se mi osjećamo. Svakog jutra kada ustanem i krenem na posao, pogledam kroz prozor. Pogled na rijeku boli - kroz uzdahe kaže Alija.

Uprkos mjesecima koji su prošli od tragedije, ne gubi nadu. Svakog dana očekuje poziv od policije.

- Kad god mi zazvoni telefon, pomislim da je možda policija, da su ga našli. No, taj dan još nisam doživio. Niko me više i ne obavještava traže li ga ili ne. Imam samo jednu želju, da mi pronađu sina. Svima bi nam bilo mnogo lakše. Stavila bi se tačka na sve ovo - govori nam očajni otac.

Teško je i Amarovom bratu Semiru, s kojim je bio izuzetno vezan. Kaže da se osjeti ogromna praznina.

- Bili smo vezani jedan za drugog. Ogromna je praznina u srcu otkako ga nema - govori nam Semir.

Budući da su se u javnosti pojavile priče kako je Amar preživio nesreću i da zbog toga nije pronađen u rijeci, otac Alija kaže da bi volio da su te priče tačne.

- Bio bih najsretniji da se tako ispostavi. Neka odgovara za ono što je učinio, ali makar bi mi bio živ - kaže on.

I iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK), u čijoj je nadležnosti istraga o ovom slučaju, kažu da je slučaj još otvoren te da su provjeravali navode da je Amar možda živ.

- Istraga je i dalje u toku. Ono što se do sada prikupilo, predato je Tužilaštvu u Travniku. Provjeravali smo mogućnost da je on živ, ali i dalje, u saradnji sa MUP-om Zeničko-dobojskog kantona, nastavljamo aktivnosti na pretrazi rijeke i korita - kažu iz MUP-a SBK.

Napominju da sarađuju i s ribarima, kao i da su poduzeli intenzivirane aktivnosti kontrole učesnika u saobraćaju upravo na mjestu gdje su mladići sletjeli automobilom.

Iz MUP-a SBK pozivaju javnost da jave najbližoj policijskoj stanici sva eventualna saznanja koja imaju u vezi sa slučajem Amara Kozlića.

- Mi još provodimo istragu. Pozivamo građane da nam, ako imaju određenih informacija, jave, a mi ćemo ispitati sve navode. Garantiramo anonimnost - kažu iz MUP-a SBK

http://www.avaz.ba/clanak/298635/mister ... -je-li-ziv
orinoco

#13739 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by orinoco »

Muriz Memić za N1: Znam ime i prezime počinioca ubistva

Muriz Memić, otac Dženana Memića koji je smrtno stradao 8. februara prije dvije godine u Velikoj aleji na Ilidži, gostovao je u emisiji N1 gdje je govorio o slučaju.

"Sve je gore i gore. Mi smo do sada dokazali da je ovo ubistvo. Do sada su trebali shvatiti da sam ja ozbiljan čovjek. Sve što radim i donesem im je ozbiljno provjereno. Imam listu dokaza koje je Tužilaštvo skrivalo. Ja znam da je Dženan ubijen, a to Tužilaštvo negira. Dalida Burzić mi je 15.3. rekla da je moj sin ubijen i to u pismu koje je stiglo na moju adresu", kazao je Muriz Memić.

Dodao je da će neko morati provesti istragu, te da mu je jedan svjedok kazao da je njegov sin ubijen.
"Zašto šest puta vještače papire? Neko će morati provesti istragu. Makar državno tužilaštvo. Meni je svjedok iz Aleje došao i rekao mi gdje je Dženan ubijen. Znam da je govorio istinu jer je iznio neke činjenice koje nije mogao znati. Tužiteljica je proglasila ubistvo, Alisa Mutap je bila u Tužilaštvu i sve joj ispričala. Dalida Burzić zna istinu, rukovodi istragom i zna koji su policajci napravbili propuste".

Na pitanje: Ko je onda počinioc ubistva?, Muriz Memić je kazao:

"Ovo je nečiji sin. Nekog moćnog. Ovo je sin nekog ko je jako moćan, ali su ovo amaterski uradili. Znam ime i prezime, trojica su bila na licu mjestu. Alisa je Dženana dovela u Aleju, ona nema amneziju i dokazat će se uskoro. Neko od tužitelja će ovo morati dokazati, makar od državnih. Kantonalno tužilaštvo za mene ne postoji".

Na kraju je kazao da se nema čega bojati, jer..

"Nemam se čega bojati, ja što sam imao sam izgubio. Ne mogu me zastrašiti i ja neću stati"..
MensurM

#13740 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MensurM »

Zao mi covjeka, al nikakve on dokaze nema.
MOSALJOZE

#13741 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MOSALJOZE »

MensurM wrote:Zao mi covjeka, al nikakve on dokaze nema.
Ako je dobio PAPIR od dalide da mu je sin ubijen,to potvrdi doktor i žujo onda kako nema dokaze?To što je ova institucija truhla bi nas trebalo brinuti,osnova države je truhla...
MensurM

#13742 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MensurM »

MOSALJOZE wrote:
MensurM wrote:Zao mi covjeka, al nikakve on dokaze nema.
Ako je dobio PAPIR od dalide da mu je sin ubijen,to potvrdi doktor i žujo onda kako nema dokaze?To što je ova institucija truhla bi nas trebalo brinuti,osnova države je truhla...
Pa ne kaze papir da je ubijen nego dokazi. Zujo je sam rekao da nije ubijen, gledao sam sudjenne.

