Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
LaLuna

#13651 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by LaLuna »

hadzinicasa wrote:jedva cekam da je jedem.
Image
izgleda bas ukusno :-D
BJB

#13652 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by BJB »

Je li neko od vas pravio onu tortu od slaga, cokolada i plazme? Ako jest, de napisite recept ili stavite link..Ona torta sto se zaledi.
Nisrin

#13653 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 28/11/2016 11:22, edited 1 time in total.
BJB

#13654 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by BJB »

Ma fino izgleda, ali ova koju trazim se samo miksa, nista se ne kuha.
hadzinicasa

#13655 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by hadzinicasa »

cLo wrote: :gnjavim:
LaLuna wrote:
izgleda bas ukusno :-D
:oops:
Rijeka_snova

#13656 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Rijeka_snova »

Ima li neko od vas provjeren recept za svarcvald tortu? Ima milion recepata po internetu, ali naprosto ne znam po kojem da radim :-)
cLo

#13657 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by cLo »

hadzinicasa wrote:
hizaslavska :D
Image
incognito071

#13658 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by incognito071 »

cLo wrote:
hadzinicasa wrote:
Image
Je sta ovo?
I zasto je fluroscentnih boja? :D
hadzinicasa

#13659 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by hadzinicasa »

cLo wrote:
hadzinicasa wrote:
Image
spejs bamija. kako ti je.... ovakva?

digresija, mogu tudej - vala, meni preko glave ovog kvazi-sad-vec-isforsiranog-sprdanja sa hizaslavom. daje se rijeci i njenom tvorcu vise na znacaju nego sto zasluzuju. i to vrcenje te rijeci i konstrukcije u prezimenima, pjesmama i to mi je .... boljedasutim. i upravo ono sto je on i htio postici, da se o njegovoj iznebuha kovanici s nategnutim prenesenim znacenjem..... prica, cineci njega bitnim. odbijam. meni je Bajram. bio i bice. fala.
cLo

#13660 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by cLo »

hadzinicasa wrote:
spejs bamija. kako ti je.... ovakva?
Mozda zato sto se ne mijesa tokom kuhanja. Slozi se, prvo meso, pa bamija, pa povrce i ne dira se dok ne bude gotovo kako bi sve zadrzalo oblik i boju i ostalo "razabrano". Onako kada mijesas, sve se zbuckurisa, sjedini, omeksa i na kraju vise ne znas sta je sta.
hadzinicasa wrote:digresija, mogu tudej - vala, meni preko glave ovog kvazi-sad-vec-isforsiranog-sprdanja sa hizaslavom. daje se rijeci i njenom tvorcu vise na znacaju nego sto zasluzuju. i to vrcenje te rijeci i konstrukcije u prezimenima, pjesmama i to mi je .... boljedasutim. i upravo ono sto je on i htio postici, da se o njegovoj iznebuha kovanici s nategnutim prenesenim znacenjem..... prica, cineci njega bitnim. odbijam. meni je Bajram. bio i bice. fala.
:D
Sutnja je najlosiji izbor, sutnja je poslusnost. Narod ima i pravo i moralnu obavezu da bude neposlusan, da uputi makar verbalni protest represiji i intelektualnom potcjenjivanju. :) A i meni je naravno Bajram, uvijek bio i bit ce. :)
hadzinicasa

#13661 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by hadzinicasa »

cLo wrote: Mozda zato sto se ne mijesa tokom kuhanja. Slozi se, prvo meso, pa bamija, pa povrce i ne dira se dok ne bude gotovo kako bi sve zadrzalo oblik i boju i ostalo "razabrano". Onako kada mijesas, sve se zbuckurisa, sjedini, omeksa i na kraju vise ne znas sta je sta.
"u nas" se ne pravi s povrcem. i ne mjesam je ni ja. a raspadanje sprjecava prethodno "obarivanje" (nisam sigurna da je to uopce rijec) u vodi sa sircetom. ne mijesa se samo se kuha u fazama. s tim da se bamija na kraju doda. ovo meni nekako presareno izgleda. tacno kao da je zivo :) bilo bi me strah i jesti :)
cLo wrote: :D
Sutnja je najlosiji izbor, sutnja je poslusnost. Narod ima i pravo i moralnu obavezu da bude neposlusan, da uputi makar verbalni protest represiji i intelektualnom potcjenjivanju. :) A i meni je naravno Bajram, uvijek bio i bit ce. :)
eh, nije ni vrijeme ni mjesto... nego "neposlusni narod" ... oh Gad. Kako neposlusan - twitovima i forumskim doskocicama? Internet kvazi aktivizmom? sori tu brst jor babl, ali privid neposluha je to tek. eto - umirenje savjesti sebi radi sebe. verbalni protest? po naski - virtuelna minder revolucija. zivjelo samozavaravanje.

