SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
EdnaMaric

#13626 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by EdnaMaric »

lady_di wrote:
otherside wrote:recimo, nekog umjereno svijetlijeg tena.
inace uzimam ivory nijanse kad je puder u pitanju.
ova concealer ivory je nekako "prirodno" svijetla, fino se stopi sa ostatkom tena i kad preko utapkas puder koji inace koristis uopce se ne primjecuje a pokrije podocnjake.
po meni je ovdje prednost ta sto je dobro pigmentirana a u isto vrijeme "laka",kremasta, tj. nije k'o malter.
hvala ti na ovom brzom odgovoru, vjerovatno ću i ja naručiti ivory ili nijansu tamniju
EdnaMaric wrote:Hvala! Probacu. Sto sam starija sve vise uvidjam "blagodeti" korektora za podocnjake. I ja sam neka srednje svijetla nijansa tena. Recimo MAC nijansa Sam NC25, NC 30. Uzimam obicno one Bez (beige) nijanse. Ako vec trebas korektor za podocnjake pokusaj i sa YSL Touche Eclat. To je u stvari vise highlighter ali je super. Ja koristim nijansu 2. Evo moje "zbirke".
zavidna zbirka :) Gdje kupuješ YSL Touche Eclat, koliko para?
Imas kupiti svim drogerijama u Sarajevu. Kosta 60 KM.
Ja kupim ponekad kod zene koja prodaje testere za 35 KM. Nema ih uvijek (broz se prodaju) ali kad dodju ona javi.
MrsJ

#13627 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MrsJ »

@_EMA_ cekala sam 6 dana. Sve sa postarinom me je kostalo 50 KM.
lady_di

#13628 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lady_di »

EdnaMaric wrote:Imas kupiti svim drogerijama u Sarajevu. Kosta 60 KM
Hvala!
EdnaMaric wrote:Ja kupim ponekad kod zene koja prodaje testere za 35 KM. Nema ih uvijek (broz se prodaju) ali kad dodju ona javi.
Imam i ja jednu tetu koja prodaje ta testerna pakovanja, ali nešto nisam primijetila da ima YSL, doduše nisam se toliko korektorima i posvjetljivačima bavila ranije, ali nešto u posljednje vrijeme imam jako, jako izražene podočnjake pa sam u potrazi za pravim korektorom, a pošto imam godina mašala, tražim nešto da se ne uvlači u borice
Digla_da_kreci

#13629 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Digla_da_kreci »

Lilyen wrote:Evo jedne s podočnjacima...može link ili naziv tog korektora....gledam stranicu ali ne znam koji je!? I odakle naručujete?
Hvala
Prvi je bobbi brown creamy concealer - ja kupujem vani, a evo forumasica otherside je napisala da ga kupi na amazonu pa pogledaj ;-) Prije toga potrazi swatches na razlicitim stranicama, nemoj se u samo jedan pouzdati jer nisu svi realni. Zato na sto vise mjesta uporedi da pogodis nijansu koja tebi treba. Takodje i reviews citaj, moze pomoci.
Za ovaj drugi, zove se: by terry touche veloutee i nemam pojma gdje ga mozes naruciti, vjerovatno na nekim beauty stranicama.
BJB

#13630 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ako je neko od vas mislio narucivati one REal techniques cetkice, samo da znate na iherb.com su 17.99$ a na feelunique. duplo skuplje 26eurica da se neka ne bi zaletila i narucila ih.
Ja ih cekam sa iherba..
boracha

#13631 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

ja narucila jednu, na lookfantastic 12 funti, jer sam mogla paypalom platit
Partizzanka

#13632 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

zene, probala sam onu nivea pure and natural za suhu i osjetljivu kozu
prejaka mi je, isto kao da sam acetonom ili alkoholom namazala lice pa me pece

ali mi je djevojka u prodavnici dala neku kremu kao tester u kutijicu mi nasula (mozete misliti nemaju testere u prodavnici!??!??!) bila je fina i sama se je ponudila
i ova krema je fina, mirise na bademovu mast upila se dosta brzo, lako se razmazuje fina je maaaaalo je premasna
da me ubijete ne znam kako se zove hahaha, znam gdje stoji na policama pa cu ako se odlucim da je uzmem tako da je nadjem :)
otherside

#13633 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by otherside »

Partizzanka wrote:zene, probala sam onu nivea pure and natural za suhu i osjetljivu kozu
prejaka mi je, isto kao da sam acetonom ili alkoholom namazala lice pa me pece

ali mi je djevojka u prodavnici dala neku kremu kao tester u kutijicu mi nasula (mozete misliti nemaju testere u prodavnici!??!??!) bila je fina i sama se je ponudila
i ova krema je fina, mirise na bademovu mast upila se dosta brzo, lako se razmazuje fina je maaaaalo je premasna
da me ubijete ne znam kako se zove hahaha, znam gdje stoji na policama pa cu ako se odlucim da je uzmem tako da je nadjem :)
da nije nesto od murad-a?
i ovdje znaju njihove preparate nasuti u vrecicu kao tester :D
murad ima odlicne kreme ali cijena je zara.
Digla_da_kreci

#13634 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Digla_da_kreci »

Super je da si dobila tester pa kako god, s obzirom da ih nikad ''nemaju'' :D
Neki proizvodi se i daju u kutijici, cak je dobro imati sa sobom u torbi kakvu malu cistu i kada se nadjete da zelite nesto isprobati, lijepo zamolite da vam odvoje malo u vasu kutijicu, ponesete kuci i vidite odgovara li vam. To je sasvim normalno i prakticno.
Nego, Partizansko jesi probala sta od afrodite kamilice ima ona sensitive, njezna je ta kremica i jako lijepa, lagana, upija se fino, iako mislim da bi ti mozda bila masna. Meni jeste sto me iznenadilo kada sam je probala. Ispocetka se lijepo upije ali nakon sat, dva pocela sam se sjajiti od masnoce :mrgreen: Bila sam uvjerena da su one za mene dusu dale i jedva sam cekala da ih kupim, i budala uzmem odmah i onu drugu hranljivu, koja je jos masnija :mrgreen: Tada je bila ona akcija u CM pa sam dobila uz to i okoloocnu free :D tako da sam sve to probala a ono sipak ni jedna ne stima :mrgreen:
Eto usput i izvjestaj za te afrodita kreme, moze kome zatrebati. Stvarno su divne i preporucujem ih, imaju dobre sastojke, sensitive hidratantna je lagane testure a druga sensitive hranljiva je teze i osjetno nahrani kozu, ali iskljucivo kome odgovaraju, jer mojoj kozi ne, dok su mi na primjer neke drugarice odusevljene njima.
Partizzanka

#13635 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ne znam kako se zove krema da me ubijete ali mislim da nije murad
cijena je tu negdje kao i nivea oko 20-30km

afrodite nema ovdje :(
otherside

#13636 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by otherside »

Partizzanka wrote:ne znam kako se zove krema da me ubijete ali mislim da nije murad
cijena je tu negdje kao i nivea oko 20-30km

afrodite nema ovdje :(
onda definitivno nije murad :)
Kona__

#13637 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Kona__ »

Ja mislim da je partizzanki najbolje da nista ne koristi.. :D
MedenoSrce

#13638 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MedenoSrce »

Kona__ wrote:Ja mislim da je partizzanki najbolje da nista ne koristi.. :D
:lol:
nera18

#13639 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

od kad je nivea pogodna za tebe :D
hajd ti lijepo avene nadji, nadji nesto na biljnoj bazi za osjetljivu kozu, ako nema da saljemo :D
Lobotomija

#13640 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lobotomija »

Moze li preporuka sta koristiti protiv pucanja kapilara na licu?
Hvala :)
Michun

#13641 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Lobotomija wrote:Moze li preporuka sta koristiti protiv pucanja kapilara na licu?
Hvala :)
nema nista za to
ako nadjes kremu sa K vitaminom, javi i meni :D
muhanata

#13642 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by muhanata »

Da li neko zna jel' se BIODERMA proizvodi mogu kupiti u Sarajevu? Ako mogu gdje, ako ne, jel' ima neki sajt za poruciti? Pitala tete u apotekama, nikad nisu ni cule za tu marku :-)
Michun

#13643 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

zna li neko ima li neki losion za lice sa salicilnom kiselinom 2%
narucivala sam izvana ali dodijalo mi :)
otherside

#13644 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by otherside »

Michun wrote:zna li neko ima li neki losion za lice sa salicilnom kiselinom 2%
ma to ti naprave u apoteci.
Michun

#13645 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

otherside wrote:
kojoj?
Mariella

#13646 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

muhanata wrote:Da li neko zna jel' se BIODERMA proizvodi mogu kupiti u Sarajevu? Ako mogu gdje, ako ne, jel' ima neki sajt za poruciti? Pitala tete u apotekama, nikad nisu ni cule za tu marku :-)
Ja sam isto trazila za skidanje sminke Bioderma Sensibio H2O, i nema kod nas nazalost... Nasla sam na e-bayu, ako ti to moze pomoci :)
Nadinka

#13647 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Imamo opet fine pokloncice, Biotherm za oko očiju :)

http://malezensketeme.com/ljepota/novit ... erapy-eye/
_amy_

#13648 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _amy_ »

BJB wrote:Ako je neko od vas mislio narucivati one REal techniques cetkice, samo da znate na iherb.com su 17.99$ a na feelunique. duplo skuplje 26eurica da se neka ne bi zaletila i narucila ih.
Ja ih cekam sa iherba..
BJB thx za site, čak i neki popust nude prilikom prve kupovine, baš si me usrećila :*
Krizzia

#13649 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Krizzia »

Mariella wrote:
muhanata wrote:Da li neko zna jel' se BIODERMA proizvodi mogu kupiti u Sarajevu? Ako mogu gdje, ako ne, jel' ima neki sajt za poruciti? Pitala tete u apotekama, nikad nisu ni cule za tu marku :-)
Ja sam isto trazila za skidanje sminke Bioderma Sensibio H2O, i nema kod nas nazalost... Nasla sam na e-bayu, ako ti to moze pomoci :)
U Mostaru ima u svim ljekarnama za kupiti.

Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk 2
otherside

#13650 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by otherside »

Michun wrote:
otherside wrote:
kojoj?
apoteke sarajevo, udjes u najblizu, pitas da li prave a ako ne, mogu li napraviti.
oni obicno imaju vecinu magistralnih preparata.
haj' provjericu i ja preko svojih dousnika :D pa ti javim :wink:
Post Reply