Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Banksy

#13626 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

Ricken wrote:
Te Švedske pare su na ovaj način upumpane u našu privredu, a tu se još uvijek broji i Jahorina.
Još da se Naša stranka hoće kako ''upumpati'' u jahorinsko glasačko tijelo ... :mrgreen:

edit: jel' the O. Nikolić držao neki hotel na Jahorini ...?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#13627 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

Pedja Kojovic wrote:libero
Nikakav "ton" nisam imao na umu dok sam vam odgovarao.
(Vasa pitanja i konstatacije u postu sam shvatio kao vrlo tendeciozne i uvredljive).
Bilo mi je jasno da vi ne postavljate pitanja nego trazite potvrdu za svoj generalni odnos prema Nasoj stranci i da cete tesko pristati da odgovori promjene vas unaprijed formiran stav.Posto nista korisno za svoje predrasude niste nasli u onome sto sam napisao poceli ste analizirati ono sto nisam("ton").
A svi smo to jednom u zivotu radili, i svi znamo, a ne samo citaoci i pisci, da se u prostor izmedju napisanih redova moze projektovati sve sto citalac pozeli.Dakle, "tona" u mom odgovoru nije bilo.
Sto se tice mog "elitizma"...Aristokracija nije moja ambicija - osim u umjetnosti (ukus).Demokraticnost jeste.
p.k.
-LIBERO- wrote:Ok, izrazeno sam postao gadljiv prema vasem licemjerstvu. Moguce, a vjerovatno je to, da sam nesto ispotencirao sto nisi napisao u sklopu odgovora. Ali stojim iza toga da seminar za "Stratesko planiranje" se mogao isto tako organizovati i u nekom prostoru koji i nije na Jahorini. Tu se stavljate u identican nacin funkcionisanja kao recimo SDP i SDA koji svako malo imaju slicne strateski bitne po stranku seminare, po raznim mondenskim (za nase uslove) hotelima i lokacijama..a sve to u zemlji gdje je oko 500 000 ljudi na biroima, i ko zna koliko po kontejnerima u potrazi za "Starteskim planiranjem" svoga slijedeceg obroka.
Duboko sam se nadao, vjerovao cak, da ste totalno drugciji od drugih. Ali...
Sve drugo je samo sklapanje mozaika (prije svega u mojoj glavi)...od seminara po identicnim lokacijama, do gazenja koalicionih nacela i toboze proklamisanih stranackih svetonazora i principa (tj. "principa"), o nemogucnosti koalilarnja stranaka razlicitih ideoloskih i svjetonazorskih principa i stavova. (u prevodu demagogija)
Osoba/organizacija koja je silno željela ili možda planirala ovakav način "komunikacije" između najkvalitetnijih lidera Naše Stranke te najkvalitetnijih simpatizera iste, ovdje na ovom forumu (i na svim forumima širom interneta), je zadovoljna i trlja ruke. Ili galami od sreće.
@ Libero , shvatite da je NS ušla u koaliciju sa SDA (vrh NS to može nazvati i savezom altruističkih udruga zarad poboljšanja tramvajskog saobraćaja) i pomirite se s tim. Sve ono u što ste vjerovali nekada je prošlo. Ne bih im nikada prigovarala SADA ono što im se i ranije moglo prigovoriti kao organizaciji (potencijalni elitizam ili neki seminari ) ali bih čekala sve njihove BUDUĆE poteze koje će (ili neće ) poduzeti u koordinaciji sa njihovim koalicionim saveznikom. Mislim da je to mnogo korektnije i kvalitetnije. A itekako efektnije jer će takvih poteza biti.
@ Pedja , vama zbilja ne bih da govorim niti da prigovaram ništa. Jako ste korektan čovjek i u više navrata sam rekla da ste ideal bh.političara. Molila bih da shvatite svu rezigniranost NS simpatizera (jer simpatizeri nisu članovi , oni su mnogo iskreniji) spram posljednjih odluka koje je NS nažalost donijela. Iskreno se nadam da ćete razumjeti liberovu mladost , impulsivnost i iskrenost.
Nije jednostavno prihvatiti put kojim se NS kreće. Osnovni postulat vaše prepoznatljivosti i vašeg kvaliteta (principijenost) ste nažalost odbacili.
Svi ostali ćemo to nagraditi/kazniti na izborima.

