Sirija

Locked
fantom slobode

#13651 Re: Sirija

Post by fantom slobode »

славянин wrote:
Daj $$$ i odma se pridruzujem timu (doduse sad bi malo teze pobunjenicima :mrgreen: ) do tada ostajem na tribini i bodrim :mrgreen:
Ma ne treba ti to ($$$$$), imaju ljudi dopreme te do tamo besplatno. A i dobijes naoruzanje i kompletnu opremu, koliko vidim na snimcima na obje strane. Rekoh nije utakmica...
славянин

#13652 Re: Sirija

Post by славянин »

fantom slobode wrote:
славянин wrote:
Daj $$$ i odma se pridruzujem timu (doduse sad bi malo teze pobunjenicima :mrgreen: ) do tada ostajem na tribini i bodrim :mrgreen:
Ma ne treba ti to ($$$$$), imaju ljudi dopreme te do tamo besplatno. A i dobijes naoruzanje i kompletnu opremu, koliko vidim na snimcima na obje strane. Rekoh nije utakmica...
Nisi ti dobro razumio,kvalitetni balkanski ratnici ne dolaze dzaba :D treba treba $$$$$$ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
basar

#13653 Re: Sirija

Post by basar »

Sa sekularne strane gledano, građani Sirije su se odbranili od ubačene bagre koja se borila protiv Sirije. Kršili su ustav, zakone, teritorijalni integritet... itd

Sa vjerske strane muslimani (alaviti, suniti, šiiti) nisu dozvolili da u Siriji pobijedi fitna(međusobno ubijanje i proglašavanje muslimana nevernicima). Prevazišli su mezhebske razlike i ostali ujedinjeni, sunija-alevija-šiia su se zajedno borili rame uz rame protiv vehabocionista.
I onaj vehabocionista koji se naziva sunijom, onaj što je izvadio srce od SAA vojnika, najvjerovatnije je izvadio srce drugog sunije, pošto je ogromna većina SAA suniti.

Sa globalnog plana, oni koji su na strani SAA su se borili protiv imperijalizma i nisu dozvolili da njihova zemlja bude još jedna slugatorska zemlja zapada, cionista i amera...
DzeBra

#13654 Re: Sirija

Post by DzeBra »

basar wrote:Sa sekularne strane gledano, građani Sirije su se odbranili od ubačene bagre koja se borila protiv Sirije. Kršili su ustav, zakone, teritorijalni integritet... itd

Sa vjerske strane muslimani (alaviti, suniti, šiiti) nisu dozvolili da u Siriji pobijedi fitna(međusobno ubijanje i proglašavanje muslimana nevernicima). Prevazišli su mezhebske razlike i ostali ujedinjeni, sunija-alevija-šiia su se zajedno borili rame uz rame protiv vehabocionista.
I onaj vehabocionista koji se naziva sunijom, onaj što je izvadio srce od SAA vojnika, najvjerovatnije je izvadio srce drugog sunije, pošto je ogromna većina SAA suniti.

Sa globalnog plana, oni koji su na strani SAA su se borili protiv imperijalizma i nisu dozvolili da njihova zemlja bude još jedna slugatorska zemlja zapada, cionista i amera...
100% se slažem sa ovim! I koliko čujem, Buti nije jedini sunitski vjerski poglavar koji se zalagao za jedinstvo muslimana a kojega su vehabisti likvidirali.
Last edited by DzeBra on 06/06/2013 14:37, edited 1 time in total.
DzeBra

#13655 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Norveske novine Aften Posten, internet izdanje 06.06.2013.

USA fordømmer angrepet på Qusair
Det hvite hus fordømmer Assad-regimets angrep på grensebyen Qusair.

USA osuđuje napad na Qusair
Bijela kuća žestoko osuđuje napad sirijske vojske na pogranični grad Qusair

Ovaj članak je danas osvanuo u ovim norveškim novinama (internet izdanje)

Nakon objavljivanja ovoga članka, za 10 minuta ispod toga članka se pojavilo puno komentara koji su skoro pa svi bili negativni prema američkom stajalištu glede krize u Siriji. Mnogi su se pitali je li USA zaboravila iračku Falluj i bijeli fosfor koji su oni koristili protiv toga grada. Mnogi su spominjali na hiljade mrtvih civila koje su ubili američki "dronovi" itd.Spominjao se i palestinski grad Jenin i izraelska ofanziva na njih. Znači uglavnom negativni komentari. Za par sati svi komentari su izbrisani i više nije moguće komentarisati taj članak!

