Ma jok, odmah bi ga ja l' kamenovali, ja l' vjesali...bogoljub wrote:a možda da oproba da ode i na vlastitoj koži osjeti da li je to kur.eva zemlja ili nije!salik79 wrote:Boga mi, prema svemu sudeci, jos zadugo ce ti taj jaran hodat suhog, barem sto se Irana tice.PeppermintSA wrote:Najbolji komentar o protestima je dao moj jaran. Razgovor je tekao na sljedeći način:
ja: ''Pratiš li proteste u Iranu?''
on: ''Onako, tu i tamo''
ja: ''I šta veliš?''
on: ''Nadam se da će promijeniti režim''
ja: ''Zašto?''
on: ''Kvalitet zemlje srazmjerno raste sa mogućnošću guženja domicilnih žena. Švedska je fenomenalna zemlja u svakom pogledu i, gle čuda, izađem u Štokholm i mogu bez problem na noć opaliti neki Šveđanku. Da ne mogu, bila bi kurčeva zemlja. Moglu li izaći u Teheran, otići u neku diskoteku i u wx-u iste opaliti neku perzijsku ljepoticu? Mogu kurac. Zato, naprijed revolucija''
![]()
![]()
![]()
IRAN
- salik79
#13626 Re: IRAN
- salik79
#13627 Re: IRAN
Za ovo su javno objeseni na Trgu Imama Homeinija u Teheranu:

Samo za one s jakim zelucem:

Samo za one s jakim zelucem:
- Diwan
#13628 Re: IRAN
Vjersko-policijska država sigurno da ne može biti i nije role model za življenje. Vjerska diktatura je največi oblik diktature i svakako je istina da je režim diktatorski.
S druge strane, samo ljudi sa gram ili nimalo pameti mogu reći da je Američka vlada i režim i tko stoji iza njega doprinosi prosperitetu zemalja i da uspostavljaju 'demokraciju', mir, blagostanje itd.
Isto tako se može reći da su dešavanja u Iranu planska, iskonstruisana, rukovođena i da sigurno strane sile imaju najveći udio u ovome, kao što se može reći da sigurno veliki broj iranaca sigurno nije sretan sa vjersko-policijskom-udbaškom diktaturom u kojoj živi, posebice ako je ta diktatura bazirana na korumpiranom,neautentičnom i lažnom vjerskom učenju, koje ga izjednačava sa vehabijskim tvorevinama i ublehama. Dakle Iran-Saudija, jedno te isto, samo odijelo malo drugačije.
Kao i u svemu, stradava običan narod i najbolje bi bilo kad bi to iranci mogli riješiti sami od sebe, otarasiti se 'vjerskih' diktatora. Ovako će to biti samo borba za interese drugih.
Apsolutno sam za rušenje jednog takvog (z)vjerskog sistema, ali ne na način mješanja drugih u to.
Živjela njemačka i bratske islamske skandinavske zemlje itd.
S druge strane, samo ljudi sa gram ili nimalo pameti mogu reći da je Američka vlada i režim i tko stoji iza njega doprinosi prosperitetu zemalja i da uspostavljaju 'demokraciju', mir, blagostanje itd.
Isto tako se može reći da su dešavanja u Iranu planska, iskonstruisana, rukovođena i da sigurno strane sile imaju najveći udio u ovome, kao što se može reći da sigurno veliki broj iranaca sigurno nije sretan sa vjersko-policijskom-udbaškom diktaturom u kojoj živi, posebice ako je ta diktatura bazirana na korumpiranom,neautentičnom i lažnom vjerskom učenju, koje ga izjednačava sa vehabijskim tvorevinama i ublehama. Dakle Iran-Saudija, jedno te isto, samo odijelo malo drugačije.
Kao i u svemu, stradava običan narod i najbolje bi bilo kad bi to iranci mogli riješiti sami od sebe, otarasiti se 'vjerskih' diktatora. Ovako će to biti samo borba za interese drugih.
Apsolutno sam za rušenje jednog takvog (z)vjerskog sistema, ali ne na način mješanja drugih u to.
- Kikibombona
#13629 Re: IRAN
Najkorektniji komentar na temiDiwan wrote:Vjersko-policijska država sigurno da ne može biti i nije role model za življenje. Vjerska diktatura je največi oblik diktature i svakako je istina da je režim diktatorski.
Oglasio se i Reza Pehlavi br.2!
https://twitter.com/BabakTaghvaee/statu ... 3879784448
- salik79
#13630 Re: IRAN
Dirljiv trenutak susreta Imama Hamneija sa armenskom porodicom, ciji sin je polozio zivot za svoju domovinu, jednom od mnogih koje Imam svake godine (vec decenijama) obilazi u vrijeme bozicnih blagdana:
https://twitter.com/FarsNews_Agency/sta ... 1082326017
Naravno, nakon toga ih javno objese, samo to ne snimaju....I tako svake godine.
