IRAN

Post Reply
salik79

#13701 Re: IRAN

Post by salik79 »

Vizionar 1985 wrote:
aratet wrote:GDP PPP per capita iznosi 19.987 dolara za 2016.godinu.

https://data.worldbank.org/indicator/NY ... cations=IR

Poredjenja radi:

Hrvatska 23.731 https://data.worldbank.org/indicator/NY ... cations=HR
BiH 12.330
Slovenija 33.421
Srbija 14.725
Za par godina nije lose. Mislim prije 2-3 godine da su imali nekoliko hiljada manji. Oko 12 ako se ne varam.
Neki dan napisah:

Image
kockakockica

#13702 Re: IRAN

Post by kockakockica »

Vizionar 1985 wrote:Ja bi branio narod. Valjda. Nisam siguran. Jer sam bipolaran.

Pitanje nije bilo namijenjeno tebi, vec ovima sto imaju pepeljare na ocima. Popili pamet citavog svijeta
salik79

#13703 Re: IRAN

Post by salik79 »

kockakockica wrote: Isti ste vi jaro moj. Tebi je isto ispran mozak kao i njima. Ti si druga strana istog novcica, ali si toliko zaglavio da je stepen tvog rasudjivanja davno probio granicu normalnog. Zajedno ste usli u labirint iz kojeg za vas nema vise izlaza.

I ti si, po svom mentalnom sklopu, isti kao i ova FOXova novinarka, odnosno kao i prosjecni americki redneck. "America, fuck yeah!" mentalitet.
Sanjarko

#13704 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Krokodajl wrote:
Vizionar 1985 wrote:Ja bi branio narod. Valjda. Nisam siguran. Jer sam bipolaran.
Sumnjam da bi se naš narod opiro ikome, ko nas napadne pravo bi se osevapio.
Ja kazem kad bi neko narod napao, poceo da ga roka. Nevjerujem da bi posmatrao sve to samo tako niti da bi se ispalio. Ali nemogu garantovati jer kazem bipolaran sam.
Sanjarko

#13705 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

kockakockica wrote:

Pitanje nije bilo namijenjeno tebi, vec ovima sto imaju pepeljare na ocima. Popili pamet citavog svijeta
Ma znam, nego napisa da se zna.
kockakockica

#13706 Re: IRAN

Post by kockakockica »

salik79 wrote:
kockakockica wrote: Isti ste vi jaro moj. Tebi je isto ispran mozak kao i njima. Ti si druga strana istog novcica, ali si toliko zaglavio da je stepen tvog rasudjivanja davno probio granicu normalnog. Zajedno ste usli u labirint iz kojeg za vas nema vise izlaza.

I ti si, po svom mentalnom sklopu, isti kao i ova FOXova novinarka, odnosno kao i prosjecni americki redneck. "America, fuck yeah!" mentalitet.

Ja nemam svog favorita. Meni Ameri kao i Iranci ne znace apsolutno nista. Ko god napise nesto protiv Irana ti ga svrstavas kao neprijatelja, cionistu i ne znam sta jos. Ti si bolestan jarane, ozbiljno bolestan.
salik79

#13707 Re: IRAN

Post by salik79 »

kockakockica wrote:
salik79 wrote:

Ja nemam svog favorita. Meni Ameri kao i Iranci ne znace apsolutno nista. Ko god napise nesto protiv Irana ti ga svrstavas kao neprijatelja, cionistu i ne znam sta jos. Ti si bolestan jarane, ozbiljno bolestan.
Neka si ti zdrav. Dakle, ako te se nesto ne dotice, produzi dalje...Ni mene ne zanimaju neke druge teme, pa ne idem okolo seruckati i soliti pamet onima koje to zanima i koji na tim temama daju svoj doprinos.

Dakle, izadjes sa teme i vise se ne vracas i mirna Bosna. ;-)
ultrajvosa 1987

#13708 Re: IRAN

Post by ultrajvosa 1987 »

Ne zanimaju ga teme, ni Ameri ni Iranci, al za svakoga zna u glavu ko sta pise... :lol:

Jos vrijedja ljude na temama koje ne prati niti ga doticu

Allahu svemoguci .....svasta u tvojoj basti.
Kikibombona

#13709 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Ludnica u tzv. Iranu veceras!
Sukobi policije i mladih demonstranata u cijeloj drzavi!

