Pedja..postavio sam pitanje na kojeg nisam dobio odgovor, a upućen je bio vama smatrajući da ste kompetentni da date odgovor...Paranoid wrote:Pitanje za vas Pedja...
S obzirom da smo svjedoci odmotavanja klupka kriminala i pregršt dokaza koji ukazuju da su nam izabranici na čelu države duboko upleteni u kriminal, jeli moguće traženje potpisa građana (nešto slično kao akcija 1. Mart) i izaći u javnost sa ovim zahtjevima:
1. Svim dosadašnjim političkim strankama/partijama koje su doveli do stanja u kojima se nalazimo zabraniti političko djelovanje.
2. Sadašnjoj šestorci i Tihiću zatražiti zabranu vodjenja politike doživotno, a njihovim ministrima, zamjenicima, savjetnicima zabraniti bavljenjem politike najmanje 15 godina.
3. Formirati i angažovati vladu nacionalnog spasa u saradnji sa diplomatskim predstavništvima MZ koji bi bio ograničen rokom za ispunjavanje svih obaveza mape puta BiH.
4. Ugasiti sve NVO institucije, a formirati neoliko novih kojima će rukovoditi pojedinci profila navedenih u prethodnoj tački.
5. Napraviti reviziju porijekla imovine svim onima koji su imali veze sa vlašću u ovih 20 godina i oduzeti svu imovinu koja je stečena kriminalom, kao i sudionike pozatvarati.
6. Suspendovati sve štetne ugovore na međunarodnom i unutrašnjem planu.
7. Dati slobodu medijima bez uplitanja politike.
8. Radikalno smanjiti broj adminstracije i budžetskih korisnika.
Ne znam da li vi Pedja razmišljate o tome kako se bliži dan kada će razbješnjela masa upasti u skupštinske/parlametarne prostorije u kojima bi mogli stradati i oni koji za ovu situaciju u zemlji nisu krivi.. Zato ovakav zahtjev možda lično vama ili nekom ko ima koliko/toliko riješenu životnu situaciju usložnjava, ali se bojim da to rješenje koji sada imate je vrlo upitno do kada će trajat...da li još koji dan ili koji mjesec..
Uzmemo li u obzir da se u gradu, u javnom prevozu, na stanicama, po kafićima pa i forumima sve više govori o buntu protiv sistema, a poslije jučerašnjeg obraćanja Lagumdzije da je spreman na prijevremene izbore, nije li pravo vrijeme da se NEŠTO uradi?
Lično smatram da prijevremeni izbori u kojima se neće ništa promijeniti osim rotiranja već poznatih faca, neće ništa donijeti. Zato ostajem pri mišljenju koje sam postavio u predhodnom postu i kao pitanje vama... i nadam se odgovoru..