Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Paranoid

#13651 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Paranoid »

Paranoid wrote:Pitanje za vas Pedja...
S obzirom da smo svjedoci odmotavanja klupka kriminala i pregršt dokaza koji ukazuju da su nam izabranici na čelu države duboko upleteni u kriminal, jeli moguće traženje potpisa građana (nešto slično kao akcija 1. Mart) i izaći u javnost sa ovim zahtjevima:

1. Svim dosadašnjim političkim strankama/partijama koje su doveli do stanja u kojima se nalazimo zabraniti političko djelovanje.
2. Sadašnjoj šestorci i Tihiću zatražiti zabranu vodjenja politike doživotno, a njihovim ministrima, zamjenicima, savjetnicima zabraniti bavljenjem politike najmanje 15 godina.
3. Formirati i angažovati vladu nacionalnog spasa u saradnji sa diplomatskim predstavništvima MZ koji bi bio ograničen rokom za ispunjavanje svih obaveza mape puta BiH.
4. Ugasiti sve NVO institucije, a formirati neoliko novih kojima će rukovoditi pojedinci profila navedenih u prethodnoj tački.
5. Napraviti reviziju porijekla imovine svim onima koji su imali veze sa vlašću u ovih 20 godina i oduzeti svu imovinu koja je stečena kriminalom, kao i sudionike pozatvarati.
6. Suspendovati sve štetne ugovore na međunarodnom i unutrašnjem planu.
7. Dati slobodu medijima bez uplitanja politike.
8. Radikalno smanjiti broj adminstracije i budžetskih korisnika.

Ne znam da li vi Pedja razmišljate o tome kako se bliži dan kada će razbješnjela masa upasti u skupštinske/parlametarne prostorije u kojima bi mogli stradati i oni koji za ovu situaciju u zemlji nisu krivi.. Zato ovakav zahtjev možda lično vama ili nekom ko ima koliko/toliko riješenu životnu situaciju usložnjava, ali se bojim da to rješenje koji sada imate je vrlo upitno do kada će trajat...da li još koji dan ili koji mjesec..
Pedja..postavio sam pitanje na kojeg nisam dobio odgovor, a upućen je bio vama smatrajući da ste kompetentni da date odgovor...
Uzmemo li u obzir da se u gradu, u javnom prevozu, na stanicama, po kafićima pa i forumima sve više govori o buntu protiv sistema, a poslije jučerašnjeg obraćanja Lagumdzije da je spreman na prijevremene izbore, nije li pravo vrijeme da se NEŠTO uradi?

Lično smatram da prijevremeni izbori u kojima se neće ništa promijeniti osim rotiranja već poznatih faca, neće ništa donijeti. Zato ostajem pri mišljenju koje sam postavio u predhodnom postu i kao pitanje vama... i nadam se odgovoru..
StupskaBitanga

#13652 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by StupskaBitanga »

Ovi iz NS neće da proznaju ali samo aminovanje ovih gluposti iz SDA im više donosi štete nego koristi a Vlada KS će pasti to je sasvim sigurno
Pa Enes Radeljaš u UO ZZO KS hahahaha, rubrika vjerovali ili ne mada ko je premijer ne bi me više ništa iznenadilo
Control panel

#13653 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Control panel »

bosančica-sunčica wrote:Možda nije pravo mjesto , ali mi se čini pogodnim, jer je p.k. poslanik Skupštine KS. I niko nije nevin ko je "u vlasti."

Zar Radeljeljaša za Predsjednika UO Zavoda zdravstvenog osiguranja ? Degradacija jednog vitalnog sistema i ljudi. Radeljaš će da brine brigu o narodnom zdravlju i "herojima" u bijelom i plavom. "Kafandžija" sa fakultetom preko noći..neartikulisana amorfna masa.
Pa, Bože, ima li te ??
Ovo je dno dna. Nema dalje.
I ostali članovi UO i nisu " bog zna šta"; po stranačkim stričevima i babama,bez osobitih referenci (pogotovo moralnih) ali Radelješ. :-)
Ovo je sramna raspodjela mjesta..
ta kreatura od covjeka umjesto da sjedi u zatvoru on je zasjeo na kesu od 340 miliona i smije nam se.
i vedri i oblaci u sarajevu.
novi.dan.nova.nafaka

