Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
nema me tamo

#13626 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nema me tamo »

Sta je volis gledati popularne klince jer nikad nisi bio jedan od njih=? :D :D :D
karanana

#13627 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

nema me tamo wrote:Pa kad gledas prvu sezonu Ozarka i Breaking bad ozark je bolji 2 puta, samo kasnije se breaking bad pretvorio u nesto odlicno s tim kao ucitelj pa ovo pa ono..
Kad bi i ovdje isli u tom pravcu ( a ne idu ) moglo bi biti dosta dobro..
Bez zajebancije Breaking bad je meni dobar, al' hypovan je do zvijezda bez potrebe malo je reci znaci malo.
Ne bih se slozio.
Prva sezona breaking bada puno puno bolja od prve sezone ozarka.
Barem meni. Brze i jace me zakacila.
nema me tamo

#13628 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nema me tamo »

karanana wrote:
nema me tamo wrote:Pa kad gledas prvu sezonu Ozarka i Breaking bad ozark je bolji 2 puta, samo kasnije se breaking bad pretvorio u nesto odlicno s tim kao ucitelj pa ovo pa ono..
Kad bi i ovdje isli u tom pravcu ( a ne idu ) moglo bi biti dosta dobro..
Bez zajebancije Breaking bad je meni dobar, al' hypovan je do zvijezda bez potrebe malo je reci znaci malo.
Ne bih se slozio.
Prva sezona breaking bada puno puno bolja od prve sezone ozarka.
Barem meni. Brze i jace me zakacila.
Vjerovatno imas slabo pamcenje.. :D
Prva je baš ni vamo ni tamo sama cinjenica da je umalo otkazana serija sve govori..
Meni je bila fina pogotovo zadnja epizoda..

Ja sam preporucio vjeruj mi 3 razlicitih osoba i svi su htjeli ugasit na pocetku i kasnije im je legla vec..
Ma nema šta ide uvijek ona da svako ima svoj mozak i kako mu stvari legnu.
zomri

#13629 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Point. wrote:
zomri wrote:Ozark je odron, realno.
Zasto?
sablonski likovi, vec vidjeno dosta puta sto kod scorsesea, sto u justified, sto u bloodline, sto u quarryju. Prica koja bi trebala biti najjaci adut, ispricana sto puta. Gluma prosjek, jedino ona mala cickava iz Americans poderala. Nema potrebe da ukljucis mozak: ako nesto i ne skontas tu je pojasnjenje u offu.

Prosjek mrtvi, sto danas za seriju znaci odron.
omar little

#13630 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

Jack Be Nimble wrote:Netflix ima novu tinejdzersku - Atypical :thumbup:

PEJDZIN KRSTE VELKOSKI, PEJDZIN KRSTE VELKOSKI

:D
nema me tamo

#13631 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nema me tamo »

zomri wrote:
Point. wrote:
zomri wrote:Ozark je odron, realno.
Zasto?
sablonski likovi, vec vidjeno dosta puta sto kod scorsesea, sto u justified, sto u bloodline, sto u quarryju. Prica koja bi trebala biti najjaci adut, ispricana sto puta. Gluma prosjek, jedino ona mala cickava iz Americans poderala. Nema potrebe da ukljucis mozak: ako nesto i ne skontas tu je pojasnjenje u offu.

Prosjek mrtvi, sto danas za seriju znaci odron.
Znaci ukrali su od svih pomalo?

Justified gledo 2 puta, quarrija sam isto gled'o i ne vidim sta hoces da kazes..
zomri

#13632 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Rezija, atmosfera, fotografija, likovi i odnosi medju njima.

Sta bi ti izdvojio kao originalno i vrijedno gledanja?
Jack Be Nimble

#13633 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jack Be Nimble »

nema me tamo wrote:Sta je volis gledati popularne klince jer nikad nisi bio jedan od njih=? :D :D :D
Ma vise sto je Zomri napisao o Ozarku. Danas manje vise sve serije se prave na istu kopiju Sopranosa, Dextera, Breaking Bad i plus kada dodas losu plasticnu glumu kao u Ozarku onda ti se sve smuci i trazis nesto totalno drugcije.

Ali sto se tice Atypical, privukla me prica jer se radi o djetetu sa autizmom. A u zadnji par veza bio sa mamom koja ima cerku sa autizmom i u ovih par epizoda sto sam pogledao bas su dobro prikazali autizam i tinejdzere. Takodjer i roditelje kako pokusavaju imati normalan zivot, dok svake minute ocekuju poziv od skole/policije. Mnogo je realna sto se tice toga.
Point.

#13634 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Point. »

Meni je Ozark odlicna serija. Od likova do price.Ne bih se slozio da je vec sve vidjeno.
nema me tamo

#13635 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nema me tamo »

zomri wrote:Rezija, atmosfera, fotografija, likovi i odnosi medju njima.

Sta bi ti izdvojio kao originalno i vrijedno gledanja?

NIŠTA BRATE.

Zato sto i nema originalno ništa i upravo te serije koje spominješ su isto kopije neces drugog..
Meni je vrijedno gledanja samo atmosfera u seriji znaci ako samo hodaju okolo s onom plavom slikom to mi je vrijedno da sjednem i gledam.
nema me tamo

#13636 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nema me tamo »

Jack Be Nimble wrote:
nema me tamo wrote:Sta je volis gledati popularne klince jer nikad nisi bio jedan od njih=? :D :D :D
Ma vise sto je Zomri napisao o Ozarku. Danas manje vise sve serije se prave na istu kopiju Sopranosa, Dextera, Breaking Bad i plus kada dodas losu plasticnu glumu kao u Ozarku onda ti se sve smuci i trazis nesto totalno drugcije.