Obojici se najdublje izvinjavam zbog uplitanja u Vašu raspravu. Znam da sam nepristojna i od srca oprostite , no pokušajte me shvatiti jer sam jako tužna kad čitam ovakvu konverzaciju između osoba koje jako cijenim i poštujem pa makar ovako virtuelno.
Veliki pozdrav obojici.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#13628 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Ricken wrote: Malo si uvredljiv i prelaziš granice ukusnog, a i lupaš. Te Švedske pare su na ovaj način upumpane u našu privredu, a tu se još uvijek broji i Jahorina.
"Uvrjedljiv", ne. Razocaran, da. Ali to sam vec otvoreno i rekao. Ne vidim da si nesto epohalno otkrio.

Puno je bitnije, po meni, taj senzibilitet i poistovjecivanje sa vecinom stanovnistva i njihovim realnim problemima, pa tako i prilikom organizacije tih seminara. Mene licno nepotreban cin. Jer mislim da se taj seminar mogao organizovati i na nekom mjestu koji nije Jahorina, Neum ili recimo "Etno selo Stanisic". A svi dobro znamo koje stranke, koje organizacije po tim mjestima se "strucno usavrsavaju". :roll:

Licno imam gadljivost prema politicko stranci koja propagira socijalnu osjetljivost, potencira moralnost u politici (o detaljima toga mozemo neki drugi put)..a onda se apsolutno uklopi u matricu ponasanja svih ostalih stranaka.

Moj izraziti idealizam? Moguce. Ali cvrsto stojim iza mog stava.
Razumijem da si ljut na postupke NS u zadnje vrijeme ali ti to nedaje za pravo da vrijeđaš druge ljude.
Ili ti to pravo pripada moderatorskim statusom. Što b se reklo hoće mi se može mi se, baš kao i prozvana "politička elita".

Kazem ti, radi se o razocarenju. Ljutnja je neki drugi osjecaj, na sta se odreaguje na drugaciji nacin. Razocarenje je osjecaj koji je dublji i, rekao bih, sustinskiji. ;-)

Koga vrijedjam?

Moj moderatorski status nikakve veze nema sa ovom temom, cak ni sa ovim podforumom. To mozes provjeriti i kod Administracije ovog foruma. ;-)
direstraits0078

#13629 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by direstraits0078 »

Pitanje za Pedju:

U svjetlu proteklih skretanja od zacrtanog kursa Nase stranke, da li razmisljas o prikljucivanju nekim 'iskrenijim' politickim opcijama? Pod tim mislim na clanove nekolicine politickih stranaka koji su iz tih stranaka istupili zbog neprincipijelnosti vodjstva, tj. nepridrzavanja proklamiranih politickih platformi, statuta i ciljeva? Uzmimo za primjer Komsica.
Ricken

#13630 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Ricken »

@Libero:
Pa prozvao si g. Kojovića da je licemjer koji ti se gadi. To prelazi granice razočarenja.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#13631 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Ricken wrote:@Libero:
Pa prozvao si g. Kojovića da je licemjer koji ti se gadi. To prelazi granice razočarenja.
Ne njega licno. Prozvao sam stranku i njihovo ponasanje.

Pedju ne persiram...i to od prije par godina intezivne komunikacije na ovoj temi. Moguce da si zbog toga pogresno protumacio moje obracanje. Dakle: Pedja-jednina, NS-mnozina :D
Ricken

#13632 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Ricken »

-LIBERO- wrote:
Ricken wrote:@Libero:
Ne njega licno. Prozvao sam stranku i njihovo ponasanje.

Pedju ne persiram...i to od prije par godina intezivne komunikacije na ovoj temi. Moguce da si zbog toga pogresno protumacio moje obracanje. Dakle: Pedja-jednina, NS-mnozina :D
Ah sad je sve jasno i potpuno "drugačije".
Challenger__

#13633 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

Pedja Kojovic wrote:libero

Nikakav "ton" nisam imao na umu dok sam vam odgovarao.
(Vasa pitanja i konstatacije u postu sam shvatio kao vrlo tendeciozne i uvredljive).

