Ako je tako onda samo HBO radi kako treba jer je besmisleno naplaćivati nekome nešto što ne koristi (isto kao da sada svi moraju plaćati HBO iako ga ne koriste, jer eto imaju mogućnost da se pretplate i na te kanale). Ali nije to ni neko veliko čudo - s jedne strane Arena, Pink isl., a s druge strane "svjetska TV premijer liga" kao što je HBO (sasvim je jasno čija je poslovna politika realna i ispravna).doff wrote:Pink takođe traži za sve korisnike, arena, nacionalna...skoro svi ti programi idu za sve korisnike, osim recimo HBO.kakaljin wrote:
Nije problem kada bi se ta prava placala samo za korisnike koji zele to u dodatni paket, vec ti vlasnici prava traze da se to placa za sve korisnike bez obzira da li svi korisnici zele to imati.
Stvar je u tome da telecom može te programe stavit u zaseban paket i tako pokušat osigurat dio sredstava. To su atraktivni programi i vjeruj da bi imali dosta pretplatnika.
Logosoft
Moderator: Benq
- MeanMachine
#13601 Re: Logosoft ALL ABOUT
-
Dzontra_Volta
#13602 Re: Logosoft ALL ABOUT
Problem je i u tome sto je ovo Balkan i sto se ne moze kintrolisati koliko stvarno ima pretplatnika koji imaju uslugu gledanja određenih kanala. Znam da je SK tužio Elta-kabel jer je prijavljivao manje korisnika nego što je imao u stvarnosti. Zato vlasnici kanala obično traže da se plaća cijena po korisniku provajdera, a ne po korisniku usluge gledanja baš tog kanala.
-
doff
#13603 Re: Logosoft ALL ABOUT
Rak ima podatke koliko koji provider ima korisnika, ali recimo nema podatak koliko HBO paket ima korisnika neki od provider-a. Tu mogu nastat manipulacije.Dzontra_Volta wrote:Problem je i u tome sto je ovo Balkan i sto se ne moze kintrolisati koliko stvarno ima pretplatnika koji imaju uslugu gledanja određenih kanala. Znam da je SK tužio Elta-kabel jer je prijavljivao manje korisnika nego što je imao u stvarnosti. Zato vlasnici kanala obično traže da se plaća cijena po korisniku provajdera, a ne po korisniku usluge gledanja baš tog kanala.
-
Sakazulu
#13604 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ispao tv i fix tel... A frka je čim se ne javljaju ovi iz podrške!
- MTV
#13605 Re: Logosoft ALL ABOUT
TV isto nije radio 10tak minuta oko 03:00 sata. Cujem i da je ujutro bila famozna Greska 1023.
- afannedim
#13606 Re: Logosoft ALL ABOUT
Šta si ti u 3 radioMTV wrote:TV isto nije radio 10tak minuta oko 03:00 sata. Cujem i da je ujutro bila famozna Greska 1023.
- Benq
- Moderator
- afannedim
#13609 Re: Logosoft ALL ABOUT
Doduše ja sam u 2 legao

- MTV
#13610 Re: Logosoft ALL ABOUT
Prvo sam zaspao u pola showa Zvezde Granda a onda su me probudile preglasne reklame pa kasnije nisam mogao zaspati. Na kraju me uspavalo dizanje tegova u Splitu na Eurosportu 2 SD nakon resetiranja resivera i Greske 1023.
Mozda nam sta dobro uvale u ponedjeljak samo da nebude ukidanja

Mozda nam sta dobro uvale u ponedjeljak samo da nebude ukidanja
- radiša
#13611 Re: Logosoft ALL ABOUT
Uvalit ce nam karinu.MTV wrote: Mozda nam sta dobro uvale u ponedjeljak
- semirsar
#13612 Re: Logosoft ALL ABOUT
uvaljuju oni vec poodavno svastanesta 
-
Ammarzinho
#13613 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ima li kod vas veceras problema sa netom, konstantni neki prekidi ...
- MTV
#13614 Re: Logosoft ALL ABOUT
Umene mi nema, samo je download preko wifia duplo manji nego sto bi trebao biti.
