Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
- zomri
#13701 Re: Gledate seriju - preporucite je
Obje su više za publiku koja je prespavala zadnjih 20 godina tv produkcije. Mi koji to živimo na day-to-day bazi već dobro znamo, knjige su tu samo da popune rupe. Recimo kod Sepinwalla je meni interesantan dio stavljanja u kontekst kada i kako dolazi do tog booma, kao i one priče iza zavjese o tome kako je svaka od serija našla svoj put do gledalaca (predprodukcija, jel).
- zomri
#13702 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pazi ovo
Dozvolićete mi da se quotam od prije godinu i po

http://theplaylist.net/steven-soderberg ... -20170818/Speaking with Film Comment, Soderbergh revealed that this fall, the app for “Mosaic” will be unveiled, and it sounds like something that might make you fall down a bit of a rabbit hole.
“[It’ll be available] for your phone, iPad, desktop, Apple TV. Anything. We started thinking we’ll just do iOS. But after long series of conversations, we said it makes no sense while we’re building this thing not to include Android and desktop. While we have the hood open, don’t we want as many eyeballs on this thing as possible? And it’s a free app. So set aside your time, because if you watch all the various nodes, it’s like seven and a half hours,” he said. “I was very aware while we were making it that this is the cave painting of this format—that somebody else is going to take this thing and push it way further. I was just trying to get a working story. Ed Solomon, who wrote ‘Mosaic,’ has another piece that’s built on what we did and is going to be much more complex.”
Dozvolićete mi da se quotam od prije godinu i po
Soderbergh čita forumzomri wrote: taj post-network/streaming/binge/on-demand fenomen ima potencijala da kreira i neke nove revolucionarne formate. zapravo, već su ove njihove serije koje se objave za isti dan na neki način nov format, smješten negdje između klasične tv serije i filma. nova revolucija po meni bi mogla doći iz ukrštanja ove new found slobode na on-demand servisima sa strukturom video-igara. vjerovatno nismo daleko od momenta kada će se ista serija moći pratiti iz birane perspektive, odnosno nekoliko serija smještenih u isti univerzum.
-
omar little
#13703 Re: Gledate seriju - preporucite je
vidjela sam to. tv verzija, kao linearna neka prica ili linearnija, aj ges, ipak je steven u pitanju, je accompaniment toj app opciji i nije nuzno povezana jedna s drugom. vise je kao accompaniment, ako se sjecam dobro. ali da, pionirska ekperimentacija zasigurno.
u tom svijetu serije od kolektivnog "iskustva", dozivljaja, zajednicke kulturoloske reference postaju cisto individualni dozivljaj, bez zajednickih tacaka, prilicno nekonzekventne za drustvo u cjelini.
u tom svijetu serije od kolektivnog "iskustva", dozivljaja, zajednicke kulturoloske reference postaju cisto individualni dozivljaj, bez zajednickih tacaka, prilicno nekonzekventne za drustvo u cjelini.
- zomri
#13704 Re: Gledate seriju - preporucite je
Da, kaže da će na HBO ići linearna verzija, a ova druga samo uz app.
Kaže idealna je verzija uz app ali zbog ograničenja tradicionalne televizije linearna ide na HBO, jer oni daju pare
Kaže idealna je verzija uz app ali zbog ograničenja tradicionalne televizije linearna ide na HBO, jer oni daju pare
-
The 51st State
#13705 Re: Gledate seriju - preporucite je
Sad ce soetembar, bruka novih serija, mozda linca popistite tad 
- ferratilis
#13706 Re: Gledate seriju - preporucite je
Netflix je uspio usrat jednu od najjacih anime serija ikad
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#13707 Re: Gledate seriju - preporucite je
je l' to već ima da se pogleda?
ahjahahahah, pogledah klip i definitivno neću ni gledat'
- ferratilis
#13708 Re: Gledate seriju - preporucite je
Bolje nemoj, pogotovo ako inace volis anime. Ovo je uvreda za originalnu serijuVelkoski wrote:je l' to već ima da se pogleda?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#13709 Re: Gledate seriju - preporucite je
Death Note je jedini koji sam i pogled'o...
Pregledah trailer, vidi crnca L-a 
pogledah na kraju... fejspalm, ne znam što prave filmove ako će drkat' plot totalno
pogledah na kraju... fejspalm, ne znam što prave filmove ako će drkat' plot totalno
- Diwan
- animus
#13711 Re: Gledate seriju - preporucite je
Prati par epizoda Ozarka ali nije mi jos uvijek usla u krv pa sam iz dosade pogledao mr. Mercedes i mogu reci da je ogromna razlika. Nakon ove tri epizode jedva cekam četvrtu. To je ono sto se od serije trazi. Taman sada kad je GOT gotov imam sta pratiti. Ozarku se mozda makon toga vratim a BB mi je vrh sto se tice tog zanra.
- zomri
#13712 Re: Gledate seriju - preporucite je
Skinuo sam pilot novog Simona. Iko gledao da znam bar ofrlje šta da očekujem? @omarka?