- salik79
#13631 Re: IRAN
Zaboravih napomenuti, France24 je u vlasnistvu rezimskog Iriba.
-
handžar88
#13632 Re: IRAN
Blizi se kraj sitskoj diktaturi, miris slobode osjeca se u zraku
- Krokodajl
#13633 Re: IRAN
A gdje trebaju izvršiti presudu nego na trgu, ne kontam 
- bogoljub
#13634 Re: IRAN
Princ u tuđini se javio željan povratka, A povratka nema! NJEGOVOM OCU JE SVAKO JUTRO AVIONOM IZ FRANCUSKE STIZAO SVJEŽ FRANCUSKI SIR, DOK JE NAROD JEO JAJA PROIZVEDENA U IZRAELU, AKO IH JE MOGAO NAĆI NA PIJACI!Kikibombona wrote:Najkorektniji komentar na temiDiwan wrote:Vjersko-policijska država sigurno da ne može biti i nije role model za življenje. Vjerska diktatura je največi oblik diktature i svakako je istina da je režim diktatorski.
Živjela njemačka i bratske islamske skandinavske zemlje itd.![]()
Oglasio se i Reza Pehlavi br.2!![]()
https://twitter.com/BabakTaghvaee/statu ... 3879784448
- bogoljub
#13635 Re: IRAN
HA HA HA HAsalik79 wrote:Dirljiv trenutak susreta Imama Hamneija sa armenskom porodicom, ciji sin je polozio zivot za svoju domovinu, jednom od mnogih koje Imam svake godine (vec decenijama) obilazi u vrijeme bozicnih blagdana:
- Krokodajl
#13636 Re: IRAN
Kada bi Iran ponovno postao Monarhija i kada bi se vratio Šah Reza mlađi, prvo što bi uradio je ukinuo bi ove provincije tipa Azerjbajdžan i Kurdistan, i postavio bi neke likove iz Teherana za prinčeve tamo, ukinuo bi im struju i internet, pogasio škole, a raja u Teheranu bi živili ko ovi u Pjongjangu, daleko od svijeta, ko u dobra stara vremena 
Jedina dobra stvar u svemu tome, bilo bi dosta lakše kupiti čaj iz Lahijana, jebem im sankcije.
Jedina dobra stvar u svemu tome, bilo bi dosta lakše kupiti čaj iz Lahijana, jebem im sankcije.
-
zvizdan
#13637 Re: IRAN
Najgore je sto je to stvarno ziva istina. Taman tako bi bilo. Dobro, ostavio bi i im struju i internet, a i poneku skoluKrokodajl wrote:Kada bi Iran ponovno postao Monarhija i kada bi se vratio Šah Reza mlađi, prvo što bi uradio je ukinuo bi ove provincije tipa Azerjbajdžan i Kurdistan, i postavio bi neke likove iz Teherana za prinčeve tamo, ukinuo bi im struju i internet, pogasio škole, a raja u Teheranu bi živili ko ovi u Pjongjangu, daleko od svijeta, ko u dobra stara vremena
- salik79
#13638 Re: IRAN
Ovako se prenose vijesti, a ne k'o tamo nekakvi rezimski mediji sto montiraju kojekakve snimke toboznje podrske opresivnom rezimu:

Ovako isto i Trump zeli pomoci Irancima.

Ovako isto i Trump zeli pomoci Irancima.
- Kikibombona
#13639 Re: IRAN
Bolje na stadionu, vjesanje moze vidjeti vise ljudi.Krokodajl wrote:A gdje trebaju izvršiti presudu nego na trgu, ne kontam
- Krokodajl
#13640 Re: IRAN
A zamisli SAVAKzvizdan wrote:Najgore je sto je to stvarno ziva istina. Taman tako bi bilo. Dobro, ostavio bi i im struju i internet, a i poneku skoluKrokodajl wrote:Kada bi Iran ponovno postao Monarhija i kada bi se vratio Šah Reza mlađi, prvo što bi uradio je ukinuo bi ove provincije tipa Azerjbajdžan i Kurdistan, i postavio bi neke likove iz Teherana za prinčeve tamo, ukinuo bi im struju i internet, pogasio škole, a raja u Teheranu bi živili ko ovi u Pjongjangu, daleko od svijeta, ko u dobra stara vremena
Izađeš na protest protiv Šaha, prebije te
Izađeš na protest protiv USA, prebije te
Izađeš na protest protiv Izraela, Mosad te prebije
-
zrakomlat
#13641 Re: IRAN
napokon ce siiti biti slobodni od siitskog zulumahandžar88 wrote:Blizi se kraj sitskoj diktaturi, miris slobode osjeca se u zraku
-
aratet
#13642 Re: IRAN
Evo jedno pitanje sto vjerujem dosta ljudi ovdje zanima.
