PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#13651 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hrasno38 »

Chmoljo wrote:
dječak sa šibicama wrote:Kako ocekivano i tipicno, ne valjaju nasilni protesti, sad ne valjaju ni miroljubivi, blokiraju saobracaj, najbolje da raja ode na Bjelasnicu protestovati, da "sarajlije" mogu hairli u svojim limuzinama, "tesko stecenim", prolaziti svim ulicama grada.

Sad ce ovih 100.ak protestanata, biti najveci problem drzave.
pa jes... ni auto se više ne smije imati...
Ne ne smije, u to su se izgleda i pretvorili ovi protesti u zavist i jebavanje majke onima sto imaju posao, automobile i normalan zivot i zele da ga normalno i zive. haram je imati posao, haram je imati auto, haram je imati stan ili kucu samo zato sto njih 200 tako misli.
dreambox

#13652 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dreambox »

dječak sa šibicama wrote:Kako ocekivano i tipicno, ne valjaju nasilni protesti, sad ne valjaju ni miroljubivi, blokiraju saobracaj, najbolje da raja ode na Bjelasnicu protestovati, da "sarajlije" mogu hairli u svojim limuzinama, "tesko stecenim", prolaziti svim ulicama grada.

Šta je to tipično ???

Valjda mi ne treba smetati što svaki dan potrošim litar benzina dnevno više i to iz svog novčanika platim 2,5 KM.

Novci mi ne padaju sa neba nego ih zaradim (valjda je i to problem). Mjesec dana protesta me košta 50 KM. Koliko dnevno auta ovako potroši u prosjeku više goriva. Da protestanti neznaju matematiku vidi se po facama pa ih nije briga.

Je li protestante briga što svaki dan nakon posla bacim sat vremena umjesto da taj sat nakon rada zasluženo provedem sa svojom porodicom. Koliko to vrijedi ??? Za mene neprocjenjivo.

Tipično je i to da su protesti valjda trebali biti upuceni prema vlastima, onima koji se vozaju u službenim vozilima. Oni nemaju trošak od 50 KM mjesečno za gorivo nego opet ja platim i to što oni potroše više radi demonstracija kroz poreze.

Jeste li svjesni koliko se novca baci u havu svaki dan sa ovim protestima. Jeste li svjesni da narodu ne padaju novci sa neba.

I da nedaj bože da se meni žuri (bolest, nešto sa djetetom i sl.) proletio bih i ja glavnom cestom bez obzira na posljedice.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#13653 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Chmoljo »

dječak sa šibicama wrote:Zanimljiva je ova osjetljivost pojedinaca na spomen "posteno zaradjenih limuzina".
misliš mene? :lol:

da si ti meni živ i zdrav, ja klaparam svaki dan do Tehničke škole da bih se nagurao u prepun tramvaj, ili se čak nekad prokur*im i odem na komercijalu.

fulio si stadion :D
hrasno38 wrote:Ne ne smije, u to su se izgleda i pretvorili ovi protesti u zavist i jebavanje majke onima sto imaju posao, automobile i normalan zivot i zele da ga normalno i zive. haram je imati posao, haram je imati auto, haram je imati stan ili kucu samo zato sto njih 200 tako misli.
a odakle pare za vrtić, aaa? :D
palermo

#13654 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by palermo »

:D jok, najveći je problem neravnopravnost Hrvata :D
hellue

#13655 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

Chmoljo wrote:

Smijes ali uredno moras doticnim objasniti odakle ti i zasto ga oni nemaju
vade_mecum

#13656 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by vade_mecum »

sa habazovog portala vec najavljuje prvoaprilske sale, a neki cak i misle da je policajac vozio auto :-) jos im niko nije rekao da su misliti i kakiti dva razlicita pojma
14:45 Građani su bh. političarima dali ultimatum do 1. aprila da ispoštuju njihove zahtjeve, a kako kažu, ukoliko se to ne desi, namjeravaju napraviti potpunu blokadu grada, koja će trajati 24 sata.
O'zone
Globalni moderator

#13657 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

KCUS: Demonstrantu koga je udario automobil slomljen lakat?
Dvojica demonstranata povrijeđeni su danas tokom protesta u Sarajevu, kada je jedan od vozača prošao automobilom kroz ulicu koja je bila blokirana.

