Novi Izborni zakon BiH

Post Reply
tramvajtrojka

#13651 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by tramvajtrojka »

Humljanin wrote: 07/06/2022 23:44
tramvajtrojka wrote: 07/06/2022 22:04

jednostavno moze nam se isto kao sto nam se moze da i majoriziramo skoro ugrozenu skupinu koja i sama ne zna kako je ugrozena :zjev: jest malo postalo suhoparno al zanimljivo je kako se jos uvijek pokusate iskoprcati dok je posrijedi ona stara dobra

Image

gradjanska na naski :mrgreen: :mrgreen: ev i dns idu izbori laganica opusteno sportski ce se zaokružiti gradjansko patriotska opcija :oops: :oops: :lol: :lol: jebiga demokracija u svom najljepsem obliku koju su HNS i HDZ pokusali da ukinu nije vam uspjelo i idu izbori pa cekamo da se izabere hrvat Ahmed iz HNK :mrgreen: :P
To je suština priče - "provodim zulum jer mi se može"

Proživjelo se ovdje stotine godina zuluma, pa se opstalo. Sila i nepravda uvijek su se rušile, kad-tad. Ništa drugačije nije bilo, ništa drugačije neće biti... :wink:

Ima ona narodna: "ničija nije do zore gorila" :wink:

Nisu Hrvati baš tolika lokva da ih zemlja može upiti ili da mogu ispariti. A nisu niti močvara da se usmrde.

Žalosno je samo ovo vrijeme poslje rata što nije iskorišteno za napredak i prosperitet, za zacijeljivanje rana i građenje mostova nego za mržnju i nastavak rata drugim sredstvima. Uzalud utrošeno vrijeme.
Zato stampedom odlazi iz ove zemlje i staro i mlado ne pitajući ni za vjeru ni za naciju.

A onaj tko misli da je "pobjedio"....pa neka misli.
Sigurno je samo da će ga kad-tad realnost dočekati.
eno sad bi da pricas o miru i pacifizmu za zacjeljivanje rana a do jucer sanjalo o trecem , blokadi izbora , pobjedi ante nad mehom :oops: , nazivanje bosnjaka muygurima, teroristima, pricali o nakoj takiji (sta vec znaci) , glasali protiv rezolucije o genocidu, protiv eu puta za državu, samouprave, slavljenje i kmeka za ratnim zlocincima , itd itd. nema djece cvijeca i pacifizma kad ste u prethodnim godinama sve ovo radili

de ba izgubili ste nema ljutnje ide drugi listopad pa se idemo prebrojavati :mrgreen: :mrgreen: vise srece drugi put sta vam mogu reci previse su vam puta bosnjaci dali ruku za suradnju a uvijek ste nasli nacina da nam zabijete noz u ledja

Vasa najveca greska je što nas podcjenjujete da smo nazadni , glupi bosanci kao iz viceva i onda se naglo otrijezniti kad vidite da oni koje ste ismijavali vam ga sa lobiranjem sloze u raznim najjacim vladama svijeta i u EPP -u jazuk moj ti jazuk :|
skafiskafsnjak

#13652 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by skafiskafsnjak »

tramvajtrojka wrote: 08/06/2022 00:03

To je suština priče - "provodim zulum jer mi se može"

Proživjelo se ovdje stotine godina zuluma, pa se opstalo. Sila i nepravda uvijek su se rušile, kad-tad. Ništa drugačije nije bilo, ništa drugačije neće biti... :wink:

Nisu Hrvati baš tolika lokva da ih zemlja može upiti ili da mogu ispariti. A nisu niti močvara da se usmrde.

Žalosno je samo ovo vrijeme poslje rata što nije iskorišteno za napredak i prosperitet, za zacijeljivanje rana i građenje mostova nego za mržnju i nastavak rata drugim sredstvima. Uzalud utrošeno vrijeme.
Zato stampedom odlazi iz ove zemlje i staro i mlado ne pitajući ni za vjeru ni za naciju.

