Nije bash da se gubi 3.000 stolica na jugu, jer koliko sam procitao trazili su da se zatvori za domace navijace. Tu su mogli ici gostujuci navijaci 500 - 1000 tako da sta znam Zenica mi nikako ne lezirocco_siffredi wrote:Da nije bilo ove zabrane oko Juga, trebalo je pristati.F&N wrote:Evo ti iz prve ruke, ponuda "komsija je bila" cca 50K 2 dana, a ponuda BP cca 25K za 3 dana. Bez garancija, bez zabrane prodaje karata za tribine i plus dodatnih nekih troskova... Kada se sabere "steta" od neprodaje juga, plus ovi troskovi ne da je duplo nego i troduplo skuplja Grbavica i ta garancija... Svojski su se potrudili da ih odbijemo. Neka su. Imaju pravo.rocco_siffredi wrote:Izgleda da ovi sa Grbavice nisu tražili velike pare za iznajmljivanje, ali nasa uprava nije htjela pristati na garanciju u visini 100 000 KM za eventualnu stetu, plus da na Jugu nema nasih navijača, sto je oko 3000 mjesta.
Nista, BP stizemo.
Niko ne računa koliko ce nasi navijači potrošiti da odu do Zenice. Gorivo, autoput, hrana, pice. Ne može proci bez 30 KM po glavi. 10 000 ljudi, to je 300 000 na račun nasih navijaca.
Ali gotovo sad. Pravac Zenica, a u biduce pametnije raditi i na vrijeme
FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
s3d4m
#13651 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
-
Nadzorna_ploca
#13652 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Nase je da napunimo sto vise stadion pa da za te koji bi navijali za goste sto je samo po sebi nonsens ostane manje karata. Prilicno jednostavno.
- SmokingMan
#13653 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Klub bi trebao upravjati kontigentom ulaznica. 
- Cossack
#13654 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Stadion je gotova priča. Tih 90 minuta se igra u Zenici. Mnogo je bitnije tražiti rješenja kako da nam se ovo više nikada ne ponovi.
- SmokingMan
#13655 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Para od investitora nema niti će ih biti,osim da mi,navijači,pokrenemo decenijsku kampanju uštede. 
- Grean
#13656 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Novi stadion je nerealna opcija zbog zemljista
Ono sto je dobio Zrinjski od Mostara stadion na koncesiju 99 godina je isto tesko ali je puno realnije. Celik je dobio slicno od Zenice kako shvatih iz njihovog oglasavanja povodom naseg upita.
Stadion na upravljanje onom ko ga najvise koristi mada bi to mozda znacilo vece troskove od tih 86 hiljada, kako napisase BP, koje sad placamo za koristenje stadiona i pomocnih terena.
Mislim da je bilo i price nekad ali se trazilo da FKS preuzme komplet uposlene u CRS-u. Nisam siguran.
Ono sto je dobio Zrinjski od Mostara stadion na koncesiju 99 godina je isto tesko ali je puno realnije. Celik je dobio slicno od Zenice kako shvatih iz njihovog oglasavanja povodom naseg upita.
Stadion na upravljanje onom ko ga najvise koristi mada bi to mozda znacilo vece troskove od tih 86 hiljada, kako napisase BP, koje sad placamo za koristenje stadiona i pomocnih terena.
Mislim da je bilo i price nekad ali se trazilo da FKS preuzme komplet uposlene u CRS-u. Nisam siguran.
- rocco_siffredi
#13657 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Samo odrzavanje terena poput onog na Grbavici kosta oko 250k KM godisnje.
Gdje odrzavanje ostalih dijelova stadiona. Racunajte tu sa nekih pola miliona. Minimum.
Gdje odrzavanje ostalih dijelova stadiona. Racunajte tu sa nekih pola miliona. Minimum.
- Grean
#13658 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Zato i kazem, ne moze i jare i pare. Ako hoces da upravljas to i kosta.rocco_siffredi wrote:Samo odrzavanje terena poput onog na Grbavici kosta oko 250k KM godisnje.
Onda treba prestati sa postapalicom "kao sto znate Sarajevo nije vlasnik stadiona", ili poduzeti nesto ili prestati kukati.
