Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Dr Kova

#13626 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

Skinem sad ovu swiftkey tastaturu, vec kucam brze, sve predobro ali... Kad pisem poruku pise 160 karaktera regularno, krenem kucati i odjednom kad napisem jednu rijec padne mi broj karaktera sa 120 na 20... Ako nastavim, prebaci mi u drugu poruku. Zna li neko kako se ovo stima? Hvala
Averus

#13627 Re: Android OS

Post by Averus »

Buckethead wrote:Skinem sad ovu swiftkey tastaturu, vec kucam brze, sve predobro ali... Kad pisem poruku pise 160 karaktera regularno, krenem kucati i odjednom kad napisem jednu rijec padne mi broj karaktera sa 120 na 20... Ako nastavim, prebaci mi u drugu poruku. Zna li neko kako se ovo stima? Hvala
Izbjegavaj afrikate :)
neki

#13628 Re: Android OS

Post by neki »

mexicorn wrote:
rangoj wrote:Neki dan sam otkrio da moj Nexus čita nove biometriske lične i pasoše :)

Izbaci 2 broja i oznaku cipa. Neobično je sto su brojevi kod svakog očitavanja drugačiji - vjerovatno postoji algoritam u aparatima za čitanje dokumenata koji prebacuje te brojeve u neki jedinstveni identifikacioni broj.
Nije mi samo jasno kako čip ovog tipa može davati uvijek drugačije cifre?

Uglavnom, fora je! Probajte. Ne radi na svim uredjajima, recimo na htc One X ne radi - ne znam zašto...
Thread na xda gdje prijavljuju sta se sve moze skenirati sa NFC-om: http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1701644
Pasos je zasticen kljucem koji se generira pomocu broja pasosa, datuma rodjenja i datuma isteka pasosa. Postoji dosta aplikacija koje mogu citati NFC cipove na pasosima. Evo sada sam provjerio sa NFC TagInfo i cita ovaj nas. Naravno, treba unijeti ove podatke prvo.
Postoji li nacin da se od ovih brojki i slova dobiju neki smisleni podaci? Ovako nicemu ne sluzi..
player_

#13629 Re: Android OS

Post by player_ »

Kataklinger wrote:Hoće li ići ovaj Android L na Galaxy S4 nekad u budućnosti? :D
Posto je htc najavio da ce one m7 takodje dobit L cisto sumnjam da samsung nece updejtovat i svoj proslogodisnji top model :)
GoodTaste

#13630 Re: Android OS

Post by GoodTaste »

Kako uraditi update na S4 sa android 4.3 na 4.4 ? ima li negdje step by step uputstvo, sta sve treba, i koliko je to komplikovano, tj. opasno za pocetnika :D
Jel se gubi garancija ako se to uradi, jer ovako ne stize update za 4.4 verziju , ne znam sto ... stalno pise da su vec tu najnovije aktualizacije :-)

:? :? :?
febo_acm

#13631 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Sta mora cekati?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
axe22

#13632 Re: Android OS

Post by axe22 »

KvaziExpert wrote:
_Reds_ wrote:Jel ko kupio ovaj G3 u telekomu ??

Na stranici ima telefona, a kad ih pitate još nema.
Ja sam, isti dan kad se pojavio na stranici, rezervisao za kolegicu u toptim službi u Tuzli, još nisu javili da je stigao, a oni prvi dobiju.

Sent from my GT-I9505G using Tapatalk
Lg je vec dostavio jednu turu, tako mi rekose radnici iz stanic-a posto preko njih ide.
Ako zelis uzet najbolje da zoves redom poslovnice telecoma moguce da je neko otkazao narudzbu posto su svi vec rezervisani.
(Tako sam ja uspio prosle godine uganjati s4 a ove s5, uvijek neko otkaze u nekoj poslovnici samo valja naci u kojoj)

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Wheatly

#13633 Re: Android OS

Post by Wheatly »

