Meni je sve iluzije spalila americka invazija na Irak. Bili su Iracani dobro naoruzani, velika vojska. Tu se pokazala apsolutna tehnoloska nadmoc. Razvalili su ih avijacijom i mornaricom, bez vecih gubitaka. Ljudi imaju fantasticnu organizaciju, imaju satelite preko kojih sve nadziru, imaju odlicne obavjestajne zluzbe. To je jedna mocna i uigrana masinerija.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ne znam, sve je ovo hipotetski, ovi bi ovo, ovi bi ono. Jasno da Turska nije super sila ali iračku vojsku bi namlatila samo tako pod uslovom da se niko sa strane ne miješa. U nekoj hipotetskoj varijatni da Turska ratuje sa Francuskom ali da Francuzi ne koriste atomsko oružije i opet da se NATO ne miješa to bi bilo dosta nategnuto. Ta situacija da neko Tursku vrača u kameno doba isto tako je nategnuta jer onda sigurno Pariz i London ne bi bili mjesta ugodna za život. Mislim da je ovo glupa priča generalno jer Turska ne misli ratovati sa Francuskom, Britanijom i Izraelom. Slažem se da Turskoj ne treba avantura u Iraku.
Turke bi sprzili avijacijom i mornaricom. Turska avijacija je apsolutno inferiorna u odnosu na zapadnjacku, bas zato sto su im zapadnjaci prodali te avione, koji nemaju performanse jednake kao americki. Avijaciju otpisi. Sta imaju od protuzracne odbrane? Zapadnjacki sistem Patriot ili? Zapadnjaci to unistavaju u prvoj fazi. Satelitima sve prate, obavjestajne sluzbe rade posao. Turska mornarica? Ne mozes nista, sjebu ti odbranu u prvih par mjeseci a onda istresaju avijacijom, mornaricom i sa kopna. Mozes samo trpiti udarce.
Kopnena invazija je nesto drugo. Zapad je od toga odustao. Vrati zemlju u kameno doba, narod ce sam skinuti vlast.
Mislim da se jedino Rusi i Kinezi mogu odbraniti od zapada bez nekulearnog oruzja. Ovi koji imaju dotrajalo zapadno oruzje nemaju nikakve sanse.