opet cu pisati o hajcanju, matketingu, iako su me neki prosli put pred Celtic pogresno razumjeli..jer jednostavno dobar dio ljudi moras privuci nekom akcijom da dodju na tekmu...dosta ljudi povuce da odu kad osjete u zraku predobru atmosferu pred tekmu u odnosu kad se slabo ista o tome pise ili prica..uraditi sve sto je moguce, organizovati navijacki voz, kamaru buseva, privatna vozila i napraviti nezapamceni pohod na BP o cemu ce se dugo prepricavati..to nam treba a ne da se obrukamo sa 2-3 milje....to bih bas volio vidjeti, tu jednu armiju, i zasto ne reci, kad bi se sve nategnulo i krenula pozitivna prica koliko od sutra sa pravim klupskim marketingom, zasto nas ne bi bilo 10 milja sa rajom i van Sarajeva, a to bio bas onda bio dernek
FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
north
#13676 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Da smo pametni, pa da cijela ova prica sve ujedini i napravimo najmasovnije "gostovanje" ikad..
opet cu pisati o hajcanju, matketingu, iako su me neki prosli put pred Celtic pogresno razumjeli..jer jednostavno dobar dio ljudi moras privuci nekom akcijom da dodju na tekmu...dosta ljudi povuce da odu kad osjete u zraku predobru atmosferu pred tekmu u odnosu kad se slabo ista o tome pise ili prica..uraditi sve sto je moguce, organizovati navijacki voz, kamaru buseva, privatna vozila i napraviti nezapamceni pohod na BP o cemu ce se dugo prepricavati..to nam treba a ne da se obrukamo sa 2-3 milje....to bih bas volio vidjeti, tu jednu armiju, i zasto ne reci, kad bi se sve nategnulo i krenula pozitivna prica koliko od sutra sa pravim klupskim marketingom, zasto nas ne bi bilo 10 milja sa rajom i van Sarajeva, a to bio bas onda bio dernek
...i onda na terenu izginuti za dobar rezultat..poslije toga ko bi se sjecao i koga bi bilo briga oko problema oko stadiona i nasih "dobrih" komsija..iako naravno problem stadiona za Evropu je nesto o cemu se mora poceti nesto raditi..pod hitno ako mislimo sebi dobro..ali prije toga hajmo ovaj dvomec odraditi kako treba i na terenu i tribinama 
- van Basten
#13677 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Treba sa zenicanima odmah potpisati ugovor i za 4.pretkolo, da se ne sekiramo oko toga
- Grean
#13678 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Jebi ga, kod nas se hampa dize tek kad je kasno.
Ja licno sam pisao o ovom dok je bilo aktuelno da je nelogicno da opstine, Telekom, kanton ulazu u sadaka arenu a da se nama ne da isti iznos za kamp ako ne moze za stadion. Napravili su im tribinu od drzavnih para.
Mogli su protestovati i iz kluba jer se pravi nelojalna konkurencija, jedne se gura a drugi da rjesavaju od sredstava koja su mogla biti ulozena u klub. Mogli su i navijaci dici hampu.
Da ne pricam o tom da imaju 30% manje prijavljenih radnika, manje doprinosa, poreza, opet nelojalna konkurencija.
Isto tako sam pisao kad je kanton nakon bruke protiv Belgije izdvojio po milion za Grbavicu i Kosevo a Ajnadjici odlucili da nas milion ne ide za teren nego neke druge gluposti.
Mogli su se i tad oglasiti iz kluba a i navijaci su mogli tad praviti pritisak. Opet je bilo ni mu ni be.
Generalno smo pustili da prodje mantra da su oni niciji pa im se treba udijeliti milion godisnje iz raznoraznih nivoa i uz to da manje doprinose budzetima dok se za nas svi kao pitaju pa sto ne donese Tan, da ga jos vise zajasu, malo 4 miliona ekstra koji udju u ovu drzavu iz njegovog dzepa. Malo je, daj da ga ogulimo vise.
