Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Tiger 033

#13701 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Kolega Telemach ima li kakvog HABERA kad ce EPG na MMDS-u :?
Telemach

#13702 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Tiger 033 wrote:Kolega Telemach ima li kakvog HABERA kad ce EPG na MMDS-u :?
@Tiger 033

Još uvijek nemamo povratnu informaciju koja se odnosi na Vaš upit.

Zahvaljujemo se na strpljenju.

Za sva dodatna pitanja Vam stojimo na raspolaganju.

Srdačan pozdrav,
kakaljin

#13703 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Telemach wrote:
Tiger 033 wrote:Kolega Telemach ima li kakvog HABERA kad ce EPG na MMDS-u :?
@Tiger 033

Još uvijek nemamo povratnu informaciju koja se odnosi na Vaš upit.

Zahvaljujemo se na strpljenju.

Srdačan pozdrav,
Postovani, zasto toliko dugo cekate na povratnu informaciju od nadleznog sektora kada je brzina informacije u vasem interesu da imate sto zadovoljnije korisnike. Potrudite se da brzo i efikasno imate informacije od nadleznog sektora jer ako nemate brze povratne informacije onda taj nadlezni sektor ignorise korisnike a i vas kao radnog/u kolegu/cu.
van helsing

#13704 Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Ne smije da pita nadlezni sektor. Tamo sjedi baja po imenu Željko Batistić,stisni pa ga pitaj :lol: .
@Telemach
Ako se odlucim da ne budem dalje vas korisnik,kakva je procedura?
Moze li preko telefona se odjaviti,jer preko telefona sam se prijavljivo,ili moram doci u sjediste firme?
Imam 4 recivera,moram li vracati te recivere i hocu li dobiti kakav novac za njih?
Hvala.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Tiger 033

#13705 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

van helsing wrote:Ako se odlucim da ne budem dalje vas korisnik,kakva je procedura?Moze li preko telefona se odjaviti,jer preko telefona sam se prijavljivo,ili moram doci u sjediste firme?Imam 4 recivera,moram li vracati te recivere i hocu li dobiti kakav novac za njih?Hvala.
Iskreno i ja vec duze vrijeme razmisljam isto da uradim :izet: jer u MMDS NISTA NE ulazu a kad se odluce to traje mjesecima :izet:
drug_profi

#13706 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Ja pitao prije vise od mjesec dana ima li Telemah mogucnost da zna koji programi se najvise gledaju preko digitalnih risivera.

Isto kao da sam pitao ima li inteligentnog zivota u svemiru i koja je svrha tog zivota... a pitanje ne moze biti jednostavnije. Odgovor moze biti samo da ili ne.

Otislo u recycle bin, tj. nadlezni sektor. I nema odgovora.
semirsar

#13707 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

drugi profil wrote:Ja pitao prije vise od mjesec dana ima li Telemah mogucnost da zna koji programi se najvise gledaju preko digitalnih risivera.

Isto kao da sam pitao ima li inteligentnog zivota u svemiru i koja je svrha tog zivota... a pitanje ne moze biti jednostavnije. Odgovor moze biti samo da ili ne.

A nije ti palo na pamet da oni mozda znaju i u kojim gacama sjedis pred TV-om, ali im nije u interesu da znas da znaju :lol:
drug_profi

#13708 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

semirsar wrote:
drugi profil wrote:Ja pitao prije vise od mjesec dana ima li Telemah mogucnost da zna koji programi se najvise gledaju preko digitalnih risivera.

A nije ti palo na pamet da oni mozda znaju i u kojim gacama sjedis pred TV-om, ali im nije u interesu da znas da znaju :lol:
Nema veze sa tim sto ti mislis.
Hocu da se izjasne kako znaju sta ljudi hoce da gledaju.
kakaljin

#13709 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

drugi profil wrote:
semirsar wrote:

Nema veze sa tim sto ti mislis.
Hocu da se izjasne kako znaju sta ljudi hoce da gledaju.
Kada se da tacna informacija o gledanosti pojedinog kanala onda i korsnici se nebi ljutili ako neki kanal bude izbacen iz ponude jer malo korisnika gleda taj kanal, ali praksa izbacivanja sa navodnim slabim gledanjem odredjenog kanala je samo bacanje prasine u oci korisnicima. I fino kanale koji su slabo gledani onda ponudis korisnicima koji ih gkedaju u nekom dodatnom paketu. i svi korisnici budu zadovoljni.

dosadasnja praksa sa izbacivanjem kanala je ta da se smanje rashodi a da se povecanjem pretplate povecaju prihodi, na ustrb kvaliteta i zadovoljstva korsnika.