Arapi u Ahvazu gaze sliku Hamneija!

https://twitter.com/ManotoNews/status/9 ... 2517140481

Pripadnici siitske ekstremne policije Basij pale svoje iskaznice!
Stotine slicnih slika i video zapisa na internetu, kampanja pokrenuta!

Image

U kurdskom gradu Ilam (siiti po vjeri) zestoki obracuni policije i demonstranata!

https://twitter.com/KafirFajirFasiq/sta ... 2161750016

Navodi o zlocinima u Luristanu!
Source: A massacre's happening in prisons in #Iran. Torturing everyone they've arrested in (#Lorestan).They ask them to make fake confessions in front of the tv saying they were trained by Mossad. They've burned one of the prisoners' tongue #IranProtests
Policija u Luristanu se predaje demonstrantima!

https://twitter.com/KafirFajirFasiq/sta ... 0856160256

Unistavanje ureda IRGC, mnoge policijske i vojne stanice su napustene u strahu od demonstranata...

https://twitter.com/LawkGhafuri/status/ ... 3521414146

U Karmensahu kurdska djevojka usla u siitsku dzamiju i slikala se bez hidzaba. Neka joj je bog na pomoci ako je mule uhvate.

Image

I jedna jaka za kraj! :mrgreen:

Image
Kikibombona

#13710 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Teheranska omladina nocas, 'smrt, smrt diktatoru - smrt, smrt Hamneiju'...

https://twitter.com/BaxtiyarGoran/statu ... 9171290113

Goloruk narod protiv krvozednog i brutalnog rezima.

Nazalost, na kraju ce biti pobijeni, pohapseni i isprebijani.
Krokodajl

#13711 Re: IRAN

Post by Krokodajl »

Mašhad kao središte i grad u kojem je sve počelo, drugi dan već ništa...

Image

Narod na ulicama Mašhada dijeli ruže i peciva policajcima koji osiguravaju red i mir.

---

Kom, isto tako, nakon velikih protestnih skupova koji su održavani do 2. Januara, jučer i danas ništa.

Šta više, danas u Komu obrnuta slika.

Image

Primjetno je da je na protest izašao i veliki broj Mula, a budući je Kom vjersko sjedište Irana, to je i razumljivo.

----

Kermanšah: protesti i večeras, policija na ulicama, informacije o pucnjavi ali nema informacija o stradalim.

----

Tabriz:

Najava koncerta Muhameda Reza Golzara

----

Rašt: danas ništa

----

Ahvaz:

Veliki pro vladin skup danas, nešto manja anti vladina povorka prošla kroz grad, bez incidenata

Image

Image

----

Teheran: protesti na najmanje 2 mjesta, na jednom trgu prosvjednici zaplijenili policijski motor i zapalili ga.
Young Erotica

#13712 Re: IRAN

Post by Young Erotica »

Jel kurdistan proglasio nezavisnost,ne znam sta cekaju ovo im je jedinstvena prilika :lol: :lol: :lol:
mousstapha

#13713 Re: IRAN

Post by mousstapha »

Covjece koliko se samo ovih mula uhljebilo :D
Image
arzuhal

#13714 Re: IRAN

Post by arzuhal »

Krokodajl wrote:Mašhad kao središte i grad u kojem je sve počelo, drugi dan već ništa...

Image

Narod na ulicama Mašhada dijeli ruže i peciva policajcima koji osiguravaju red i mir.
Ovo je baš onako, lirski dojmljiva slika...
mousstapha

#13715 Re: IRAN

Post by mousstapha »

Protest protiv visokih cijena, nezaposlenosti, korupcije ne podrazumjeva protest protiv revolucije i Irana. Ako je ovakvih primjera mnogo u Iranu, onda itekako kao drustvo imaju dubokih problema.

salik79

#13716 Re: IRAN

Post by salik79 »

Drugi dan skupova podrske "mrskom rezimu", trenutno UZIVO:

salik79

#13717 Re: IRAN

Post by salik79 »

Uzivo situaciju komentarise prof.dr. Alexander Azadgan. :thumbup:
zvizdan

#13718 Re: IRAN

Post by zvizdan »

mousstapha wrote:Protest protiv visokih cijena, nezaposlenosti, korupcije ne podrazumjeva protest protiv revolucije i Irana. Ako je ovakvih primjera mnogo u Iranu, onda itekako kao drustvo imaju dubokih problema.