Tan je isto pogrijesio, trebao je postaviti uslove prije ulaska u klub kao sto je postavio Turcin gradu Zenici u vezi stadiona i otplate dugova. Pustio je da ga hahari prave ovcom.
Mada, cisto sumnjam da bi ovi u Centru napravili ista, nije to Zenica i Kasumovic, oni bi prije pustili sudbinu KK Bosne nego sto bi preuzeli ikakvu odgovornost.
Samo mu je dovoljno vidjeti glavu i uci u opstinu i vidjeti kakve se glave tu vrte oko njih. Kriminogeni elementi.
Nadam se samo da cemo docekati da izgube "opstinu koja je vrijednija od 10 drugih opstina" kako onaj koji ga je postavio rece nakon sto dobise ove izbore prvi put u istoriji sto se tice Centra uz plakatu izgradimo stadion zajedno.
Ja licno sam pisao o ovom dok je bilo aktuelno da je nelogicno da opstine, Telekom, kanton ulazu u sadaka arenu a da se nama ne da isti iznos za kamp ako ne moze za stadion. Napravili su im tribinu od drzavnih para.
Mogli su protestovati i iz kluba jer se pravi nelojalna konkurencija, jedne se gura a drugi da rjesavaju od sredstava koja su mogla biti ulozena u klub. Mogli su i navijaci dici hampu.
Da ne pricam o tom da imaju 30% manje prijavljenih radnika, manje doprinosa, poreza, opet nelojalna konkurencija.
Isto tako sam pisao kad je kanton nakon bruke protiv Belgije izdvojio po milion za Grbavicu i Kosevo a Ajnadjici odlucili da nas milion ne ide za teren nego neke druge gluposti.
Mogli su se i tad oglasiti iz kluba a i navijaci su mogli tad praviti pritisak. Opet je bilo ni mu ni be.
Generalno smo pustili da prodje mantra da su oni niciji pa im se treba udijeliti milion godisnje iz raznoraznih nivoa i uz to da manje doprinose budzetima dok se za nas svi kao pitaju pa sto ne donese Tan, da ga jos vise zajasu, malo 4 miliona ekstra koji udju u ovu drzavu iz njegovog dzepa. Malo je, daj da ga ogulimo vise.
Tan je isto pogrijesio, trebao je postaviti uslove prije ulaska u klub kao sto je postavio Turcin gradu Zenici u vezi stadiona i otplate dugova. Pustio je da ga hahari prave ovcom.
Mada, cisto sumnjam da bi ovi u Centru napravili ista, nije to Zenica i Kasumovic, oni bi prije pustili sudbinu KK Bosne nego sto bi preuzeli ikakvu odgovornost.
Samo mu je dovoljno vidjeti glavu i uci u opstinu i vidjeti kakve se glave tu vrte oko njih. Kriminogeni elementi.
Nadam se samo da cemo docekati da izgube "opstinu koja je vrijednija od 10 drugih opstina" kako onaj koji ga je postavio rece nakon sto dobise ove izbore prvi put u istoriji sto se tice Centra uz plakatu izgradimo stadion zajedno.
- Cossack
#13679 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Izgradi ga majstor nema šta.
-
internazionale
#13680 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Sve tacnoGrean wrote:Jebi ga, kod nas se hampa dize tek kad je kasno.
- Leopard_SA
#13681 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Najbolje rjesenje je nas vlastiti stadion
Ja sam poprilicno siguran da bi Efendic prihvatio to da nam da zemljiste u vlasnistvu opcine Novi Grad besplatno ili za neku simbolicnu cifru.
Zatim poceti sa izgradnjom stadiona, citavog ili u fazama, svejedno je. Bitno je zapoceti projekat.
Ja sam poprilicno siguran da bi Efendic prihvatio to da nam da zemljiste u vlasnistvu opcine Novi Grad besplatno ili za neku simbolicnu cifru.