Evo ja još uvijek na Androidu iz 2011.
Nedavno sam ga root-o, ali neznam šta da nabacim na njega. Samo sam instalirao Beats driver i ROM Manager koji ne radi, pa to mi je mali problem. Trenutno mi treba ideja šta da uradim još da ga malkice ubrzam.
verzija: 2.3.4-.62
mobitel: WT19i
friskyoreo

#13634 Re: Android OS

Post by friskyoreo »

Koji vi Weather Widget koristite, ima li neko da preporuci neki koji je bas tacan sto se tice prognoze?! Funkcionalnost mi je prije estetike... :)
Wheatly

#13635 Re: Android OS

Post by Wheatly »

Ja koristim AccuWeather, prilično je tačan i funkconialan.
insomnia78

#13636 Re: Android OS

Post by insomnia78 »

Yr.no

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
rangoj

#13637 Re: Android OS

Post by rangoj »

neki wrote:
mexicorn wrote:
rangoj wrote:Neki dan sam otkrio da moj Nexus čita nove biometriske lične i pasoše :)

Izbaci 2 broja i oznaku cipa. Neobično je sto su brojevi kod svakog očitavanja drugačiji - vjerovatno postoji algoritam u aparatima za čitanje dokumenata koji prebacuje te brojeve u neki jedinstveni identifikacioni broj.
Nije mi samo jasno kako čip ovog tipa može davati uvijek drugačije cifre?

Uglavnom, fora je! Probajte. Ne radi na svim uredjajima, recimo na htc One X ne radi - ne znam zašto...
Thread na xda gdje prijavljuju sta se sve moze skenirati sa NFC-om: http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1701644
Pasos je zasticen kljucem koji se generira pomocu broja pasosa, datuma rodjenja i datuma isteka pasosa. Postoji dosta aplikacija koje mogu citati NFC cipove na pasosima. Evo sada sam provjerio sa NFC TagInfo i cita ovaj nas. Naravno, treba unijeti ove podatke prvo.
Postoji li nacin da se od ovih brojki i slova dobiju neki smisleni podaci? Ovako nicemu ne sluzi..
Upišeš podatke o pasošu (broj, datum rodjenja i važenja pasoša) i onda nakon skeniranja dobiješ dozvolu da te podatke povučeš na nekog Net servera. Dobiješ svoju sliku i ostale podatke kao na pasošu - NFC je valjda neka vrsta sigurnosne provjere podataka koji pišu na pasošu.
Kataklinger

#13638 Re: Android OS

Post by Kataklinger »

Stigao danas naaakav update na S4...nista posebno...malo ikonice ljepse izgledaju na Notification traci i ono sto je bilo GPS sad je Location...
MeanMachine

#13639 Re: Android OS

Post by MeanMachine »

friskyoreo wrote:Koji vi Weather Widget koristite, ima li neko da preporuci neki koji je bas tacan sto se tice prognoze?! Funkcionalnost mi je prije estetike... :)
Ima dosta dobrih, ali trenutno koristim 1Weather i odličan je. Tu i tamo ima poneki detalj koji bi se mogao doraditi ali generalno daje dosta tačne prognoze, a i što se dizajna tiče veoma je dobro urađena aplikacija.
quarterback

#13640 Re: Android OS

Post by quarterback »

friskyoreo wrote:Koji vi Weather Widget koristite, ima li neko da preporuci neki koji je bas tacan sto se tice prognoze?! Funkcionalnost mi je prije estetike... :)
yr.no je jedan od najpouzdanijih, koriste ga planinari, biciklisti i slicni jedini je problem sto izgleda ocajno, dugo sam koristio i 1weather, mislim da je pouzdan (i sjajno izgleda!) ali kad sam bas tacno zelio da znam uvijek sam gledao ovaj prvi
Last edited by quarterback on 07/07/2014 00:39, edited 1 time in total.
FrozenCastle

#13641 Re: Android OS

Post by FrozenCastle »

Imate li problema sa ram memorijom, često dobijam notifikacije da je skoro puna a inače prebacujem sve aplikacije na SD karticu. Deinstaliram sve što mogu, ali neke mi stvari jednostavno trebaju.
Maharadza

#13642 Re: Android OS

Post by Maharadza »

HD Widgets legendarni, pošto sam ga davnih dana kupio a volim i ovaj HTC sat koji furaju stalno a o custom-izaciji da ne pričam! :thumbup:

https://play.google.com/store/apps/deta ... .hdwidgets
kakaljin

#13643 Re: Android OS

Post by kakaljin »

Da li neko zna sta je u pitanju.