-
sencobih
#13659 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Kad imamo pare svaki je stadion naš , gospoda , mogu samo sa nas mrze oni što nas ne voleeeeeeee 
-
mirza_15
#13660 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Problem koševa je što ne možeš namiriti te pare ili barem dio iznajmljivanjem nekih poslovnih prostora, dodatnim sadržajima i sl. Bolja opcija je novi stadion. Krenuti sada, pa za 10 godina imati svoj gdje ćeš dodatnim aktivnostima pokriti održavanje.Grean wrote:Zato i kazem, ne moze i jare i pare. Ako hoces da upravljas to i kosta.rocco_siffredi wrote:Samo odrzavanje terena poput onog na Grbavici kosta oko 250k KM godisnje.
Onda treba prestati sa postapalicom "kao sto znate Sarajevo nije vlasnik stadiona", ili poduzeti nesto ili prestati kukati.
Bilo je priče i da učestvujemo u izgradnji nacionalnog stadiona pa da onda igramo na njemu. Ima li išta od toga?
-
mirza_15
#13661 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
A kada je u pitanju Grbavica, poslije ovoga treba reagovati na svaki pokušaj izdvajanja nekih sredstava za istu. Ne možeš se pozivati na društvenu odgovornost, tražiti pare od lokalne zajednice, a onda pokazati kako ti nemaš društvene odgovornosti. Zašto na kraju krajeva društvena zajednica treba ulagati u nešto što ne pripada toj društvenoj zajednici nego nekom udruženju građana? Zašto se uopšte ulagalo u Grbavicu ako će te neko sutra ucjenjivati (spominjale su se i zabrane za reprezentaciju)? Ako se već ulagalo zašto se nisu postavili neki uslovi? Zašto drušvena zajednica nije uložila u stadion koji joj pripada (Koševo)? Na kraju krajeva, i navijači Sarajeva plaćaju porez, i te pare su odvojene za izgradnju i sjevera i istoka, kao i terena na Grbavici.
- rocco_siffredi
#13662 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
I onda oni reaguju za svaku KM koja se nama bude davala.
Reaguju na moguće poklanjanje zemlje (milionske vrijednosti) od nekih opstina u nasu korist.
Reaguju zasto društvena zajednica ulaze novac u privatni klub.
Jer i oni, kao i navijači Sarajeva plaćaju porez.
Mislim da ne treba uopste reagovati, gledati samo svoja posla i gurati.
Reaguju na moguće poklanjanje zemlje (milionske vrijednosti) od nekih opstina u nasu korist.
Mislim da ne treba uopste reagovati, gledati samo svoja posla i gurati.
Last edited by rocco_siffredi on 29/07/2019 21:22, edited 3 times in total.
-
mirza_15
#13663 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Nije problem u tome što su oni dobili pare. Ali ako to već očekuješ i dobiješ, onda moraš isto tako i da se ponašaš recimo baš u ovakvoj situaciji.rocco_siffredi wrote:I onda oni reaguju za svaku KM koja se nama bude davala.
- Mea_parvitas
#13664 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Pa evo da se i mi zalimo jer placate Kosevo tako malo, a mi za plastiku pored stadiona 60.000 KM godisnje? Ne dajete nista na odrzavanje stadiona nego csr, cije su to pare? A mozemo reci i da se od vasih para nije nista ni dalo, nego od recimo 150.000 onih koji navijaju za Zelju 
-
mirza_15
#13665 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Fulio si kompletan fudbal. Željo je prošle godine, iz budžeta, dobio skoro milion KM. I neka je. Željo je jedan od dva gradska kluba i treba pomoći. Ali ako već očekuješ pomoć od društvene zajednice, onda moraš osjećati i društvenu odgovornost i vratiti nešto toj društvenoj zajednici kada se ukaže prilika. Sada je željo imao tu priliku, ali je umjesto društvene odgovornosti pokazao malograđanštinu. Da je Željo sam napravio Grbavicu ovakvo ponašanje bi bilo ok. Ovako je klasični bezobrazluk.Mea_parvitas wrote:Pa evo da se i mi zalimo jer placate Kosevo tako malo, a mi za plastiku pored stadiona 60.000 KM godisnje? Ne dajete nista na odrzavanje stadiona nego csr, cije su to pare? A mozemo reci i da se od vasih para nije nista ni dalo, nego od recimo 150.000 onih koji navijaju za Zelju
- drug_profi
#13666 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Ma nema haira u ovom "nemanju titulara".
