izgleda bas ukusnohadzinicasa wrote:jedva cekam da je jedem.
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- LaLuna
#13651 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
-
BJB
#13652 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Je li neko od vas pravio onu tortu od slaga, cokolada i plazme? Ako jest, de napisite recept ili stavite link..Ona torta sto se zaledi.
- Nisrin
#13653 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
.
Last edited by Nisrin on 28/11/2016 11:22, edited 1 time in total.
-
BJB
#13654 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ma fino izgleda, ali ova koju trazim se samo miksa, nista se ne kuha.
- hadzinicasa
#13655 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
cLo wrote:![]()
LaLuna wrote:
izgleda bas ukusno
- Rijeka_snova
#13656 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ima li neko od vas provjeren recept za svarcvald tortu? Ima milion recepata po internetu, ali naprosto ne znam po kojem da radim 
- cLo
#13657 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
hizaslavskahadzinicasa wrote:cLo wrote:![]()

-
incognito071
#13658 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Je sta ovo?cLo wrote:hizaslavskahadzinicasa wrote:cLo wrote:![]()
![]()
I zasto je fluroscentnih boja?
- hadzinicasa
#13659 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
spejs bamija. kako ti je.... ovakva?cLo wrote:hizaslavskahadzinicasa wrote:cLo wrote:![]()
![]()
digresija, mogu tudej - vala, meni preko glave ovog kvazi-sad-vec-isforsiranog-sprdanja sa hizaslavom. daje se rijeci i njenom tvorcu vise na znacaju nego sto zasluzuju. i to vrcenje te rijeci i konstrukcije u prezimenima, pjesmama i to mi je .... boljedasutim. i upravo ono sto je on i htio postici, da se o njegovoj iznebuha kovanici s nategnutim prenesenim znacenjem..... prica, cineci njega bitnim. odbijam. meni je Bajram. bio i bice. fala.
- cLo
#13660 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Mozda zato sto se ne mijesa tokom kuhanja. Slozi se, prvo meso, pa bamija, pa povrce i ne dira se dok ne bude gotovo kako bi sve zadrzalo oblik i boju i ostalo "razabrano". Onako kada mijesas, sve se zbuckurisa, sjedini, omeksa i na kraju vise ne znas sta je sta.hadzinicasa wrote:
spejs bamija. kako ti je.... ovakva?
hadzinicasa wrote:digresija, mogu tudej - vala, meni preko glave ovog kvazi-sad-vec-isforsiranog-sprdanja sa hizaslavom. daje se rijeci i njenom tvorcu vise na znacaju nego sto zasluzuju. i to vrcenje te rijeci i konstrukcije u prezimenima, pjesmama i to mi je .... boljedasutim. i upravo ono sto je on i htio postici, da se o njegovoj iznebuha kovanici s nategnutim prenesenim znacenjem..... prica, cineci njega bitnim. odbijam. meni je Bajram. bio i bice. fala.
Sutnja je najlosiji izbor, sutnja je poslusnost. Narod ima i pravo i moralnu obavezu da bude neposlusan, da uputi makar verbalni protest represiji i intelektualnom potcjenjivanju.
- hadzinicasa
#13661 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
"u nas" se ne pravi s povrcem. i ne mjesam je ni ja. a raspadanje sprjecava prethodno "obarivanje" (nisam sigurna da je to uopce rijec) u vodi sa sircetom. ne mijesa se samo se kuha u fazama. s tim da se bamija na kraju doda. ovo meni nekako presareno izgleda. tacno kao da je zivocLo wrote: Mozda zato sto se ne mijesa tokom kuhanja. Slozi se, prvo meso, pa bamija, pa povrce i ne dira se dok ne bude gotovo kako bi sve zadrzalo oblik i boju i ostalo "razabrano". Onako kada mijesas, sve se zbuckurisa, sjedini, omeksa i na kraju vise ne znas sta je sta.
