Sirija

Locked
DzeBra

#13701 Re: Sirija

Post by DzeBra »

udrch wrote:čim ih preuzmu, Izrael će to uništiti prije nego ih sklope..
Muko moja u koga se uzdaju :)
DzeBra

#13702 Re: Sirija

Post by DzeBra »

славянин wrote:
udrch wrote:
hneuron wrote:http://www.tmnews.it/web/sezioni/nuovae ... 2_NE.shtml
Igra slučaja ili... moja jučerašnja hipoteza se izgleda obistinila.Ukratko ovdje prenose izjavu zvaničnog pentagona gdje govore da su locirali tri ruska vojna broda koje prate od njihovog polaska iz rusije. Puni su kontejnera koji po izgledu i obliku mogu odgovarati S-300 sistemima. Brodovi se približavaju obalama Sirije. (1+1!!)
čim ih preuzmu, Izrael će to uništiti prije nego ih sklope..
Kako je cudno viditi ove ultra-super-extra borce za Islam kako se nadaju da ce Izrael unistavati opremu namjenjenu jednoj arapskoj zemlji :roll:
Dobro je sageti se i u leđenu kurvi noge oprati, manja je to sramotno i manje je bijedno od onoga na što se vehabije mogu spustiti. I onda kažu Hezbollah izgubio potporu u islamskom svijetu?!
Pa šta će kome potpora od ovakvih bijednika?! bljak
Cyrax

#13703 Re: Sirija

Post by Cyrax »

Potpora islamskog svijeta? Sta je to? Ko je hajrov'o od toga ikad? :-)
Fudo Bosna

#13704 Re: Sirija

Post by Fudo Bosna »

@DzeBra

Halooo, čovječe, koliko puta treba da ti se napiše? Večina muslimana, nas umjerenih i po pitanju meshebskih razlika tolerantnih pogleda, pa pogotovu Bošnjaci npr, nemaju ništa protiv šija. Čovječe mi u Bosni nemamo problem netolerancije, večina nas, na relaciji šije - sunnije, kao negdje u arapskome svijetu. Čak jedan dio Bošnjaka, iako su sunnije, ima velike simpatije prema tom dijelu islamskoga ummeta. I ja ih osobno , uvažavam i poštujem osim onih ekstremnih, i smatram dijelom našega ummeta,našom braćo po vjeri! Ali čovječe, kako možeš podržavati zločinca Assada, to nam objasni, taj nazadni režim ili , da li si ikada u životu bio u Siriji? Znaš li kakav je to režim? Znaš li kakve je zločine činio njegov otaci a sada i sin Bašar? Znači , pusti po strani regionalne interese, Iran , USA, Izrael , mani se i ti i @Čelenđer visoke politike , to večinu ne zanima, pitam te kako ti kao musliman, možeš poštovati /podržavati diktatora? Ne podržavam , da se razumijemo zločine ni na Assadovoj ali ni na drugim stranama i nisam fan selefija, znači zločine osuđujem bez izuzetka, ali zaista mi nisi jasan...
Challenger__

#13705 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- nekoliko diskutanata, od samoga početka, ukazuju na delekosežnost sirijske drame, tvrdeći da je Sirija čvorište globalnih geopolitičkih interesa i da je Sirija katalizator regionalnih i globalnih procesa;

- događaji to potvrđuju iz dana u dan;

1. Izraelski mediji alarmiraju da postoji rizik da tri ruska ratna broda, moguće, prevoze kontroverzno oružje za Siriju:

Image

- LINK

2. američki korporativni mediji alarmiraju istu stvar:

- LINK
Co0l

#13706 Re: Sirija

Post by Co0l »

DzeBra wrote:
Co0l wrote:Civili iz Homsa govore o odnosu SAA prema njima,Asadu,Hezbolahu...u ocima rezima oni su svi teroristi.
Niko ko nema veze sa teroristima name ni razloga da se brine. Pa i sama SAA je iz naroda. Nije sastavljena od najvećeg muslimanskog ološa kao i tzv. FSA. Jedino ako sirijski narod mrzi sirijki narod, e onda neka se poubijaju.
Snimci pokazuju nesto sasvim drugo.
Challenger__

#13707 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Opetja033 wrote:
Syrian rebels fighting forces loyal to President Bashar al-Assad's regime have taken over the Quneitra crossing on the Israel-Syria ceasefire line in the Golan Heights, army radio reported on Thursday, quoting military officials.

"The IDF (Israel Defence Forces) confirms that Quneitra crossing has fallen to the rebels," the radio said.

Contacted by AFP, a military spokesman refused to comment on the report which refers to a crossing point in the central part of the strategic plateau.

