Koji Simin Han? Kod TZ iza Slavinovića? Tu žive bijeljinci.Hafis wrote:Zvao Mile Choea i rek'o: daj bola reci onim svojim nek ih puste da idu dalje. Vratim ti čim bude glasanje u parlamentu za izborni zakon.SaraFina wrote:Ja nikako da skontam ko sredi "Plemiće" i tim njihov u Simin Hanu
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- SaraFina
#13651 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- SaraFina
#13652 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ako se misli na to mjesto prema Požarnici osupnuta sam.
Alfonso????
Alfonso????
-
kiligonzales
#13653 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
KK Siroki svoj posao radi kako treba, ne moze im niko svirati nepostojeci penal kad padne igrac 4 metra od igraca i to odredi tok zavrsnice prvenstva.Hafis wrote:Ma ja. Vadi se ti, dijele bodove među sobom i nameštaju. A 70% lige čine patriJotsko-antifašistički klubovi. Jazuk, pošteni i naivni pa ne znaju kako se to radi. Ljudi su organiziraniji i kvit.kiligonzales wrote:Pa da manje kupujete utakmice i dijelite bodove medjusobom nebi vi titule gledali u fudbalu godinama. Ovako ko na Eurosongu, imate ocekivane bodove od hrvatskih klubova, a bome i po kojeg srpskog.Hafis wrote: Aha, kontam. Teorijske hipoteze rađene neodgovarajućim metodama na nerandomiziranim uzorcima i podatcima.
Da ti to babo malo plastičnije objasni: I Željo i Sarajevo su svake godine po svim ''relevantnim'' predviđanjima 100% prvaci u Pemier ligi, pa na kraju u stvbarnom životu nigdje veze (a za tvoju Slobodu nemam utješnih riječi)
Kužiš što ti mislim reći?![]()
Ona priredba s Radnikom ne da je kradja, nego je i sramota
Jos jedino takve sramote vidjeh protiv Sirokog u kupu na Grbavici, kad Zelji svirase dva nepostojeca penala.
Jebote, jedan sićušni Široki Brijeg ima više medalja u nogometu i košarci već čitav Tuzlanski, Zenički, USK, Goraždanski, Srednjobosanski i pola Sarajevskog kantona.
I šta veliš - nepostojeći penali i dijeljenje bodova međusobno
Ne desi se njima da ih nabije neka ekipa ko Dudelanz i izbaci ko prvaka BiH iz euro kvalifikacija ko sto se to desavalo Zrinjskom.
Kod Bosnja je sve drugacije, odes iz Sa u Ze, jebu nam od do, odemo u TZ tamo jos vece ludilo, u BL odes nista te bolje ne doceka, kod ovih Hercegovaca, isto tako jebeno. Negdje stara rivalstva, negdje nacionalizam i fasizam. JBG.
Kad si ti pogledo zadnji put tabelu premier lige, gdje ti vidje 70 % patriotsko-antifasistickih klubova?
https://www.rezultati.com/tablica/xSbAr ... le;overall
- bh.tornjak
#13654 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ovaj moj na avataru je iz Siminog Hana....tu se rodio....SaraFina wrote:Ja nikako da skontam ko sredi "Plemiće" i tim njihov u Simin Hanu
-
kiligonzales
#13655 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
šifra S-S-S-H-Sbh.tornjak wrote:ovaj moj na avataru je iz Siminog Hana....tu se rodio....SaraFina wrote:Ja nikako da skontam ko sredi "Plemiće" i tim njihov u Simin Hanu
Samo Sloga Simin Han Spašava
Plemici nastradase tamo ko sirocad.
- SaraFina
#13656 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
bh.tornjak wrote:ovaj moj na avataru je iz Siminog Hana....tu se rodio....SaraFina wrote:Ja nikako da skontam ko sredi "Plemiće" i tim njihov u Simin Hanu
- SaraFina
#13657 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
kiligonzales wrote:šifra S-S-S-H-Sbh.tornjak wrote:ovaj moj na avataru je iz Siminog Hana....tu se rodio....SaraFina wrote:Ja nikako da skontam ko sredi "Plemiće" i tim njihov u Simin Hanu
Samo Sloga Simin Han Spašava
Plemici nastradase tamo ko sirocad.