Sloboda govora u jednoj od najdemokratskijih europskih država ?
Co0l

#13656 Re: Sirija

Post by Co0l »

Kad se zlocini brane ukazujuci na zlocine 'druge strane' sve ti je jasno.
Opetja033

#13657 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

DzeBra wrote:
obmana wrote:Babo mu bio diktator.
Tko jos gleda sta mu je babo bio :lol:
Znam hiljadu ljudi babo mu bio siromasan,a sin bome bogat.
Babo mu bio bogat,a sin narkoman i bijednik obicni.
Babo mu bio zatvoras,a sin niti pusi niti pije.
Sad ce mo suditi kakav mi je babo.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Dedo mu bio Mehmed Spaho a ON otišo u Srpsku radikalnu Stranku dr. Voja Šešelj :)
Off topic je ali njih dvojica uopce nisu u rodu a kamoli da mu je unuk. Debil se samo ofira i skuplja jeftine poene. Znaci veze sa Mehmedom Spahom nema.
sarajevoxxxx

#13658 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

basar wrote:Sa sekularne strane gledano, građani Sirije su se odbranili od ubačene bagre koja se borila protiv Sirije. Kršili su ustav, zakone, teritorijalni integritet... itd

Onaj djecak Samir kojeg smo imali priliku jucer vidjeti na forumu a kojeg je raznijela Kasapinova granata nije vrijedan zaljenja, ali jeste Besarov cetnik koji je ubijao i mucio nenaoruzane sirijske gradjane, koji je do zuba naoruzan tenkvoima aviacijom, i cime sve ne udarao po ljudima koji CAK pusku imaju. Ubiti dijete granatom je normalan i hvale vrijedan cin. Niko se od Besarovih navijaca nije udostojio da osudi ubistvo malog djecaka nevinog malisana. Nece mu ni svjetski mediji posvetiti nikakvu paznju, jer u hebenom svijetu kojeg zivimo djeca iako su najranjivija i najnevinija stvorenja u ovom ratu najmanje im se posvecuje paznje. Nije poenta u ubijanju i skrnavljenju tijela (da jeste danima bi razglabali o ubistvu malod djecaka samira) vec u medijskom ismijavanju ove druge strane, ocajnicki je potrebno nesto, bilo sta, da se Kasapin prikaze u boljem svijetlu. Licemjerno do bola.

Treba zaliti zivotinju koja se stavila u sluzbu jednom djubretu i okorjelom diktatoru, te dvije godine hebavala mater Sirijcima sa deset puta vise naoruzanja i napadala haman goloruk narod a poslije bila ubijena, a ne treba zaliti dijecaka od 3-4 godine koje mrava zgazilo nije. Ubica djecaka nije kanibal, nece se ni jednom spomenuti na forumu po nekom nadimku, nece se cak ni ''hrabra'' SAA izvinuti zbog tog cina jer ubiti granatom je po njima human cin. A ubica zivotinje (FSA se izvinula zbog tog cina, najavila ostro sankcionisanje svih koji su ucestvovali u tome) zasluzuje svaku vrstu prezira.

Sirijske cetnike je haram ubijati, treba milion puta ponoviti kako im je srce pojedeno. A one koji 'humano'' i ''civilizacijski'' avionima i teskom artiljerijom otkidaju udove tijela djecacima od 3-4 godine, oni su heroji, oslobodioci Kusajra. Nemaju cak potrebu da se izvinu zbog tog cina. Ubiti bezgrijesno dijete nije grozno i ruzno, izvaditi sirijskom cetniku djigericu i pojesti, e zbog toga se gubi na popularnosti, o tome treba danima i godina razglabati, traziti kanibala, izvesti ga pred sud, osramotiti vojsku u kojoj se nalazi, nikad to ne treba oprostiti. Izvinjenje i najavljeno sankcionisanje FSA vojnika kanibala ne treba ozbiljno shvatiti, treba se glasno nasmijati na te njihove tvrdnje. Ko hebe djecu, zivjeli cetnici, ubice djece, i borci pojedenih djigerica, bez njih ovaj svijet ne bi bio ovako lijep i zlatan, i zato ih treba jos vise zaliti.
Opetja033

#13659 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Syrian rebels fighting forces loyal to President Bashar al-Assad's regime have taken over the Quneitra crossing on the Israel-Syria ceasefire line in the Golan Heights, army radio reported on Thursday, quoting military officials.

"The IDF (Israel Defence Forces) confirms that Quneitra crossing has fallen to the rebels," the radio said.