Jedan je demonstrant prošao sa lakšim povredama, dok je drugi, A. V. (1990) prevezen u Kliniku urgentne medicine bolnice Koševo.

"Pacijent je dovezen u 13:35 sati. Sumnja se da ima frakturu desnog lakta, što bi bila teška povreda. Međutim, još uvijek je na pretragama", kazala je za Klix.ba glasnogovornica bolnice Koševo Biljana Jandrić.

Pacijent se također žalio i na bol u stomaku, ali je nakon pregleda utvrđeno da nije pretrpio povrede abdomena.
hellue

#13658 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

hrasno38 wrote:
Chmoljo wrote:

Ne ne smije, u to su se izgleda i pretvorili ovi protesti u zavist i jebavanje majke onima sto imaju posao, automobile i normalan zivot i zele da ga normalno i zive. haram je imati posao, haram je imati auto, haram je imati stan ili kucu samo zato sto njih 200 tako misli.
Avaz to adekvatno prati objavama koliko i gdje ljudi radi,kolike su im plete, kako su zaposleni i zasto su zaposleni, samo silje ove marginalce sto blokiraju saobracaj tokom dana a navecer mastaju o tom istom budgetu i neradu
Hajlac

#13659 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Hajlac »

dreambox wrote:

Šta je to tipično ???

Valjda mi ne treba smetati što svaki dan potrošim litar benzina dnevno više i to iz svog novčanika platim 2,5 KM.

Novci mi ne padaju sa neba nego ih zaradim (valjda je i to problem). Mjesec dana protesta me košta 50 KM. Koliko dnevno auta ovako potroši u prosjeku više goriva. Da protestanti neznaju matematiku vidi se po facama pa ih nije briga.

Je li protestante briga što svaki dan nakon posla bacim sat vremena umjesto da taj sat nakon rada zasluženo provedem sa svojom porodicom. Koliko to vrijedi ??? Za mene neprocjenjivo.

Tipično je i to da su protesti valjda trebali biti upuceni prema vlastima, onima koji se vozaju u službenim vozilima. Oni nemaju trošak od 50 KM mjesečno za gorivo nego opet ja platim i to što oni potroše više radi demonstracija kroz poreze.

Jeste li svjesni koliko se novca baci u havu svaki dan sa ovim protestima. Jeste li svjesni da narodu ne padaju novci sa neba.

I da nedaj bože da se meni žuri (bolest, nešto sa djetetom i sl.) proletio bih i ja glavnom cestom bez obzira na posljedice.
Sjeti se ovoga kad i tebi i sličnima(kojima je još uvijek "dobro") dođe do džepa ;-)
A doći će, i to ne zbog ono malo jada ovih što dižu glas protiv kriminalne hobotnice.

Kuni se u IMF jer kad zavrnu pipu, i konformisti će pištati po ulicama!
hellue

#13660 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

Chmoljo wrote:
dječak sa šibicama wrote:Zanimljiva je ova osjetljivost pojedinaca na spomen "posteno zaradjenih limuzina".
misliš mene? :lol:

da si ti meni živ i zdrav, ja klaparam svaki dan do Tehničke škole da bih se nagurao u prepun tramvaj, ili se čak nekad prokur*im i odem na komercijalu.

fulio si stadion :D
hrasno38 wrote:Ne ne smije, u to su se izgleda i pretvorili ovi protesti u zavist i jebavanje majke onima sto imaju posao, automobile i normalan zivot i zele da ga normalno i zive. haram je imati posao, haram je imati auto, haram je imati stan ili kucu samo zato sto njih 200 tako misli.
a odakle pare za vrtić, aaa? :D
Dok te ja snimam sa mobitelom od 500 Maraka, odakleee
Akibh

#13661 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Akibh »

hrasno38 wrote:
U kojoj ti zemlji zivis? Svica?Svedska? Danska?
hellue

#13662 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

Fini, fino

Bez kisika, odijela, dovoljno vode, pored molotovljevih koktela koji padaju svuda oko nas tijelima štitimo historiju naroda BiH. Ne možemo napolje po kolege, ne možemo ni po aparate za gašenje, blokirani smo. Demonstranti nam ne daju izaći iz vatrom okovane prostorije.