eh, nije ni vrijeme ni mjesto... nego "neposlusni narod" ... oh Gad. Kako neposlusan - twitovima i forumskim doskocicama? Internet kvazi aktivizmom? sori tu brst jor babl, ali privid neposluha je to tek. eto - umirenje savjesti sebi radi sebe. verbalni protest? po naski - virtuelna minder revolucija. zivjelo samozavaravanje.cLo wrote:![]()
Sutnja je najlosiji izbor, sutnja je poslusnost. Narod ima i pravo i moralnu obavezu da bude neposlusan, da uputi makar verbalni protest represiji i intelektualnom potcjenjivanju.A i meni je naravno Bajram, uvijek bio i bit ce.
i necu vise. hajmo o kolacima. u bajramski sam skrhala 600g cokolade i 400g oraha. pa sam ga onda u kancelariji posluzila sa sladoledom od vanilije i sirupom od sumskog voca. vele - sto ovako? otkud ideja? velim - tako sam ga ja namislila da se jede
- cLo
#13662 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ma joj, znam, znam, to je ono nase: ubij boga u hrani maratonskom obradom.hadzinicasa wrote: "u nas" se ne pravi s povrcem. i ne mjesam je ni ja. a raspadanje sprjecava prethodno "obarivanje" (nisam sigurna da je to uopce rijec) u vodi sa sircetom. ne mijesa se samo se kuha u fazama. s tim da se bamija na kraju doda. ovo meni nekako presareno izgleda. tacno kao da je zivobilo bi me strah i jesti
![]()
http://universityhealthnews.com/daily/n ... e-rainbow/
Take a look at your dinner tonight. Does your plate look mostly monotone or drab? The healthiest meals will have a rainbow of colors on the plate. Make it a goal to include at least three different colored fruits or vegetables to your dinner daily, and sneak in even more servings of bright foods throughout the day.
ne jedem kolace s orasima, ali like za razbijanje monotonije sladoledom i sirupomhadzinicasa wrote:i necu vise. hajmo o kolacima. u bajramski sam skrhala 600g cokolade i 400g oraha. pa sam ga onda u kancelariji posluzila sa sladoledom od vanilije i sirupom od sumskog voca. vele - sto ovako? otkud ideja? velim - tako sam ga ja namislila da se jede
- hadzinicasa
#13663 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
pa kreativna sam jacLo wrote: ne jedem kolace s orasima, ali like za razbijanje monotonije sladoledom i sirupome tako te volim
![]()
kad smo vec kod Toga i tih kolorful novotarija
no-no.
fala.
nije svako jelo isto niti se moze jednako termicki obradjivati da bi se iz njega dobio, da Kazem, najbolji ukus koji ono daje. nema uniformnosti u kuhanju - kako sto kazes u ubiVanju icega hranjivog u namirnicama prekuhavanjem, tako ni u oprljivanju. sve isce svoje: treba sosjecajem prilaziti umjetnosti kuhanja. razum isto nije na odmet, logika too, ma kako to sad mozda pretenciozno ili cak besmisleno zvucalo.
- cLo
#13664 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Cek', cek', slagala sam, tufahije volim opasno!hadzinicasa wrote:
pa kreativna sam jaili je to samo poguzlook
cuj ne jede kolace s orasima. to ti je kao da kazes da ne jedes varivo u kojem ima prethodno izdinstanog luka... ili ne nosis potkosulju! blasfemija.
kad smo vec kod Toga i tih kolorful novotarija. to mi je u rangu s Cheescake-om. chees and cake!?!?!?
no-no.
fala.
nije svako jelo isto niti se moze jednako termicki obradjivati da bi se iz njega dobio, da Kazem, najbolji ukus koji ono daje. nema uniformnosti u kuhanju - kako sto kazes u ubiVanju icega hranjivog u namirnicama prekuhavanjem, tako ni u oprljivanju. sve isce svoje: treba sosjecajem prilaziti umjetnosti kuhanja. razum isto nije na odmet, logika too, ma kako to sad mozda pretenciozno ili cak besmisleno zvucalo.
De bona nemoj mi se rugat, gdje ce ti dusa?
A, vjeruj mi, da me poznajes, zapravo bi uvidjela koliko se moj nacin biranja hrane savrseno poklapa sa mojom konstitucijom, energijom, karakterom i duhom, i bilo bi ti zao sto mi se smijes!
