Ima li neki pravnik da pojasni koliko je dash cam koristan u slučaju belaja? Priznaje li se snimak na sudu?
Što se tiče trkača, guslača i ostalih, na qrac mi idu ti bez žmigavca, uvaljivači oni koji te ne gledaju, nego šatro pogled u daljinu, ispred sebe, i ubace se jer im i nije žao auta (a ja stvarno nemam problema da pustim nekoga ko čeka), onda papci koji se lijepe na karambolku dok je ispred mene nekoliko auta koje ne mogu zaobići nikako i sl. Cirkus, psujem, nerviram se svaki dan. Neki dan se vratio sa puta, vozio 10,5 sati. Sve normala. Dođem do SCC, rahljo neki ni pet ni šest, svinta na onaj parking "Zelo" bez žmigavca, stade još, blokira mi traku guzicom jer nije mogao da uđe unutra od drugog auta na rampi. Iznerviram se u prvih pet minuta boravka u gradu

.
Poseban krug pakla za one pješake, a najčešće su to stariji, malo deblji ljudi (bez uvrede ikome) ili šatro cool dječurlija koja ne hoda nego vuče nogu za nogom, a koji prelaze dijagonalno ulicu. Šatro ono krene na pješačkom, najčešće dok im trepti zeleno, i onda povuku nekakvu dijagonalu, da im prelazak 5 metara široke ceste zahtijeva jedno 15-20 metara hoda (npr. tako sa semafora odu direktno na autobusku stanicu koja je niže od pješačkog, ili do trafike i slično). Uz to mi okrenu leđa, ko ono boli ih kurac i hodaju mi haman ispred auta. I kad im svirneš okreću se ono: "šta ti je??".
Još jedna stvar, što je vozač neiskusniji i nesigurniji, manja je šansa da će te pustit da se ubaciš. Npr. tamo gdje nema semafora, a mora se čovjek ubaciti, takav stoji na semaforu u koloni, i umjesto da te onako ljudski pusti, što stvarno rade mnogi, samo stisne gas i zatvori ti i to malo prostora što je bilo slobodno dok se nisi pojavio.
Uglavnom, ne vrijedi se puno nervirati, ali kad znaš da ti glava može otići radi raznih idiota za volanom, upali se čovjek.