Contacted by AFP, a military spokesman refused to comment on the report which refers to a crossing point in the central part of the strategic plateau.

The Syrian Observatory for Human Rights, a Britain-based group that has been monitoring Syria's two-year conflict, also said the rebels seized the Quneitra crossing after attacking and clashing with Syrian government troops.
AL JAZEERA
Homs province: Rebels fired several rockets on the Zahra' and Akrama neighbourhoods of Homs, civilian areas traditionally inhabited by Syrians from a muslim alawi background. Clashes are taking place in the orchards by al-Quseir city between rebels and regime and hizbullah forces. Medical sources in Homs confirm that no less than 11 regular soldiers were killed and 25 injured since the clashes yesterday in al-Quseir.
SOHR
Rebels fighting Syrian President Bashar al-Assad's regime will fight "until the whole country is liberated", opposition chief George Sabra said Wednesday, after the army and Hezbollah fighters overran the strategic town of Qusayr.

"We say to the heroes in the Free Syrian Army: this is a small juncture, in which you proved your rare heroism. It will be followed by the liberation of
the whole country," Sabra said.
AL JAZEERA
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#13660 Re: Sirija

Post by Chmoljo »

DzeBra wrote:
Dedo mu bio Mehmed Spaho a ON otišo u Srpsku radikalnu Stranku dr. Voja Šešelj :)
da ti to nisi malo pobrkao sa Pozdercima i Jeremićem?

i kakve veze sa Sirijom ima?
basar

#13661 Re: Sirija

Post by basar »

Osuđujem ubistva djece, nikada to nisam podržavao.

Veću odgovornost nose oni koji su pokrenuli rat pa se skrivaju iza civila, nego oni koji su nenamjerno ubili te civile..

Ogoroman se trud ulaže da se izbjegnu ubistva civila, bacaju se letci, pozivaju se da napuste prostor ma sve živo..
Druga je stvar što se vehabocionisti kriju iza njih.

A zašto ti nikada ne spomeneš vehabocionističko granatiranje civila u Libanu, Damasku itd..
SAA cilja na vojsku, dok ovi ciljaju na gradove..

Ja sam kad su bili prvi protesti osuđivao bilo kakav rat upravo iz ovih stvari a takvi kao ti su pozivali na rat. Mislim da je licemjerno sada izvrtati sve naopačke.
Opetja033

#13662 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Chmoljo wrote:
DzeBra wrote:
da ti to nisi malo pobrkao sa Pozdercima i Jeremićem?

i kakve veze sa Sirijom ima?
Ma ima onaj lik, Sulejman Spaho ili kako vec, cini mi se iz Loznice. Lik se predstavlja kao unuk Mehmeda Spahe i neki je bitan kurac u SRS. Tako da nije pomijesao. Medjutim bezbroj puta je porodica Spaho iz Sarajeva rekla kako debil nema nikakve veze sa njima, nije mu ni rod a kamoli unuk.

A kakve veze sa temom ima - pojma nemam. :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#13663 Re: Sirija

Post by Chmoljo »

Spahe znaju reći "r"? :D
fantom slobode

#13664 Re: Sirija

Post by fantom slobode »

славянин wrote:
fantom slobode wrote:
славянин wrote:
Nisi ti dobro razumio,kvalitetni balkanski ratnici ne dolaze dzaba :D treba treba $$$$$$ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ma ja sam dobro razumio, $$$$$ nikad ne idu unaprijed...tribina nema, ne radi se o sportskom dogadjaju, ne desava se u susjedstvu...cemu navijanje?

"Navijaci" podrze svoju "ekipu" direktno, ima dovoljno mjesta, nije fudbalski teren....

Zao mi ljudi.
hneuron

#13665 Re: Sirija

Post by hneuron »

http://www.tmnews.it/web/sezioni/nuovae ... 2_NE.shtml
Igra slučaja ili... moja jučerašnja hipoteza se izgleda obistinila.Ukratko ovdje prenose izjavu zvaničnog pentagona gdje govore da su locirali tri ruska vojna broda koje prate od njihovog polaska iz rusije. Puni su kontejnera koji po izgledu i obliku mogu odgovarati S-300 sistemima. Brodovi se približavaju obalama Sirije. (1+1!!)
sumirprimus