Bilo mi je jasno da vi ne postavljate pitanja nego trazite potvrdu za svoj generalni odnos prema Nasoj stranci i da cete tesko pristati da odgovori promjene vas unaprijed formiran stav.Posto nista korisno za svoje predrasude niste nasli u onome sto sam napisao poceli ste analizirati ono sto nisam("ton").
A svi smo to jednom u zivotu radili, i svi znamo, a ne samo citaoci i pisci, da se u prostor izmedju napisanih redova moze projektovati sve sto citalac pozeli.

Dakle, "tona" u mom odgovoru nije bilo.

Sto se tice mog "elitizma"...
Aristokracija nije moja ambicija - osim u umjetnosti (ukus).
Demokraticnost jeste.

p.k.
Kao neko ko je pratio ovu temu i ostavljao upise na njoj, odgovorno tvrdim da je Libero bio najveći zagovornik NS uoči izbora, kako na ovoj, tako i na drugim temama. Čak se išlo toliko daleko da su ga fiksirali kao D. Mustafića. Potrošio je sate, dane i sedmice agitujući za vašu stranku i on ima PUNO MORALNO PRAVO da vama lično i vama grupno iskaže svoje nezadovoljstvo postizbornim potezima. Daleko je to od bilo kakve tendecioznosti i uvredljivog tona.

Ne možete ljude *ebavati u zdrav mozak, pa im onda imputirati nepostojeću drskost kada iskažu svoje nezadovoljstvo.
Challenger__

#13634 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

Ricken wrote:
Malo si uvredljiv i prelaziš granice ukusnog, a i lupaš.

Ovo jeste primjer uvredljivog govora, ali koga to više briga. Karte su podjeljene, a idealisti kao Libero će da čekaju Godoa, ili Mehdija, svejedno.
Ricken

#13635 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Ricken »

Challenger__ wrote:
Ricken wrote:
Malo si uvredljiv i prelaziš granice ukusnog, a i lupaš.

Ovo jeste primjer uvredljivog govora, ali koga to više briga. Karte su podjeljene, a idealisti kao Libero će da čekaju Godoa, ili Mehdija, svejedno.
Netrebaju idealisti da čekaju, već da zavrnu rukave. Danas svako može osnovati stranku i baviti se politikom. Tako makar kažu.
Challenger__

#13636 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

p.s.

Baš bih volio da vidim koje su to reference pomenutog "aristokratskog" umjetničkog ukusa.
Challenger__

#13637 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

Ricken wrote:
Netrebaju idealisti da čekaju, već da zavrnu rukave. Danas svako može osnovati stranku i baviti se politikom. Tako makar kažu.
Libero ih je itekako zavrnuo i agitovao za NS. Njegov entuzijazam je i mene, apstinenta, pretvorio u (podvlačim, jednokratnog) glasača NS. On ima pravo da vam - metaforički - "pljune pod prozor".
Banksy

#13638 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

Challenger__ wrote:p.s.

Baš bih volio da vidim koje su to reference pomenutog "aristokratskog" umjetničkog ukusa.
Isto sam poželjela ...
Challenger__

#13639 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

Banksy wrote:
Challenger__ wrote:p.s.

Isto sam poželjela ...
Samo da ne bude: Endi Vorhol, Vudi Alen i slično, ima da se samoubijem u sekundi :lol:
bosančica-sunčica

#13640 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by bosančica-sunčica »

Možda nije pravo mjesto , ali mi se čini pogodnim, jer je p.k. poslanik Skupštine KS. I niko nije nevin ko je "u vlasti."

Zar Radeljeljaša za Predsjednika UO Zavoda zdravstvenog osiguranja ? Degradacija jednog vitalnog sistema i ljudi. Radeljaš će da brine brigu o narodnom zdravlju i "herojima" u bijelom i plavom. "Kafandžija" sa fakultetom preko noći..neartikulisana amorfna masa.
Pa, Bože, ima li te ??
Ovo je dno dna. Nema dalje.
I ostali članovi UO i nisu " bog zna šta"; po stranačkim stričevima i babama,bez osobitih referenci (pogotovo moralnih) ali Radelješ. :-)
Ovo je sramna raspodjela mjesta..
Last edited by bosančica-sunčica on 21/12/2012 20:57, edited 5 times in total.
Ricken

#13641 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Ricken »

Challenger__ wrote:
Ricken wrote:
Libero ih je itekako zavrnuo i agitovao za NS. Njegov entuzijazam je i mene, apstinenta, pretvorio u (podvlačim, jednokratnog) glasača NS. On ima pravo da vam - metaforički - "pljune pod prozor".
To Vam izbaci jer ja nisam nasjeo na Liberovu agitaciju :D.