A onaj tko misli da je "pobjedio"....pa neka misli.
Sigurno je samo da će ga kad-tad realnost dočekati.
eno sad bi da pricas o miru i pacifizmu za zacjeljivanje rana a do jucer sanjalo o trecem , blokadi izbora , pobjedi ante nad mehom :oops: , nazivanje bosnjaka muygurima, teroristima, pricali o nakoj takiji (sta vec znaci) , glasali protiv rezolucije o genocidu, protiv eu puta za državu, samouprave, slavljenje i kmeka za ratnim zlocincima , itd itd. nema djece cvijeca i pacifizma kad ste u prethodnim godinama sve ovo radili

de ba izgubili ste nema ljutnje ide drugi listopad pa se idemo prebrojavati :mrgreen: :mrgreen: vise srece drugi put sta vam mogu reci previse su vam puta bosnjaci dali ruku za suradnju a uvijek ste nasli nacina da nam zabijete noz u ledja

Vasa najveca greska je što nas podcjenjujete da smo nazadni , glupi bosanci kao iz viceva i onda se naglo otrijezniti kad vidite da oni koje ste ismijavali vam ga sa lobiranjem sloze u raznim najjacim vladama svijeta i u EPP -u jazuk moj ti jazuk :|
Hinje i hinjska politika.
BHCluster

#13653 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by BHCluster »

Divi onog padobranca, lafo diskutuje o necemu a nema pojma sta, kako i gdje a onda se pita zasto bi trebao znati.
duh_sa_sjekirom

#13654 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by duh_sa_sjekirom »

Nisam zano, gorio k'o cigara, da muslimanski lobi upravlja američkom administracijom...
Kažu hadezenjare, što mujguri okom to Ameri skokom
E golemo, brate
:D
tramvajtrojka

#13655 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by tramvajtrojka »

gdje su HDZ bojovnici jesu li dosli sebi il jos uvijek semsu slusaju i uživaju u ovoj pjesmi kako ba hrvati toliko ste dali zapadu bili predvodnici EU i NATO puta BiH to isli seminari cudesa u Neumu :lol: :lol: i sve zijanili , i onda osobe koje ste ismijavali da su glupi muyguri vam uniste snove sa lobiranjem :mrgreen: :mrgreen:

koliko na skali jedan do hdzovac moras biti paglu da u ovakvoj situaciji u svijetu ti dozvolis da guras prst u oko americi i uk i budes ruski buzdovan u EU i NATO-u :lol: :lol: i onda te zaboli glava kad te opale po njoj :mrgreen: :mrgreen:

I kao šlag na tortu to se sve jucer desi na hrvatski dan diplomacije :mrgreen: 8-) 8-)
Gandalf

#13656 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Gandalf »

Nisam znao da političko Sarajevo kontroliše i Ameriku. Znao sam da je kirbaš jak, da kontroliše OHR, EU, OPEC, NATO, FIFU I UEFU, ali potpuna misterija mi je bila da bake manipuliše i Bijelom kućom po vlastitom ćejfu, golem si bakire, golem ko legitimnost
nles

#13657 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by nles »

..."a nije ni simpanza" :wink:
Humljanin

#13658 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Humljanin »

Nevjerojatno šta si sve nakupusao. Vjerojatno su ti to vlastite projekcije mržnje.
Žao mi je ne mogu ti pomoći.

À propos pružanja ruke mira i izdaje neću se sa tobom o tome razgovarati jer nemaš normalan pristup konverzaciji.
Samo ću reći da svi znaju da su Bošnjaci/Muslimani od prije početka službenog rata u BiH igrali igru na dvije stolice i do samog kraja nisu znali hoće li se prikloniti Miloševiću.

Hrvati su apsolutno jedini prihvaćali sve sporazume i dogovore, a bošnjački lideri su ih izigravali i time do današnjeg dana pokazali da im se ne može vjerovati jer njihova ne samo riječ nego i potpis apsolutno ništa ne znači. Time se ovih dana hvali i prvi do sultana - Bakir beg govoreći da nikad nije ni mislio ispuniti ono što je dogovorio i potpisao u mostaru.

To je jedna usvjesna svim Hrvatima da se sa lažovima ne može graditi ništa na povjerenju.

Al to je tako, u nečijem svjetonazoru je "Istina" najveća moguća vrijednost, a u drugoga je "Laž" poželjno i dozvoljeno sredstvo za pribavljanje vlastitih interesa.
Humljanin

#13659 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Humljanin »

@Bloo ne odgovori ti meni šta je sa nazivom medrese i džamije koje se nalaze u kampusu univerziteta u mostaru?

Šta je pjesnik htio reći?
pemanapemani

#13660 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by pemanapemani »

Humljanin wrote: 08/06/2022 14:13

Nevjerojatno šta si sve nakupusao. Vjerojatno su ti to vlastite projekcije mržnje.
Žao mi je ne mogu ti pomoći.

