Još da se Naša stranka hoće kako ''upumpati'' u jahorinsko glasačko tijelo ...Ricken wrote:
Te Švedske pare su na ovaj način upumpane u našu privredu, a tu se još uvijek broji i Jahorina.
edit: jel' the O. Nikolić držao neki hotel na Jahorini ...?
Još da se Naša stranka hoće kako ''upumpati'' u jahorinsko glasačko tijelo ...Ricken wrote:
Te Švedske pare su na ovaj način upumpane u našu privredu, a tu se još uvijek broji i Jahorina.
Pedja Kojovic wrote:libero
Nikakav "ton" nisam imao na umu dok sam vam odgovarao.
(Vasa pitanja i konstatacije u postu sam shvatio kao vrlo tendeciozne i uvredljive).
Bilo mi je jasno da vi ne postavljate pitanja nego trazite potvrdu za svoj generalni odnos prema Nasoj stranci i da cete tesko pristati da odgovori promjene vas unaprijed formiran stav.Posto nista korisno za svoje predrasude niste nasli u onome sto sam napisao poceli ste analizirati ono sto nisam("ton").
A svi smo to jednom u zivotu radili, i svi znamo, a ne samo citaoci i pisci, da se u prostor izmedju napisanih redova moze projektovati sve sto citalac pozeli.Dakle, "tona" u mom odgovoru nije bilo.
Sto se tice mog "elitizma"...Aristokracija nije moja ambicija - osim u umjetnosti (ukus).Demokraticnost jeste.
p.k.
Osoba/organizacija koja je silno željela ili možda planirala ovakav način "komunikacije" između najkvalitetnijih lidera Naše Stranke te najkvalitetnijih simpatizera iste, ovdje na ovom forumu (i na svim forumima širom interneta), je zadovoljna i trlja ruke. Ili galami od sreće.-LIBERO- wrote:Ok, izrazeno sam postao gadljiv prema vasem licemjerstvu. Moguce, a vjerovatno je to, da sam nesto ispotencirao sto nisi napisao u sklopu odgovora. Ali stojim iza toga da seminar za "Stratesko planiranje" se mogao isto tako organizovati i u nekom prostoru koji i nije na Jahorini. Tu se stavljate u identican nacin funkcionisanja kao recimo SDP i SDA koji svako malo imaju slicne strateski bitne po stranku seminare, po raznim mondenskim (za nase uslove) hotelima i lokacijama..a sve to u zemlji gdje je oko 500 000 ljudi na biroima, i ko zna koliko po kontejnerima u potrazi za "Starteskim planiranjem" svoga slijedeceg obroka.
Duboko sam se nadao, vjerovao cak, da ste totalno drugciji od drugih. Ali...
Sve drugo je samo sklapanje mozaika (prije svega u mojoj glavi)...od seminara po identicnim lokacijama, do gazenja koalicionih nacela i toboze proklamisanih stranackih svetonazora i principa (tj. "principa"), o nemogucnosti koalilarnja stranaka razlicitih ideoloskih i svjetonazorskih principa i stavova. (u prevodu demagogija)
"Uvrjedljiv", ne. Razocaran, da. Ali to sam vec otvoreno i rekao. Ne vidim da si nesto epohalno otkrio.Ricken wrote: Malo si uvredljiv i prelaziš granice ukusnog, a i lupaš. Te Švedske pare su na ovaj način upumpane u našu privredu, a tu se još uvijek broji i Jahorina.
Razumijem da si ljut na postupke NS u zadnje vrijeme ali ti to nedaje za pravo da vrijeđaš druge ljude.
Ili ti to pravo pripada moderatorskim statusom. Što b se reklo hoće mi se može mi se, baš kao i prozvana "politička elita".
Ne njega licno. Prozvao sam stranku i njihovo ponasanje.Ricken wrote:@Libero:
Pa prozvao si g. Kojovića da je licemjer koji ti se gadi. To prelazi granice razočarenja.
Ah sad je sve jasno i potpuno "drugačije".-LIBERO- wrote:Ne njega licno. Prozvao sam stranku i njihovo ponasanje.Ricken wrote:@Libero:
Pa prozvao si g. Kojovića da je licemjer koji ti se gadi. To prelazi granice razočarenja.
Pedju ne persiram...i to od prije par godina intezivne komunikacije na ovoj temi. Moguce da si zbog toga pogresno protumacio moje obracanje. Dakle: Pedja-jednina, NS-mnozina
Kao neko ko je pratio ovu temu i ostavljao upise na njoj, odgovorno tvrdim da je Libero bio najveći zagovornik NS uoči izbora, kako na ovoj, tako i na drugim temama. Čak se išlo toliko daleko da su ga fiksirali kao D. Mustafića. Potrošio je sate, dane i sedmice agitujući za vašu stranku i on ima PUNO MORALNO PRAVO da vama lično i vama grupno iskaže svoje nezadovoljstvo postizbornim potezima. Daleko je to od bilo kakve tendecioznosti i uvredljivog tona.Pedja Kojovic wrote:libero
Nikakav "ton" nisam imao na umu dok sam vam odgovarao.