Nisam glasač NS, ali sam veliki protivnik komunikacije koja iskače iz kolosjeka pristojnog. Svaka politička partija je zbir dobrih i loših poteza. Govoriti o idealizmu u današnjoj poiitici je kao govoriti o fudbalu iz 55-e, i svodi se na lični ukus. Nit je BiH politički milje za idealiste. S tim da se u ovom slučaju priča svodi na nekoliko jednostavnih pitanja:

Po čemu je to SDP bolji od SDA? Po čemu su to ovi iz SDP-a manji lopovi od ovih iz SDA? Po čemu su to ovi iz SDP-a građanskiji od ovih iz SDA? Ili da svedemo na jedno, po čemu se to SDA i SDP razlikuju? Po čemu bi to koalicija sa SDP bila drugačija od ove sa SDA?

Po mom mišljenju jedina razlika je u stepenu arogancije.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#13642 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

I onda dozivis da te SDA simpatizer/clan gorljivo brani...sasvim sigurno ne radi sustinske podrske vama kao stranci, nego radi koalicije, koja zapravo i nije koalicija ( :D )

Nekada to govori vise od vatrene diskusije i brzopotezno razmjenjenih postova. Uvjeren sam da ces shvatiti (Pedja) o cemu pricam...i sta zapravo znaci trenutna situacija, gdje oni koji su sustinski vjerovali u vas vise nisu na vasoj strani, a oni koji su sustinski vjerovali u SDA sada su svako tu uz vas. ;-)

Ja bih to desifrovao kao fundamentalno odstupanje NS od osnovnih politickih svjetonazora i odvajanje od vase glasacke baze. Bas plasticni primjer toga. Vi to ne morate vidjeti. Ne morate priznati sebi..ali barem razmislite o tome.

Ali ok, vi znate najbolje. Svi gorljivo iscekujemo objavu zajednicke platfore sa konkretnim stvarima i smjerovima u kojem ce te voditi ovaj grad sa SDA-SDU-SBH-Strankom penzionera-BPS i s'kim sve ne.
Tayyip

#13643 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Tayyip »

bosančica-sunčica wrote:Možda nije pravo mjesto , ali mi se čini pogodnim, jer je p.k. poslanik Skupštine KS. I niko nije nevin ko je "u vlasti."

Zar Radeljeljaša za Predsjednika UO Zavoda zdravstvenog osiguranja ? Degradacija jednog vitalnog sistema i ljudi. Radeljaš će da brine brigu o narodnom zdravlju i "herojima" u bijelom i plavom. "Kafandžija" sa fakultetom preko noći..neartikulisana amorfna masa.
Pa, Bože, ima li te ??
Ovo je dno dna. Nema dalje.
I ostali članovi UO i nisu " bog zna šta"; po stranačkim stričevima i babama,bez osobitih referenci (pogotovo moralnih) ali Radelješ. :-)
Ovo je sramna raspodjela mjesta..
Šta fali Feridu Radeljašu? Stariji će se sjetiti, a evo iz glave prve postave šampionskog Sarajeva iz 1985:
Đurković, Radeljaš, Kapetanović, Janjoš, Hadžibegić, Jozić, Vukičević, Jakovljević, H.Musemić, S.Merdanović, Pašić;
Trener: Boško Antić
:mrgreen:
Ricken

#13644 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Ricken »

-LIBERO- wrote:I onda dozivis da te SDA simpatizer/clan gorljivo brani...sasvim sigurno ne radi sustinske podrske vama kao stranci, nego radi koalicije, koja zapravo i nije koalicija ( :D )

Nekada to govori vise od vatrene diskusije i brzopotezno razmjenjenih postova. Uvjeren sam da ces shvatiti (Pedja) o cemu pricam...i sta zapravo znaci trenutna situacija, gdje oni koji su sustinski vjerovali u vas vise nisu na vasoj strani, a oni koji su sustinski vjerovali u SDA sada su svako tu uz vas. ;-)

Ja bih to desifrovao kao fundamentalno odstupanje NS od osnovnih politickih svjetonazora i odvajanje od vase glasacke baze. Bas plasticni primjer toga. Vi to ne morate vidjeti. Ne morate priznati sebi..ali barem razmislite o tome.

