Posto right-wing uopste nije agresivan, pa im je trebalo podvaliti... Inace, sve duse od ljudi, bubice ne bi zgazili...ioannes wrote:pa očigledno se druga strana pokušava prikazati kao nasilna, netolerantna, reakcionarna itd.
a takozvane bombe su smiješne.
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- GandalfSivi
#13701 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- jeza u ledja
#13702 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Bas zato su laka meta ljudima iz sjene da ih optuze za ovako nesto.GandalfSivi wrote:Posto right-wing uopste nije agresivan, pa im je trebalo podvaliti... Inace, sve duse od ljudi, bubice ne bi zgazili...ioannes wrote:pa očigledno se druga strana pokušava prikazati kao nasilna, netolerantna, reakcionarna itd.
a takozvane bombe su smiješne.
- ioannes
#13703 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
nikakvi dokazi ne postoje... a ovaj gore na klix forumu i prije policije i FBI zna da je pakete poslao neki republikanac.
- Point.
#13704 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Svi koji su dobili ove Božićne paketiće su kritičari Narandžastog. Naravno, vama i ne bi pala pomisao da upravo Trumpova retorika napadanja, dijeljenja omlažavanja svojih političkih protivnika a posebno medija koji mu nisu naklonjeni može pokrenuti neke desničarske budaletine na ovakvo nešto.
Ali jok, udri odmah po teorijama zavjere. Najlakše je.
Ali jok, udri odmah po teorijama zavjere. Najlakše je.
- sinuhe
#13705 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Budalastine sto ce se zaboraviti za par dana.
- ioannes
#13706 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
teorija zavjere ili oslovljavanje neistomišljenika kao teoretičara zavjere je etiketa omalovažavanja koja više ne pije vodu. Svaki kriminalista je teoretičar zavjere... kod dosta zločina imamo malo dokaza. Kriminalista u tom slučaju istražuje zločin, gradi hipoteze o tome ko bi mogao imati nešto od tog zločina i time pokušava suziti krug osumnjičenih. teorija zavjere je najnormalnija procedura istrage zločina. Na političkoj sceni se to naravno može isto primjeniti ali su političke elite etiketirale i tabuizirale taj izraz i time suzile prostor javnog razmišljanja. Taj proces se već duži niz godina srećom urušava... pa tako da sve veći broj političkih gadosti izlazi na vidilo
- seln
#13707 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zavjera, pa sta?ioannes wrote:teorija zavjere ili oslovljavanje neistomišljenika kao teoretičara zavjere je etiketa omalovažavanja koja više ne pije vodu. Svaki kriminalista je teoretičar zavjere... kod dosta zločina imamo malo dokaza. Kriminalista u tom slučaju istražuje zločin, gradi hipoteze o tome ko bi mogao imati nešto od tog zločina i time pokušava suziti krug osumnjičenih. teorija zavjere je najnormalnija procedura istrage zločina. Na političkoj sceni se to naravno može isto primjeniti ali su političke elite etiketirale i tabuizirale taj izraz i time suzile prostor javnog razmišljanja. Taj proces se već duži niz godina srećom urušava... pa tako da sve veći broj političkih gadosti izlazi na vidilo
I Ameriksnci su sami srusili WTC.
-
daddy-kool
#13708 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
https://www.theatlantic.com/ideas/archi ... cs/573991/
Trumpism Is ‘Identity Politics’ for White People
Underlying the American discourse on identity politics has always been the unstated assumption that, as a white man’s country, white identity politics—such as that practiced by Trump and the Republican Party—is legitimate, while opposition to such politics is not. For Americans whose Americanness is considered conditional, accepting this implicit racial hierarchy is the only praiseworthy or acceptable reaction. When armed agents of the state gun down innocent people in the street, when the president attempts to ban people from entering the U.S. based on their faith, or when the administration shatters immigrant families, these are burdens that religious and ethnic minorities must bear silently as the price of their presence in the United States. And in the impoverished moral imagination of Trumpist political discourse, any and all white Americans who also oppose such things must be doing so insincerely in an effort to seek approval.
America is not, strictly speaking, a center-right or center-left nation. Rather, it remains the nation of the Dixiecrats, in which the majority’s desire for equal opportunity and a robust welfare state is mediated by the addiction of a large chunk of the polity to racial hierarchy. It is no coincidence that the Democratic Party’s dominant period in American history coincided with its representation of both warring impulses and ended when it chose one over the other. The midterms offer a similar choice for the American voter, in rather stark terms.
-
c_g
- seln
#13710 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
"Vidi kako je ovaj pametan, misli isto kao i ja"
- Point.
-
c_g
#13712 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Napadaš i vrijeđaš ljude jer imaju drugo mišljenje od tebe.Point. wrote:Poenta je?
- Point.
#13713 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Gdje?c_g wrote:Napadaš i vrijeđaš ljude jer imaju drugo mišljenje od tebe.Point. wrote:Poenta je?
-
Fudo387
#13714 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nije to misljenje, to je pasjaluk.c_g wrote:Napadaš i vrijeđaš ljude jer imaju drugo mišljenje od tebe.Point. wrote:Poenta je?
Ako napises budalastinu i neko ti kaze da je to budalastina ne znaci da te napada, samo konstatuje ono sto je i vise nego ocigledno.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#13715 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
ono je uzas sta crnac radi...
-
c_g
#13716 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Otkud tebi i njemu da je to budalaština, je li neko dokazao to? Znači vi donosite zaključke da je budalaština i nazivate ljude koji drugačije misle od vas budalama. Cool.Fudo387 wrote:Nije to misljenje, to je pasjaluk.