#13666 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

jesul jos bijelom farbom oznacili,s300 za siriju??? bjaži ba... :)
hneuron

#13667 Re: Sirija

Post by hneuron »

sumirprimus wrote:jesul jos bijelom farbom oznacili,s300 za siriju??? bjaži ba... :)
Komentarišem izjavu zvaničnog pentagona... u određenom kontekstu.... helem ne znam kakvom su bojom ofarbali pomenute kontejnere. Morebit vozaju ih po sredozemlju prazne da bi drugma vadili frču...
Herr Flick

#13668 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

hneuron wrote:http://www.tmnews.it/web/sezioni/nuovae ... 2_NE.shtml
Igra slučaja ili... moja jučerašnja hipoteza se izgleda obistinila.Ukratko ovdje prenose izjavu zvaničnog pentagona gdje govore da su locirali tri ruska vojna broda koje prate od njihovog polaska iz rusije. Puni su kontejnera koji po izgledu i obliku mogu odgovarati S-300 sistemima. Brodovi se približavaju obalama Sirije. (1+1!!)
I sta sad ako prate,mogu jedino gledat i sutit :D :D,doduse sutit ne vjerujem :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13669 Re: Sirija

Post by Truba »

padom berlinskog zida i propašću CCCPa umjesto da se zajedno krenulo u osvajanje svemira i planetarnog"Pax Romana"
odmah su počela sranja... od balkana do bezbrojnih ratova širom svijeta od 1990 do danas...
i sad kad se rusija malo oporavila i počela štititi svoje interese širom svijeta... ono što amerikanci neprekindno zajedno sa svojim satelitima rade desetinama godina odjednom ne valja kad rade rusi...
još samo fali da se kinezi uključe u trku... :roll:

i to sve zbog uskih interesa uske skupine ljudi

nije normalno da svijet u ovakvoj konstelaciji društveno ekonomsko duhovnih odnoaa ima samo jednu supersilu i jedan sistem koji nameće svima...
bilo bi dobro da kina rusija i ostale protivnice zapada imaju neki bolji sistem za ponuditi... jbg tako je kako je... šansa je propuštena... po meni jedina normalna političarka u svijetu je angela merkel... i pokoji rus... pajac koji kaže kako stvari stoje u svijetu da se putin ne bi brukao... bezimene kineze ionako niko ne pamti niti ih izgleda ništa ne zanima osim para...i preživljavanja
u svemu ovome najviše popušiše civili u siriji
Dr_dre

#13670 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Osuđujem ubistva djece, nikada to nisam podržavao.
Veću odgovornost nose oni koji su pokrenuli rat pa se skrivaju iza civila, nego oni koji su nenamjerno ubili te civile..
Ogoroman se trud ulaže da se izbjegnu ubistva civila, bacaju se letci, pozivaju se da napuste prostor ma sve živo..
Druga je stvar što se vehabocionisti kriju iza njih.
A zašto ti nikada ne spomeneš vehabocionističko granatiranje civila u Libanu, Damasku itd..
SAA cilja na vojsku, dok ovi ciljaju na gradove..
Ja sam kad su bili prvi protesti osuđivao bilo kakav rat upravo iz ovih stvari a takvi kao ti su pozivali na rat. Mislim da je licemjerno sada izvrtati sve naopačke.
Sta ti osudjujes ili ne osudjujes govori ti nick basare.
Najvecu odgovornost za rat ima djubre ciji imas nick,koji je pucao na mirne demonstrante.
Koliko se ulaze trud da se izbjegnu ubistva civila najbolji primjer daju scudovi,koji ciljaju vojsku a ne civile kako ti kazes :-)
Npr

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... VYiVEXYWJs
dado86

#13671 Re: Sirija

Post by dado86 »

gazija

славянин

#13672 Re: Sirija

Post by славянин »

dado86 wrote:gazija

Jos jedan preselio... nek mu je sa srecom i da se usreci sa hurijama :D
dado86

#13673 Re: Sirija

Post by dado86 »

славянин wrote:

da...on je otišao kao heroj,a ti ima da krepaš sam u buđavom kutku nekog sobićka
славянин

#13674 Re: Sirija

Post by славянин »

dado86 wrote:
славянин wrote:

da...on je otišao kao heroj,a ti ima da krepaš sam u buđavom kutku nekog sobićka
Da naravno :mrgreen: da je vise takvih heroja na svijetu vjerovatno bi jos se rokali macevima i strijelama.A ti veliki vjernice olako preuzimas od Uzvisenog moci da govoris nekom kad i gdje ce otici - sejtanska posla :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13675 Re: Sirija

Post by Truba »

odvažni ljudi

respekt

samo što je vrijeme i mjesto pogrešno
Locked