Zatim poceti sa izgradnjom stadiona, citavog ili u fazama, svejedno je. Bitno je zapoceti projekat.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13682 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Mogao si napisati post bez ovog boldovanog, ubijeđen sam.Grean wrote:Jebi ga, kod nas se hampa dize tek kad je kasno.
- animus
#13683 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Jeli Efendic nas ili njihov? Ako je njihov onda nista od zemljista a ako je nas onda molimo Boga da nije isti ko supak Ajnadzic.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13684 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Efendić je prije svega političar. Nisam nešto upratio ni da je naš ni njihov.
Kako je to SDA, interesuje ga prije svega IMT od zemlje koju će dati za gradnju.
Ovi što prave stambene objekte dobro podmazuju, tako da je teško razmišljati u tom smjeru kako ćemo dobiti neku zemlju za stadion.
Kako je to SDA, interesuje ga prije svega IMT od zemlje koju će dati za gradnju.
Ovi što prave stambene objekte dobro podmazuju, tako da je teško razmišljati u tom smjeru kako ćemo dobiti neku zemlju za stadion.
- animus
#13685 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Bas zato sto je politicar moze biti dobro u ovom slucaju jer bi preko zemljista on dosta politickih poena ubrao. To bi mu bio veliki plus kod normalnih gradjana Sarajeva a nebi ga nista kostalo. Plus bi se mogao ugraditi kad se bude gradio stadion. Sve to ako nije plav. 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13686 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Navikli su oni na prodaji magle uzeti glasove. Ono, obeća, kad prođe voz, nikom ništa.animus wrote:Bas zato sto je politicar moze biti dobro u ovom slucaju jer bi preko zemljista on dosta politickih poena ubrao. To bi mu bio veliki plus kod normalnih gradjana Sarajeva a nebi ga nista kostalo. Plus bi se mogao ugraditi kad se bude gradio stadion. Sve to ako nije plav.
Sumnjam da jeste i da je to prepreka. Ekspanzija je gradnje stambenih objekata. Sad je u njegovoj općini samo to bitno. Teško i čisto sumnjam da možemo uraditi nešto po tom pitanju sa Efendićem. Nadam se da griješim.
-
mirza_15
#13687 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Efendić se spominjao u priči o nacionalnom stadionu. Treba razmisliti i o varijanti gdje bi mi učestvovali u izgradnji i održavanju i za to dobili određena prava.
- rocco_siffredi
#13688 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Efendic je na kraju drugog mandata, koliko znam treci kao kandidat SDA ne može napasti, eventualno kao nezavisni. Možda i grijesim.
Efendic vodi rat sa NiP i Konakovicem. Trebamo odjebati zelene i surovati sa Dinom i sa njim dalje dogovarati. On ce narednih 5 godina vladati kantonom.
Efendic vodi rat sa NiP i Konakovicem. Trebamo odjebati zelene i surovati sa Dinom i sa njim dalje dogovarati. On ce narednih 5 godina vladati kantonom.
-
mirza_15
#13689 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
U svakom slučaju treba vidjeti ima li išta od priče o nacionalnom stadionu i postoji li opcija, jesmo li u mogućnosti, da li se isplati... učestvovati u projektu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13690 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Ima vraga. Vidiš da se i savez povlači u Zenicu.
Nema para. Ne znam da li su dobili ove od Lige nacija, ako jesu, onda su ih već potrošili.
Istina je da se već kokuzalo i da su ostali neki dugovi, pa su vjerovatno to začepili.
Kakav nacionalni stadion, odakle...?
Nema para. Ne znam da li su dobili ove od Lige nacija, ako jesu, onda su ih već potrošili.
Istina je da se već kokuzalo i da su ostali neki dugovi, pa su vjerovatno to začepili.
Kakav nacionalni stadion, odakle...?