Trazenje mreze mi je na automatsko i kada se mreza izgubi on je ne nadje ponovo vec je moram rucno traziti i registrovati se. Ovo se cesce desava kada predjem granicu pa treba da udje u ruming.

U pitanju je Samsung S4
Dr Kova

#13644 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

HD Widgets legendarni, pošto sam ga davnih dana kupio a volim i ovaj HTC sat koji furaju stalno a o custom-izaciji da ne pričam! :thumbup:

https://play.google.com/store/apps/deta ... .hdwidgets[/quote]

HD Widgets je stvarno vrh! :thumbup:
axe22

#13645 Re: Android OS

Post by axe22 »

kakaljin wrote:Da li neko zna sta je u pitanju.

Trazenje mreze mi je na automatsko i kada se mreza izgubi on je ne nadje ponovo vec je moram rucno traziti i registrovati se. Ovo se cesce desava kada predjem granicu pa treba da udje u ruming.

U pitanju je Samsung S4
Ne sjecam se tacno ali mislim da imas opciju preferirani mreza. Pokusaj sta tu. A I pogledaj koja ti je postavka za mrezu. Ako ne koristis net prebaci na 2g.
Imao sam s4 alu sam drzao na rucnom trazenju mreze I nikad nisam imao takvi problema.

kakaljin

#13646 Re: Android OS

Post by kakaljin »

axe22 wrote:

U pitanju je Samsung S4
Ne sjecam se tacno ali mislim da imas opciju preferirani mreza. Pokusaj sta tu. A I pogledaj koja ti je postavka za mrezu. Ako ne koristis net prebaci na 2g.
Imao sam s4 alu sam drzao na rucnom trazenju mreze I nikad nisam imao takvi problema.

ali ne mogu promjeniti sa automatskog trazenja mreze, sem da pokrenem trazenje mreze.

Net mi je stalno upaljen, pa radi toga je stalno na 3G-u
MeanMachine

#13647 Re: Android OS

Post by MeanMachine »

kakaljin wrote:
axe22 wrote:

U pitanju je Samsung S4

ali ne mogu promjeniti sa automatskog trazenja mreze, sem da pokrenem trazenje mreze.

Net mi je stalno upaljen, pa radi toga je stalno na 3G-u
Nisam siguran da li se baš dobro sjećam postavki, ali u podešavanjima mreže trebala bi biti opcija "roaming" i u toj opciji mogućnost da odabereš nešto poput "Home only". To bi trebalo telefonu dozvoliti da se automatski konektuje samo na tvoju "domaću" mrežu dok bi za ostale operatere morao ručno da biraš mrežu (kroz meni connections/more networks/mobile networks/network operators). Opet napominjem da nisam 100% siguran da se ovo odnosi na tvoj problem, ali mislim da bi moglo biti to što ti tražiš.
GoodTaste

#13648 Re: Android OS

Post by GoodTaste »

koji broj treba da bude IMEISV ?
axe22

#13649 Re: Android OS

Post by axe22 »

GoodTaste wrote:koji broj treba da bude IMEISV ?
01 kod mene je
Kako se sjecam to je verzija softwera sa kojim je pisan imei broj.
Ady88

#13650 Re: Android OS

Post by Ady88 »

Zna li neko zašto kad uradim screenshot uopste mi nije cista slika nego mutno, kad pošaljemo preko maila ili kad idem edit onda je dobra rezolucija ali kad gledam na telefonu mutno. Galaxy s4 i to mi se dešava od kad sam uradio update ovaj novi sto je donio kids mode itd.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Post Reply