#13654 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Paranoid wrote:
Paranoid wrote:Pitanje za vas Pedja...
S obzirom da smo svjedoci odmotavanja klupka kriminala i pregršt dokaza koji ukazuju da su nam izabranici na čelu države duboko upleteni u kriminal, jeli moguće traženje potpisa građana (nešto slično kao akcija 1. Mart) i izaći u javnost sa ovim zahtjevima:

1. Svim dosadašnjim političkim strankama/partijama koje su doveli do stanja u kojima se nalazimo zabraniti političko djelovanje.
2. Sadašnjoj šestorci i Tihiću zatražiti zabranu vodjenja politike doživotno, a njihovim ministrima, zamjenicima, savjetnicima zabraniti bavljenjem politike najmanje 15 godina.
3. Formirati i angažovati vladu nacionalnog spasa u saradnji sa diplomatskim predstavništvima MZ koji bi bio ograničen rokom za ispunjavanje svih obaveza mape puta BiH.
4. Ugasiti sve NVO institucije, a formirati neoliko novih kojima će rukovoditi pojedinci profila navedenih u prethodnoj tački.
5. Napraviti reviziju porijekla imovine svim onima koji su imali veze sa vlašću u ovih 20 godina i oduzeti svu imovinu koja je stečena kriminalom, kao i sudionike pozatvarati.

Ne znam da li vi Pedja razmišljate o tome kako se bliži dan kada će razbješnjela masa upasti u skupštinske/parlametarne prostorije u kojima bi mogli stradati i oni koji za ovu situaciju u zemlji nisu krivi.. Zato ovakav zahtjev možda lično vama ili nekom ko ima koliko/toliko riješenu životnu situaciju usložnjava, ali se bojim da to rješenje koji sada imate je vrlo upitno do kada će trajat...da li još koji dan ili koji mjesec..
Pedja..postavio sam pitanje na kojeg nisam dobio odgovor, a upućen je bio vama smatrajući da ste kompetentni da date odgovor...
Uzmemo li u obzir da se u gradu, u javnom prevozu, na stanicama, po kafićima pa i forumima sve više govori o buntu protiv sistema, a poslije jučerašnjeg obraćanja Lagumdzije da je spreman na prijevremene izbore, nije li pravo vrijeme da se NEŠTO uradi?

Lično smatram da prijevremeni izbori u kojima se neće ništa promijeniti osim rotiranja već poznatih faca, neće ništa donijeti. Zato ostajem pri mišljenju koje sam postavio u predhodnom postu i kao pitanje vama... i nadam se odgovoru..
I na takva "pitanja" očekuješ odgovor !? :roll:
homar

#13655 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by homar »

Pedja Kojovic wrote:homar

Stranke koje ste nabrojali smatram nacionalistickim i, uz jos neke, odgovornim za stanje u kojem se zemlja danas nalazi.
Prirodu sporazuma koji smo sklopili sam na posljednjih desetak i vise strana ovog foruma izlozio vec nekoliko puta.
Nas cilj je bio maksimiziramo svoje izborne rezultate i da svojim prisustvom u organima koji donose odluke imamo snazniji uticaj na poteze izvrsne vlasti. Pregovarali smo sa oba bloka a odluku donijeli iskljucivo imajuci u vidu najbolje interese stranke.
Glasaci ce, naravno, na narednim izborima biti u prilici da iskazu svoj stav prema svemu sto smo radili i radimo, pa i prema odluci o kojoj vi govorite.

p.k.
Nažalost, sva tvoja dosadašnja objašnjenja smatram čistom demagogijom. U osnovi i tebi i grupi ljudi iz NS nisu demokratska načela i interesi građana, već komadić vlasti. podržati poznate kriminalce i biti sa njima u vlasti ne može se drugačije obrazložiti već "jami malo mrvica" koje ti nudi SDA. zato vašu stranku iz SDA sada smatraju BAŠ NAŠA STRANKA.
Pedja Kojovic

#13656 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

paranoid

Najpostenije, najdemokratskije je da se to "nesto" uradi na izborima putem glasackih listica.