- Praetorious
#13615 Re: Logosoft ALL ABOUT
Kod mene radi OK čitavo veče i noć... Očito su Gremlini doskakutali u tvoj dio grada 
-
T-Armin
-
Sakazulu
#13617 Re: Logosoft ALL ABOUT
E opet ucjene. Ko potpiše na 24 mjeseca može dobiti jeftiniju mjesečnu pretplatu. E stvarno pretjeruju sa ovim sistemima zavrtanja ruku.
- radiša
#13618 Re: Logosoft ALL ABOUT
To ti je zivot,svi danas ucjenjuju,samo zavisi sta tolerises pa ne smatras pod ucjenom.Kreni od banalnih stvari,ako ces hljeb ne mozes ga dobit dok ne platis,ako ces da ti zena dadne moras presutit jos jedan par cipela,parfem koji joj se svidio i tako te sitnice...Sakazulu wrote:E opet ucjene. Ko potpiše na 24 mjeseca može dobiti jeftiniju mjesečnu pretplatu. E stvarno pretjeruju sa ovim sistemima zavrtanja ruku.
Ovi te makar ucjenjuju na 24 mjeseca a drugi dok ne umres....
- Benq
- Moderator
#13620 Re: Logosoft ALL ABOUT
Hahahaha svaka cast 
-
Ammarzinho
#13621 Re: Logosoft ALL ABOUT
I ako sam po prirodi pesimista, mozda i nije tako sve crno.
Post sa jednog drugog foruma, od jednog poprilicno provjerenog momka, koji je i za Arene na TM-u najavio ranije dosta:
"Trebali bi Sport Klubovi uskoro na Logosoftu. Ako bude (a trebalo bi), ide zamjena STB kod korisnika (ovo mora jer stari ne podržavaju enkripciju, a to je uslov da bi Logosoft dobio SK).
Nemojte me držati za riječ . Pomagao sam ovih dana kolegama iz IPTV da ovo testiraju pa tako znam. Nema ništa zvanično i ima još tu politike.. ali što se tiče tehnike, završena stvar . "
Post sa jednog drugog foruma, od jednog poprilicno provjerenog momka, koji je i za Arene na TM-u najavio ranije dosta:
"Trebali bi Sport Klubovi uskoro na Logosoftu. Ako bude (a trebalo bi), ide zamjena STB kod korisnika (ovo mora jer stari ne podržavaju enkripciju, a to je uslov da bi Logosoft dobio SK).
Nemojte me držati za riječ . Pomagao sam ovih dana kolegama iz IPTV da ovo testiraju pa tako znam. Nema ništa zvanično i ima još tu politike.. ali što se tiče tehnike, završena stvar . "
- MTV
#13622 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nije crno jos je tamnije
Pa to ima smisla ali da bude ovako npr. SK (United Media bolje rec Telemach) dodje u Masinski fakultet jer im je tamo centrala i instaliraju opremu za pustanje SK-ova.
Zamisli sad da ima nas 3000 korisnika Super TV sa ajmo rec 2 resivera (a i nemora biti ima neko samo sa jednim a ima ih i sa 3) = 6000 uredjaja. Toliko kolicina uredjaja kojih treba zamijeniti, nafatati "tolike" korisnike koji mozda nisu u stanu ili ih nema jer rade ili su van grada. Veliki problem.
Mtelu nisu mijenjali resivere a ima ih prahistorijskih npr. AMINO 110 koje i Logosoft jos koristi. Onda koliko MTel ima korisnika 50000 ili 100000. I zamisli da ih je toliko trebalo mijenjati.
Mislim da je momak sa tog drugog foruma (moze info koji forum) malo fulio stvar oko mijenjanja resivera kod korisnika jer to se nije desilo kod mtela. United Medija obicno trazi uvid u sistem operatera i instalira opremu a Lolini resiveri su dosta dobro opremljeni cak i stari AirTies HD (Full HD, mpeg4, HDMI 1,3, HDCP).
Pa to ima smisla ali da bude ovako npr. SK (United Media bolje rec Telemach) dodje u Masinski fakultet jer im je tamo centrala i instaliraju opremu za pustanje SK-ova.