Naravn, da ima ekonomskih problema. Kao i u Bosni, Hrvatskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Slovackoj... A slicnih bi priloga napravio i po SAD-u, i to sve da suza suzu goni. Doduse, ovaj iranmilitary je svakako asicare na strani konzervativaca. Vidis kako se suptilno provlaci da je Rouhani kriv za sve.

Ali ipak je vrhunac cinizma kad ti neko 40 godina namece sankcije, otme ti silne milijarde tvojih para, u kesu, i ne vraca ih, a onda palamudi kako mu je zao sto ima siromasnog svijeta. Pa, eto, vratis Iranu njihove pare, sve one milijarde iranskog naroda koje je Sah iznio, a Ameri ih odbijaju vratiti. Ono, ne daju ljudima njihove pare, ukrali im njihovu lovu. Ali rado bi inace pomogli jadnom narodu. Pa, vratite tom narodu njegove milijarde. Nekako imam dojam da bi to mnogo pomoglo.
The 51st State

#13719 Re: IRAN

Post by The 51st State »

ta lova je milenijska zaostavstina monarhije, narod nek sisa vesla kad je se zajebo.
pirpa

#13720 Re: IRAN

Post by pirpa »

:mrgreen:
Image
zvizdan

#13721 Re: IRAN

Post by zvizdan »

The 51st State wrote:ta lova je milenijska zaostavstina monarhije, narod nek sisa vesla kad je se zajebo.
To je lova iranskog naroda, kakva bola zaostavstina "milenijske monarhije"? Ali cuj Pahlaviji milenijska monarhija. Jesu li potomci Ahemenida ili pak Sasanida? :D Prava plava krv, kozacki kaplar iz nekakve selendre u Mazandaranu :D
salik79

#13722 Re: IRAN

Post by salik79 »

The 51st State wrote:ta lova je milenijska zaostavstina monarhije, narod nek sisa vesla kad je se zajebo.

Ma Bravo, Pahlavi zaradio, ameri trose :thumbup:

Nego, to isto kao sa deviznom stednjom u ex-yu, ko biva nek sisaju vesla kad' su se zajebali. :thumbup:
The 51st State

#13723 Re: IRAN

Post by The 51st State »

zvizdan wrote:
To je lova iranskog naroda, kakva bola zaostavstina "milenijske monarhije"? Ali cuj Pahlaviji milenijska monarhija. Jesu li potomci Ahemenida ili pak Sasanida? :D Prava plava krv, kozacki kaplar iz nekakve selendre u Mazandaranu :D
jbg, dinastije se mijenjaju, monarhije su tradicija, uostalom ta institucija je velikim dijelom zasluzna za prepoznatljivost perzijske civilizacije, no ljudi su "pametni" pa eto kao resetovacemo bice bolje.
The 51st State

#13724 Re: IRAN

Post by The 51st State »

salik79 wrote:

Nego, to isto kao sa deviznom stednjom u ex-yu, ko biva nek sisaju vesla kad' su se zajebali. :thumbup:
devizna stednja je skoro isplacena ili se uveliko isplacuje ako niti dnao. rovi jos koju nebuloznu paralelu ne bi li osvijetlio teheranski rezim. :)
Last edited by The 51st State on 04/01/2018 10:15, edited 1 time in total.
salik79

#13725 Re: IRAN

Post by salik79 »

The 51st State wrote:
salik79 wrote:

devizna stednja je skoro isplacena ili se uveliko isplacuje ako niti dnao.

Pa, uvidjas li razliku u tvom stavu i ovome sto si napisao? :roll:
Post Reply