Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#13651 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by _BataZiv_0809 »

zg1911 wrote:
Da, na borongaju... Ili peščenici, ne znam di to spada

Poslovno ulaganje? Vidiš i ja sam trenutno u takvim nekim kalkulacijama...
Ima tih limenki na vise lokacija u Zagrebu, ali su najpoznatije one borongajske.

Te zgrade su bile privremenog karaktera, da se smjeste ljudi kojima je velika poplava 60tih odnijela kuce. Rok trajanja im je bio 30 godina, nakon cega su se trebale rusiti, ali se onda neko sjetio da ih pretvori u privatno vlasnistvo i eto veselja :D

Gdje ti gledas stan?
zg1911

#13652 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

_BataZiv_0809 wrote:
zg1911 wrote:
Da, na borongaju... Ili peščenici, ne znam di to spada

Poslovno ulaganje? Vidiš i ja sam trenutno u takvim nekim kalkulacijama...
Ima tih limenki na vise lokacija u Zagrebu, ali su najpoznatije one borongajske.

Te zgrade su bile privremenog karaktera, da se smjeste ljudi kojima je velika poplava 60tih odnijela kuce. Rok trajanja im je bio 30 godina, nakon cega su se trebale rusiti, ali se onda neko sjetio da ih pretvori u privatno vlasnistvo i eto veselja :D

Gdje ti gledas stan?

Je, ta poplava je dosta utjecala na budući izgled grada. Cijeli novi kvartovi su nastali.
Znam za limenke u borongaju (ili je to pešča? One uz prugu), ne znam da ima još osim tih. Al općenito mi dio grada ispod pruge nije interesantan niti ga poznam pa moguće da ih ima na više lokacija

Gledam stan(čić) u samom centru grada. Da je do 1km od trga, i to ne u smjeru sjevera. Cilj - dnevni najam.
kamberovica polje

#13653 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kamberovica polje »

Ima ih i na Folnegovićevom, ako mislimo na istu stvar?
zg1911

#13654 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

Moguće, i folka je južno od pruge
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#13655 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by _BataZiv_0809 »

zg1911 wrote:
Je, ta poplava je dosta utjecala na budući izgled grada. Cijeli novi kvartovi su nastali.
Znam za limenke u borongaju (ili je to pešča? One uz prugu), ne znam da ima još osim tih. Al općenito mi dio grada ispod pruge nije interesantan niti ga poznam pa moguće da ih ima na više lokacija

Gledam stan(čić) u samom centru grada. Da je do 1km od trga, i to ne u smjeru sjevera. Cilj - dnevni najam.
Da budem iskren slab sam sa granicama medju zagrebackim naseljima :-? Haj Novi Zagreb i zapadni dio grada (Trnje, Trešnjevka, Susedgrad) i nekako. A istočni, tj. sve istočno od Heinzlove, baš slabo znam razgraniciti :-)

Dobra ideja za biznis moram priznati :thumbup:

Velika je fluktuacija turista u gradu i moze se fino zaraditi. Kad skontam za kakve rupe u npr. Savskoj sam davao pristojne pare dodje mi muka. :roll:

Kod mene je u pitanju neka vrsta kompenzacije, pa cemo vidjeti sta dalje i kako. :thumbup:
kamberovica polje wrote:Ima ih i na Folnegovićevom, ako mislimo na istu stvar?
Mislim da ima i na Folki, pa čak i Utrini.

Inace veliki sam ljubitelj te vrste arhitekture 8-) Kad kazes ljudima da su ti u Zg zakon Rihterovi neboderi, rekacije su nenadjebive :lol:
kamberovica polje

#13656 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kamberovica polje »

_BataZiv_0809 wrote: Mislim da ima i na Folki, pa čak i Utrini.

Inace veliki sam ljubitelj te vrste arhitekture 8-) Kad kazes ljudima da su ti u Zg zakon Rihterovi neboderi, rekacije su nenadjebive :lol:
A jbg kad većina očekuje da ćeš reći nešto o ljepotama Gornjeg grada. :D Meni su jako interesantni, uz naravno legendarnu Mamuticu ili čak Zagrepčanku. Inače arhitekti, bar ovi koje ja znam, imaju visoko mišljenje o "raketama". :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#13657 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by _BataZiv_0809 »

kamberovica polje wrote: A jbg kad većina očekuje da ćeš reći nešto o ljepotama Gornjeg grada. :D Meni su jako interesantni, uz naravno legendarnu Mamuticu ili čak Zagrepčanku. Inače arhitekti, bar ovi koje ja znam, imaju visoko mišljenje o "raketama". :D
Zagrepčpanka je skroz cool, mada se meni svidja i neboder Industrogradnje u Savskoj (ispred njega su stolovali šatoraši).