Mislim da je momenat kada se takvo nesto, eventualno, moglo uraditi bio prilikom pregovaranja o "dejtonskom sporazumu". U periodu nakon rata gradjani zemlje su svake dvije godine mogli, ukoliko su zeljeli, "kazniti" stranke koje su dovele do sadasnjeg stanja.

Vrijeme takvih poteza je, srecom, nestankom komunizma zauvijek proslo.

Dobro zvuci. Mi smo nesto slicno predlagali na nivou KS.

NVO sektor, ne nuzno ovakav kakav je sada, je stub civilnog drustva. Konkretnija saradnja izmedju vlasti i NVO je pozeljna i korisna.

Slazem se. ZASKOK ce to, nadam se, najvecim dijelom i omoguciti u pravno - tehnickom smislu. Ukoliko bude politicke volje bice i implementiran.

I mi smatramo da je BiH potpisala neke medjunarodne ugovore koji bi se mogli okvalifikovati kao "stetni ugovori".
(Recimo, oni izmedju vjerskih zajednica i drzave). Dakle, zavisi od ugovora do ugovora.

Potpuno podrzavam.

O tome stalno govorimo u tijelima u kojima smo prisutni. Slazem se.

p.k.
Pedja Kojovic

#13657 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

stupskabitanga

Ako pazljivije procitate moj raniji post vidjecete da je g.Radeljasa i g.Zekovica u UO javnih institucija postavila SDP/SDA Vlada KS.

p.k.
Pedja Kojovic

#13658 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

homar

Ja mislim da su mnogi nasi dosadasnji potezi, od napustanja vlasti 2008. zbog sukoba sa SDP-om oko NTV99, pa do odbijanja ministarskih mjesta u 2012., itd., kontrargumenti vasoj tvrdnji.
Ali to je vas stav i vi na njega imate puno pravo.

p.k.
Paranoid

#13659 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Paranoid »

Pedja Kojovic wrote:paranoid

Vrijeme takvih poteza je, srecom, nestankom komunizma zauvijek proslo.

p.k.
Pedja, koliko se ja sjećam Paddy Ashdown je smijenio i trajno zabranio bavljenjem politikom Dragana Kalinića...i naravno da mislim da je moguće (uz pomoć MZ i relevantnih dokaza) i ovoj "eliti" nakon podizanja optužnice za "kriminalne radnje", a spisi su tu, samo treba s njih skinuti prašinu..

...ipak, hvala na odgovoru..
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#13660 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

Pitanje za Peđu Kojovića .

Da je SDA većina u kantonalnoj skupštini (Sarajevo) ponudila Našoj Stranci mjesto premijera Kantona Sarajevo a zauzvrat tražila jasnu i nedvosmislenu PISMENU podršku , odnosno KOALICIONI sporazum , da li bi se u predsjedništvu Naše Stranke razmišljalo o nečem takvom?
Uzimajući u obzir da ste kao član predsjedništva NS-a , bili svjedok odluka o današnjoj podršci SDA-u zbog GV-a , smatrate li na osnovu "atmosfere" koja je vladala među članovima predsjedništva , da bi prijedlog koji sam navela u prvom pasusu prošao ?
Naravno da niste "vidovita Džemila" i da ne možete iznijeti činjenice koje se nisu desile , ali me zanima sadašnji stav (atmosfera) spram koalicije sa SDA. Nepobitna je činjenica da se sa pozicije premijera Kantona Sarajevo može učiniti mnogo više nego sa pozicije predsjedavajuće/g OV opštine Centar Sarajevo i da bi vaša "kontrola nad SDA" (Kojović Peđa-parafraza) bila veća.
Teoretski , vi bi ste bili "Kiflin" (Jose Mujica) šef i sva "korist" nama , glasačima i simpatizerima NS-a (a prije svega stanovnicima Kantona Sarajevo) bi bila mnogo "veća" .