Slike se vrte pred očima, uzimam novine i čitam: “Mediji će pokušati obezglaviti ljude. Jučer su objavili da je kompletan Arhiv BiH spaljen. To je bila laž kojom su pokušali građane okrenuti protiv demonstranata.” Jasmila Žbanić, subota, 08.02.2014.

Poštovana gospođo Žbanić, iako uvažavam Vas i Vaš umjetnički renome kao vrhunskog umjetnika, osobu koja je u svojoj, do sada, veoma uspješnoj karijeri prepoznala i kroz filmski umjetnički izraz iskazala neizmjernu bol Bosne, ne mogu preći preko Vaših politikanskih istupa u javnosti u posljednje vrijeme, pa Vam se zato i obraćam ovim otvorenim pismom.

Politikantstvo o kojem govorim posebno se odnosi na Vaše, neprimjereno Vašoj umjetničkoj reputaciji, “marškanje” visokih zvaničnika Republike Hrvatske, Republike Srbije i Republike Turske. Ovakvim čaršijskim riječnikom i dnevno-političkim istupima uveliko ste srozali do sada mukotrpno građeni i izgrađeni ugled filmske umjetnice svjetskog glasa.

Uopće mi nije jasno šta Vas je ponukalo da se spustite na nivo “ulice” i obraćate se takvim riječnikom nedostojnim jedne dame, visokim zvaničnicima država s kojima, htjeli ne htjeli, voljeli ih ne voljeli, moramo imati fer i korektne odnose. Vrijeđanje njihovih zvaničnika u svakom slučaju nije doprinos tom cilju.

Poštovana gospođo Žbanić, vrhunac Vašeg, ničim izazvanog, politikantskog angažmana jeste plasiranje svjesno konstruirane dezinformacije “da je laž da je Arhiv BiH spaljen”. Sram Vas bilo gospođo Žbanić. Pred očima svekolike domaće i strane javnosti spaljen je Arhiv BiH! I cijeli svijet je vidio ono što Vi niste. Ili, izgleda, niste željeli da vidite, a što se desilo tog nesretnog 7. februara 2014. godine. Cijeli svijet je vidio samo Vi ne.

Šta Vas je to zaslijepilo? Da li opet neka ideološka, (Naša)stranačka mrena, koja Vam nije dozvolila da vidite te grozne scene, tu surovu istinu – paljenje dokaza bosanske historije, dokaza naše prošlosti i dokaza naših korijena.

Sjetite se ko je i zašto zapalio Vijećnicu, sjetite se ko je i zašto zapalio Orijentalni institut, sjetite se ko je i zašto palio i rušio sakralne objekte, prije svih džamije, ali i druge spomenike našeg kolektivnog pamćenja. Svi znamo da su to radili oni koji žele da ispišu novu historiju, historiju koja će odgovarati njihovim scenarijima za razbijanje ove države. Zato oni žele ubiti dokaze o našoj historiji, zapaliti dokumente, srušiti spomenike, ukratko, ubiti i izbrisati i najmanji dokaz o našoj dugogodišnjoj historiji, izbrisati kolektivnu memoriju o našoj prošlosti i ispisati “novu historiju”.

Ali, zbog čega im Vi pomažete u tome?! Pa, Vi ste svojim djelom, najprije svojom “Grbavicom”, pokazali izuzetnu umjetničku hrabrost i svu raskošnost svoga talenta i svoj umjetnički i osobni odnos prema agresiji na našu domovinu. Zašto ovim novijim politikantskim istupima prljate svoj istinski umjetnički nerv i, u ova teška vremena, prijeko potreban društveni angažman svakog, a naročito vrhunskog umjetnika?