The Syrian Observatory for Human Rights, a Britain-based group that has been monitoring Syria's two-year conflict, also said the rebels seized the Quneitra crossing after attacking and clashing with Syrian government troops.
AL JAZEERA

Samo da dopunim ovu nepotpunu i neistinitu vijest dezinformativne kuće al-Lažira:

- Istina je da su "pobunjenici" na kratko zauzeli taj prelaz, ali, kako saopštava Debka, isti su vrlo brzo izgubili, odnosno, pod kontrolu ga je stavila SAA.

- ono što Lažira nije rekla svojoj publici je sljedeće: devastirane "pobunjenike" su ponovo prebacili u Izraelsku vojnu bolnicu.
Image
"...At the same time, Israel admitted injured Syrian rebels at the Quneitra crossing and transferred them to hospital.
- LINK
славянин

#13708 Re: Sirija

Post by славянин »

http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... ssing.html eto pobunjenici su drzali isti prelaz cak 2 sata :D i to isti su "hrabro" zauzeli tako sto su rasjterali UN ove vojnike koji su poznati po volji da se rokaju u tudjoj zemlji bez ikakvog razloga.
Vjerovatno je jos preselilo :mrgreen:
Challenger__

#13709 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

A što je preživjelo, prihvatio je Izrael, da ih skrpi i ponavo pošalje u klanicu. Poentiraj :wink:
aldinjo

#13710 Re: Sirija

Post by aldinjo »

Fudo Bosna wrote:@DzeBra

Halooo, čovječe, koliko puta treba da ti se napiše? Večina muslimana, nas umjerenih i po pitanju meshebskih razlika tolerantnih pogleda, pa pogotovu Bošnjaci npr, nemaju ništa protiv šija. Čovječe mi u Bosni nemamo problem netolerancije, večina nas, na relaciji šije - sunnije, kao negdje u arapskome svijetu. Čak jedan dio Bošnjaka, iako su sunnije, ima velike simpatije prema tom dijelu islamskoga ummeta. I ja ih osobno , uvažavam i poštujem osim onih ekstremnih, i smatram dijelom našega ummeta,našom braćo po vjeri! Ali čovječe, kako možeš podržavati zločinca Assada, to nam objasni, taj nazadni režim ili , da li si ikada u životu bio u Siriji? Znaš li kakav je to režim? Znaš li kakve je zločine činio njegov otaci a sada i sin Bašar? Znači , pusti po strani regionalne interese, Iran , USA, Izrael , mani se i ti i @Čelenđer visoke politike , to večinu ne zanima, pitam te kako ti kao musliman, možeš poštovati /podržavati diktatora? Ne podržavam , da se razumijemo zločine ni na Assadovoj ali ni na drugim stranama i nisam fan selefija, znači zločine osuđujem bez izuzetka, ali zaista mi nisi jasan...
Vidiš mu avatar i sve ti je jasno.Sve je tačno što si napisao.Još samo da dodam da je haram muslimane nazivati vehabijama što je i stav IZBiH.
Challenger__

#13711 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Buckley Air Force Base, Colorado

Image

- šest F16 borbenih aviona iz baze Kolorado, zajedno sa više od 60 pripadnika pratećeg osoblja, poleteo je prema Jordanu da bi se pridružili "trosedmičnim multinacionalim vježbama".

- LINK
Klavikula

#13712 Re: Sirija

Post by Klavikula »

@udrch

haj ti meni objasni kako ce cionisti unistiti S300?

a poslije toga mi objasni kako Iran salje oruzje u Gazu i kako zajedno sa Sirijom dostavljaju oruzje Hezbollahu. zapravo, objasni kako to oruzje nije unisteno?
mmaar

#13713 Re: Sirija

Post by mmaar »

aldinjo wrote:Još samo da dodam da je haram muslimane nazivati vehabijama što je i stav IZBiH.
:lol:
Challenger__

#13714 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

SAA: "Pregazićemo ih"

Image
"Ovo je jasna poruka svima koji učestvuju u agresiji na Siriju...da ćemo nastaviti sa nizom pobeda sve dok ne povratimo svaki pedalj sirijske zemlje. Nećemo oklevati da čeličnom pesnicom pregazimo one koji nas napadaju. Njihova sudbina je ili da se predaju ili da umru",
ističe se u saopštenju SAA, poslije pobjede u Kusairu.
Krushna mrva

#13715 Re: Sirija

Post by Krushna mrva »

Ima li kakvih zanimljivih vijesti sta kazu bradonje na poraz?
udrch

#13716 Re: Sirija

Post by udrch »

