sve si upravucostacurta wrote:
Naravno da je moj glavni grad, ponosim se time, volim ga i vazda se u njega svratim. ALI,So What! wrote:
Nevjerovatno je kakve ti gluposti pišeš ovdje, Sarajevo tvoj i moj glavni grad čovječe, pa u svakoj normalnoj zemlji glavni grad je prioritet.
Zaobilaznica oko Sarajeva, ima tačno svoj pravac i o tvom intelektu dovoljno govori činjenica da si izjavio da "polazi od nikud i završava nigdje" i da je plaćena milijardu.
Ostale netačnosti se ne isplati ni objašnjavat ti.
.
šta smo mi Sarajevu!?
Ima Bosne dalje od Semizovca i Tarčina haveru. Pod ZAOBILAZNICA sam mislio na dio trase VC koridora, od Vogošće do Tarčina, kolko se zgruhalo novca?
100km 15 godina radimo, svijet nam se smije moj Reufe. Da li je baš bio prioritet uvezati Zenicu i Sarajevo autoputem iako je ta dionica magistralne ceste M17 bila u najboljem stanju od svih magistralnih pravaca?
Smiju se Dodiku što je napravio put BL-DO a isti qrac mi napravili sa VC, od Ze do Sa. TK i Krajina isto trinaesto prase. Još hajvani iz Cesta FBiH htjedoše da zatvore tunel na Ormanici na 5 mjeseci zbog rekostrukcije, a da ti približim značaj tog tunela, samo do oktobra je kroz taj tunel prošlo roba vrijednosti 850M KM. REKONSTRUKCIJA znači da nema nikakvih planova za igradnju brze ceste Tuzla OrašLJe. Znachi hebani smo. Putevi na TK su PREOPTEREĆENI a nikakvih ulaganja nema.
Znaš ti da sam na to mislio, al praviš se tošo.
ali to je do nesposobnosti i našeg lopovluka na tenderima, oni jednostavno neće da otvaraju više tendera jer to neće i nemaju kuveta da isprate i kad otvore zna se ko će dobiti (postoje 2-3 firme koje imaju mehanizaciju, kako su je kupili zna se od namještenih tendera...sad nemaju konkurenciju i stekli su iskustvo na građevini)
svaki dan prolazim kroz Vilsonovo šetalište (rekonstruisali nekih 1000 metara) 20 metara ima fuge između ploča, pa 20 nema i sve tako, to su radili 4 mjeseca, nekakva firma pošalje 3 radnika da rade dnevno 2 sata (pa ovim jednim rekli da treba fuga, ovim drugim nisu šta li) pa ih prevoze na drugo gradilište..to bi 5 radnika završilo za 3 dana, al jok postavi se rok pola godine, da teta u opštini ne mora printat puno papira, pa razvuci do zadnjeg dana