Mora se znati ko je cega vlasnik i ako DZ ulaze i pomaze jednom, mora istim iznosom pomoci drugom, pa nek svako trosi na ono sta su mu prioriteti.
A ovo prepucavanje je bezze.
Normalan covjek ce uvijek zeljeti da i komsija napreduje sto vise, samo da te nikad ne pretekne.
Mora se znati ko je cega vlasnik i ako DZ ulaze i pomaze jednom, mora istim iznosom pomoci drugom, pa nek svako trosi na ono sta su mu prioriteti.
A ovo prepucavanje je bezze.
Normalan covjek ce uvijek zeljeti da i komsija napreduje sto vise, samo da te nikad ne pretekne.
- rocco_siffredi
#13667 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Ja bih prije okrenuo pozornost na Ajnadzica i Opstinu centar, kao i CSR. Dobili su novca kao i Zeljo, nesto sami uložili u Stadion AFH, a stadion opet ne ispunjava uslove CAT3. Na sta je novac potrošen?mirza_15 wrote:Fulio si kompletan fudbal. Željo je prošle godine, iz budžeta, dobio skoro milion KM. I neka je. Željo je jedan od dva gradska kluba i treba pomoći. Ali ako već očekuješ pomoć od društvene zajednice, onda moraš osjećati i društvenu odgovornost i vratiti nešto toj društvenoj zajednici kada se ukaže prilika. Sada je željo imao tu priliku, ali je umjesto društvene odgovornosti pokazao malograđanštinu. Da je Željo sam napravio Grbavicu ovakvo ponašanje bi bilo ok. Ovako je klasični bezobrazluk.Mea_parvitas wrote:Pa evo da se i mi zalimo jer placate Kosevo tako malo, a mi za plastiku pored stadiona 60.000 KM godisnje? Ne dajete nista na odrzavanje stadiona nego csr, cije su to pare? A mozemo reci i da se od vasih para nije nista ni dalo, nego od recimo 150.000 onih koji navijaju za Zelju
Nas komsije nisu ostetile ovim desavanjima, igramo na BP. Ostetio nas je Nedzad i CSR.
- Mea_parvitas
#13668 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Tacno tako, milion KM, csr renovirao, napravili sobice 2,3, natkrili jos vip zapada i eto. A nas stadion se vraca nama, nasim navijacima od nasih para, niko nas ne tjera da ga izdajemo ako ne zelimo, dovoljno je sto koristi 150.000 navijaca u Sa koji navijaju za Zelju. Vi morate konacno preuzeti odgovornost za stadion, tj da ga vi koristite 99% i zajedno sa najvise vasih sredstava u saradnji sa csr, savezom, opstinom i kantonom uloziti par miliona za 4 kategoriju jer i vi imate ogroman interes tu bez obzira sto formalno niste vlasnici, imali bi vecu posjetu, imali bi pare od npr sada evropske utakmice, zamislite da sada Celtic gostuje a imate 10.000 karata za prodati umjesto 24.000 koje ste prodali, razlika preko 150.000 KM samo za jednu utakmicu. Da ne govorim o prednosti treniranja i igranja na vrhunskom terenu sa grijacima i bezbriznosti zbog neravnog terena sa milion bara.
-
svi u napad
#13669 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Dobro prica je zavrsena. I nek se ovako odlucilo. Nikad ne smijes pristati na ucjene. Meni je drago sto igramo u Zenici bez obzira na poteskoce oko odlaska na tekmu. Da je uprava pristala na Grbavicu bili bi u velikom minusu jer HZ bi pocupale nekoliko stolica a oni bi fakturisali malte ne cijeli Istok i plus bi uzeli 100 000 KM od osiguranja.