Najljubaznije se zahvaljujem na odgovoru.
Srdačan pozdrav
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#13661 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Pedja...
Pedja Kojovic wrote:
Moj pokusaj da aktuelni sporazum sa SDA/SDU objasnim kao mehanizam da nasu troclanu delegaciju posaljemo u GV liftom koji vozi iskljucivo ukoliko u njega udje 7 ljudi mozda nije bio najjasniji i s obzirom na lose iskustvo koje svi imamo sa koalicijama i sporazumima u posljednje dvije godine sumnjicavost i osjecaj razocaranosti nije neosnovan. Ponasanje i djelovanje nasih vjecnika tokom mandata ce, ja se nadam, pokazati o kakvom se sporazumu, zapravo, radilo.

SDA je od izbacivanja iz "Platforme", a vjerovatno ce to raditi do 2014., kao princip svog politickog djelovanja izabrala stvaranje haosa i potpunu blokadu vlasti, gdje god je to moguce ( a njihovi ljudi su infiltrirani u sistem), pa i onda, a to je vrlo cesto, kada se time direktno ugrozavaju interesi gradjana i drzave. Oni su konstruktori sadasnjeg sistema, najbolje ga poznaju i ne prezaju od zloupotrebe mehanizama za zastitu etnicke ravnopravnosti za stranacke interese. SDP, s druge strane, pokazuje ideolosku izgubljenost, nedovoljno postovanja prema Ustavu i zakonima ove zemlje i sklonost da po svaku cijenu i losim sporazumima sacuva svoju poziciju u vlasti. Ja se nadam da sam u krivu, ali posljedica aktuelnog sukoba ce "pojesti" ovaj mandat. Kako cemo se mi snaci u svemu tome, ostaje da se vidi.
Dennis je izjavio u medijima, da ne trazim sada taj clanak..da ce se ovaj dogovor bazirati oko kasnije usaglasenih konkretnih projekata i pravaca suradnje?

Nije li to klasicna forma koalicije, cak i ako je vi ne zelite tako nazvati, i jeste li poceli usaglasavanje tih konkretnih programa i dogovora oko kojih ste se okupili???

Druga stvar. Isto tako, Gratz je izjavio da postoji mogucnost usaglasavanja i podrske trenutnoj parlamentarnoj vecini u Kantonu Sarajevo. A istu stvar je potvrdio, da se razgovararalo o tome, i Zlatar iz SDU-a.

Ako su tacna ova dva moja opazanja, fakticki samo ono sto se moglo procitati u medijima, kako onda mozete stajati iza ovog dijela posta kojeg si napisao (podvuceni dio tvog citiranog posta), a vezano sa SDA kao veliku kocnicu u bilo kakvom fundamentalnom, barem pokusaju, promjene trenutne situacije i stanja?
Pedja Kojovic

#13662 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

tvsabina

Ne vjerujem da bi bilo koja ponuda koja ukljucuje "nedvosmislenu(ma sta god to znacilo) podrsku uopste bilo ozbiljno razmatrano od strane NS-a.
MI se jesmo nadali ( i jos uvijek) da ce se u KS stvoriti situacija u kojoj niti jedan od blokova ne bi imao vecinu i koju bi mi iskoristili da ispred NS-a predlozimo mandatara Vlade sa programom i trazimo podrsku svih znacajnih stranaka u SKS.
(Nas prijedlog mandatara, u razgovorima koji su se u vrijeme formiranje nove, "ekspertne" Vlade, vodili je takodje bio nestranacki covjek).

Generalno, mislim da clanovi i rukovodstvo NS-a najmanje otpora ima prema saradnji sa SDP-om i SDU-om, a najvise prema saradnji sa nacionalnim strankama(SDA, SDS, HDZ).
(Moram dodati da se ta "intuitivna" sklonost prema SDP-u, moj je osjecaj, ubrzano "topi").