Znači definitivno sam u pravu što se lokacije tiče? Taj Simin Han ima fudbalski klub koji je poderao ovo plemstvo'?
Oni nisu normalni.
-
Hafis
#13658 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zrinja igra rutinski i dosta mu da odnese opet titulu prvaka države.
Malo je i ta premier liga postala suhoparna...svake godine jedan te isti klub prvak
Malo je i ta premier liga postala suhoparna...svake godine jedan te isti klub prvak
- BHCluster
#13659 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa ima sanse da se dokaze u Europi svake godine kad tamo. 
#ćaća prelijepi
#ćaća prelijepi
-
oakville
#13660 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Situacija podsjeća na onu kad je Lagumdžija nabio nogom HDZ iz vlasti, da bi ga nakon toga sva predstavništva zapadno-hercegovačkih firmi uz hedije usrdno zamolila da ne pravi dalju krizu, jer gube novac masivno.Alfons Kauders wrote:Statistićaru ekonomija nikad nije bila jaca strana... Jer Hercegovina se zadnjih godina zaista nema cime kurciti... Statistickispreca wrote:Ako ovo prevedemo na pravi jezik , onda bi to znacilo da bi Hercegocina pala kurcu za usi(jer neznaju nista raditi osim svercovati od vajkada)a i mnogi proizvodjaci u Hr bi to debelo osjetili...ako nije istina zasto se toliko guraju da u BiH prodaju svoje proizvode ...Hafis wrote:
Teško izvodivo. Umrli bi od gladi kada bi stvarno bojkotirali hrvatsku robu i robu za koju su vlašteni uvoznici domaće tvrtke u vlasništvu Hrvata.
Ostala bi vam samo Brajlovićeva plaha i Vispak-ov asortiman.
Nema potrebe za bojkotom hrvatske robe (mada to i ne postoji), već samo provesti pojačani inspekcijski i poreski nadzor svih firmi koje su predstavništva firmi iz Hrvatske ili Zap. Hercegovine. Lako se uvijek nađu propusti u radu, od poreskih, do radnih, do sanitarnih, ovih i onih (ako ništa propisa imamo toliko da ne možeš a da neki ne prekršiš), podijele kazne, zatezne kamate, pokoji objekat zatvori i tako. A onda nek firme zajedno pišu žalbe i tužbe koje niko neće čitati
-
Hafis
#13661 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Evo aparthejda na djelu. Samo zato što su te firme u vlasništvu Hrvata i što su iz područja gdje žive većinski Hrvati treba im pojačan inspekcijski i poreski nadzor. Pa ja mislim da ne treba eklatantiji primjer.oakville wrote:
Nema potrebe za bojkotom hrvatske robe (mada to i ne postoji), već samo provesti pojačani inspekcijski i poreski nadzor svih firmi koje su predstavništva firmi iz Hrvatske ili Zap. Hercegovine.
I normalno, ako to primjetiš, odmah si fašist (po novoj modi terorist) i Bogu hvala za treći si
- GeeTnT
#13662 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
..slazem se, jer to me podsjeca na one dane kada je dijete od 12 godina sa zagijem (danas pukovnik) mogao da zaustavi cijeli konvoj humanitarne pomoci kako bi zamolio ciku koji vozi da mu da cokoladicu...Hafis wrote:Evo aparthejda na djelu. Samo zato što su te firme u vlasništvu Hrvata i što su iz područja gdje žive većinski Hrvati treba im pojačan inspekcijski i poreski nadzor. Pa ja mislim da ne treba eklatantiji primjer.oakville wrote:
Nema potrebe za bojkotom hrvatske robe (mada to i ne postoji), već samo provesti pojačani inspekcijski i poreski nadzor svih firmi koje su predstavništva firmi iz Hrvatske ili Zap. Hercegovine.
I normalno, ako to primjetiš, odmah si fašist (po novoj modi terorist) i Bogu hvala za treći si
- SaraFina
#13663 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
To su ti bolan šabanligaši bez tradicije, u koje se momentalno upucala lova, kao ove silikonirane turbofolk prekodrinske opajdare koje se zovu pjevačicama.Hafis wrote:Zrinja igra rutinski i dosta mu da odnese opet titulu prvaka države.