Da li su Iranu skoro bili popisi po nacionalnosti ili jeziku, da li se mogu naci takvi podaci na netu po pokrajinama ili gradovima ili shahrestanima?
znam otprilike gdje ko zivi, ali onako bi fino bilo vijdeti kako to izgleda u procentima.
Da li su Iranu skoro bili popisi po nacionalnosti ili jeziku, da li se mogu naci takvi podaci na netu po pokrajinama ili gradovima ili shahrestanima?
znam otprilike gdje ko zivi, ali onako bi fino bilo vijdeti kako to izgleda u procentima.
- Krokodajl
#13643 Re: IRAN
Nek prenosi TV, siluje i ubije djevojčicu od 7 godina, za pouku.Kikibombona wrote:Bolje na stadionu, vjesanje moze vidjeti vise ljudi.Krokodajl wrote:A gdje trebaju izvršiti presudu nego na trgu, ne kontam
- Kikibombona
#13644 Re: IRAN
Gori su oni sto se urote protiv Boga, sto protestuju radi siromastva po nalogu Izraela i oni sto tekfire Sv. Homeinija.Krokodajl wrote:Nek prenosi TV, siluje i ubije djevojčicu od 7 godina, za pouku.Kikibombona wrote:Bolje na stadionu, vjesanje moze vidjeti vise ljudi.Krokodajl wrote:A gdje trebaju izvršiti presudu nego na trgu, ne kontam
Ja bih njih nakon vjesanja objesio da vise.
-
aratet
#13645 Re: IRAN
Monarhije svugdje u Svijetu gube na moci, Sah i da je prezivio islamsku revoluciju ili cak da nije bilo te revolucije izbila bi neka druga revolucija protiv njega.Krokodajl wrote:Kada bi Iran ponovno postao Monarhija i kada bi se vratio Šah Reza mlađi, prvo što bi uradio je ukinuo bi ove provincije tipa Azerjbajdžan i Kurdistan, i postavio bi neke likove iz Teherana za prinčeve tamo, ukinuo bi im struju i internet, pogasio škole, a raja u Teheranu bi živili ko ovi u Pjongjangu, daleko od svijeta, ko u dobra stara vremena
U najboljem slucaju bi ostao da se seta po ceremonijama bez da ga se ista pita.
- bogoljub
#13646 Re: IRAN
https://hr.wikipedia.org/wiki/Iranaratet wrote:Evo jedno pitanje sto vjerujem dosta ljudi ovdje zanima.
- Krokodajl
#13647 Re: IRAN
To bi imalo smisla da se po zapadnim medijima pod krinkom "demokratije" ne protura Pahlavi mlađi i MEK.aratet wrote:Monarhije svugdje u Svijetu gube na moci, Sah i da je prezivio islamsku revoluciju ili cak da nije bilo te revolucije izbila bi neka druga revolucija protiv njega.Krokodajl wrote:Kada bi Iran ponovno postao Monarhija i kada bi se vratio Šah Reza mlađi, prvo što bi uradio je ukinuo bi ove provincije tipa Azerjbajdžan i Kurdistan, i postavio bi neke likove iz Teherana za prinčeve tamo, ukinuo bi im struju i internet, pogasio škole, a raja u Teheranu bi živili ko ovi u Pjongjangu, daleko od svijeta, ko u dobra stara vremena
U najboljem slucaju bi ostao da se seta po ceremonijama bez da ga se ista pita.
Što se tvog pitanja o nacijama tiče, mislim da službenih podataka u vidu popisa nema, jer Statistika u Iranu se ne bavi tim, mogu se naći podaci o vjeri ali ne o pripadnosti narodu.
Last edited by Krokodajl on 03/01/2018 23:13, edited 1 time in total.
- Point.
#13648 Re: IRAN
Ko smo mi?salik79 wrote:
Vidio sam, narod vapi za promjenama koje vi podrazumijevate.![]()
Doci ce inu Americi vakat za promjene. Stare barabe na vrhu korporokratske piramide ne mogu dovijeka vladati, a poludebile na celo drzave postavljati.
Tamo preko bare vlada hajvan trenutno, ali jebiga tamo se mjenjaju svakih 4/8 godina a u Iranu zasjele staronje ni smrt ih ne odvaja od prijestolja. U Iranu ne smijes ni prdnuti a da ne pitas staru ajatolu smijes li. Ne smijes sa zenom na plazu otici kako hoces, nije kako ajatola kaze. Jebo takvu zemlju. Jos su, prema sopstvenom kazivanju, veliki rasisti.
Last edited by Point. on 03/01/2018 23:13, edited 1 time in total.
- bogoljub
#13649 Re: IRAN
NAJBOLJI ODGOVOR NA PITANJE KOLIKA JE PODRŠKA ISLAMSKOJ REPUBLICI SE MOŽE VIDJETI 11 FEBRUARA KADA BUDE GODIŠNJICA REVOLUCIJE KOJA JE BILA PRIJE 39 GODINA.
- insomnia78
#13650 Re: IRAN
Po tome Juga nikad ne bi propala