Tokom pregovora o aktuelnom sporazumu bilo je perioda kada je izgledalo da ni jedan od blokova nece pristati na nase zahtjeve i predsjednistvo je donijelo odluku da NS, pod takvim uslovima, ne ide niti sa jednim blokom. Svi smo bili zabrinuti zbog politickih (bez ijedne isturene pozicije, bez clanova GV) i finansijskih posljedica ali smo se, moram priznati, najbolje osjecali.
U daljem toku pregovora SDP/SBB je eliminisao sam sebe trazeci, izmedju ostalog, da potpisemo da cemo za gradonacelnika, cije ime nam ne mogu reci, dati podrsku u GV.
SDA/SDU su na kraju pristali na kompromis da se sklopi sporazum koji regulise samo izbor rukovodstva u Opstini Centar i izbor vjecnika u GV a da pitanje gradonacelnika ostane otvoreno.

Moguce je da sam rekao "kontrola nad SDA", ali ne vjerujem. Nekoliko puta sam s druge strane govorio o nasoj zelji da se u ovoj fazi u zakonodavnim tijelima pozicioniramo tako da mozemo kontrolisati proces, odnosno, da su nasi glasovi ti koji odlucuju koji od ova dva bloka ima vecinu. To nam je u slucaju GV i uspjelo i zato smo potpisali sporazum.

p.k.
Pedja Kojovic

#13663 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

libero

Ne vjerujem da je Dennis govorio o sadasnjem sporazumu jer se u njemu ne govori o "zajednickom djelovanju" osim u djelu na koji nacin i za koga ce se glasati za GV.
Ulazak u izvrsnu vlast podrazumjeva zajednicku platformu djelovanja.Ukoliko, recimo, g.Finci bude gradonacelnik, on ce, zajedno sa dva zamjenika morati (i treba) izaci sa jasno definisanom platform u kojoj ce specificno nabrojati ono sto zeli/zele uraditi u vrijeme mandata. Ta platforma moze biti zbir programa gradonacelnika i njegovih zamjenika, a moze biti zajednicka.
Sto se tice kantona...
O tome je govorio Zlatar.
Po meni, potpuno neosnovano jer o tome na pregovorima nije bilo govora.
S druge strane, hipoteticki, ako SDU planira uskratiti podrsku sadasnjem premijeru i de facto oboriti ovu Vladu i zeli ici u projekat staranja prave "ekspertne" Vlade, mi smo spremni.(Podsjecam na jedan od nasih uslova za ekspertnu Vladu - da ima podrsku najmanje 23/24 poslanika)

p.k.
udrch

#13664 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by udrch »

vaša obaveza spram ovog naroda je onolika koliko i imate mandata, ali obavezu imate..pa samim tim drago mi je da ste je preuzeli..bez obzira što vas većina na forumu proziva..najgore je šutjeti i gledati kako se krčmi naše..
glede podrški jednom od dva političko-kriminalna klana, ja se slažem da se više danas može dobiti od SDA, nego od SDP-a..
ovi što se još fataju ideoloških sličnosti nažalost žive u nekom svom svijetu..
Last edited by udrch on 22/12/2012 19:11, edited 1 time in total.
okolonaokolo

#13665 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by okolonaokolo »

Vi meni gospodine Kojovicu ne odgovoriste
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#13666 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

udrch wrote: ja se slažem da se više danas može dobiti od SDA, nego od SDP-a..

Mislis na pojedinca, stranku ili drzavu kao takvu?

Ovo prvo dvoje, moguce, cak i vrlo vjerovatno. A za ovo trece, i po meni najbitnije, svakako ne.

Jer SDP autizam, i licni talovi, i odbrana interesa grupnih lobija i interesa, nista nisu drugaciji od identicnog ponasanja, i politickog djelovana SDA. Tako da su tu u egalu.

Samo sto SDA koja je 17 godina u vlasti, uz detaljno uspostavljanje trenutne hijararhije, kao i finansijske i interesne elite, svakako ima ogromno negativno breme na svojim ledjima...i apsolutno se ne zele distancirati od svega toga, a kamoli obracunati sa svim tim.

Uz sve to, gorljivo i fanticno braneci sve svoje zauzete pozicije i uz sebe vezane lobije i interesne grupe po cijenu stopiranja drzave, i zlopupotrebe institucije vitalnog nacionalnog interesa, nikako ih ne favorizue u odnosu na SDP.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#13667 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Dennis Gratz, predsjednik Naše stranke, potvrdio je da su pregovori još u toku.

