BH klubovi u Evropi - općenito
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Edin H.
#13651 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ako je mogla Slavija igrati na Kosevu, ne vidim zasto Sarajevo ne moze u Zenici 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13652 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Inače se pika šta pišu anonimusi po forumima.nosara wrote:Poslije svega napisanog po forumima, poslije pljuvacine, rigacine, krkacine... Sad vam odgovara?
Kone, kako uvijek pronadjete dno ispod? Kako?
Javno, ne znam da sam igdje vidio da je bilo nešto protiv Grbavice.
Ima samo ono da su se vaši oglasili kako nije bilo kontakta.
Nakon ove danas info, valjda ti je jasno da je Bilino Polje po automatizmu objavljeno od strane UEFA-e, jer je ranijih sezona bilo prijavljeno u slučaju da se bude trebalo igrati.
Sad će se tražiti Grbavica, naravno ako se obje strane dogovore oko uslova.
Dakle, ne stoji ti priča. Nema nikakvog dna niti ispod dna.
- nosara
#13653 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Jeste, jeste...Tomahawk11 wrote:Inače se pika šta pišu anonimusi po forumima.nosara wrote:Poslije svega napisanog po forumima, poslije pljuvacine, rigacine, krkacine... Sad vam odgovara?
Kone, kako uvijek pronadjete dno ispod? Kako?
Javno, ne znam da sam igdje vidio da je bilo nešto protiv Grbavice.
Ima samo ono da su se vaši oglasili kako nije bilo kontakta.
Nakon ove danas info, valjda ti je jasno da je Bilino Polje po automatizmu objavljeno od strane UEFA-e, jer je ranijih sezona bilo prijavljeno u slučaju da se bude trebalo igrati.
Sad će se tražiti Grbavica, naravno ako se obje strane dogovore oko uslova.
Dakle, ne stoji ti priča. Nema nikakvog dna niti ispod dna.
-
vryzas
#13654 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Cini mi se da je sada 12 milja dan na Kosevu...nisam 100% siguran.sime_cipol wrote:Zeljo je placao Kosevo 8000 KM po danu. S tim da ga moras rentati 2 dana, jer gostima moras omogućiti treniranje na terenu na kojem ce se igrati utakmica. Plus potrošena el. en. za reflektoreJOINT_1921 wrote:Koja je cijena kada repka igra na stadionu ili npr kad Zrinjski igra lod Sirokog, Zeljo koliko placa Kosevo, Radnik Borcu, zna li neko? Takodje ako se igra na Grbavici, obavezno rentanje nasih led reklama
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#13655 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Moguće, ali protiv Ferenca i Standarda, koliko se sjećam, smo plaćali 8000 KM/danvryzas wrote:Cini mi se da je sada 12 milja dan na Kosevu...nisam 100% siguran.sime_cipol wrote:Zeljo je placao Kosevo 8000 KM po danu. S tim da ga moras rentati 2 dana, jer gostima moras omogućiti treniranje na terenu na kojem ce se igrati utakmica. Plus potrošena el. en. za reflektoreJOINT_1921 wrote:Koja je cijena kada repka igra na stadionu ili npr kad Zrinjski igra lod Sirokog, Zeljo koliko placa Kosevo, Radnik Borcu, zna li neko? Takodje ako se igra na Grbavici, obavezno rentanje nasih led reklama
-
vryzas
- Leopard_SA
#13657 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ne brinite, necemo na Grbavicu.
Radije i na Bilino polje nego kod vas.
-
DonieBrasco
#13658 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Najveca zabluda navijaca i samog kuba Sarajeva je da ce opcina Centar, vlasti da Kosevo radi njih renoviraju. U mnogo vaznije stvari vlasti ne ulazu pare u ovoj drzavi a pogotovo nece u stadion koji je njihovo vlasnistvo, jos ce vam renut pojacati.
Dok klub sam ne poduzme nesto po pitanju stadiona, igrat ce trece prekolo a mozda i drugo na Grbavici ili Bilinom Polju jer je UEFA sve strozija po pitanju stadiona.
Sutra da dođe strani investitor za Kosevo, ovi iz opstine i vlasti bi prvo svoj đep gledali, da se uvale u tender a tek onda stadion i stvarni interes boljitka.
Dok klub sam ne poduzme nesto po pitanju stadiona, igrat ce trece prekolo a mozda i drugo na Grbavici ili Bilinom Polju jer je UEFA sve strozija po pitanju stadiona.
Sutra da dođe strani investitor za Kosevo, ovi iz opstine i vlasti bi prvo svoj đep gledali, da se uvale u tender a tek onda stadion i stvarni interes boljitka.