- rocco_siffredi
#13691 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Za LN su dobili 2-3 miliona €
Obično ide podjela 50:50 savez i igraci sa stručnim stabom. Mislim da od tih para vise nema nista
Obično ide podjela 50:50 savez i igraci sa stručnim stabom. Mislim da od tih para vise nema nista
- animus
#13692 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Slazem se. Samo da je nama zemljiste, stadion bi se napravio lakse nego mislimo.Sliver wrote:Ma "samo" zemljiste zaganjati, dobar teren napraviti,dreanza, grijaci, da, i travu ne smijemo zaboravitidici jednu-dvije tribinice, koje su spremne za nadogradnju, pa lagano.Ako treba od kuce stolice donijeti, nije problem, moze se smisliti neka akcija s navijacima, nek to bude ulog u buduce DD.
- R2D2_SA
#13693 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Samo dokapitalizacija. Uloziti u vlastito, pa kakvo god da je, a ko ulozi dobija dio upravljackih prava. Mozemo mi ovako dovijeka, prijedloga, mastanja ali mora biti nekog konkretnijeg prijedloga. Bordo prijatelji imaju tu neku kriticnu masu, formirani su kao grupa ljudi, najbolje bi bilo sjesti, razmisliti, razmotriti sve opcije i po mogucnosti predloziti nesto konkretno i prije svega izvodljivo klubu i upravljackoj strukturi. Nista megalomanski naravno. Od drzave ne ocekivati nesto ali mogu barem zbog drustvenog znacaja ustupiti neko zemljiste, ma koliko to bilo tesko danas izvodivo. Nazalost AFH nam je kao omca oko vrata, jer bez nas propada.
- emigrazione
#13694 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Pa ima Betanija... boljeg zemljišta, a da ga je moguće kaparisati, nema...
- rocco_siffredi
#13695 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Treba gravitirati prema Novom gradu. Mislim da je to najrealnija opcija. Drugo je sta bi mi zeljeli.
A u toj opstini zivi 50% ljudi koji žive u gradu. To bi se dosta odrazilo i na posjetu.
Napraviti stadion sa nekih 15 000 mjesta, ne treba vise. Sadržaje oko njega, zabavni park i sl i zivio. Treba nam komad zemlje od cca 50 000 m².
A u toj opstini zivi 50% ljudi koji žive u gradu. To bi se dosta odrazilo i na posjetu.
Napraviti stadion sa nekih 15 000 mjesta, ne treba vise. Sadržaje oko njega, zabavni park i sl i zivio. Treba nam komad zemlje od cca 50 000 m².
- animus
#13696 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Safet Zajko idealan, ima i teren vec.rocco_siffredi wrote:Treba gravitirati prema Novom gradu. Mislim da je to najrealnija opcija. Drugo je sta bi mi zeljeli.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13697 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Gdje ćeš to, samo uži krug grada
Teško da ćemo mi igdje u dogledno vrijeme i motiku zakopati, da ne kažem šta više.
Jebe nas mentalitet, vidjećeš, čim prođe ovo sa Evropom, ide sve u fioku.
Onda će opeti biti cirkus dogodine i tako u krug.
Teško da ćemo mi igdje u dogledno vrijeme i motiku zakopati, da ne kažem šta više.
Jebe nas mentalitet, vidjećeš, čim prođe ovo sa Evropom, ide sve u fioku.
Onda će opeti biti cirkus dogodine i tako u krug.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13698 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Srušiti Skenderiju, ionako skoro ništa više nema tamo 
- SmokingMan
#13699 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Tamo smrdi do korita rijerke jara,nemere opstati + velika vlažnost tla...animus wrote:Safet Zajko idealan, ima i teren vec.rocco_siffredi wrote:Treba gravitirati prema Novom gradu. Mislim da je to najrealnija opcija. Drugo je sta bi mi zeljeli.
- SmokingMan
#13700 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Ma da smo ono baš imućni,kupli bi mi sebi sve što poželimo.