- Nadamo se pozitivnom ishodu. Dogovaramo se isključivo u vezi sa četiri gradske općine, a da li će biti nekih dogovora u budućnosti o višim nivoima to ne mogu isključiti. U ovom trenutku su nam interes četiri gradske općine, naš program i naš nestranački kandidat Jakob Finci za poziciju gradonačelnika Sarajeva, naglasio je Gratz.
Da li ovo uvecano znaci samo i iskljuciva saradnja ako bi se dogovorila sira platforma zaista expertne vlade u kantonu, a ne ova, i ovakva, "expertna" vlada sa Zeljkovicem na celu?
Zlatar je izjavio kako je SDU u bilateralnim sastancima već pozvao Našu stranku da se priključi većini u Skupštini Kantona Sarajevo.

- U Kantonu nema koalicije već samo sporazum o političkom djelovanju koji je napravljen na bazi principa. Pozvali smo Našu stranku da nam se priključi i očekujem da će oni naš prijedlog razmotriti u rukovodstvu stranke. Prema prvim utiscima, moglo se vidjeti da ni tu stavovi nisu mnogo udaljeni i može se očekivati dogovor u narednom periodu, kazao je Zlatar.
Uvecani dio, interesantno da je i Zlatar na identican nacin pokusao da saradnju sa SDA & CO. preformulise u bilo sta sem u koaliciju :-) :lol: . Jako je interesantno da na isti, ili bare jako slican, nacin i NS formulise svoju suradnju sa SDA. :D

Drugi dio ovoga citiranog, definitivno djeluje da je Zlatar skoro pa uvjeren da cete i vi uci u ovu pricu, i nikako ne djeluje da on uopste razmislja o mogucnosti koju ti Pedja spominjes. (obaranje ove vlade, stvaranje realno expertne)

Da li zaista stojite i dalje iza tog stava da vas ne interesuje bilo kakvo ucesce u nekim "nategnutim" vecinama, znaci nista sem realne expertne vlade?
Control panel

#13668 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Control panel »

pedja, vrlo su efikasni ovi vasi partneri u vlasti. nikad nije bilo gore. ovo se sve desilo za mjesec dana.
a policija se sepuri po tramvajskim stajalistima i raskrsnicama.

sve u zadnjih mjesec dana od kada je SDA na vlasti i pecanac ministar

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121222123
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121221153
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121221023
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121220140
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121220003
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121217103
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121216105
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121215064
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121213129
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121212191
http://www.klix.ba/vijesti/bih/priprema ... /121211129
http://www.klix.ba/vijesti/bih/gradjani ... /121210080
http://www.klix.ba/vijesti/bih/poceo-pr ... /121210093
http://www.klix.ba/vijesti/bih/povecan- ... /121209044
http://www.klix.ba/vijesti/bih/senaid-m ... /121208069
http://www.klix.ba/vijesti/bih/na-skend ... /121208052
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121207161
http://www.klix.ba/vijesti/bih/policajc ... /121207001
http://www.klix.ba/vijesti/bih/pecanac- ... /121205146
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121205038
http://www.klix.ba/vijesti/bih/stavljen ... /121204074
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121204037
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121130075
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121202041
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121201063
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121130097
http://www.klix.ba/vijesti/bih/pecanac- ... /121129135
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121128076
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121126060
http://www.klix.ba/vijesti/bih/vandali- ... /121123122
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121123088
Co0l

#13669 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Co0l »

Control panel wrote:pedja, vrlo su efikasni ovi vasi partneri u vlasti. nikad nije bilo gore. ovo se sve desilo za mjesec dana.
a policija se sepuri po tramvajskim stajalistima i raskrsnicama.