À propos pružanja ruke mira i izdaje neću se sa tobom o tome razgovarati jer nemaš normalan pristup konverzaciji.
Samo ću reći da svi znaju da su Bošnjaci/Muslimani od prije početka službenog rata u BiH igrali igru na dvije stolice i do samog kraja nisu znali hoće li se prikloniti Miloševiću.

Hrvati su apsolutno jedini prihvaćali sve sporazume i dogovore, a bošnjački lideri su ih izigravali i time do današnjeg dana pokazali da im se ne može vjerovati jer njihova ne samo riječ nego i potpis apsolutno ništa ne znači. Time se ovih dana hvali i prvi do sultana - Bakir beg govoreći da nikad nije ni mislio ispuniti ono što je dogovorio i potpisao u mostaru.

To je jedna usvjesna svim Hrvatima da se sa lažovima ne može graditi ništa na povjerenju.

Al to je tako, u nečijem svjetonazoru je "Istina" najveća moguća vrijednost, a u drugoga je "Laž" poželjno i dozvoljeno sredstvo za pribavljanje vlastitih interesa.
Tačno tako, hrvatska politika (ne Hrvati) je prihvatila sve sporazume i dogovore.
Ovo što živimo danas je posljedica jednog neslužbenog i jednog službenog dogovora - 1991.Tuđman - Milošević i 1992., Boban - Karadžić.
Kako je to svojevremeno zaključio Mate Boban - "mi sa Srbima više nemamo neriješenih problema", lipanj 1992.

Dijapazon dogovora koje je HDZ ispoštovao je zaista širok. Stiče se dojam da se oni sa svima o svemu mogu dogovoriti i sve dogovore realizirati bez problema. Tako se istodobno mogu relizirati dogovori iz Graza, Splita, Washingtona... :-)
Humljanin

#13661 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Humljanin »

pemanapemani wrote: 08/06/2022 14:29
Tačno tako, hrvatska politika (ne Hrvati) je prihvatila sve sporazume i dogovore.
Ovo što živimo danas je posljedica jednog neslužbenog i jednog službenog dogovora - 1991.Tuđman - Milošević i 1992., Boban - Karadžić.
Kako je to svojevremeno zaključio Mate Boban - "mi sa Srbima više nemamo neriješenih problema", lipanj 1992.

Dijapazon dogovora koje je HDZ ispoštovao je zaista širok. Stiče se dojam da se oni sa svima o svemu mogu dogovoriti i sve dogovore realizirati bez problema. Tako se istodobno mogu relizirati dogovori iz Graza, Splita, Washingtona... :-)
Gusli ti jarane koliko hoces. Istina se zna i uvijek nađe načina da ispliva na površinu :wink:
Ništa od onog što sam napisao ne možeš osporiti jer znaš da je istina.

Te mitove i ublehe o nekakvim dogovorima između Srba i Hrvata možete okačiti mačku o rep. :thumbup:

Jedini dogovori za koje se zna da su postojali i o kojima su akteri jasno i sa žaljenjem pričali su dogovori između Tunje i Krajišnika. I dan danas neki bošnjački politički krugovi javno govore da su trebali tada stati na stranu Miloševića.

Sa druge strane o tim fantomskim dogovorima između Tuđmana i Miloševića nemaš apsolutno nikakvih dokaza osim propagande. :wink: sve ostalo na rekla-kazala i salvetama :lol:
billy organ

#13662 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by billy organ »

Jadni oni, sve prihvatali, mrski Bosnjaci im zabijali nozeve u ledja. A zaboravili kako su ostvoreno stali na stranu cetnika i udruzili se u nastojanjima da uniste drzavu. Medjutim, rusko-cetnicke pudlice zaboravile kako je danas biti na strani Rusije jednako kao u WW2 biti na strani Hitlera. Zapad je to sve procitao, djeca bh dijaspore vas naguzila ko zadnje bekane. Hrvatska zahvaljujuci Milanovicu sve vise se degradira u ocima zapada. Mozete zamislite tog zderanja :lol: :lol: , kako to da "krscanska " Njemacka i Evropa pomaze tamo nekim "Islamistima, vehabijama, kozojebima". 1x kasikica kmekmeza i 1x praljkovaca dnevno.
duh_sa_sjekirom

