Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
arzuhal

#13651 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by arzuhal »

zforumas wrote:A u picku mate*inu cemu ove zvjezdice na kurcu a nema ih na penisu? :?
:lol:
I to što ka*eš :mrgreen:
dadinjo33

#13652 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by dadinjo33 »

arzuhal wrote:@prenosnik je pokušao da hladno logički izvede zaključak po kojem je penis za njega vrhovno božanstvo, to je sasvim jasno ustvrdio u svom postu. I to, makar se nikako ne slagali, treba cijeniti, a on se, dabome, ne treba stiditi toga, svako ima pravo na svoje vjerovanje ili nevjerovanje...

Hodzanski humor je smjesniji od humora casnih sestara :lol:
Idemedosumom

#13653 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Idemedosumom »

A od svih hodžanskih humora, najbolji je onaj korkutski, jele?
belfy

#13654 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by belfy »

arzuhal wrote: Ne znam odakle uzbuđenje, belfy? Uključi se, slobodno :)
mah, nemam volje kada vidim sta radis. ne prilici ti. znam da si pametniji i inteligentniji od toga. na stranu sto se ne volimo i sto znam da nisi terorista (pun intended). da pijes pomislio bih da si popio. tako se barem mi ostali mozemo pravdati. ja sam se samo zapitao cemu sirove strasti... film dosta davno prestao biti popularan, a da ne pricamo kada je pravljen...
MarlboroGold

#13655 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by MarlboroGold »

Ohanite... počet će Smrle opet lijepiti slikovnice o k....
Idemedosumom

#13656 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Idemedosumom »

Ako slijedi Imama Ebu Hanifu, možda i pije, haj znaj :oops:
dadinjo33

#13657 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by dadinjo33 »

Idemedosumom wrote:A od svih hodžanskih humora, najbolji je onaj korkutski, jele?
Da znaš da jeste.
Korkut je, prema Nametkovom dnevniku, strukture islamske zajednice i njene vodeće ljude maltene smatrao retardima. Pa je tako za Mehmeda Spahu rekao "Šta mi može, neka mi kroz ku*ac muda napuše", zbog čega je bio prekomandovan po kazni u Mostar. Đozu je pošprdno zvao Jozo, Hadži Murata Šećeragića je zvao Hadži-Doratom, Hadži-hafiza Sinana Sokolovića Hadži-Slinanom itd.
dadinjo33

#13658 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by dadinjo33 »

belfy wrote:
arzuhal wrote: Ne znam odakle uzbuđenje, belfy? Uključi se, slobodno :)
mah, nemam volje kada vidim sta radis. ne prilici ti. znam da si pametniji i inteligentniji od toga. na stranu sto se ne volimo i sto znam da nisi terorista (pun intended). da pijes pomislio bih da si popio. tako se barem mi ostali mozemo pravdati. ja sam se samo zapitao cemu sirove strasti... film dosta davno prestao biti popularan, a da ne pricamo kada je pravljen...
Islamskom i forumskom terminologijom, gori u sopstvenom flame-u. :lol:
belfy

#13659 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by belfy »

dadinjo33 wrote:
Idemedosumom wrote:A od svih hodžanskih humora, najbolji je onaj korkutski, jele?
Da znaš da jeste.
Korkut je, prema Nametkovom dnevniku, strukture islamske zajednice i njene vodeće ljude maltene smatrao retardima. Pa je tako za Mehmeda Spahu rekao "Šta mi može, neka mi kroz ku*ac muda napuše", zbog čega je bio prekomandovan po kazni u Mostar. Đozu je pošprdno zvao Jozo, Hadži Murata Šećeragića je zvao Hadži-Doratom, Hadži-hafiza Sinana Sokolovića Hadži-Slinanom itd.
nadam se da tebi za ovo ide ban, ali zaista. koji klinac ljudima ovo treba?

EDIT: cek, zaboravio sam te prijaviti...

EDIT2: nisam siguran da li sam prijavio pravi post. valjda ce moderacija razumjeti...
dadinjo33

#13660 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by dadinjo33 »

belfy wrote:
dadinjo33 wrote:
Da znaš da jeste.
nadam se da tebi za ovo ide ban, ali zaista. koji klinac ljudima ovo treba?