Ako napises budalastinu i neko ti kaze da je to budalastina ne znaci da te napada, samo konstatuje ono sto je i vise nego ocigledno.
The crude bombs lacked a 'triggering mechanism' suggesting they were never meant to explode
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#13717 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
narandzasti idiot je izgleda uspio u naKani da se razotkriju dvije Hamerike... nema visHe u rukavicama i ispod tepiHa... jaz bogatiH i ostaliH je sve veci i dublji... deriii misko
-
Fudo387
#13718 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Je li neko dokazao ono sto ti tvrdis, da ovi sami sebi salju bombe ne bi li zadobili simpatije glasackog tijela pred nadolazece izbore?c_g wrote:Otkud tebi i njemu da je to budalaština, je li neko dokazao to? Znači vi donosite zaključke da je budalaština i nazivate ljude koji drugačije misle od vas budalama. Cool.Fudo387 wrote:Nije to misljenje, to je pasjaluk.
Ako napises budalastinu i neko ti kaze da je to budalastina ne znaci da te napada, samo konstatuje ono sto je i vise nego ocigledno.The crude bombs lacked a 'triggering mechanism' suggesting they were never meant to explode
Sto tebe opet ne sprijecava da pises sve te nebuloze, i kad ih neko nazove pravim imenom, tj nebulozama, ti pocnes da cmizdris, aaaaaajjjjj napaadajuuuu meeee, uugrooozeeennn sam.
Bezobrazan si, neodgovoran, neozbiljan, pravis cirkus od sebe, i neka ti svasta govore, zasluzio si.
-
c_g
#13719 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa niko nije dokazao ni njegovu teoriju. I on isto piše neboluze. Ja imam svoju teoriju, on svoju, ali ovdje nigdje ne vidiš da ja vrijeđam njega ili neko drugi, jer on ima drugačije mišljenje od mene/nas. To je razlika u komunikaciji i poštovanju tuđeg mišljenja ma kakvi bili, a on to ne zna da radi, već odmah napada. Antifa style.Fudo387 wrote:Je li neko dokazao ono sto ti tvrdis, da ovi sami sebi salju bombe ne bi li zadobili simpatije glasackog tijela pred nadolazece izbore?
Sto tebe opet ne sprijecava da pises sve te nebuloze, i kad ih neko nazove pravim imenom, tj nebulozama, ti pocnes da cmizdris, aaaaaajjjjj napaadajuuuu meeee, uugrooozeeennn sam.
Bezobrazan si, neodgovoran, neozbiljan, pravis cirkus od sebe, i neka ti svasta govore, zasluzio si.
Isti slučaj i sa Brettom prije par sedmica, pa na kraju se ušutiše a napadali me svaki dan ovdje. Na kraju ispade kako sam ja rekao, a oni se sakrili u mišiju rupu kao i doktorica.
-
Fudo387
#13720 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sta je ispalo kako si ti rekao?c_g wrote:Pa niko nije dokazao ni njegovu teoriju. I on isto piše neboluze. Ja imam svoju teoriju, on svoju, ali ovdje nigdje ne vidiš da ja vrijeđam njega ili neko drugi, jer on ima drugačije mišljenje od mene/nas. To je razlika u komunikaciji i poštovanju tuđeg mišljenja ma kakvi bili, a on to ne zna da radi, već odmah napada. Antifa style.Fudo387 wrote:Je li neko dokazao ono sto ti tvrdis, da ovi sami sebi salju bombe ne bi li zadobili simpatije glasackog tijela pred nadolazece izbore?
Isti slučaj i sa Brettom prije par sedmica, pa na kraju se ušutiše a napadali me svaki dan ovdje. Na kraju ispade kako sam ja rekao, a oni se sakrili u mišiju rupu kao i doktorica.
Da ce kreteni prostom vecinom i silom nametnuti svoj stav?
Bravo Kolumbo. Svaka ti cast.
Najpametniji si u svom distriktu.
Pisi Donaldu, trazi angazman.
Nema tu nikakve njegove teorije, sem konstatacije da manijak u bijeloj kuci iz dana u dan kreira haos, laze, petlja, mulja, manipulise najglupljima, i logicno je da ce se neko od naglupljih na sve to primiti i uzeti stvar u svoje ruke.
No ostavimo organima reda i mira da to istraze, pohapse odgovorne, strpaju u cuzu. Bombardovati javno mnijenje teorijama zavjere je neodgovorno, stvara jos vise budala, i time povecava sanse da neko od njih napravi jos vece sranje od ovog sto se sad desava.
-
c_g
#13721 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ok.
Kako ti kažeš.
Uživaj još 6 godina u ovome.
Kako ti kažeš.
Uživaj još 6 godina u ovome.
- Point.
#13722 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Vodim se samo zdravim razumom. A zdrav razum kaže da Narandžasti petlja, otvoreno laže i napada bilo koga ko ima drugačije mišljenje od njega, fura agresivnu retoriku i naravno da će se neka budaletina nekad upecati na takvu retoriku i uraditi nešto slično ovome. Je li veća šansa za to da se desi ili da se ide u teorije zavjere da ljudi sami sebi šalju bombe ili šta već radi da pridobiju x broj glasova. Razmisli malo.
-
c_g
#13723 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Upravo si opisao sebe. 
- insomnia78
- GandalfSivi
#13725 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Izgleda da su uhvfatili levata, znat ce se uskoro puno vise. Pa ce onda neki ovdje opet da tonu u tisinu...