i necu vise. hajmo o kolacima. u bajramski sam skrhala 600g cokolade i 400g oraha. pa sam ga onda u kancelariji posluzila sa sladoledom od vanilije i sirupom od sumskog voca. vele - sto ovako? otkud ideja? velim - tako sam ga ja namislila da se jede :-D
cLo

#13662 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by cLo »

hadzinicasa wrote: "u nas" se ne pravi s povrcem. i ne mjesam je ni ja. a raspadanje sprjecava prethodno "obarivanje" (nisam sigurna da je to uopce rijec) u vodi sa sircetom. ne mijesa se samo se kuha u fazama. s tim da se bamija na kraju doda. ovo meni nekako presareno izgleda. tacno kao da je zivo :) bilo bi me strah i jesti :)
Ma joj, znam, znam, to je ono nase: ubij boga u hrani maratonskom obradom. :D Davno sam ja prestala jesti mrtvu hranu, mada, iako se mozda tako cini, ovaj rucak nije ni zamukao :D. Ja jedino sarenu hranu jedem, sto je sarenije, to je i privlacnije i zdravije. :wink:

http://universityhealthnews.com/daily/n ... e-rainbow/
Take a look at your dinner tonight. Does your plate look mostly monotone or drab? The healthiest meals will have a rainbow of colors on the plate. Make it a goal to include at least three different colored fruits or vegetables to your dinner daily, and sneak in even more servings of bright foods throughout the day.
hadzinicasa wrote:i necu vise. hajmo o kolacima. u bajramski sam skrhala 600g cokolade i 400g oraha. pa sam ga onda u kancelariji posluzila sa sladoledom od vanilije i sirupom od sumskog voca. vele - sto ovako? otkud ideja? velim - tako sam ga ja namislila da se jede :-D
ne jedem kolace s orasima, ali like za razbijanje monotonije sladoledom i sirupom :thumbup: e tako te volim :D :kiss:
hadzinicasa

#13663 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by hadzinicasa »

cLo wrote: ne jedem kolace s orasima, ali like za razbijanje monotonije sladoledom i sirupom :thumbup: e tako te volim :D :kiss:
pa kreativna sam ja :) ili je to samo poguzlook :) cuj ne jede kolace s orasima. to ti je kao da kazes da ne jedes varivo u kojem ima prethodno izdinstanog luka... ili ne nosis potkosulju! blasfemija.

kad smo vec kod Toga i tih kolorful novotarija :) . to mi je u rangu s Cheescake-om. chees and cake!?!?!?
no-no.
fala.

nije svako jelo isto niti se moze jednako termicki obradjivati da bi se iz njega dobio, da Kazem, najbolji ukus koji ono daje. nema uniformnosti u kuhanju - kako sto kazes u ubiVanju icega hranjivog u namirnicama prekuhavanjem, tako ni u oprljivanju. sve isce svoje: treba sosjecajem prilaziti umjetnosti kuhanja. razum isto nije na odmet, logika too, ma kako to sad mozda pretenciozno ili cak besmisleno zvucalo.
cLo

#13664 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by cLo »

hadzinicasa wrote:
pa kreativna sam ja :) ili je to samo poguzlook :) cuj ne jede kolace s orasima. to ti je kao da kazes da ne jedes varivo u kojem ima prethodno izdinstanog luka... ili ne nosis potkosulju! blasfemija.

kad smo vec kod Toga i tih kolorful novotarija :) . to mi je u rangu s Cheescake-om. chees and cake!?!?!?
no-no.
fala.