Zamisli sad da ima nas 3000 korisnika Super TV sa ajmo rec 2 resivera (a i nemora biti ima neko samo sa jednim a ima ih i sa 3) = 6000 uredjaja. Toliko kolicina uredjaja kojih treba zamijeniti, nafatati "tolike" korisnike koji mozda nisu u stanu ili ih nema jer rade ili su van grada. Veliki problem.
Mtelu nisu mijenjali resivere a ima ih prahistorijskih npr. AMINO 110 koje i Logosoft jos koristi. Onda koliko MTel ima korisnika 50000 ili 100000. I zamisli da ih je toliko trebalo mijenjati.
Mislim da je momak sa tog drugog foruma (moze info koji forum) malo fulio stvar oko mijenjanja resivera kod korisnika jer to se nije desilo kod mtela. United Medija obicno trazi uvid u sistem operatera i instalira opremu a Lolini resiveri su dosta dobro opremljeni cak i stari AirTies HD (Full HD, mpeg4, HDMI 1,3, HDCP).
- Benq
- Moderator
#13623 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ti ne bi vjerovao koliko to brzo ide , dat cu ti samo mali hint , Telemach je morao zamijeniti resivere svim HS korisnicima jer stari resiveri nisu podrzavali novi signal, pa su stare Hema resivere mijenjali za D3 Mini..MTV wrote: Zamisli sad da ima nas 3000 korisnika Super TV sa ajmo rec 2 resivera (a i nemora biti ima neko samo sa jednim a ima ih i sa 3) = 6000 uredjaja. Toliko kolicina uredjaja kojih treba zamijeniti, nafatati "tolike" korisnike koji mozda nisu u stanu ili ih nema jer rade ili su van grada. Veliki problem.
- Ljakan
#13624 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ako sadasnji resiveri podrzavaju hd kanale ne vidim problem u sport klubu,koji je vec radio na njima,isti ne vrsi nikakvo odkljucavanje jer nemaju nikakve kartice u sebi.
- MTV
#13625 Re: Logosoft ALL ABOUT
Na dosadasnjim resiverima pa cak i starim Amino 110, koje i mtel jos uvijek koristi, su radili Sport Klubovi.Benq wrote:Ti ne bi vjerovao koliko to brzo ide , dat cu ti samo mali hint , Telemach je morao zamijeniti resivere svim HS korisnicima jer stari resiveri nisu podrzavali novi signal, pa su stare Hema resivere mijenjali za D3 Mini..MTV wrote: Zamisli sad da ima nas 3000 korisnika Super TV sa ajmo rec 2 resivera (a i nemora biti ima neko samo sa jednim a ima ih i sa 3) = 6000 uredjaja. Toliko kolicina uredjaja kojih treba zamijeniti, nafatati "tolike" korisnike koji mozda nisu u stanu ili ih nema jer rade ili su van grada. Veliki problem.
Sta mislis koliki brzo bi bila promjena sa 3-4 auta tehnicke sluzbe? Do nove godine bi trajalo.
Mislim da je momak sa drugog foruma (evo javno ga pozdravljam i zahvaljujem na informacijama) pogresno shvatio oko zamjene opreme a ne resivera. Hvala i Ammarizinhu na infu.
Ma ja sam siguran da cemo prije dobiti TV Visoko i Jablanicu umjesto SK ili Nove TV (koja je od 01.04. dostupna i na Home TV od Eroneta).
Slazem se u centrali je kljuc. Sta nam odkljucaju to i vidimo sta ukinu vise nevidimo.Ljakan wrote:Ako sadasnji resiveri podrzavaju hd kanale ne vidim problem u sport klubu,koji je vec radio na njima,isti ne vrsi nikakvo odkljucavanje jer nemaju nikakve kartice u sebi.
SK ako i dobijemo ce biti u SD mpeg4 formata a u centrali mogu degradirati jos u mpeg2 format koji ce biti vidljivi samo resiverima koji nemaju nista vise od mpeg2.
Ili ce ici zamjena starih Amino 110 i 120 resivera koji su mpeg2 formata. Da se mene pita ja bi njih mijenjao jer su ispod svih standarda.
Neemituje se SK u UHD formatu i HEVC 265 kodeksu da moraju mijenjati SVE resivere.