Ti klubovi traju kao i hitovi opadjdara
I onda dodju u Simin Han jednom i potuče ih Sloga
Ista liga. Ne mogu se nikad uzdignuti na Željin nivo. Ili nivo Sarajeva. Slobode jedne
-
Hafis
#13664 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne znam, znam samo da Zrinja rutinski redovito osvaja titule i da je već postalo pomalo monotono. Volio bih da se konačno netko od patrijota dokopa titule. Bilo bi interesantnije.SaraFina wrote:To su ti bolan šabanligaši bez tradicije, u koje se momentalno upucala lova, kao ove silikonirane turbofolk prekodrinske opajdare koje se zovu pjevačicama.Hafis wrote:Zrinja igra rutinski i dosta mu da odnese opet titulu prvaka države.
Ti klubovi traju kao i hitovi opadjdara
I onda dodju u Simin Han jednom i potuče ih Sloga
Ista liga. Ne mogu se nikad uzdignuti na Željin nivo. Ili nivo Sarajeva. Slobode jedne
- SaraFina
#13665 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Rekoh ti bez tradicije nema pravog kluba. Trenutni rezultati nisu mjerilo vrijednosti.
Isto kao što ni turbofolk nikad neće biti muzički pravac kao rock ili pop
-
Hafis
#13666 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zrinski je stari povijesni klub. Datira još od doba Habsburgovaca... ili je ono bilo od doba Savojskih.SaraFina wrote:Rekoh ti bez tradicije nema pravog kluba. Trenutni rezultati nisu mjerilo vrijednosti.
Uglavnom, ono što je Real u Espani, to je Zrinja u BiH. Što kaže kolega Alfonso - tako je po činjeničnom stanju.
A navijačke strasti, lokalpatriotizam i želje...e to ti je na Hajatu u onoj Želje i pozdravi.
- SaraFina
#13667 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hafis wrote:Zrinski je stari povijesni klub. Datira još od doba Habsburgovaca... ili je ono bilo od doba Savojskih.SaraFina wrote:Rekoh ti bez tradicije nema pravog kluba. Trenutni rezultati nisu mjerilo vrijednosti.
Uglavnom, ono što je Real u Espani, to je Zrinja u BiH. Što kaže kolega Alfonso - tako je po činjeničnom stanju.
A navijačke strasti, lokalpatriotizam i želje...e to ti je na Hajatu u onoj Želje i pozdravi.
-
kockakockica
#13668 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sutra izbor za nacelnika Trnova, prvi govornik na tribini SNSD Ibro Berilo (SDA)
Primjetno da su u prvom redu glasaci sa komadom slanine i cakijom u dzepu
Primjetno da su u prvom redu glasaci sa komadom slanine i cakijom u dzepu
Last edited by kockakockica on 23/09/2017 16:50, edited 1 time in total.
-
Hafis
#13669 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ok kojih je Berila taj Ibro? Gdje se kopaju?
-
oakville
#13670 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Gdje si ti vidjeo da ja spominjem Hrvate? Radi se o potrebi kontrole nad firmama iz Hrvatske i Zap. Hercegovine koje su strana tijela u BiH i služe za pranje novca i finansiranje rada imigrantskih dijasporskih skupina kontroliranih iz matične države Hrvatske. Dakle treba ih vratiti u maticu.Hafis wrote:Evo aparthejda na djelu. Samo zato što su te firme u vlasništvu Hrvata i što su iz područja gdje žive većinski Hrvati treba im pojačan inspekcijski i poreski nadzor. Pa ja mislim da ne treba eklatantiji primjer.oakville wrote:
-
razuman_covjek
#13671 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nisi ti bas najinteligentniji doktore, vidim ja. Niko nije pricao o kupovini bosanskih proizvoda nego o nekupovini hrvatskih. Niko ne bi umro od gladi osim kamenjarskih "biznismena", a sa obzirom koliko Hrvatska izvozi u BIH i pravi hrvati bi to itekako osjetili. Da ti nisi konobar ipak? De provjeri.Hafis wrote:razuman_covjek wrote:Treba pokrenuti svebosnjacki bojkot hrvatskih proizvoda pa da ih vidimo onda. Treba jedno milion uloziti u jednu takvu kampanju.