- Logovan
#13659 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ne vidim ovo, kao što pišeš.DonieBrasco wrote:Najveca zabluda navijaca i samog kuba Sarajeva je da ce opcina Centar, vlasti da Kosevo radi njih renoviraju. U mnogo vaznije stvari vlasti ne ulazu pare u ovoj drzavi a pogotovo nece u stadion koji je njihovo vlasnistvo, jos ce vam renut pojacati.
- sime_cipol
#13660 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
IMT (imal mene tu) i KM (koliko meni) varijanta 
- BlueBlood
#13661 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
https://scsport.ba/u-16-sati-sastanak-r ... om-rivalu/Leopard_SA wrote:Ne brinite, necemo na Grbavicu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13662 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ozbiljno? Ajnadžiću, jesi to ti?DonieBrasco wrote:Najveca zabluda navijaca i samog kuba Sarajeva je da ce opcina Centar, vlasti da Kosevo radi njih renoviraju. U mnogo vaznije stvari vlasti ne ulazu pare u ovoj drzavi a pogotovo nece u stadion koji je njihovo vlasnistvo, jos ce vam renut pojacati.
Srušili bi oni sutra Koševo i napravili stambene objekte, ali avaj, još im je to krava muzara, pa neće da diraju.
I ja bih bio najsretniji da je napraviti kakvog stadiona da se ne zajebavamo sa CSR.
-
DonieBrasco
#13663 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
To je tuzna isitna, na EYOF-u su pokrali pare a sta bi tek na ovome uradili.sime_cipol wrote:IMT (imal mene tu) i KM (koliko meni) varijanta
-
DonieBrasco
#13664 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Mene kao navijaca Zeljeznicara interesuje fudbalsko rivalstvo, takmicenje rezultatski, uz ovo ja bi nazvao pozitivno crno bockanje (zayebavanje) gdje se nikome ne misli zlo ili ga se ugrozava ali se pretjeruje sto stoji. Ovo huligansko sranje to kuci neka vam bude koji to zelite, da se razbija, unistava tuđe i slicno, da se neko povrjedi i gore. Jer nije nedanvo Zeljo igrao na tom istom Kosevu jer Grbavica nije bila uslovna.
FK Sarajevo nema svoj stadion i to jeste problem, a opet je i talac Opcine koja je vlasnik Koseva a koja u isto ne ulaze, sve da sam klub zeli svojim novcem pomoci stadion ne moze radi admisnistrativnih i zakonski odredbi, ugovora a pogotovo radi kriminalaca na vlasti, korupcije, daj meni da se ugradim u tender i slicno.
Ovo lozenje da ce Sarajevo samo sebi praviti stadion tj. Tan ovi vijetnamci svojim parma to macku od rep, Barseloni i Realu koji su giganti stadione su nadograđivali njihovi investitori, iako oni sami imaju stotine miliona u novcu. Ovi Tanovi, vijetnamci nemaju ni problizno novca za to a tek interesa budimo realni.
Tako da je ova situacija na upravi Sarajeva, hoce li igrati na Grbavici ili u Zenici, tj. platiti najmove stadiona. Ako se iko ovdje moze okriviti onda je to Opcina Centar, vlast, sto nisu obavili ovo sto su obecali za Kosevo. A onda i savez koji nikakvu brigu ne vodi o fudbalu u BiH, sva ulaganja od strane saveza u Bilino Polje ili Grbavicu su samo i iskljucivo radi reprezentacije.
Gledajte na ovo sa stanovistva sporta, covjeka ako hocete, a ne preko qurca i nekog prkosa, neka komsiji crkne krava, jer se moze desiti obrnuta situacija i svakom drugom klubu. Samo su Zeljo, Celik, Siroki mirni po tom pitanju u drzavi. Kao da Radnik ne bi volio da igaju u Bijeljini svoje utakmice europe a ne ida idu u Banja Luku.
FK Sarajevo nema svoj stadion i to jeste problem, a opet je i talac Opcine koja je vlasnik Koseva a koja u isto ne ulaze, sve da sam klub zeli svojim novcem pomoci stadion ne moze radi admisnistrativnih i zakonski odredbi, ugovora a pogotovo radi kriminalaca na vlasti, korupcije, daj meni da se ugradim u tender i slicno.
Ovo lozenje da ce Sarajevo samo sebi praviti stadion tj. Tan ovi vijetnamci svojim parma to macku od rep, Barseloni i Realu koji su giganti stadione su nadograđivali njihovi investitori, iako oni sami imaju stotine miliona u novcu. Ovi Tanovi, vijetnamci nemaju ni problizno novca za to a tek interesa budimo realni.