Zašto Vam se baš ja obraćam, gospođo Zbanić? Pokušaću, ukratko, da Vam odgovorim. Ja sam jedan od desetina vatrogasaca ovog grada koji je cijeli život posvetio tom humanom poslu. Tokom agresije na moj grad i moju domovinu, po profesionalnom i patriotskom zadatku, od požara sam čuvao neprocjenjivo vrijedne dokumente Arhiva BiH smještene u zgradi Predsjedništva BiH.

Tu zgradu sam i tada doživljavao, a i sada je doživljavam kao našu svetinju, kao jedan od najvećih simbola države Bosne i Hercegovine iz njene najnovije historije. I nisam dozvolio, zajedno sa mojim kolegama, da se ta zgrada zapali i uništi. Da je bilo potrebno moj život i život mojih kolega sarajevskih vatrogasaca bi bio položen u spašavanju te zgrade i dokumentacije pohranjene u toj zgradi. Zato sam i tog 7. februara 2014., bez trena dvoumljenja, krenuo u spašavanje zapaljene zgrade Predsjedništva BiH i u njoj smještene vrijedne arhivske građe. I što je do nas vatrogasaca bilo, mi smo i učinili.

Zato smatram da imam moralno pravo da Vam se na ovaj način obratim i postavim Vam neka pitanja, ja, sasvim obični građanin ovoga grada, obični vatrogasac, Vama umjetnici svjetskog glasa. Ja sam živi svjedok paljenja Arhiva BiH 7. februara 2014. godine i živi sam svjedok bezgranične želje i napora, nas sarajevskih vatrogasaca, da Arhiv BiH spasimo od uništenja.

Zato, još jednom, neka Vas je sram gospođo Žbanić. Neka Vas je sram što ste pokušali svjetsku javnost obmanuti o tom gnusnom činu. Pitam se šta bi Esma i Jelena, Muhammed i Ivan, sva ova djeca koja rastu i žele znati historiju naroda sa ovih prostora imali reći o tome? Valjda ću za svog života saznati odgovor na pitanja koja sebi svake noći, od 7. februara, postavljam.

Mahsuz selam, Mustafa Čutahija
dreambox

#13663 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dreambox »

Za ovog plavog fiata Stilo iz pouzdanih informacija ta plava "limuzina" plaćena je novcima obespravljenih radnika. Koliko sam čuo umjesto da se penzije povečaju za 50% posto lik je sebi kupio polovnog fiata stila, a možda čak i novog.

Ono što narod nije vidio jeste da je morot navedene limuzine izrađen o platine, dok je školjka urađena od 24 karatnog zlata te lakirana plavom bojom. Prema podatcima proizvođača "limuzine" razlog za izradu zlatne karoserije je u tome da se spriječi hrđa, dok je razlog za izradu motora od platine u tome zbog poznate čvrstoče platine motor spriječeno je pucanje bloka motora. Očekuje se da če prodaja takvih motora nači tržište u BiH, jer zbog besparice tamošnji narod nema novaca za kupovinu antifriza pa često dolazi do kvarova na motoro. Motor od platine bude riješio i te probleme.
hrasno38

#13664 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hrasno38 »

Akibh wrote:
hrasno38 wrote:
Cijelih 50 godina u jednoj te istoj, sto pistas???
Havatar

#13665 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Havatar »

vade_mecum wrote:sa habazovog portala vec najavljuje prvoaprilske sale, a neki cak i misle da je policajac vozio auto :-) jos im niko nije rekao da su misliti i kakiti dva razlicita pojma
14:45 Građani su bh. političarima dali ultimatum do 1. aprila da ispoštuju njihove zahtjeve, a kako kažu, ukoliko se to ne desi, namjeravaju napraviti potpunu blokadu grada, koja će trajati 24 sata.
Jesu odabrali datum :mrgreen: i onda im cudno sto su protesti propali :mrgreen:
udar 99