Uz dužno poštovanje, ali ono sto ima Gornji Grad i ostatak povjesne jezgre Zagreba ima sigurno jos trocifren broj evropskih gradova. Dok su Rakete izraz posebnog arhitektonskog stila brutalizma i kao takve su ušle i u enciklopediju :wink: i manje više su jedistvene :wink: Prihvatam da vecini nisu bas lijepe, kao sto ocekujem prihvatanje da meni i ne samo meni jesu :)

A zaljubljenika u brutalizam, socrealizam, commieblocks (sto ljudi uglavnom trpaju u isti kos) ima iznenadjujuce veliki broj :wink:

A Zagreb je kao muzej na otvorenom za takvu vrstu arhitekture :)
seln

#13659 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by seln »

zg1911 wrote:Cmizdri nekom kome je stalo do mišljenja frustrirane dijaspore. Haha da je psić prijavio post uuuuu i onda još pribjegava glupostima tipa "imaš tamo svoje"... Loše, loše čak i za tvoje standarde

Moderaciji je jasno da je tvoj post ništa mo jeftina provokacija. Jer da nije, koji k bi me citirao nevezano na temu? Kad već provociraš budi spreman ostat posran, a ne cmizdrit miliciji
A ti pokusavaj prodati ljepote "ljepe tamovase" nerdovima koji se loze na "Star wars", jer to je jedino sto Hrvatska ima, a za to nije zasluzan ni jedan Hrvat. Ionako si vecina Hrvata te ljepote ne mogu priustiti, vec samo gledati u onim smijesnim emisijama, gdje se nezaposlenim Hrvatima servira svjetski jet set dok uziva u ljepotama Hrvatske.
A zadnji koji smije da se javi je zagrebacki pincer, koji mase repom i moljaka da ga svijet pogleda. Inace, kad dodjem na odmor, ima da te posaljem da mi prosetas cipele.
argyle

#13660 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by argyle »

Image

Nu2, gost Stjepan Mesic
kakavdanakneiskustvu

#13661 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kakavdanakneiskustvu »

http://www.telegram.hr/politika-krimina ... -bagarica/

nimalo neobičan stav predstavnika katoličke crkve
ultima_palabra

#13662 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ultima_palabra »

argyle wrote:Image

Nu2, gost Stjepan Mesic
Svaka mu je ka u Njegosa.

Nego jest se konzervirao frajer, 83 su mu godine...
jao_situacije

#13663 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by jao_situacije »

U četiri oka predsjednica će razgovarati s turskim šefom države. Zatim slijedi sastanak izaslanstava i radna večera. Ključna tema je stanje u Bosni i Hercegovini.

Izbori u BiH su do kraja godine. Hrvati traže izmjene izbornog zakona. Predsjednica, doznajemo, smatra da za to nema previše vremena. Kod Erdogana ih gura zbog njegovih bliskih veza s Bakirom Izetbegovićem.

Bivši šef diplomacije Miro Kovač vjeruje u uspješan susret. "Hrvatskoj kao garantu Ustava BiH je izuzetno važno da pridobijemo Tursku za izmjene izbornog zakona, kako bi Hrvati koji su tamo državotvorni narod bili i ravnopravni", kaže Kovač.

Na Pantovčaku žele što prije organizirati i trilateralu: sastanak Hrvatske, BiH i Turske. Oporba od Predsjednice očekuje ozbiljan razgovor i rezultate.

"Imamo situaciju da su Hrvati u podređenom položaju, a tome je sigurno pridonijela i odgovornost vanjske politike Hrvatske, odgovornost svih političkih elita i očekujemo da se krene riješavati taj problem", kaže Nikola Grmoja iz Mosta.

Domagoj Hajduković iz SDP-a vjeruje da uz dobru volju predsjednik Turske može učiniti puno. "Prije svega kao medijator i onaj koji će, uz Hrvatsku i uz Srbiju, biti jedan od jamaca stabilnosti Bosne i Hercegovine", kaže Hajduković.

Predsjednici je Turska prva ovogodišnja destinacija. Prema podacima Ureda predsjednice, prošle godine je izvan Hrvatske bila u devet službenih posjeta, od čega tri radna. Ostalo su konferencije, trilaterale i skupovi. Ukupno 24 putovanja.

Od početka mandata, posjetila je i Australiju i Novi Zeland, nekoliko puta i SAD. Bila u Afganistanu, Azerbajdžanu, Kuvajtu i Kataru.

Politolog Vedran Obućina misli da je dobro što joj je BIH jedan od prioriteta. "Pitanje je što će Erdogan tražiti zauvrat, kakav će biti njegov stav. Da li se radi o nekim gospodarskim ulaganjima, o političkim ulaganjima. Moramo računati da je Balkan područje interesa multipolarnih sila, jer Moskva, Bruxelles, Washington, ali i Ankara imaju vrlo velik interes", kaže Obućina.

A sredinom mjeseca, nakon razgovora s Erdoganom, Predsjednica će ponovno u BiH. Odnosi Zagreba i Sarajeva, u posljednje vrijeme, daleko su od idiličnih. A Hrvatsku prije svega zanima popravljanje položaja BiH Hrvata.
:lol: :lol:

na šta su spali
ide moliti brku da razgovara sa abu baketom
Juliuscezar

#13664 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Juliuscezar »

jao_situacije wrote:
U četiri oka predsjednica će razgovarati s turskim šefom države. Zatim slijedi sastanak izaslanstava i radna večera. Ključna tema je stanje u Bosni i Hercegovini.