Tako da je ova situacija na upravi Sarajeva, hoce li igrati na Grbavici ili u Zenici, tj. platiti najmove stadiona. Ako se iko ovdje moze okriviti onda je to Opcina Centar, vlast, sto nisu obavili ovo sto su obecali za Kosevo. A onda i savez koji nikakvu brigu ne vodi o fudbalu u BiH, sva ulaganja od strane saveza u Bilino Polje ili Grbavicu su samo i iskljucivo radi reprezentacije.
Gledajte na ovo sa stanovistva sporta, covjeka ako hocete, a ne preko qurca i nekog prkosa, neka komsiji crkne krava, jer se moze desiti obrnuta situacija i svakom drugom klubu. Samo su Zeljo, Celik, Siroki mirni po tom pitanju u drzavi. Kao da Radnik ne bi volio da igaju u Bijeljini svoje utakmice europe a ne ida idu u Banja Luku.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13665 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Zamoliću vas još jednom da ne pišete imena klubova, stadiona i slično drugim imenima osim onih koja su službena.
Za takve stvari ide ban, mada bi to i dosad trebali znati.
Nadam se da ujutro neće biti 17 prijava kao jutros.
Za takve stvari ide ban, mada bi to i dosad trebali znati.
Nadam se da ujutro neće biti 17 prijava kao jutros.
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#13666 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Kaze, kmee, kmeee, nama niko ne daje nista, a gledaj cifre. Na odrzavanje isto tako dajete nulu.
I onda jos i ovaj bezobrazluk, a ovamo se navijacima bajke bacaju kako Nam zeli uloziti, ovo ono. Pa da vas nema, tacno bi vas trebalo izmisliti.FK Sarajevo umjesto 430.000,00 KM, koliko iznosi komercijalna cijena zakupa termina, uplaćuje 86.000,00 KM što znači da JU Centar za sport i rekreaciju i Općina Centar na godišnjem nivou samo kroz ovu aktivnost FK Sarajevo pomažu sa otprilike 350.000,00 KM.
Nadalje, Općina Centar je u posljednje dvije godine u modernizaciju stadiona uložila 1.300.000,00 KM
Kada su u pitanju tvrdnje direktorice Buljubašić ističemo da je FK Sarajevo tek na sastanku 26.06.2019. godine ponudio sredstva u iznosu od 100.000 eura, ali koja ne bi bila uložena nego bi bila uplaćena unaprijed kao zakupnina.
Općina Centar je bila spremna učestvovati u ulaganjima u stadion u iznosu od 1.000.000,00 KM kako bi se stekli uslovi za odigravanje evropskih utakmica, međutim da bi se to omogućilo potrebna su bila ulaganja u iznosu od najmanje 1.700.000,00 KM.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#13667 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ma ja, inace red svake sedmice da se iznajmi Kosevo!? Pa cine uslugu Sarajevu.
- ultima_palabra
#13668 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
FKS se kroz djelovanje BP, njihova saopstenja, djelovanje njihovih predstavnika u NS, opredjelilo kao neprijatelj FKZ. Da ne govorimo o ranijem ponasanju njihovih navijaca na nasem stadionu.
U ovakvom trenutku im izlaziti u susret bi bilo kontra interesa kluba i vecine navijaca.
U ovakvom trenutku im izlaziti u susret bi bilo kontra interesa kluba i vecine navijaca.
- Raigor Stonehoof
#13669 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
ultima_palabra wrote:FKS se kroz djelovanje BP, njihova saopstenja, djelovanje njihovih predstavnika u NS, opredjelilo kao neprijatelj FKZ. Da ne govorimo o ranijem ponasanju njihovih navijaca na nasem stadionu.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#13670 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ajmo Utrecht. Jedna petica i svi sretni.
- Herr Flick
#13671 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Kakav je ovo termin u Utrechtu u 18:30,a 38 stepeni je tamo trenutno

- sime_cipol
- manijak1
#13673 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
De ba ....malo ublaži svoje zatrovane stavove .Jebo sve ostalo , važan je play off za Grupnu fazu.Sliver wrote: Upravo zato danas i vrijedite tih 40ljami, ni feninga vise.
Nego zar nemate na temu lj0z3 - evropske utakmice? Sta vi imate s tim gdje cemo igrati, ko da bi vam AO ostavio i feninga od nase uplate. To gdje cemo igrati je izmedju nas i gospode s BP ili nas i AO, vas niko i ne pominje, bespredmetni kao i uvijek, mitomanski sebi ponavljate mantru da ste bitni nekome, a ni ko vas ni 2% nenizasta
Voda nije isključena , nećete se osramotiti
Načuo sam da biste mogli imati akcijsku cijenu za najam
Ubiše Latvijci Hajdukovog katila sa Malte
Da i vi imate svoj Zubandan
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#13674 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
ajmoooo utrehtttt
- Logovan
#13675 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Utrecht los, Zrinjski jos gori.