#13663 Re: Novi Izborni zakon BiH

E čuj ti pacijenta, Bošnjaci do zadnjeg dana sjedili na dvije stolice... :lol:
A krivousti govnar u to vrijeme sklapao dogovore sa Miloševićem, diveći se njegovim idejama i ushićeno tvrdeći da će "U Bosni biti onako kako se Hrvati i Srbi dogovore"
I na referendum su Hrvati izašli po direktivi koja je stigla samo par dana uoči održavanja istog, jer je krivousti govnar procijenio da će nakon referenduma u BiH izbiti rat te će se tako perecija rasteretiti i oslabiti pozicija Srba u SAO Krajini...
Ono, kad ti tuđmanove podguznjače počnu moralisati o zabijanju noža u leđa... :lol:
duh_sa_sjekirom

#13664 Re: Novi Izborni zakon BiH

Šta kažu govnari, nema dokaza o dogovoru u Karađorđevu:

https://--- no links ---/vijesti/hrvatska/ ... h-1315602/

:lol:
Milenkov buraz

#13665 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Milenkov buraz »

Suma sumarum Hrvati od silnog potenciranja i galame "legitimnog predstavljanja" došli u situaciju da moraju objašnjavati i moljakati po svijetu da se ne dira i briše konstitutivnost. ;-)
Last edited by Milenkov buraz on 08/06/2022 14:49, edited 1 time in total.
Milenkov buraz

#13666 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Milenkov buraz »

Humljanin wrote: 08/06/2022 14:39

Gusli ti jarane koliko hoces. Istina se zna i uvijek nađe načina da ispliva na površinu :wink:

Te mitove i ublehe o nekakvim dogovorima između Srba i Hrvata možete okačiti mačku o rep. :thumbup:

Jedini dogovori za koje se zna da su postojali i o kojima su akteri jasno i sa žaljenjem pričali su dogovori između Tunje i Krajišnika. I dan danas neki bošnjački politički krugovi javno govore da su trebali tada stati na stranu Miloševića.

Sa druge strane o tim fantomskim dogovorima između Tuđmana i Miloševića nemaš apsolutno nikakvih dokaza osim propagande. :wink: sve ostalo na rekla-kazala i salvetama :lol:
Tako je, svi znaju da su Milošević i Tuđman mirotvorci i da jedino njima možemo zahvaliti zašto BiH nije podijeljena. Zli Tunjo i Alija htjeli pocijepati BiH, šmrc...kako to ne vide nije mi jasno. :oops:
duh_sa_sjekirom

#13667 Re: Novi Izborni zakon BiH

A Armija BiH htjela zauzeti hrvatsko primorje, od Splita do Dubrovnika...Ali krivousti govnar je to osujetio te bržebolje sklopio dogovor s miloševićem...
Point.

#13668 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Point. »

Jebote, ovi HNSovce žive u većoj zabludi i alternativnom svijetu od velikosrba u BiH.
duh_sa_sjekirom

#13669 Re: Novi Izborni zakon BiH

Nisu oni dogovarali ništa, bili su to pacifisti i altruisti...ma gdje bi oni to :D
“Pitao sam ga na početku večere što misli kako bi prostor bivše Jugoslavije mogao izgledati u idućih deset godina. Na poleđini jelovnika povukao sam nekoliko kratkih linija i zamolio ga da dovrši kartu prema svojoj zamisli…” Tuđman je, kako se vidi na jelovniku, podijelio Bosnu na pola, između Hrvatske i Srbije. Mostar pripada ‘srpskoj zoni’, Banja Luka ‘hrvatskoj’.”
“Pitao sam ga što će biti s muslimanskim područjima. Rekao je: ‘Neće biti muslimanskih područja, osim kao mali dio hrvatske države’. Onda smo razgovarali o toj liniji, zašto je Banja Luka s jedne, a Mostar s druge strane, gdje je tu Sarajevo, i tako. Bio sam šokiran. Kopiju svog dnevnika u kojem sam to napisao poslao sam britanskom ministru vanjskih poslova. Shvatio sam da mi je Tuđman predstavio dogovor koji su postigli on i Milošević u Karađorđevu. Kad je počela Oluja, taj dokument dospio je u javnost i mislim da je to utjecalo na ono što se poslije događalo. Smatrao sam to izuzetno važnim razgovorom”, rekao je Ashdown.
Last edited by duh_sa_sjekirom on 08/06/2022 14:58, edited 1 time in total.
Milenkov buraz