Novotarije su u mom slucaju dobrodosle iz razloga sto volim eksperimentirat, ne primim se naravno na svaku bedastocu, nego samo onda kada pomislim da bi to kod mene moglo fino ic'.
En' vidi kako mi provuce u zadnjoj da mi fali logike
- hadzinicasa
#13665 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
tufahije. tu povlacim crtu culnog uzitka...cLo wrote: Cek', cek', slagala sam, tufahije volim opasno!![]()
.....
En' vidi kako mi provuce u zadnjoj da mi fali logikeDobro, dobro hadzinice, nema veze, ain't no thing but a chicken wing.
![]()
de ziva bila ne citaj ono u cemu se nalazis
i samo se kljukaj bojama (vidi pod: "Boje su u nama", grupa Film) i enjoy.
-
NeenaSa
#13666 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Koji si ti namchor.

- cLo
#13667 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
aaaaa sjetila sam se jos jednog!!!hadzinicasa wrote: tufahije. tu povlacim crtu culnog uzitka...![]()
Jesi probala? Eto preporuke, ako nisi, o b a v e z n o!
hadzinicasa wrote: i samo se kljukaj bojama (vidi pod: "Boje su u nama", grupa Film) i enjoy.
majke mi, ti vapis za update-ima
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13668 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Citava stranica dvije ćase sa jelom
Zene melju li melju
Manite pricu, slike sa hranom na sunce
Zene melju li melju
Manite pricu, slike sa hranom na sunce
- cLo
#13669 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
U pravu si 100%
Ev' ja cu izlapit!
Ev' ja cu izlapit!
- supercali
#13670 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Volis eksperimentisati jelcLo wrote:Cek', cek', slagala sam, tufahije volim opasno!hadzinicasa wrote:
pa kreativna sam jaili je to samo poguzlook
cuj ne jede kolace s orasima. to ti je kao da kazes da ne jedes varivo u kojem ima prethodno izdinstanog luka... ili ne nosis potkosulju! blasfemija.
kad smo vec kod Toga i tih kolorful novotarija. to mi je u rangu s Cheescake-om. chees and cake!?!?!?
no-no.
fala.
nije svako jelo isto niti se moze jednako termicki obradjivati da bi se iz njega dobio, da Kazem, najbolji ukus koji ono daje. nema uniformnosti u kuhanju - kako sto kazes u ubiVanju icega hranjivog u namirnicama prekuhavanjem, tako ni u oprljivanju. sve isce svoje: treba sosjecajem prilaziti umjetnosti kuhanja. razum isto nije na odmet, logika too, ma kako to sad mozda pretenciozno ili cak besmisleno zvucalo.![]()
De bona nemoj mi se rugat, gdje ce ti dusa?![]()
A, vjeruj mi, da me poznajes, zapravo bi uvidjela koliko se moj nacin biranja hrane savrseno poklapa sa mojom konstitucijom, energijom, karakterom i duhom, i bilo bi ti zao sto mi se smijes!![]()
![]()
Novotarije su u mom slucaju dobrodosle iz razloga sto volim eksperimentirat, ne primim se naravno na svaku bedastocu, nego samo onda kada pomislim da bi to kod mene moglo fino ic'.![]()
En' vidi kako mi provuce u zadnjoj da mi fali logikeDobro, dobro hadzinice, nema veze, ain't no thing but a chicken wing.
![]()
Ajmo na kafu
- pukepuke
- madridist
#13672 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
puke koje su ovo sjemenke,lan?
- pukepuke
#13673 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Dobri stari kim. Najbolji.madridist wrote:puke koje su ovo sjemenke,lan?
- madridist
- pukepuke
#13675 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Jooj, valjalo bi otvoriti temu o kulinarskim promašajima. Neki dan eksperimentirala, pravila kolačiće s limunom, američki recept, stukla u njih Filadelfije, vanilije, ovog-onog, tuga i jad ispao od toga...
Zato danas, klasika

Zato danas, klasika