Ali ok, vi znate najbolje. Svi gorljivo iscekujemo objavu zajednicke platfore sa konkretnim stvarima i smjerovima u kojem ce te voditi ovaj grad sa SDA-SDU-SBH-Strankom penzionera-BPS i s'kim sve ne.
Predpostavljam da sam ja SDA simpatizer? Neznam otkud pravo da mi nešto takvo imputiraš? Nebranim ja NS, već pravo na diskusiju bez vrijeđanja gdje i neistomišljenik može biti ljudsko biće, čovjekolikog oblika.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#13645 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Jap... :D ;-)
okolonaokolo

#13646 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by okolonaokolo »

Sta cete poduzeti po pitanju pasa lutalica u SA, evo ljudi na forumu pokrecu akciju, hocete li je podrzati
Pedja Kojovic

#13647 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Libero, kao i svaki drugi forumas, ima pravo ne samo na svoje misljenje nego i pravo da ga bez posljedica iznese.
Ja sam samo pokusao objasniti kako sam dozivio njegov post, i da u mom odgovoru, uprkos tome, nije bilo "tona".
Lokacija sastanka je odabrana iskljucivo po "domacinskom" kriteriju.
(Potroseno je manje novca nego je planirano i visak je vracen finansijeru - na njihovo zaprepastenje).

Ja predstavljam stranku, i na ovom forumu i u parlamentu, i potpuno je opravdano i legitimno meni (ili bilo kojem drugom clanu) upucivati kritike koje se odnose na NS. Dakle, ja snosim i prihvatam odgovornost za poteze i odluke Nase stranke - pogotovo, s obzirom na cinjenicu da sam clan predsjednistva stranke.

Moj pokusaj da aktuelni sporazum sa SDA/SDU objasnim kao mehanizam da nasu troclanu delegaciju posaljemo u GV liftom koji vozi iskljucivo ukoliko u njega udje 7 ljudi mozda nije bio najjasniji i s obzirom na lose iskustvo koje svi imamo sa koalicijama i sporazumima u posljednje dvije godine sumnjicavost i osjecaj razocaranosti nije neosnovan. Ponasanje i djelovanje nasih vjecnika tokom mandata ce, ja se nadam, pokazati o kakvom se sporazumu, zapravo, radilo.

SDA je od izbacivanja iz "Platforme", a vjerovatno ce to raditi do 2014., kao princip svog politickog djelovanja izabrala stvaranje haosa i potpunu blokadu vlasti, gdje god je to moguce ( a njihovi ljudi su infiltrirani u sistem), pa i onda, a to je vrlo cesto, kada se time direktno ugrozavaju interesi gradjana i drzave. Oni su konstruktori sadasnjeg sistema, najbolje ga poznaju i ne prezaju od zloupotrebe mehanizama za zastitu etnicke ravnopravnosti za stranacke interese. SDP, s druge strane, pokazuje ideolosku izgubljenost, nedovoljno postovanja prema Ustavu i zakonima ove zemlje i sklonost da po svaku cijenu i losim sporazumima sacuva svoju poziciju u vlasti. Ja se nadam da sam u krivu, ali posljedica aktuelnog sukoba ce "pojesti" ovaj mandat. Kako cemo se mi snaci u svemu tome, ostaje da se vidi.

Ukoliko mislite na E. Radeljasa, poslanika u SKS...
Poslanik ne moze biti u UO javnih preduzeca jer bi to bio sukob interesa ali moze biti clan UO javnih institucija.(????)
Kako i zasto je ta mogucnost ostavljena meni je nejasno ali mi se cini nelogicno i nepravedno. Ja sam bio iznenadjen da je vlada SDP/SBB u KS poslanicima Radeljasu i Zekovicu dala te pozicije. Moja pretpostavka je da su time (izmedju ostalog) u prethodnom periodu obezbjedijivali njihovu podrsku.