#13670 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Milenkov buraz »

duh_sa_sjekirom wrote: 08/06/2022 14:51 A Armija BiH htjela zauzeti hrvatsko primorje, od Splita do Dubrovnika...Ali krivousti govnar je to osujetio te bržebolje sklopio dogovor s miloševićem...
Muslimani su imali tajni plan okupacije pola HR i Srbije i samo proniciljvošću ove dvojice mirotvoraca i stratega, Miloševića i Tuđmana, osujećen je plan fundamentalista. Inače malo poznato da je rat u HR isceniran od muslimana pa svalili sve na Srbe a postoje indicije, ne provjerene ali sve govori u prilog tome, da su napadi na Srbe isto izvođeni od strane muslimana pa optiživani Hrvati. Sve se to zna, i ptice na grani to znaju. HR i Srbija de fakto nikad nisu ratovali, sve je to maslo muslimana koji slobodarskim i državotvornim narodima ne daju mira. Ma da te Bog sačuva.
duh_sa_sjekirom

#13671 Re: Novi Izborni zakon BiH

Nije uspio plan da dva miliona muslimana poraze 12 miliona srba i hrvata pa sad muslići plaču... :lol:
pemanapemani

#13672 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by pemanapemani »

Humljanin wrote: 08/06/2022 14:39

Boban -Karadžić, lipanj 1992.?

Tunjo - Krajišnik koliko znam nije potpisan.

Neki neimenovani bošnjački krugovi danas govore da se trebalo paktirati sa Miloševićem.

Imenovani predsjednik RH, Zoran Milanović javno govori da su Dodik i manji entitet jedini partneri hrvatske politike.
Imenovani Dragan Čović prije mjesec dana u skupštini manjeg entiteta plače i moli da Hrvatima u FBiH bude dobro kao što je onima u manjem entitetu.
Imenovani bivši veleposlanik RH, Ivan Delvechio, pored ambasadora Rusije jedini nazočio obilježavanju neustavnog dana manjeg entiteta.
HDZ podržao SNSD i glasao protiv Zakona o negiranju genocida.
Svi prijedlozi izborne reforme od strane HDZ ne diraju manji entitet i čuvaju ga kao zjenicu oka svoga.
Prema HDZ u Travniku i Fojnici majorizacija, a u Derventi i Prijedoru pozitivna diskriminacija...

Jebote, šta bi tek bilo da je potpisan kakav sporazum, ako je ovako bez ikakvog sporazuma između Srba i Hrvata.
pezzar

#13673 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by pezzar »

pezzar wrote: 01/10/2021 11:22 Dajte nek neko predloži Schmidtu da nametne sve zakone neophodne za ulazak u EU, ono isti dan. :D

Jedina smo država koja teži EU koja ima mogućnost "intervencije" u donošenju zakona. Da su pametni, nametnuli bi sve potrebne zakone odjednom, rekli od ponedjeljka važe ovi zakoni, od utorka ste u EU, fala i doviđenja.
Da se citiram, i da ponovim zahtjev. Nek' neko nabaci Schmidtu ideju...
duh_sa_sjekirom

#13674 Re: Novi Izborni zakon BiH

nisam znao da muslimani kontrolišu i DW... :lol:

https://www.dw.com/hr/20-godina-od-sast ... 14942602-0

I pored svega, guslari opet guslaju ... :D
Milenkov buraz

#13675 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Milenkov buraz »

pemanapemani wrote: 08/06/2022 15:01
Boban -Karadžić, lipanj 1992.?

Tunjo - Krajišnik koliko znam nije potpisan.

Neki neimenovani bošnjački krugovi danas govore da se trebalo paktirati sa Miloševićem.

Imenovani predsjednik RH, Zoran Milanović javno govori da su Dodik i manji entitet jedini partneri hrvatske politike.
Imenovani Dragan Čović prije mjesec dana u skupštini manjeg entiteta plače i moli da Hrvatima u FBiH bude dobro kao što je onima u manjem entitetu.
Imenovani bivši veleposlanik RH, Ivan Delvechio, pored ambasadora Rusije jedini nazočio obilježavanju neustavnog dana manjeg entiteta.
HDZ podržao SNSD i glasao protiv Zakona o negiranju genocida.
Svi prijedlozi izborne reforme od strane HDZ ne diraju manji entitet i čuvaju ga kao zjenicu oka svoga.
Prema HDZ u Travniku i Fojnici majorizacija, a u Derventi i Prijedoru pozitivna diskriminacija...

Jebote, šta bi tek bilo da je potpisan kakav sporazum, ako je ovako bez ikakvog sporazuma između Srba i Hrvata.
Ne razumiješ ti tu šizofrenost jedne takve politike, moraš biti legitiman da bi razumio.
Post Reply