EDIT: cek, zaboravio sam te prijaviti...
Pa to su riječi iz Sarajevskog nekrologija, objavljenog dnevnika Alije Nametka, o kojim sam pisao i na temi o Korkutovom prevodu, te na što medo pravi referencu. Mogu razumjeti da ti se ne sviđa Korkutov humor, ali ti je niđevezno to "pravedničko" zazivanje sankcija.

P.S Pod uslovom da sam te ispravno razumio.
belfy

#13661 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by belfy »

dadinjo33 wrote: Pa to su riječi iz Sarajevskog nekrologija, objavljenog dnevnika Alije Nametka, o kojim sam pisao i na temi o Korkutovom prevodu, te na što medo pravi referencu. Mogu razumjeti da ti se ne sviđa Korkutov humor, ali ti je niđevezno to "pravedničko" zazivanje sankcija.
nemoj me pogresno shvatiti, ali ono sto si napisao mi se gadi iz vise razloga. nisam Smrle da pisem ponjave, niti da crtam ovdje. ja prijavio, a na moderaciji je da odredi da li je moj (ne)ukus prav ili ne. ne mijesaj medu u ovo, jer on samo navija sa strane i nista ti nije rekao. on samo treba jos dosta pure da pojede. mrzim prijavljivati, ali nekada mi to bas lako dodje, bas kao na onaj tvoj izljev iznad.

covjece! moras imati granicu i kulturu komunikacije. bas kao sto arzuhal zavrsi recenicu upitnikom pa ona nije bitna, ti radis to isto tako sto kazes da je neko drugi rekao! meni isto izgleda ako se kaze "mozes li se napushiti hurca?" ili onaj tamo je rekao "mozes se napusiti hurca". razumijes (isto vrijedi i za arzuhala)?
dadinjo33

#13662 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by dadinjo33 »

belfy wrote:
dadinjo33 wrote: Pa to su riječi iz Sarajevskog nekrologija, objavljenog dnevnika Alije Nametka, o kojim sam pisao i na temi o Korkutovom prevodu, te na što medo pravi referencu. Mogu razumjeti da ti se ne sviđa Korkutov humor, ali ti je niđevezno to "pravedničko" zazivanje sankcija.
nemoj me pogresno shvatiti, ali ono sto si napisao mi se gadi iz vise razloga. nisam Smrle da pisem ponjave, niti da crtam ovdje. ja prijavio, a na moderaciji je da odredi da li je moj (ne)ukus prav ili ne. ne mijesaj medu u ovo, jer on samo navija sa strane i nista ti nije rekao. on samo treba jos dosta pure da pojede. mrzim prijavljivati, ali nekada mi to bas lako dodje, bas kao na onaj tvoj izljev iznad.

covjece! moras imati granicu i kulturu komunikacije. bas kao sto arzuhal zavrsi recenicu upitnikom pa ona nije bitna, ti radis to isto tako sto kazes da je neko drugi rekao! meni isto izgleda ako se kaze "mozes li se napushiti hurca?" ili onaj tamo je rekao "mozes se napusiti hurca". razumijes (isto vrijedi i za arzuhala)?
Ma naravno, pričaš o hinjaluku.

Korkutov humor iz Nametkovog dnevnika po više osnova nikako nije u ravni sa arzinim hinjskim flejmom, ali mi je mrsko objašnjavati, ako tu razliku već sam ne vidiš.
belfy

#13663 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by belfy »

dadinjo33 wrote:
belfy wrote:

Ma naravno, pričaš o hinjaluku.

Korkutov humor iz Nametkovog dnevnika po više osnova nikako nije u ravni sa arzinim hinjskim flejmom, ali mi je mrsko objašnjavati, ako tu razliku već sam ne vidiš.
mah, ja sam ti nevjernik u orginalu. ne mogu da vjerujem sta pise ni arzuhal ni ti, a eto pred ocima mi...
dadinjo33

#13664 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by dadinjo33 »

Perfidno govoreći fudbalskom terminologijom :lol: , arzo je čačko mečku, pa sam mu go zabio pod prečku :lol:

Ma šalu na stranu, u pravu si ti, fino je to Allah rekao, a vjernici to znaju:

– Zar ne vidiš Kako Allah navodi primjer – lijepa Rijec kao lijepo drvo: korijen mu je cvrsto u Zemlji, a grane prema nebu; ono plod svoj daje u svako doba koje Gospodar njegov odredi -, a Allah ljudima navodi primjere da bi pouku primili; a ružna Rijec je kao ružno drvo: išcupanom drvetu s površine Zemlje nema opstanka.
belfy

#13665 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by belfy »

dadinjo33 wrote:Perfidno govoreći fudbalskom terminologijom :lol: , arzo je čačko mečku, pa sam mu go zabio pod prečku :lol:

Ma šalu na stranu, u pravu si ti, fino je to Allah rekao, a vjernici to znaju:

– Zar ne vidiš Kako Allah navodi primjer – lijepa Rijec kao lijepo drvo: korijen mu je cvrsto u Zemlji, a grane prema nebu; ono plod svoj daje u svako doba koje Gospodar njegov odredi -, a Allah ljudima navodi primjere da bi pouku primili; a ružna Rijec je kao ružno drvo: išcupanom drvetu s površine Zemlje nema opstanka.
i ti si na nekom udaljenom meridijanu izgleda. vremenske zone i to... a Allah nije nista rekao, jer je ovo tema o - eno vidi naziv iste.
Bloo
Globalna šefica

#13666 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

Vidim da ste imali dernek bez mene. :|
Prsti od huraca, a ja to propustih.
dadinjo33

#13667 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by dadinjo33 »

Bloo wrote:Vidim da ste imali dernek bez mene. :|
Prsti, ruke, oci, arzina gramatika arapskog se pocinje standardizovati :D

drugi-pogled-na-religiju-p14344835.html#p14344835

Neka te, bez tvog snickersa arzo je pobjegao sa muminskih tema na ateizam dje ga Allah ne vidi, da se rahat po temi razluti i opasno naluti.

Bloo
Globalna šefica

#13668 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

dadinjo33 wrote:
Prsti, ruke, oci, arzina gramatika arapskog se pocinje standardizovati :D

drugi-pogled-na-religiju-p14344835.html#p14344835

Neka te, bez tvog snickersa arzo je pobjegao sa muminskih tema na ateizam dje ga Allah ne vidi, da se rahat po temi razluti i opasno naluti.

Pa od svih nabrojanih stvari i organa koje si nabrojao, a imajuci u vidu sinocsnju diskusiju, a moj jutarnji komentar, te me najmanje zanimaju :mrgreen:

A sto se tice Allaha kojeg guras gdje treba i ne treba, mozda mu je i bolje da ne vidi sve, ko ce mu stravu saljevati.
dadinjo33

#13669 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by dadinjo33 »

Bloo wrote:
A sto se tice Allaha kojeg guras gdje treba i ne treba, mozda mu je i bolje da ne vidi sve, ko ce mu stravu saljevati.
Prvo sam se prekrstio, pa glasno rekao tobejarabi na prvi dio tvoje recenice :lol:
Bloo
Globalna šefica

#13670 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

dadinjo33 wrote:
Bloo wrote:
Prvo sam se prekrstio, pa glasno rekao tobejarabi na prvi dio tvoje recenice :lol:
A bas sam se ponadala da ces se fokusirati na prvu recenicu i napisati nesto u prizemnom stilu vase male klike, ali jebiga, pretpostavka je majka svih zajeba.

A ovo drugo. Budi multikulti, pa i neku asanu odradi. :mrgreen: cim ti spadne morning wood da se ne ozlijedis.
dadinjo33

#13671 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by dadinjo33 »

Bloo wrote:
dadinjo33 wrote:
Bloo wrote:
A bas sam se ponadala da ces se fokusirati na prvu recenicu i napisati nesto u prizemnom stilu vase male klike, ali jebiga, pretpostavka je majka svih zajeba.

A ovo drugo. Budi multikulti, pa i neku asanu odradi. :mrgreen: cim ti spadne morning wood da se ne ozlijedis.
Ma ja sam samo covjek, nisam omnipotentan kao Allah.
zforumas

#13672 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by zforumas »

Je li ih volis sa zvjezdicom ili bez?
:mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#13673 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

zforumas wrote: