FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
skenderija04

#13626 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

odesveuhonduras wrote:Drogba ide, nema šanse da Torresa Chelsea proda
Oni jos ne znaju ni ko ce biti trener.Sa ovakvom postavkom Torres samo smeta. Fernando je profil koji je AVB smatrao potrebnim. Sada je sve upitno. Na kraju krajeva sve je rekla-kazala.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#13627 Re: FC Barcelona

Post by odesveuhonduras »

skenderija04 wrote:
odesveuhonduras wrote:Drogba ide, nema šanse da Torresa Chelsea proda
Oni jos ne znaju ni ko ce biti trener.Sa ovakvom postavkom Torres samo smeta. Fernando je profil koji je AVB smatrao potrebnim. Sada je sve upitno. Na kraju krajeva sve je rekla-kazala.
torres nije doveden u vrijeme AVB-a ;-)

Nema šanse da se oni odreknu igrača kojeg su prije godinu i po platili 50 miliona jer ne mogu u ovom trenutku izvući ni blizu toga, a tamam se počeo polako vraćati u formu.
skenderija04

#13628 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

U pravu si, Ancelotti je bio trener.Transfer je napravljen u zimu ako se dobro sjecam. Zavisi ko ce biti trener, kako bude htio igrati i mozda zeli drugi profil igraca. U Barceloni bi sigurno dobio kontinuitet. Trojica za dva mjesta.
p206

#13629 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

Torres nije neki igrač za Barcu.
Njemu igra sa 3 napadača nikako ne leži, najbolje partije je pružao kad je igrao kao jedini napadač.
LSD

#13630 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Planiraju li oni pojacavati odbranu konacno :shock: :? zbog loše odbrane popušiše foru i u LP i u Primeri ,a oni i dalje dovode nekakve špiceve, krila :? ne kontam više.
Pojacavanje zadnje linije je pod moranje, kvalitatan stoper i lijevi bek je minimum koji moraju realizovati.
skenderija04

#13631 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:Planiraju li oni pojacavati odbranu konacno :shock: :? zbog loše odbrane popušiše foru i u LP i u Primeri ,a oni i dalje dovode nekakve špiceve, krila :? ne kontam više.
Pojacavanje zadnje linije je pod moranje, kvalitatan stoper i lijevi bek je minimum koji moraju realizovati.
Pa vjerovatvo zbog toga sto je najvazniji transfer ove godine odbrana, ne spekulise se toliko da cijena ne bi otisla u nebo.
LSD

#13632 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:
LSD wrote:Planiraju li oni pojacavati odbranu konacno :shock: :? zbog loše odbrane popušiše foru i u LP i u Primeri ,a oni i dalje dovode nekakve špiceve, krila :? ne kontam više.
Pa vjerovatvo zbog toga sto je najvazniji transfer ove godine odbrana, ne spekulise se toliko da cijena ne bi otisla u nebo.
Brzi stoperi su ono što treba Barci, a bogami i visina je neophodna jer su jako ranjivi iz prekida, kornera (što je cesto jedina šansa protivnika) pošto je Barca prosjecno jako niska ekipa...s obzirom da u 80% slucajeva odbrana odmara na centru u vecini utakmice (barem u Primeri) mora se tražiti stoper koji je brz (zbog kontre jer Barca natjera protivnika na to jedno oružje i da se nebi dešavao ponovo slucaj Ramires koji pobježe odbrani koja je bila na 40 metara od gola) dobre tehnike i koji zna s loptom, koji zna iznijeti loptu (jer stoperi u Barcinom sistemu cesto zalaze u protivnicki teritorij , na njihovu polovinu)....takve moraju tražiti.
skenderija04

#13633 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Meni par stvari nisu jasne. Svi pricaju o odlasku Alvesa a niko ne spominje desnu stranu u spekulacijama oko dolaska novih igraca. Znaci Montoya je sada broj 1 na toj poziciji,ali sta ako se Montoya povrijedi? Sta je se Adrianom i Keitom? Ide li neko na posudbu Cuenca ili Tello? Hoce li se aktivirati opcija Oriol Romeu? Sta je Roma odlucila za Bojana? Sve to se mora rijesiti prije bilo kakve kupovine. Od stopera se spominju Thiago Silva i David Luiz. Sumnjam da su to realne opcije. J.Martinez je skup. Spominje se neki tip iz Ajaxa ne znam kako se zove. Kriju ime stopera ko zmija noge.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#13634 Re: FC Barcelona

Spominje se neki tip iz Ajaxa ne znam kako se zove.
Vertonghen, još jedan Belgijanac (ovi belgijanci bi mogli dar-mar praviti u roku od par godina - Kompany, Vertonghen, Hazard, Fellaini, Dembele.. samo im klasni napadač fali)

U svakom slučaju, engleski mediji govore da je on na pragu potpisa za Tottenham i da je Lewi odletio već po njega.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#13635 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Službeno predstavljeni dresovi za sljedeću sezonu... Katastrofa.

Image

Image

Image
aveos

#13636 Re: FC Barcelona

Post by aveos »

Ove pruge budu ovako siroke onda se iz sezone u sezonu sve tanje dok ne dodje ko lani onako,sad opet siroke(ispocetka) :mrgreen:
Kuvet

#13637 Re: FC Barcelona

Post by Kuvet »

Ova home verzija je meni pravo mocna. Ali ovaj za gostovanja je uzasan. Ko papagaji :D
LSD

#13638 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Ja se nadam da se šale sa ovom rezervnom varijantom :lol: :lol: glavna varijanta može proci, nije loše ali ovo žutilo je zayebancija neviđena od strane Nike-a....ima li kakva treca varijanta :?
5 0 5

#13639 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

nesko se svojski potrudio da dizajnira ove dresove

Image
Last edited by 5 0 5 on 22/05/2012 13:37, edited 1 time in total.
sumirprimus

#13640 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

saao jos da su negdje nacrtali i trokut na ovim rezervnim i policija ih ne bi dirala...imali bi svu opremu :D
missko

#13641 Re: FC Barcelona

Post by missko »

Sta kazu "katalonci " na ove spekulaciju u vezi Alvesa. Kazu da bi njegovom prodajom u PSG mogli dobro napuniti kasu i da ce tako izgleda i biti ali kao njegova zamjena se spominje ni manje ni vise nego Zabaleta :D :D :D
pa jesu li oni normalni. :o
sumirprimus

#13642 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

zabaleta... :shock:
sad sam ko abidin,totalno izbijen...
ja kontam da zadnju liniju treba popunit,a ne osiromasit...mada se suska da alves ide...zabaleta,nikako...
pakica_

#13643 Re: FC Barcelona

Post by pakica_ »

Kuvet wrote:Ova home verzija je meni pravo mocna. Ali ovaj za gostovanja je uzasan. Ko papagaji :D
i meni je domaci spica, a gostujuci karanana :D
za razliku od sezone koja je vec sad iza nas (Boze, kako vrijeme leti :D ), gdje mi je gostujuci bio preprepre, a domaci 'ljak! :D
LSD

#13644 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Barca je ipak veliki i ozbiljan klub da bi sebi dozvoljavala ovakve modne experimente na svojim igracima....ni sudije više ne nose ono žutilo na sebi...ljudi, ono nije dres vec ponjava....samo oni modni gurui sa red carpeta u svojim preseravanjima mogu vidjeti nešto u tome.....je li ovo Nike odlucio da pravi šprdanciju sa njima :-) :roll: zahvaliti im se i od naredne sezone pokrenuti saradnju sa Adidasom, može i Puma svjedeno.
sumirprimus

#13645 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

ma kakva puma,to je dobro samo za africkog kupa nacija :roll:
nike patike su najboljse...cak i adidas mi nije u odnosu na njih..moje licno misljenje,samo ovu rezervnu boju promijenit...a onako lijepo izgledaju,utegnuto :D
pakica_

#13646 Re: FC Barcelona

Post by pakica_ »

LSD wrote:Barca je ipak veliki i ozbiljan klub da bi sebi dozvoljavala ovakve modne experimente na svojim igracima....ni sudije više ne nose ono žutilo na sebi...ljudi, ono nije dres vec ponjava....samo oni modni gurui sa red carpeta u svojim preseravanjima mogu vidjeti nešto u tome.....je li ovo Nike odlucio da pravi šprdanciju sa njima :-) :roll: zahvaliti im se i od naredne sezone pokrenuti saradnju sa Adidasom, može i Puma svjedeno.
izvin'te pardon, ovo mi je jedan od drazih dresova, a zut, ne moze bit zuci :D
samo se sjeti te sezone, i pozeli da i u ovom narandjasto-zutom ruglu ponove taj uspjeh :lol:
Image
5 0 5

#13647 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

pakica_ wrote: izvin'te pardon, ovo mi je jedan od drazih dresova, a zut, ne moze bit zuci :D
samo se sjeti te sezone, i pozeli da i u ovom narandjasto-zutom ruglu ponove taj uspjeh :lol:
ja se samo sjecam najdrazeg gola, ikad. :) sto se tice narandzaste boje, barca je osvojila cl dva puta u njima. '91 i '06. tradicionalno se ponavlja zuta/narandzasta/zelena... ali ovo je smijesno. mogu se porediti sa gostujucim iz '95 (po ruznoci)
dobro, s pozitivne strane, ustedit cu i ove sezone bar stotinjak eura.
odesveuhonduras

#13648 Re: FC Barcelona

Domaći je ok, a Barcelonini gostujući dresovi su već godinama katastrofa
5 0 5

#13649 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

pa to je sve stvar ukusa. meni su recimo lijepi.

ImageImageImageImageImageImage
odesveuhonduras

#13650 Re: FC Barcelona

505sCrtom wrote:pa to je sve stvar ukusa. meni su recimo lijepi.

pa dobro, naravno da jeste stvar ukusa ali sam ipak ubijeđen da bi moja Facebook stranica o barceloninim gostujućim dresovima imala više fanova od tvoje :lol:
Post Reply