-
omar little
#13713 Re: Gledate seriju - preporucite je
skinula sinoc ali nisam mogla gledat zbog game of thrones, planiram veceras.zomri wrote:Skinuo sam pilot novog Simona. Iko gledao da znam bar ofrlje šta da očekujem? @omarka?
ne vidim kako moze biti lose. cak me ni prisustvo franca ne brine, shendlace to simon bez blema.
iako vise ocekujem drugu njegovu seriju, no name yet, kazu politicka drama smjestena u modern day capitol hill. sline mi cure na samu pomisao politika, washnigton, realnost, david simon.
- dale cooper
#13714 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ova bi isto mogla biti potencijalno dobra serija. David Fincher je producent, a bazirana je na real life knjizi.
- dječak sa šibicama
#13715 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pogledao tri epizode Ozarka... a sta reci, gledljiva serija, nije losa, bar ja volim ovu tematiku.
ali kad je gledas, imas osjecaj da su se scenarist i reditelj opasno posvadjali pa jedan drugom podmecu nogu. Gomila radnje nabacana bez nekog reda, ni ne trepnes a vec si u prici o narko kartelu, nioktud. Nekoliko potpuno nepotrebnih detalja, i opcenito mi djeluje kao dobro auto ali nesto ga gusi.
I onda ti neki bizarni detalji, derpe agenti, oni redneksi, gologuzi sustanar, mozda je zelja bila da se serija obogati ali meni vise lice na "wtf momente".
ali kad je gledas, imas osjecaj da su se scenarist i reditelj opasno posvadjali pa jedan drugom podmecu nogu. Gomila radnje nabacana bez nekog reda, ni ne trepnes a vec si u prici o narko kartelu, nioktud. Nekoliko potpuno nepotrebnih detalja, i opcenito mi djeluje kao dobro auto ali nesto ga gusi.
I onda ti neki bizarni detalji, derpe agenti, oni redneksi, gologuzi sustanar, mozda je zelja bila da se serija obogati ali meni vise lice na "wtf momente".
-
nema me tamo
#13716 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pogledao u 5 epizoda u komadu Handmaids tale
- dječak sa šibicama
#13717 Re: Gledate seriju - preporucite je
Dobra, iako je pomalo LGBT propagandanema me tamo wrote:Pogledao u 5 epizoda u komadu Handmaids tale
Ovakve serije je najteze snimiti, bar ja tako mislim, dobra SF serija bez superjunaka i teen vampira koji se zaljubljuju.
-
nema me tamo
#13718 Re: Gledate seriju - preporucite je
dječak sa šibicama wrote:Pogledao tri epizode Ozarka... a sta reci, gledljiva serija, nije losa, bar ja volim ovu tematiku.
O cemu ti pricas redneksi k'o redneksi sta je tu wtf..
sustanar g'o zato sto umire pa covjek k'o hoce da bude slobodan da radi sta hoce..
Derpe agenti, to su usrali.
1 ok, al' 2?
Pisac ga prima pozada vjerovatno.
- dječak sa šibicama
#13719 Re: Gledate seriju - preporucite je
Cijela ta prica oko redneksa, ni pet ni sest on im izbiflao ko je sta je za koji kartel radi, a nakon sto su oni njemu pokupili 3 miliona ispod kreveta... i onda oni kao odu svojim putem
Jedino ona plavka cickava, iako kaze da ce ga ubiti, nekako mislim da ce on nju iskoristiti za posao. Dva masterminda
Jedino ona plavka cickava, iako kaze da ce ga ubiti, nekako mislim da ce on nju iskoristiti za posao. Dva masterminda
-
nema me tamo
#13720 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pa ne znaju da li je rekao ovim iz kartela ili nije i šta da ga ubiju potpisali su svoju smrtovnicu.
Mislim sve osim dvojice pedera koji su ujedno FBI agenti je realno.
- relativno84
#13721 Re: Gledate seriju - preporucite je
Nije lose za prvu sezonu, samo veliki minus za los polozaj kamere, video bi bio dosta gledljiviji, mada je previse saburli dok gleda pa mi i to smetanema me tamo wrote:Pa ne znaju da li je rekao ovim iz kartela ili nije i šta da ga ubiju potpisali su svoju smrtovnicu.
I trebao je puci Rachel, svakako mu je naplatila
- SanskiBiser
#13722 Re: Gledate seriju - preporucite je
A trebao si poceti sa osmom epizodom pa onda gledati dalje od prve.dječak sa šibicama wrote:Pogledao tri epizode Ozarka... a sta reci, gledljiva serija, nije losa, bar ja volim ovu tematiku.
- SanskiBiser
#13723 Re: Gledate seriju - preporucite je
1 septembar stize na Netflix sve epizode!
- dječak sa šibicama
#13724 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pogledao 4. i 5. epizodu, sad je to vec odlicno, "dostigli su radnu temperaturu"SanskiBiser wrote:A trebao si poceti sa osmom epizodom pa onda gledati dalje od prve.dječak sa šibicama wrote:Pogledao tri epizode Ozarka... a sta reci, gledljiva serija, nije losa, bar ja volim ovu tematiku.
- RIZVA
#13725 Re: Gledate seriju - preporucite je
Nije losa serija al pretjeruju sa ovim pederlucima nema serije I filma da ih ne provlace