Zaboravimo ovu trakavicu i okrenimo se tekmi. Nadam se tj. vjerujem da je uprava svjesna problema oko odlaska na tekmu i da ce naci tj. prodavati paket aranzmane ulaznica + prevoz (po jako povoljnijoj cijeni nego inace). Mi navijaci se trebamo odazvati u sto vecem broju i pokusati ignorisati eventualne sukobe sa Robijasima i strumfetama jer ce i oni raditi na izazivanju sukoba izmedju nas i Robijasa.
Licno mislim ici na tekmu i mislim da cemo dobro proci tj. odigrati ovaj mec. Uprava treba krenuti koliko sutra sa nekim planom oko stadiona gdje cemo igrati iduce godine kako bi izbjegli ove silne zajebancije. Kao sto rekoh ja sam zadovoljan izborom i ocekujem dobru atmosferu na stadionu i pobjedu naseg voljenog kluba. Zivjeli!
Zaboravimo ovu trakavicu i okrenimo se tekmi. Nadam se tj. vjerujem da je uprava svjesna problema oko odlaska na tekmu i da ce naci tj. prodavati paket aranzmane ulaznica + prevoz (po jako povoljnijoj cijeni nego inace). Mi navijaci se trebamo odazvati u sto vecem broju i pokusati ignorisati eventualne sukobe sa Robijasima i strumfetama jer ce i oni raditi na izazivanju sukoba izmedju nas i Robijasa.
Licno mislim ici na tekmu i mislim da cemo dobro proci tj. odigrati ovaj mec. Uprava treba krenuti koliko sutra sa nekim planom oko stadiona gdje cemo igrati iduce godine kako bi izbjegli ove silne zajebancije. Kao sto rekoh ja sam zadovoljan izborom i ocekujem dobru atmosferu na stadionu i pobjedu naseg voljenog kluba. Zivjeli!
- Mea_parvitas
#13670 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Mislim da 150.000 Zeljinih navijaca puno vise uplati ppreza nego sto je dato za Grbavicu. A i vi ste dobili isti novac, tako da nd vidim dje je zapelo
- SmokingMan
#13671 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Mislim da je priča završena,i da mi trebao uživati u ovim trenucima.Nakon Velikog Cetica,nadam se i ništa manjem pzoantom Rosenborgu.Hvala Allahu iz ovoga nećeno izaći praznih džepova. 
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#13672 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
SmokingMan wrote:Mislim da je priča završena,i da mi trebao uživati u ovim trenucima.Nakon Velikog Cetica,nadam se i ništa manjem pzoantom Rosenborgu.Hvala Allahu iz ovoga nećeno izaći praznih džepova.
- rocco_siffredi
#13673 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Ja sam za to da prvo pred svojim pragom cistimo i da vidimo sta mi možemo uraditi, sami, bez drugih, a onda redom ici od vrata do vrata i tražiti nekome nešto.
I vratio bih se malo u prošlost.
Nazalost, kad su komsije pravile tribinu, niko iz kluba nije smatrao da se ta akcija podrzi. Pa simbolično, jednom stolicom. A ucestvovali su škripari, Dinamo, Osijek, Novi Sad...
Iskreno, nismo se ni tad iskazali. Ovaj klub su uvijek krasili gospodski maniri. Siguran sam da je u tom momentu bio predsjednik Vujovic, Granov i sl da bi to uradili.
I vratio bih se malo u prošlost.
Nazalost, kad su komsije pravile tribinu, niko iz kluba nije smatrao da se ta akcija podrzi. Pa simbolično, jednom stolicom. A ucestvovali su škripari, Dinamo, Osijek, Novi Sad...
Iskreno, nismo se ni tad iskazali. Ovaj klub su uvijek krasili gospodski maniri. Siguran sam da je u tom momentu bio predsjednik Vujovic, Granov i sl da bi to uradili.
-
Nadzorna_ploca
#13674 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
I neka nismo.
Nema potrebe da glumimo gospodu, pogotovo prema njima. Njima njihovo, nama nase i daleko nam bili.
Nema potrebe da glumimo gospodu, pogotovo prema njima. Njima njihovo, nama nase i daleko nam bili.
- studiorum_tuzlaensis
#13675 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Amin.Nadzorna_ploca wrote:I neka nismo.