Ali sto se tice Atypical, privukla me prica jer se radi o djetetu sa autizmom. A u zadnji par veza bio sa mamom koja ima cerku sa autizmom i u ovih par epizoda sto sam pogledao bas su dobro prikazali autizam i tinejdzere. Takodjer i roditelje kako pokusavaju imati normalan zivot, dok svake minute ocekuju poziv od skole/policije. Mnogo je realna sto se tice toga.

Vidio sam odma cim si napisao i cini mi se da nije tipicna tinejdzerska?
Nece se to svidjeti velkoskom :D
Jack Be Nimble

#13637 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jack Be Nimble »

nema me tamo wrote:
Vidio sam odma cim si napisao i cini mi se da nije tipicna tinejdzerska?
Nece se to svidjeti velkoskom :D
Pa nije bas ono skroz tipicno tinejdzerska, mada mali ima sestru pa i ona mora imati momka, pa je taj dio price tipicno tinejdzerski. Ako moram izabrati izmedju marvelski sranja i nove serije ala House of Cards, biram tinejdzere. Dosta je vise drame.
nema me tamo

#13638 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nema me tamo »

Uh šuti nijedne dje ces mi house of cards poredit sa Marvelovim sranjima. :D
karanana

#13639 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

Valjaju li trebe u toj tinejdzerskoj?
Daryl Dixon

#13640 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Daryl Dixon »

musafa mi jos petu sezonu nisam pregledao HoC, nemam volje :lol:
nema me tamo

#13641 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nema me tamo »

Laganica nemaš žurbe.. :D
The 51st State

#13642 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by The 51st State »

Point. wrote:Meni je Ozark odlicna serija. Od likova do price.Ne bih se slozio da je vec sve vidjeno.
:thumbup: , i za prvu sezonu likovi beton razradjeni, plus sto je se odlicno otaraseno likova koji bi sputavali sezonu 2. dijaloski jedna od jacih serija u zadnje vrijeme.
zomri

#13643 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Point. wrote:Meni je Ozark odlicna serija. Od likova do price.Ne bih se slozio da je vec sve vidjeno.
Šta bi izdvojio kao originalno ovdje?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13644 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Truba »

jel ko gledao helix :D

špica druge sezone je nešto najgluplje što postoji :lol:
Point.

#13645 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Point. »

zomri wrote:
Pa citavu pricu oko ove naizgled normslne familije. I ona redneck familija mi je originalna. No sve zavisi sta zelis od serije. Ja gledam da bi me opustilo 50 minuta, interesantna prica i likovi i dosta mi. Twin Peaks me recimo zamarala pa sam odustao, radnje nigdje, pa mi se ne gugla dva sata poslije pogledane epizode da pokusam shvatiti sta je pisac htjeo da kaze. Neki ljudi to vole sto razumijem. Ozark je serija sa puno vise desavanja, sjebane familije u pocetku koja kroz sezonu poksava da se vrate jedno drugom, interesantnih likova i lijepe plavkaste nijanse koja mi se odmah svidjela. Je li bas bas originalna? Vjerovatno nije, ali who gives a damn.
zomri

#13646 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Point. wrote:
zomri wrote:
Pa citavu pricu oko ove naizgled normslne familije. I ona redneck familija mi je originalna. No sve zavisi sta zelis od serije. Ja gledam da bi me opustilo 50 minuta, interesantna prica i likovi i dosta mi. Twin Peaks me recimo zamarala pa sam odustao, radnje nigdje, pa mi se ne gugla dva sata poslije pogledane epizode da pokusam shvatiti sta je pisac htjeo da kaze. Neki ljudi to vole sto razumijem. Ozark je serija sa puno vise desavanja, sjebane familije u pocetku koja kroz sezonu poksava da se vrate jedno drugom, interesantnih likova i lijepe plavkaste nijanse koja mi se odmah svidjela. Je li bas bas originalna? Vjerovatno nije, ali who gives a damn.
Ne moraš googlati, gle:

"Cinema is a lot like music. It can be very abstract, but people have a yearning to make intellectual sense of it, to put it right into words. And when they can't do that, it feels frustrating. But they can come up with an explanation from within, if they just allow it. If they started talking to their friends, soon they would see things—what something is and what something isn't. And they might agree with their friends or argue with their friends—but how could they agree or argue if they don't already know? The interesting thing is, they really do know more than they think. And by voicing what they know, it becomes clearer. And when they see something, they could try to clarify that a little more and, again, go back and forth with a friend. And they would come to some conclusion. And that would be valid."

"Catching the big fish", David Lynch
Point.

#13647 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Point. »

Ma ni Lynch ne zna sta se sa sobom. Uletim na temu TP vidim ljudi i nakon 15-te epizode se pitaju kad ce se poceti odmotavati radnja. Mislim da serije ne trebaju biti previse komplikovane da bi bile gledljive.
nema me tamo

#13648 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nema me tamo »

Peaks ti je mrtvi prosjek
dale cooper

#13649 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

Meni je opet sve što pogledam nakon epizode Twin Peaksa mrtva kita. Sve mi je tako
obično, konvencionalno, bez iznenađenja. Jasno mi je da ljudi preferiraju jasnu i
pravolinijsku narativnu strukturu, ali ne postoji ništa kao svijet Twin Peaksa na tv-u trenutno.
Samo sebi treba dopustiti totalnu imerziju u njega.
omar little

#13650 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

random comment coming through. :D

vec sam jednom naglasila i opet cu. senator furlong nije ni priblizno dovoljno cijenjen u danasnjem drustvu. bruka i sramota, bruka i sramota. :D

Post Reply