Uostalom, ima jednu ranu. Da je tuca bila sigurno bi ga jos malo nalupali. Nisam jos vidio tucu da zavrsi na jednom udarcu. Posebno sacekusa , kao sto famikija tvrdi.
JThomas

#13743 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

a u prvom nalazu se i on šalio. pa se sad uozbiljio.
MensurM

#13744 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MensurM »

JThomas wrote:a u prvom nalazu se i on šalio. pa se sad uozbiljio.
Pa naveo je i tad da je bio jedan kontakt neces s glavom.

Nebitno, cinjenica je da Muriz gluposti prica. Eto, on ime zna: "sin nekog mocnog" ha ha
ultima_palabra

#13745 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ultima_palabra »

Znaju svi, ne samo on...
JThomas

#13746 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

"jednokratnim zamahom tupog, mehaničkog oruđa" da budemo precizni.

inače, tačka ti je loša i providna, za dobru trolu treba puno više duha.
MensurM

#13747 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MensurM »

ultima_palabra wrote:Znaju svi, ne samo on...
Daj ne budi ti naivac. Onaj latic napisao da je budnjin sin pa sam napisao demantij.

Imaju snimke na kojima se vidi kombi a ne napadaci, budnjo prosao poligraf, memici pricaju o dokazima vec godinu, a nigdje nijednog.

Jedino imali nepismenog svjedoka koji je na policiji sve demantovao i rekao da se salio.
drunken tiger

#13748 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drunken tiger »

MensurM wrote:
Daj ne budi ti naivac. Onaj latic napisao da je budnjin sin pa sam napisao demantij.

Imaju snimke na kojima se vidi kombi a ne napadaci, budnjo prosao poligraf, memici pricaju o dokazima vec godinu, a nigdje nijednog.

Jedino imali nepismenog svjedoka koji je na policiji sve demantovao i rekao da se salio.
Daj nam taj Latićev demanti. Imaju snimke na kojima se ne može utvrditi ni koje marke kombi a ne koje su tablice. Znaju samo da ima slovo A. Nego zanima me taj Latićev demanti. Daj link.
MensurM

#13749 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MensurM »

drunken tiger wrote:
MensurM wrote:

Daj nam taj Latićev demanti. Imaju snimke na kojima se ne može utvrditi ni koje marke kombi a ne koje su tablice. Znaju samo da ima slovo A. Nego zanima me taj Latićev demanti. Daj link.
http://thebosniatimes.ba/clanak/7729

Postoji više snimaka i na njima se ne vidi niko osim njih dvoje koji su šetali.

A on je informaciju o ubici dobio ovako:
Tek kad me je nazvao jedan poznanik i zamolio kako bismo se hitno trebali vidjeti jer ima „ekskluzivnu informaciju“ za mene, i ja pristao da zbog toga popijem kahvu s njim, ovaj tragični događaj sam počeo shvatati ozbiljno. Jer taj poznanik tvrdi da je jedan od aktera ubistva Dženana Memića sin Alije Budnje, jednog od najopskurnijih SDA-ovih tajkuna koji posjeduje enormno bogatstvo i nekoliko kultnih hotela na Ilidži.
MensurM

#13750 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MensurM »

Nisam znao da se i "ubica" oglasio...

„Kako Vas nije strah Boga, tražite pravdu tako što drugima nanosite bol i nepravdu. Niti sam poznavao rahmetli Dzenana niti tu Alisu koju spominjete. Otkud ja u toj Vasoj konstrukciji? Sta bi bilo kojim slučajem da sam ih možda poznavao? Ponavljam, niti sam poznavao rahmetli Dzenana, niti Alisu Mutap.Ja skoro dva mjeseca zovem oca (Muriza Memića) da sjednemo kao komšije i prijatelji i ako ima bilo kakav upitnik za moje ime da se rješi to. Uvijek odgovor nije to od nas prića. Evo sad vidim koliko nije.

Gospodina Latića cu tuziti za klevetu i podnijeti krivićnu prijavu protiv njega. Ako je tako Veliki čovjek što nije otisao u koju nadleznu instituciju i dao te dokaze, a ne njemu nekakav poznanik ispričao. Kaže došao do saznanja, pa kad je došao što nije proslijedio recimo FMUP ili SIPA, ili već nekoj instituciji.

(...)

Pozivam sve nadležne institucije da se ispitaju svi ovi navodi i da se ja procesuiram, ili da se spere ljaga sa mojeg imena.“
Post Reply