Dok se ne objavi zvanicna statistika nista ne pije vode.
semirsar

#13710 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

kakaljin wrote:
Kada se da tacna informacija o gledanosti pojedinog kanala onda i korsnici se nebi ljutili ako neki kanal bude izbacen iz ponude jer malo korisnika gleda taj kanal, ali praksa izbacivanja sa navodnim slabim gledanjem odredjenog kanala je samo bacanje prasine u oci korisnicima. I fino kanale koji su slabo gledani onda ponudis korisnicima koji ih gkedaju u nekom dodatnom paketu. i svi korisnici budu zadovoljni.

dosadasnja praksa sa izbacivanjem kanala je ta da se smanje rashodi a da se povecanjem pretplate povecaju prihodi, na ustrb kvaliteta i zadovoljstva korsnika.

Dok se ne objavi zvanicna statistika nista ne pije vode.
Cemu pitanja kad se zna odgovor...
Opstepoznata stvar svih tih kompanija, svaka cast izuzecima ako ih ima, koje dodju na neko novo trziste je da zatalasaju navuku i preotmu korisnike domicilnih kompanija, a kad im to podje za rukom... utope se u sivilo u kojem su vec svi, :skoljka:
Tvoje, moje, i svakog drugog je samo da SAM izaberes kome ces pare davat', jerbo, niko te ne vuce za rukav, mada je T-mach imao iritantnu praksu da zove i dosadjuje. Koristim D3 prosireni, koji nisam ugasio radi mira u kuci, i LOL Trio+ paket koji mi pruza sve sto mi treba, mada, mislim da bi to moglo i jeftinije :-)
Mrzim kod T-macha tu podjelu po regionima iliti nacionima, pa oni odredjuju sta ce ko gledati, odnosno ko je gdje za sta podoban.
Mrzim kod T-macha taj famozni "nadlezni sektor" kojima umjesto ovog :thumbup: ide treci prste ma s koje strane dlana gledali, od volje im.
Mrzim kod T-macha taj neki ignorantski odnos prema zeljama i zahtjevima korisnika, svaka cast podrsci u vidu @telemach ovdje na forumu, i pojedincima iz korisnicke sluzbe koji znaju svoj pos'o i vrlo dobro ga rade, ALI, to nije dovoljno, TELEMACH kao kompanija sad nije nista bolja od nekih pijacarskih kompanija koje se sluze svim i svacim samo da dodju do JOS VISE PARA
Tiger 033

#13711 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

kakaljin wrote:Kada se da tacna informacija o gledanosti pojedinog kanala onda i korsnici se nebi ljutili ako neki kanal bude izbacen iz ponude
Evo npr gledanost Grand TV-a iznosi svega 0,40% a obrazloženje Telemacha kad su ubacili ovaj kanal je, "zbog velikog interesovanja korisnika " moš' mislit' :oops: oni su ubacili ovaj kanal :lol: a NE sto im ja Šolak NAREDIO :skoljka:
avaks

#13712 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Hahaha pa ima da plačemo kada ga zbog veline nezainteresovanosti ukinu a uvedu Cinemaniu :D
Telemach

#13713 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

van helsing wrote:Ne smije da pita nadlezni sektor. Tamo sjedi baja po imenu Željko Batistić,stisni pa ga pitaj :lol: .
@Telemach
Ako se odlucim da ne budem dalje vas korisnik,kakva je procedura?
Moze li preko telefona se odjaviti,jer preko telefona sam se prijavljivo,ili moram doci u sjediste firme?
Imam 4 recivera,moram li vracati te recivere i hocu li dobiti kakav novac za njih?
Hvala.

Sent from my iPhone using Tapatalk
@van helsing,

Procedura je takva da je potrebno doći u korisnički servis kako biste podnijeli zahtjev za raskid ugovora. Glede ostalih formalnosti,sve neophodne informacije ćete dobiti od kolega u prodajno-korisničkom servisu na Stupu ili u BBI centru.