#13666 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by udar 99 »

u Bihacu , Tuzli i ostalim gradovima izadje vise ljudi
Sarajevo je grad sa mnogo onih na budzetskoj sisi , i shoping centara
( hebote ! ko da nam je standard Dubaija )
maknes se iz centra ? jad i bijeda
oportunisti i lazni ljevicari su najveci problem , lako je sa policijom , lako je sa extremistima
ali ove perfidne hinje koje se kriju iza floskula "progresivnih "?
su jedni od najvecih smradova
i zato treba raditi na njihovom razotkrivanju
promjene su nezaustavljive
ovo je dio globalne promjene paradigme
puna podrska hrabrima ( ionako po istrazivanjima : oko 50 % populacije ce na zalost bilo i ostat ce ovce i topovsko meso oligarha )
nema vise povratka
solidarnost !

hrasno38

#13667 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hrasno38 »

...Ispred Predsjedništva BiH jedan stranac izvodi performans s bičem...samo jos fali kakva vesela teta u crnom koznom kompleticu i sado-mazo ugodjaj do jaja!
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#13668 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

dreambox wrote:Jedino što shvatam da postoje likovi koji neznaju saslušati drugog. Koji misle da su samo oni u pravu i nikada ne griješe.

Shvati da onako kako ti razmišljaš ne razmišlja ni jedan promil čovječanstva. Nisi mjerilo inteligencije, nit narod se poistovječuje sa tvojim mišljenjem bez obzira čija god bila.
Niti ja niti bilo ko na forumu, najmanje ti znak inteligencije. Tako da je komentar niđe veze, ne sviđa ti moj post preskočiš, ovako zaskakujući se na svaki da mi se nagovoriš, samo pokazuješ i dokazuješ koliko smeta režimu oponent. Iako reče SDP da prosvjednici opravdano traže baš ono što SDP traži godinama, ali jadan radi skromnih 17% ne može. Tako , izgleda kao ja i SDP razmišlja. Eto, ujedno i znaš "čija sam" (koje plitko razmišljanje hebo te "čija si" i ono ondaK prića nekom o inteligenciji :-) :-) :-) )
Corto Maltese wrote:Ovo je prešlo na tamnu stranu, potpuno. Na ulici je ostala sasvim dezorijentisana grupica koja ne zna je li pošla ili došla. Sa druge strane, policija, očito, ima naređenja da ne radi svoj glavni posao, a to je omogućavanje slobode kretanja. Nego se samo trude da ova okupljanja svedu na što uži prostor. To je vremenom postalo besmisleno, jer je broj demonstranata toliko mali, da veći prostor ne mogu ni kontrolisati. Blokade dovode do teških frustracija vozača koji će sve češće preuzimati stvar u svoje ruke. Policija će da uleti tek kada ti okršaju prevrše mjeru.
Ovaj idiotski scenarij, koji liči na dječju igru poznatu i kao: "Ko prvi pljune u moj prst, jači je!", se provodi pod direktnim uputama Nermina Pećanca, kojem od rezultata oktobarskih izbora zavisi hoće li imati hljeba da jede, jer mu je staž na budžetu duži i od Komšićevog.
Ne tako davno, stajao si ispred sad spaljene zgrade i jedini motiv ti je bio smjena vlast, tj da zajašu drugi. Nije ti smetao ni kemen u zgradu onomad. To , ipak, mislim da je tamna strana.

I kontam koliko nerviranje oko propalih plenuma i prosvjeda. Šta bi tek vlast da nisu propali
dreambox

#13669 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dreambox »

hrasno38 wrote:
Akibh wrote:
Cijelih 50 godina u jednoj te istoj, sto pistas???
Pita čovjek jer je jedino u Švici, Švedskoj i Danskoj normalno imati auto ili stan ili kuću.

Pita čovjek jer je u Bosni jedino normalno imati smartphone i internet.