sve u zadnjih mjesec dana od kada je SDA na vlasti i pecanac ministar

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121222123
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121221153
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121221023
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121220140
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121220003
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121217103
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121216105
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121215064
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121213129
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121212191
http://www.klix.ba/vijesti/bih/priprema ... /121211129
http://www.klix.ba/vijesti/bih/gradjani ... /121210080
http://www.klix.ba/vijesti/bih/poceo-pr ... /121210093
http://www.klix.ba/vijesti/bih/povecan- ... /121209044
http://www.klix.ba/vijesti/bih/senaid-m ... /121208069
http://www.klix.ba/vijesti/bih/na-skend ... /121208052
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121207161
http://www.klix.ba/vijesti/bih/policajc ... /121207001
http://www.klix.ba/vijesti/bih/pecanac- ... /121205146
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121205038
http://www.klix.ba/vijesti/bih/stavljen ... /121204074
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121204037
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121130075
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121202041
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121201063
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121130097
http://www.klix.ba/vijesti/bih/pecanac- ... /121129135
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121128076
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121126060
http://www.klix.ba/vijesti/bih/vandali- ... /121123122
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121123088
Nema vam druge druze Control panel nego da napravite neki DOSTA reunion i na ulice dok ne istjerate bandu iz kancelarija.
Naravno,naslove iz zadnjih godina o kriminalu na sarajevskim ulicama dok Pecanac nije bio ministar necemo spominjat,ne bi bilo u duhu stranackih pamfleta kojim nas SDP ovih dana svakih pola sata obraduje :D
Innovation

#13670 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Pa jeli nam ovo control daje izvjestaj MUP-a ,sa pozitivnim i negativnim desavanjima od 21.11.2012.g. tj. od dana kada je Pecanac polozio zakletvu. :mrgreen:
FOČANSKI PROPISI

#13671 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by FOČANSKI PROPISI »

Innovation wrote:Pa jeli nam ovo control daje izvjestaj MUP-a ,sa pozitivnim i negativnim desavanjima od 21.11.2012.g. tj. od dana kada je Pecanac polozio zakletvu. :mrgreen:
Dok je Pećenaca i Peđa biće i SDA.Kako ih nije sramota!
Ricken

#13672 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Ricken »

-LIBERO- wrote:
udrch wrote: ja se slažem da se više danas može dobiti od SDA, nego od SDP-a..

Mislis na pojedinca, stranku ili drzavu kao takvu?

Ovo prvo dvoje, moguce, cak i vrlo vjerovatno. A za ovo trece, i po meni najbitnije, svakako ne.

Jer SDP autizam, i licni talovi, i odbrana interesa grupnih lobija i interesa, nista nisu drugaciji od identicnog ponasanja, i politickog djelovana SDA. Tako da su tu u egalu.

Samo sto SDA koja je 17 godina u vlasti, uz detaljno uspostavljanje trenutne hijararhije, kao i finansijske i interesne elite, svakako ima ogromno negativno breme na svojim ledjima...i apsolutno se ne zele distancirati od svega toga, a kamoli obracunati sa svim tim.

Uz sve to, gorljivo i fanticno braneci sve svoje zauzete pozicije i uz sebe vezane lobije i interesne grupe po cijenu stopiranja drzave, i zlopupotrebe institucije vitalnog nacionalnog interesa, nikako ih ne favorizue u odnosu na SDP.
Vjerujem da je riješenje tvoje jednačine sa dvije nepoznate SBB. :D
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#13673 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

Pedja Kojovic wrote:tvsabina

Ne vjerujem da bi bilo koja ponuda koja ukljucuje "nedvosmislenu(ma sta god to znacilo) podrsku uopste bilo ozbiljno razmatrano od strane NS-a.
MI se jesmo nadali ( i jos uvijek) da ce se u KS stvoriti situacija u kojoj niti jedan od blokova ne bi imao vecinu i koju bi mi iskoristili da ispred NS-a predlozimo mandatara Vlade sa programom i trazimo podrsku svih znacajnih stranaka u SKS.
(Nas prijedlog mandatara, u razgovorima koji su se u vrijeme formiranje nove, "ekspertne" Vlade, vodili je takodje bio nestranacki covjek).

Generalno, mislim da clanovi i rukovodstvo NS-a najmanje otpora ima prema saradnji sa SDP-om i SDU-om, a najvise prema saradnji sa nacionalnim strankama(SDA, SDS, HDZ).
(Moram dodati da se ta "intuitivna" sklonost prema SDP-u, moj je osjecaj, ubrzano "topi").