NS je jedina politicka opcija koja me zanima.

p.k.
ps.
Primjer je situacija sa UO FTV-a.
Nas stav je bio:
Svakome ko sa imalo paznje procita clanove zakona koji govore o tome kada se i koliko clanova upravnog odbora javnog medija moze smjeniti potpuno je jasna namjera zakonodavca. Naime. U zelji da onemuguci bilo koju parlamentarnu vecinu da u toku svog cetvorogisnjeg mandata smjeni sve clanove ovog tijela i postavljanjem svojih, stranackih, ljudi ostvari kontrolu nad uredjivackom politikom javnog medija, zakonodavac je propisao da se godisnje moze zamjeniti samo jedan clan.

Vlada je, medjutim, odlucila, da smjeni sve clanove odjednom i imenuje nove.
Cinjenice da je vecini clanova tog tijela mandat davno istekao, da je revizorski izvjestaj negativan i da je i povrsnom gledaocu ocigledna urednicka sklonost tog javnog medija pojedinim politickim partijama su ozbiljni i osim, po mom misljenju, finansijskog izvjestaja, opravdani razlozi.
Ali jaci, visi princip - percepcija javnosti da javni mediji nisu pod politickom kontrolom - smatram mnogo jacim kontrargumentom. Sluzenje javnih servisa javnim interesima smatram vitalnim interesom svih gradjanki i gradjana.
Rjesenja za ovaj politicko - pravni problem ima nekoliko.
Legalizujmo sadasnje stanje i mjenjajmo clanove dinamikom koju zakon predvidja. Ili.
Neka komisija formirana od predstavnika svih stranaka u parlamentu koncenzusom izabere nove clanove.
Nadam se da cete imati mudrosti i snage da ne podignete ruku za ovu odluku i time posaljete poruku novinarima i medijima - interes ovog parlamenta je da javni servisi objektivno i profesionalno informisu gradjane o svemu sto se dogadja u nasoj zemlji.
Ako vi to ipak ne uradite, onda pozivam Predsjednika FBiH, gospodina Budimira, da stane u odbranu zakona i ne potpise ovu odluku.
homar

#13648 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by homar »

Peđa,
Molim te odgovori mi da li smatraš da su nacionalističke stranke u BiH (SDA,HDZ, SDS-SNSD...) najodgovornije za stanje u posljednjih 22 godine.
Ako smatraš da jesu, zašto je NS postala koalicioni partner SDA. Zar ne smatraš da će NS zbog toga doživjeti pad na slijedećim izborima slično kao SDP na proteklim općinskim.
Pedja Kojovic

#13649 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

homar

Stranke koje ste nabrojali smatram nacionalistickim i, uz jos neke, odgovornim za stanje u kojem se zemlja danas nalazi.
Prirodu sporazuma koji smo sklopili sam na posljednjih desetak i vise strana ovog foruma izlozio vec nekoliko puta.
Nas cilj je bio maksimiziramo svoje izborne rezultate i da svojim prisustvom u organima koji donose odluke imamo snazniji uticaj na poteze izvrsne vlasti. Pregovarali smo sa oba bloka a odluku donijeli iskljucivo imajuci u vidu najbolje interese stranke.
Glasaci ce, naravno, na narednim izborima biti u prilici da iskazu svoj stav prema svemu sto smo radili i radimo, pa i prema odluci o kojoj vi govorite.

p.k.
Pedja Kojovic

#13650 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

lud i ponosan

Moj osjecaj da cemo do 2014. u KS imati jos nekoliko novih Vlada i da se nakon cetiri godine mandata nece znati ko je zapravo bio na vlasti a ko u opoziciji (osim nas, koji smo odbili ponudjene pozicije i od one i od ove Vlade) je baziran iskljucivo na osjecaju a ne na informacijama.

Ne mislim da je "motka" pravo rjesenje.
Prijevremeni izbori su daleko kvalitetnija opcija, po mom misljenju.

p.k.
Locked