(Vasa pitanja i konstatacije u postu sam shvatio kao vrlo tendeciozne i uvredljive).
Bilo mi je jasno da vi ne postavljate pitanja nego trazite potvrdu za svoj generalni odnos prema Nasoj stranci i da cete tesko pristati da odgovori promjene vas unaprijed formiran stav.Posto nista korisno za svoje predrasude niste nasli u onome sto sam napisao poceli ste analizirati ono sto nisam("ton").
A svi smo to jednom u zivotu radili, i svi znamo, a ne samo citaoci i pisci, da se u prostor izmedju napisanih redova moze projektovati sve sto citalac pozeli.
Dakle, "tona" u mom odgovoru nije bilo.
Sto se tice mog "elitizma"...
Aristokracija nije moja ambicija - osim u umjetnosti (ukus).
Demokraticnost jeste.
p.k.
Ricken wrote:Malo si uvredljiv i prelaziš granice ukusnog, a i lupaš.
Netrebaju idealisti da čekaju, već da zavrnu rukave. Danas svako može osnovati stranku i baviti se politikom. Tako makar kažu.Challenger__ wrote:Ricken wrote:Malo si uvredljiv i prelaziš granice ukusnog, a i lupaš.
Ovo jeste primjer uvredljivog govora, ali koga to više briga. Karte su podjeljene, a idealisti kao Libero će da čekaju Godoa, ili Mehdija, svejedno.
Libero ih je itekako zavrnuo i agitovao za NS. Njegov entuzijazam je i mene, apstinenta, pretvorio u (podvlačim, jednokratnog) glasača NS. On ima pravo da vam - metaforički - "pljune pod prozor".Ricken wrote:
Netrebaju idealisti da čekaju, već da zavrnu rukave. Danas svako može osnovati stranku i baviti se politikom. Tako makar kažu.
Isto sam poželjela ...Challenger__ wrote:p.s.
Baš bih volio da vidim koje su to reference pomenutog "aristokratskog" umjetničkog ukusa.
Samo da ne bude: Endi Vorhol, Vudi Alen i slično, ima da se samoubijem u sekundiBanksy wrote:Isto sam poželjela ...Challenger__ wrote:p.s.
Baš bih volio da vidim koje su to reference pomenutog "aristokratskog" umjetničkog ukusa.
To Vam izbaci jer ja nisam nasjeo na Liberovu agitacijuChallenger__ wrote:Libero ih je itekako zavrnuo i agitovao za NS. Njegov entuzijazam je i mene, apstinenta, pretvorio u (podvlačim, jednokratnog) glasača NS. On ima pravo da vam - metaforički - "pljune pod prozor".Ricken wrote:
Netrebaju idealisti da čekaju, već da zavrnu rukave. Danas svako može osnovati stranku i baviti se politikom. Tako makar kažu.
Šta fali Feridu Radeljašu? Stariji će se sjetiti, a evo iz glave prve postave šampionskog Sarajeva iz 1985:bosančica-sunčica wrote:Možda nije pravo mjesto , ali mi se čini pogodnim, jer je p.k. poslanik Skupštine KS. I niko nije nevin ko je "u vlasti."
Zar Radeljeljaša za Predsjednika UO Zavoda zdravstvenog osiguranja ? Degradacija jednog vitalnog sistema i ljudi. Radeljaš će da brine brigu o narodnom zdravlju i "herojima" u bijelom i plavom. "Kafandžija" sa fakultetom preko noći..neartikulisana amorfna masa.
Pa, Bože, ima li te ??
Ovo je dno dna. Nema dalje.
I ostali članovi UO i nisu " bog zna šta"; po stranačkim stričevima i babama,bez osobitih referenci (pogotovo moralnih) ali Radelješ.![]()
Ovo je sramna raspodjela mjesta..
Predpostavljam da sam ja SDA simpatizer? Neznam otkud pravo da mi nešto takvo imputiraš? Nebranim ja NS, već pravo na diskusiju bez vrijeđanja gdje i neistomišljenik može biti ljudsko biće, čovjekolikog oblika.-LIBERO- wrote:I onda dozivis da te SDA simpatizer/clan gorljivo brani...sasvim sigurno ne radi sustinske podrske vama kao stranci, nego radi koalicije, koja zapravo i nije koalicija ()
Nekada to govori vise od vatrene diskusije i brzopotezno razmjenjenih postova. Uvjeren sam da ces shvatiti (Pedja) o cemu pricam...i sta zapravo znaci trenutna situacija, gdje oni koji su sustinski vjerovali u vas vise nisu na vasoj strani, a oni koji su sustinski vjerovali u SDA sada su svako tu uz vas.![]()
Ja bih to desifrovao kao fundamentalno odstupanje NS od osnovnih politickih svjetonazora i odvajanje od vase glasacke baze. Bas plasticni primjer toga. Vi to ne morate vidjeti. Ne morate priznati sebi..ali barem razmislite o tome.
Ali ok, vi znate najbolje. Svi gorljivo iscekujemo objavu zajednicke platfore sa konkretnim stvarima i smjerovima u kojem ce te voditi ovaj grad sa SDA-SDU-SBH-Strankom penzionera-BPS i s'kim sve ne.