nije svako jelo isto niti se moze jednako termicki obradjivati da bi se iz njega dobio, da Kazem, najbolji ukus koji ono daje. nema uniformnosti u kuhanju - kako sto kazes u ubiVanju icega hranjivog u namirnicama prekuhavanjem, tako ni u oprljivanju. sve isce svoje: treba sosjecajem prilaziti umjetnosti kuhanja. razum isto nije na odmet, logika too, ma kako to sad mozda pretenciozno ili cak besmisleno zvucalo.
Cek', cek', slagala sam, tufahije volim opasno! :D
De bona nemoj mi se rugat, gdje ce ti dusa? :lol:
A, vjeruj mi, da me poznajes, zapravo bi uvidjela koliko se moj nacin biranja hrane savrseno poklapa sa mojom konstitucijom, energijom, karakterom i duhom, i bilo bi ti zao sto mi se smijes! :D :P
Novotarije su u mom slucaju dobrodosle iz razloga sto volim eksperimentirat, ne primim se naravno na svaku bedastocu, nego samo onda kada pomislim da bi to kod mene moglo fino ic'. :D
En' vidi kako mi provuce u zadnjoj da mi fali logike :lol: Dobro, dobro hadzinice, nema veze, ain't no thing but a chicken wing. :D :P
hadzinicasa

#13665 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by hadzinicasa »

cLo wrote: Cek', cek', slagala sam, tufahije volim opasno! :D
.....
En' vidi kako mi provuce u zadnjoj da mi fali logike :lol: Dobro, dobro hadzinice, nema veze, ain't no thing but a chicken wing. :D :P
tufahije. tu povlacim crtu culnog uzitka... 8-)

de ziva bila ne citaj ono u cemu se nalazis :P vec ono sto je napisano.

i samo se kljukaj bojama (vidi pod: "Boje su u nama", grupa Film) i enjoy. :D
NeenaSa

#13666 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by NeenaSa »

Koji si ti namchor. :D :-) :lol: :kiss: :run:
cLo

#13667 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by cLo »

hadzinicasa wrote: tufahije. tu povlacim crtu culnog uzitka... 8-)
aaaaa sjetila sam se jos jednog!!! :D REFORM TORTA! :jedekolac: :D :thumbup:
Jesi probala? Eto preporuke, ako nisi, o b a v e z n o!

hadzinicasa wrote: i samo se kljukaj bojama (vidi pod: "Boje su u nama", grupa Film) i enjoy. :D
:lol: cuj grupa Film :lol:
majke mi, ti vapis za update-ima :D sam' nisam sigurna koliko ce tvoja ∞ oskudica fleksibilnosti kociti azuriranje. :D :P
Tomahawk11
Globalni moderator

#13668 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Tomahawk11 »

Citava stranica dvije ćase sa jelom :twisted:
Zene melju li melju :mrgreen:
Manite pricu, slike sa hranom na sunce :oops:
cLo

#13669 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by cLo »

U pravu si 100% :D
Ev' ja cu izlapit! :D
supercali

#13670 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by supercali »

cLo wrote:
hadzinicasa wrote:

no-no.
fala.

Cek', cek', slagala sam, tufahije volim opasno! :D
De bona nemoj mi se rugat, gdje ce ti dusa? :lol:
A, vjeruj mi, da me poznajes, zapravo bi uvidjela koliko se moj nacin biranja hrane savrseno poklapa sa mojom konstitucijom, energijom, karakterom i duhom, i bilo bi ti zao sto mi se smijes! :D :P
Novotarije su u mom slucaju dobrodosle iz razloga sto volim eksperimentirat, ne primim se naravno na svaku bedastocu, nego samo onda kada pomislim da bi to kod mene moglo fino ic'. :D
Volis eksperimentisati jel

Ajmo na kafu :D
pukepuke

#13671 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by pukepuke »

Image
madridist

#13672 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by madridist »

puke koje su ovo sjemenke,lan?
pukepuke

#13673 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by pukepuke »

madridist wrote:puke koje su ovo sjemenke,lan?
Dobri stari kim. Najbolji.
madridist

#13674 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by madridist »

:thumbup:
pukepuke

#13675 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by pukepuke »

Jooj, valjalo bi otvoriti temu o kulinarskim promašajima. Neki dan eksperimentirala, pravila kolačiće s limunom, američki recept, stukla u njih Filadelfije, vanilije, ovog-onog, tuga i jad ispao od toga...
Zato danas, klasika :-D
Image
Post Reply