Klavikula wrote:@udrch

a poslije toga mi objasni kako Iran salje oruzje u Gazu i kako zajedno sa Sirijom dostavljaju oruzje Hezbollahu. zapravo, objasni kako to oruzje nije unisteno?
nisam ti ja geostrateg, vjerujem da ti jaran čelendžer to bolje može objasniti..
ja sam siguran da ako ikad dođe, da će naći način..
ali sam siguran da neće doći, jer nije niko lud dati dok se ne plati..a pitanje je kome bi Rusi isporučili to oružje, jer bi moglo ostati onima protiv kojih se Rusija bori..
pa svima je jasno da je Assad gotov, kad Bijela kuća kaže da je neko gotov, onda je on gotov, bez obzira koliko Rusi i Kinezi podržavali iste..
славянин

#13717 Re: Sirija

Post by славянин »

udrch wrote:

nisam ti ja geostrateg, vjerujem da ti jaran čelendžer to bolje može objasniti..
ali sam siguran da neće doći, jer nije niko lud dati dok se ne plati..a pitanje je kome bi Rusi isporučili to oružje, jer bi moglo ostati onima protiv kojih se Rusija bori..
pa svima je jasno da je Assad gotov, kad Bijela kuća kaže da je neko gotov, onda je on gotov, bez obzira koliko Rusi i Kinezi podržavali iste..
Tjesi se tjesi Obama im pomoc nece :mrgreen:
Klavikula

#13718 Re: Sirija

Post by Klavikula »

udrch wrote:

dakle, ne znas na koji nacin ce biti unisteno ali ce biti unisteno. dobro. haj mi reci zasto nisu unistene C802 PB rakete, kojim je Hezbollah zvenkno IDF-ovu podmornicu ili recimo Fateh 110, balisticki projektil dometa 300km. sam kazes da mogu unistiti, a imali su i laksu situaciju, lakse Iranu unistiti nesto nego Rusiji.

puleni Bijele kuce ce svrgnuti Assada, a nisu zabiljezili pobjedu od Taftanaza. mislim ono :-)
Cyrax

#13719 Re: Sirija

Post by Cyrax »

Krushna mrva wrote:Ima li kakvih zanimljivih vijesti sta kazu bradonje na poraz?
Procitah maloprije na nekom oslobodilackom site-u da su ponovo preuzeli Qusair. Eh problem je sto su napali u cetvrtak a osvojili 90% grada u srijedu. Tako pise u clanku.
Vjerovatno su se vratili nazad u vrijeme. Vodja napada je, ni manje ni vise:
Image
aldinjo

#13720 Re: Sirija

Post by aldinjo »

Challenger__ wrote:SAA: "Pregazićemo ih"

Image
"Ovo je jasna poruka svima koji učestvuju u agresiji na Siriju...da ćemo nastaviti sa nizom pobeda sve dok ne povratimo svaki pedalj sirijske zemlje. Nećemo oklevati da čeličnom pesnicom pregazimo one koji nas napadaju. Njihova sudbina je ili da se predaju ili da umru",
ističe se u saopštenju SAA, poslije pobjede u Kusairu.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jao nevjerničke propagande.A šije nemate info da su mudžahidi ponovo ušli Kusayr? :?
славянин

#13721 Re: Sirija

Post by славянин »

Cuo sam da su ti FSA sto su se probili nazad u grad zauzeli jake ukopane pozicije na ovoj lokaciji :mrgreen:
Image
Krushna mrva

#13722 Re: Sirija

Post by Krushna mrva »

Cyrax wrote:
Krushna mrva wrote:Ima li kakvih zanimljivih vijesti sta kazu bradonje na poraz?
Procitah maloprije na nekom oslobodilackom site-u da su ponovo preuzeli Qusair. Eh problem je sto su napali u cetvrtak a osvojili 90% grada u srijedu. Tako pise u clanku.
Image
Ofalili i ovi forumski stovaoci bradonja,. Tacno ih spucala malodusnost
aldinjo

#13723 Re: Sirija

Post by aldinjo »

славянин wrote:Cuo sam da su ti FSA sto su se probili nazad u grad zauzeli jake ukopane pozicije na ovoj lokaciji :mrgreen:
Image
Zbog onih heroja na Kovačima nisi morao vrijeđati na ovaj način. :(
aldinjo

#13724 Re: Sirija

Post by aldinjo »

Krushna mrva wrote:
Cyrax wrote:
Image
Ofalili i ovi forumski stovaoci bradonja,. Tacno ih spucala malodusnost
Nisu bradonje nego muslimani jadan ne bio.
славянин

#13725 Re: Sirija

Post by славянин »

aldinjo wrote:
славянин wrote:Cuo sam da su ti FSA sto su se probili nazad u grad zauzeli jake ukopane pozicije na ovoj lokaciji :mrgreen:
Image
Zbog onih heroja na Kovačima nisi morao vrijeđati na ovaj način. :(
Poredid Sehide sa kovaca i teroriste je tvoja malodusnost a ne moja. :roll:
Locked