Tokom pregovora o aktuelnom sporazumu bilo je perioda kada je izgledalo da ni jedan od blokova nece pristati na nase zahtjeve i predsjednistvo je donijelo odluku da NS, pod takvim uslovima, ne ide niti sa jednim blokom. Svi smo bili zabrinuti zbog politickih (bez ijedne isturene pozicije, bez clanova GV) i finansijskih posljedica ali smo se, moram priznati, najbolje osjecali.
U daljem toku pregovora SDP/SBB je eliminisao sam sebe trazeci, izmedju ostalog, da potpisemo da cemo za gradonacelnika, cije ime nam ne mogu reci, dati podrsku u GV.
SDA/SDU su na kraju pristali na kompromis da se sklopi sporazum koji regulise samo izbor rukovodstva u Opstini Centar i izbor vjecnika u GV a da pitanje gradonacelnika ostane otvoreno.

Moguce je da sam rekao "kontrola nad SDA", ali ne vjerujem. Nekoliko puta sam s druge strane govorio o nasoj zelji da se u ovoj fazi u zakonodavnim tijelima pozicioniramo tako da mozemo kontrolisati proces, odnosno, da su nasi glasovi ti koji odlucuju koji od ova dva bloka ima vecinu. To nam je u slucaju GV i uspjelo i zato smo potpisali sporazum.

p.k.
Hvala na odgovoru. Definitivno sam pogrešno percipirala ulogu NS-a u našem političkom ambijentu.To je naravno moj problem (zabluda) ali sam stavove o NS-u dobila na osnovu ulaznih inputa.
Promjena sistema - korijenska se ni u snu ne može desiti u bilo kakvim sporazumima sa tvorcima istog. Sa opozicijom pogotovo (vječito opozicioni SDP). Zemlja nam je u velikim problemima odkako je rat završen a taj SDP kao socijalna stranka je samo JEDNOM uspio pobijediti na izborima i to sa poprilično desničarsom retorikom (oni se inače ne crvene). To nam govori ili o njihovoj klasičnoj nesposobnosti (što mi je nekako nelogično jer oni mnogo vole da je njima dobro) ili o insajderskoj , provizornoj ulozi u našem društvu.
U svakom slučaju problemi finansijske prirode će biti riješeni. Ok. Naravno da mogu shvatiti volonterizam svih nosioca Naše Stranke i mogu shvatiti njihovu iskrenu namjeru da žive od svog rada.
Ali o tom se trebalo misliti prije priča o principijelnosti , prije raznoraznih rečenica o ostalim političkim subjektima ili ideologiji. I reći to. A ne sada. Izbori završeni. Sva naša priča o novom i drugačijem stoji ali znate imali smo finansijske motive da sklopimo pakt sa njima.
Da izvinete Kojoviću j*ga ne ide to tako....pogotovo što vi niste populistička ili socijaldemokratska (haha) stranka , već jasno profilisana liberalna partija kao posljednji glas opozicije sistemu...kao JEDINA opozicija sistemu ste sebi dozvolili taj luksuz da to prokockate...nažalost....
Svu dosadašnju borbu sa vetrenjačama kao osoba mogu shvatiti i razumjeti i pokušati pomoći. Znam da nije bilo jednostavno.
Svu buduću akciju nikada neću razumjeti a sve i da ujutro raskinete saradnju koju ste dogovorili , ostaće trag da je sporazum bio....

Što se tiče "kontrole nad SDA" , niste pogriješili. Pogriješila sam ja . Od srca oprostite.
Hvala.
S poštovanjem vas pozdravljam.
Pedja Kojovic

#13674 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

tvsabina

Mozda nista ne mijenja na stvari, ali samo da pojasnim.
Kada sam govorio o finansijama nisam mislio na naknade pojedincima (one nisu igrale nikakvu ulogu u tome) nego na novac koji stranka dobija kao parlamentarni subjekt.

p.k.
nosara

#13675 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

tvsabina wrote: S poštovanjem vas pozdravljam.
Zasto...? :?
Locked