Izbori u BiH su do kraja godine. Hrvati traže izmjene izbornog zakona. Predsjednica, doznajemo, smatra da za to nema previše vremena. Kod Erdogana ih gura zbog njegovih bliskih veza s Bakirom Izetbegovićem.

Bivši šef diplomacije Miro Kovač vjeruje u uspješan susret. "Hrvatskoj kao garantu Ustava BiH je izuzetno važno da pridobijemo Tursku za izmjene izbornog zakona, kako bi Hrvati koji su tamo državotvorni narod bili i ravnopravni", kaže Kovač.

Na Pantovčaku žele što prije organizirati i trilateralu: sastanak Hrvatske, BiH i Turske. Oporba od Predsjednice očekuje ozbiljan razgovor i rezultate.

"Imamo situaciju da su Hrvati u podređenom položaju, a tome je sigurno pridonijela i odgovornost vanjske politike Hrvatske, odgovornost svih političkih elita i očekujemo da se krene riješavati taj problem", kaže Nikola Grmoja iz Mosta.

Domagoj Hajduković iz SDP-a vjeruje da uz dobru volju predsjednik Turske može učiniti puno. "Prije svega kao medijator i onaj koji će, uz Hrvatsku i uz Srbiju, biti jedan od jamaca stabilnosti Bosne i Hercegovine", kaže Hajduković.

Predsjednici je Turska prva ovogodišnja destinacija. Prema podacima Ureda predsjednice, prošle godine je izvan Hrvatske bila u devet službenih posjeta, od čega tri radna. Ostalo su konferencije, trilaterale i skupovi. Ukupno 24 putovanja.

Od početka mandata, posjetila je i Australiju i Novi Zeland, nekoliko puta i SAD. Bila u Afganistanu, Azerbajdžanu, Kuvajtu i Kataru.

Politolog Vedran Obućina misli da je dobro što joj je BIH jedan od prioriteta. "Pitanje je što će Erdogan tražiti zauvrat, kakav će biti njegov stav. Da li se radi o nekim gospodarskim ulaganjima, o političkim ulaganjima. Moramo računati da je Balkan područje interesa multipolarnih sila, jer Moskva, Bruxelles, Washington, ali i Ankara imaju vrlo velik interes", kaže Obućina.

A sredinom mjeseca, nakon razgovora s Erdoganom, Predsjednica će ponovno u BiH. Odnosi Zagreba i Sarajeva, u posljednje vrijeme, daleko su od idiličnih. A Hrvatsku prije svega zanima popravljanje položaja BiH Hrvata.

na šta su spali
Et nek dobiju treci entitet u Turskoj i mirna Bosna
mO k3

#13665 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by mO k3 »

ide kolinda sam da joj guza vidi puta ..

Danas istice ultimatum tromblona plenkovicu u 16 sati ... da vidimo sta ce se desiti
spreca

#13666 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

jao_situacije wrote:

na šta su spali
Na sta spade...da turcina moli :oops: :lol:
Banksy

#13668 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

spreca wrote:
jao_situacije wrote:

na šta su spali
Na sta spade...da turcina moli :oops: :lol:
To je ponižavanje naših vlasti, ići kod 'pokrovitelja', kod trećeg da djeluje na drugog, valjda kako njoj ide Čović...
jao_situacije

#13669 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by jao_situacije »

ma da poniženje za nas

mi idemo prositi po svijetu
spreca

#13670 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

jao_situacije wrote:ma da poniženje za nas

mi idemo prositi po svijetu
.Zna pickousti kako se moli/pushi...uvijek dobije neki stari otpisani avion ili teNJak :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#13671 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Chmoljo »

ultima_palabra wrote: Svaka mu je ka u Njegosa.

Nego jest se konzervirao frajer, 83 su mu godine...
ali fakat.

ko Lenjin. :D
radostan dan

#13672 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by radostan dan »

bože me oprosti, isto sam neka tetka...
kad vidim da je zadnji upis na temi ovo crveno - čmoljo-,sve idem za istim, da izjavim saučešće.
Banksy

#13673 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

NJEMAČKA JAVNA TELEVIZIJA Sukob Hrvatske i Slovenije je groteska

''lakrdija s potencijalom konflikta''

http://www.index.hr/vijesti/clanak/njem ... 17999.aspx

Za par sati ističe ultimatum veterana, Tromblon za Index: Akcija će biti veća nego što sam očekivao
http://www.index.hr/vijesti/clanak/za-p ... 17975.aspx
kakavdanakneiskustvu

#13674 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kakavdanakneiskustvu »

radostan dan wrote:bože me oprosti, isto sam neka tetka...
kad vidim da je zadnji upis na temi ovo crveno - čmoljo-,sve idem za istim, da izjavim saučešće.

ja sve kontam neko u banovićima
Post Reply