Srdačan pozdrav,
rolacity

#13714 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rolacity »

Uzeo sam neki dan polovan Samsung Galaxy S4. Ispostavilo se da se radi o googlovom modelu http://www.cnet.com/products/samsung-ga ... -unlocked/

e sad, problem je što mi D3GO ne radi na njemu jer ga vidi kao rootani uređaj, iako nije rootan. znam da postoji ona fora da se s nekim aplikacijama može privremeno sakriti root, al to kod mene ne radi jer uređaj nije rootan. ima li ko sličnih problema i postoji li kakvo rješenje?
mumi80

#13715 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mumi80 »

I kod mene kad iskljucim root ne radi na kit-katu :roll:

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Telemach

#13716 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

rolacity wrote:Uzeo sam neki dan polovan Samsung Galaxy S4. Ispostavilo se da se radi o googlovom modelu http://www.cnet.com/products/samsung-ga ... -unlocked/

e sad, problem je što mi D3GO ne radi na njemu jer ga vidi kao rootani uređaj, iako nije rootan. znam da postoji ona fora da se s nekim aplikacijama može privremeno sakriti root, al to kod mene ne radi jer uređaj nije rootan. ima li ko sličnih problema i postoji li kakvo rješenje?
@rolacity

Ljubazno Vas malimo da pošaljete verziju Androida i Kernel-a u PP.

Srdačan pozdrav,
rolacity

#13717 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rolacity »

Čini mi se da sam poslao, al nisam siguran je li prošlo pa evo i ovdje:

android je 4.4.2, a kernel 3.4.0-faux123-KK44-GE-Custom
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13718 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Truba »

imamo jednu kablovsku
a dobili smo pisma s ponudom za telemah

znači li to da telemah mora kopati svoje kablove ili se može kroz kablove ovog postojećeg operatera koji ih je i prokopao
drug_profi

#13719 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Mene izuzetno zanima ovaj trač oko gubljenja prava za EPL za 2014/2015.

Telemaše handovska se čeka.
Telemach

#13720 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Black swan wrote:imamo jednu kablovsku

znači li to da telemah mora kopati svoje kablove ili se može kroz kablove ovog postojećeg operatera koji ih je i prokopao
@Black swan

Ljubazno Vas molimo da pošeljete Vaše podatke na PP.

Srdačan pozdrav,
rolacity

#13721 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rolacity »

Telemach wrote:
Black swan wrote:imamo jednu kablovsku

@Black swan

Ljubazno Vas molimo da pošeljete Vaše podatke na PP.

Srdačan pozdrav,
jeste li dobili moje podatke? kad mogu očekivati odgovor?
mumi80

#13722 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mumi80 »

@Telemach
Bilo bi dobro da svima kazete kako rijesiti problem sa d3go na kit-katu a ne pojedinacno na pp

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
rolacity

#13723 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rolacity »

Telemach wrote:
typeOnegative wrote:@ TELEMACH

Korisnik sam TRIO Mix paketa i pod ugovorom sam do maja 2015. . Imam namjeru prebaciti se na TRIO Mix Grande Family (56.90 KM) . Na koliko moram potpisati novi ugovor tj. moze li na 12 mjeseci ili mora 24 , i da li za ugovore od 12 mj. vazi popust tri mjeseca za 49.90 ? Hvala
@typeOnegative

Ukoliko je korisniku do isteka trenutnog Trio ugovora ostalo više od 12 mjeseci , ugovor za Trio Grande se može potpisati isključivo na 24 mjeseca,

Srdačan pozdrav,
hmmmmmmm... meni je ostalo manje od polga godine, a u vašem salonu u mostaru su mi rekli da mora ići grande family na 24 mjeseca ako mi je živ ugovor pa sam odustao. jesu li to sad neke novosti ili ovi nisu imali dobru informaciju?
Telemach

#13724 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

rolacity wrote:
Telemach wrote:
typeOnegative wrote:@ TELEMACH

Korisnik sam TRIO Mix paketa i pod ugovorom sam do maja 2015. . Imam namjeru prebaciti se na TRIO Mix Grande Family (56.90 KM) . Na koliko moram potpisati novi ugovor tj. moze li na 12 mjeseci ili mora 24 , i da li za ugovore od 12 mj. vazi popust tri mjeseca za 49.90 ? Hvala
@typeOnegative

Ukoliko je korisniku do isteka trenutnog Trio ugovora ostalo više od 12 mjeseci , ugovor za Trio Grande se može potpisati isključivo na 24 mjeseca,

Srdačan pozdrav,
hmmmmmmm... meni je ostalo manje od polga godine, a u vašem salonu u mostaru su mi rekli da mora ići grande family na 24 mjeseca ako mi je živ ugovor pa sam odustao. jesu li to sad neke novosti ili ovi nisu imali dobru informaciju?

@rolacity,

Ljubazno Vas molimo da za sve dodatne informacije pozovete naš Kontakt centar na broj 033 835 555, odnosno 1360, dostupan korisnicima 24/7.

Srdačan pozdrav,
rolacity

#13725 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rolacity »

ok, a šta je s ovim problemom s D3GO? imate dovoljno podataka ili moram i za to preko telefona pitati?
Locked