Teško izvodivo. Umrli bi od gladi kada bi stvarno bojkotirali hrvatsku robu i robu za koju su vlašteni uvoznici domaće tvrtke u vlasništvu Hrvata.
-
Hafis
#13672 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kume, na isto smo mislili samo me nisi najbolje skontao. Većinu tih proizvoda uvoze firme odavde. Inače, ja sam protiv ekonomskih bojkota, bilo koje vrste, neovisno o komu se radi. Nema od toga ništa. Ta vidio si onih smijurija s bojkotom židovske robe. A tek onaj Slobin pokušaj sa Slovencima.razuman_covjek wrote:Nisi ti bas najinteligentniji doktore, vidim ja. Niko nije pricao o kupovini bosanskih proizvoda nego o nekupovini hrvatskih. Niko ne bi umro od gladi osim kamenjarskih "biznismena", a sa obzirom koliko Hrvatska izvozi u BIH i pravi hrvati bi to itekako osjetili. Da ti nisi konobar ipak? De provjeri.Hafis wrote:razuman_covjek wrote:Treba pokrenuti svebosnjacki bojkot hrvatskih proizvoda pa da ih vidimo onda. Treba jedno milion uloziti u jednu takvu kampanju.
A to, konobar.
Bio sam kao momčina. Iskreno, nisam baš najbolji bio s tacnom i novčanikom, ali bi brdo mačića zbog mene dolazilo u kafiće gdje sam radio, tako da su me gazde neobično uvažavale. E sad ti vjeruj ili nemoj, ali ti ga je tako bilo.
-
oakville
#13673 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nema bojkota bože sačuvaj. Samo povećani troškovi rada i zahtjevi za puno poštivanje svih zakonskih propisa, kao što je bilo i za vrijeme Lagumdžije kada su "ekonomski dominantni HDZovci" u 24 sata potrčali da plate danak u dolarimaHafis wrote:Kume, na isto smo mislili samo me nisi najbolje skontao. Većinu tih proizvoda uvoze firme odavde. Inače, ja sam protiv ekonomskih bojkota, bilo koje vrste, neovisno o komu se radi. Nema od toga ništa. Ta vidio si onih smijurija s bojkotom židovske robe. A tek onaj Slobin pokušaj sa Slovencima.razuman_covjek wrote:
Nisi ti bas najinteligentniji doktore, vidim ja. Niko nije pricao o kupovini bosanskih proizvoda nego o nekupovini hrvatskih. Niko ne bi umro od gladi osim kamenjarskih "biznismena", a sa obzirom koliko Hrvatska izvozi u BIH i pravi hrvati bi to itekako osjetili. Da ti nisi konobar ipak? De provjeri.
A to, konobar.
Bio sam kao momčina. Iskreno, nisam baš najbolji bio s tacnom i novčanikom, ali bi brdo mačića zbog mene dolazilo u kafiće gdje sam radio, tako da su me gazde neobično uvažavale. E sad ti vjeruj ili nemoj, ali ti ga je tako bilo.
-
Hafis
#13674 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Apsolutno, apsolutno. Nadam se da bi to vrijedilo za sve tvrtke u BiH, neovisno o njihovoj vlasničkoj strukturi.oakville wrote: Nema bojkota bože sačuvaj. Samo povećani troškovi rada i zahtjevi za puno poštivanje svih zakonskih propisa,
Eto, i to smo riješili
-
oakville
#13675 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Naravno. Pa kome ne bude odgovaralo, uvijek može otići u UN i požaliti se mnogobrojnoj zainteresiranoj publici.Hafis wrote:Apsolutno, apsolutno. Nadam se da bi to vrijedilo za sve tvrtke u BiH, neovisno o njihovoj vlasničkoj strukturi.oakville wrote: Nema bojkota bože sačuvaj. Samo povećani troškovi rada i zahtjevi za puno poštivanje svih zakonskih propisa,
Eto, i to smo riješili