U švici se uzme kredit pa se kupi kuća, auto.

U Bosni se uzme kredit na 7 godina pa se uzme smartphone (ovo je odgovor i na pitanje odakle im telefoni)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#13670 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

hrasno38 wrote:...Ispred Predsjedništva BiH jedan stranac izvodi performans s bičem...samo jos fali kakva vesela teta u crnom koznom kompleticu i sado-mazo ugodjaj do jaja!
A buzdžetlije iz Zlatkovog ministarstva upsss, pardon privatne prćije , iz toplog uz zijevanje i dosadu čekanja kraja radnog vremena, svi preko natječaja zaposleni i u plan gospodinčić gledaju i kao snebivaju se.
dreambox

#13671 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dreambox »

hrasno38 wrote:...Ispred Predsjedništva BiH jedan stranac izvodi performans s bičem...samo jos fali kakva vesela teta u crnom koznom kompleticu i sado-mazo ugodjaj do jaja!
kad dođe teta javi odmah da se pokupim i ja na proteste
dječak sa šibicama

#13672 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dječak sa šibicama »

Akibh wrote:
Pojedinima je ovakva BiH - Svedska, Danska, Svica.

Sustina svega.
agent_zero

#13673 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by agent_zero »

Hajlac wrote:
dreambox wrote:

Šta je to tipično ???

Sjeti se ovoga kad i tebi i sličnima(kojima je još uvijek "dobro") dođe do džepa ;-)
A doći će, i to ne zbog ono malo jada ovih što dižu glas protiv kriminalne hobotnice.

Kuni se u IMF jer kad zavrnu pipu, i konformisti će pištati po ulicama!
Evo još jedan, samo nam cire s kojeg ti sprata tornja se javljaš? :D

Ono je sve samo ne jad. Ljudi koji zaista nemaju za kore hljeba nemaju vremena za one cirkuse i blokade saobraćaja. Nego gledaju i kopaju, traže na sve strane kako da zarade djetetu i svojoj porodici.

I ne zaboravi, pravo svakog pojedinca PRESTAJE onog trenutka kad naruši pravo onog drugog.

Eno vile, zamci, vikendice, dvorci i šta sve već ne, pa tamo blokiraj. Ne teroriši normalan svijet.
Akibh

#13674 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Akibh »

hellue wrote:Fini, fino

Mahsuz selam, Mustafa Čutahija
Gosp Mustafa,
zamolio bih vas da odvojite malo svog dragocjenog vremena pa da razmislite i o sljedecem:
1. Kolika je plata direktora Arhiva BiH i direktora Arhiva FBiH?
2. Koliko svaki ponaosob imaju zaposlenih i sta ti ljudi rade? Kolike su im plate?
3. Zasto je arhiv potrpan u ormarima starim 50 godina?
4. Zasto je po arhivu napadalo kilo prasine?
5. Zasto je arhiv natrpan u 1000 obicnih fascikli?
6. Zasto prostorija nema vatrozastitni sistem?
7. Zasto prostorije nemaju osiguranje od provale? Zastitne, negorive vrata i prozore?
8. Zasto prostorije nemaju automatsku regulaciju vlaznosti?
9. Zasto nije uradjena kompletna digitalizacija arhiva?
...

Zato, gosp. Mustafa, sto Vi i vama slicni ne vidite dalje od svog nosa.
I sto bi reko Mamic: I vas....
hrasno38

#13675 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hrasno38 »

KatarinaKosaca wrote:
A buzdžetlije iz Zlatkovog ministarstva upsss, pardon privatne prćije , iz toplog uz zijevanje i dosadu čekanja kraja radnog vremena, svi preko natječaja zaposleni i u plan gospodinčić gledaju i kao snebivaju se.
uupps malo te je prenjelo ....procitano sa klixa.....ali koliko vidim tu tebe nesto zestoko boli...mora da nisi prosla ne nekom natjecaju u nekoj od drzavnih institucija!
http://www.klix.ba/vijesti/bih/protesti ... /140304055
Post Reply