Ali zašto ste blokirali cestu, ili dio radnika (pošto niste svi)? Kontam zašto su prestali raditi, ali zašto cestu blokirati, kad je barem jasno da samim štrajkom nastaje kolaps (osim ako je blokada urađena da bi se štrajk spriječio, a najbrži način da se privuče pažnja jeste blokada ulica, a ne mora dugo trajati)? Ovo u zagradi bih i razumio.trambusek88 wrote:Pa ko je otjero Bimu nego radnici. Argumenti su bili između ostalog Metle od 25KM u čiju je nabavku direktno upetljan novi direktor Vatrić.
Bimo je započeo uništavanje, ali GRAS su najviše upropastili oni koji su došli nakon Bime.
Ljudi koji su imali prosjek plate 400-500KM tražili su povišicu po 100KM, što se može pronaći i u arhivu vijesti klix-a/sa-x-a. Ovi da bi kupili socijalni mir povećali im plate 50%. Radnici se nisu bunili, ne znam bili se iko od vas na njihovom mjestu bunio.
Znači ima dokumentovano da su tražili u prosjeku 100 maraka povišicu!
GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
-
The Realist
#13601 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- vješalica
#13602 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
123456789 wrote:Kako ne gubi? Taj kupon je namjenjen Niki Nikicu koji vrši kazneno djelo preprodaje kupona (nebitno što mu ne treba i što je plaćen).
Reci mi, je li ti imaju pravo oduzeti taj kupon ukoliko utvrde da je švercerski?
Ne shatam vašu matematiku i shvatanje zakona. Kupon je kupljen nelegalnim putem, te je automatski nanesena šteta grasu.
PS: prezirem gras
Poslodavac je Niki Nikicu kupio kupon od strane Grasa i tako je firma inkasirala 53KM.
Niko Nikic dobio na poslu kupon(kao naknadu za mjesečni prevoz)
Njemu kupon ne treba jer ima npr. automobil.
On ode i proda taj kupon npr. komšinici.
Ili ga dadne.
Šta je tu Gras izgubio?????
Gras je inkasirao 53KM za kartu koja vrijedi na jednog korisnika i tu je sva priča završena.
Po tvojoj mudroj logici Niko Nikic ne mora ni prodati kartu može je baciti u WC šolju i po tome morao bi Grasu štetu namiriti
Ili ne znaš ni kako kupon funkcioniše ni karta uopšte kad pišeš ovakve nebuloze
Karta vrijedi na jedno lice i može je koristiti samo jedno lice, a ne na 20 lica,niti Gras može jednu kartu naplatiti 100 puta.
I druga stvar ako nisi znao ko na javnom mjestu neovlašteno prodaje kartu za prevoz to je kažnjivo.
-
Holms
#13603 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
čuj grasovci otjerali Bimu
pa on je i zaposlio ovu bandu i doveo ih u grad iz njihovih vukojebina
stope da mu ljubite što sad imate plate od hiljadu i kusur i što zajebavate čitav grad bez ikakvih posljedica
pa on je i zaposlio ovu bandu i doveo ih u grad iz njihovih vukojebina
stope da mu ljubite što sad imate plate od hiljadu i kusur i što zajebavate čitav grad bez ikakvih posljedica
- karanana
#13604 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
grasovci nisu otjerali bimu. ono je bila samo bimina strategija da lagano i bez pompe isklizne i napusti gras i ostavi sva govna u njemu bez i sekunde odgovornosti. a ovi sto su ga fol izbacili su sve njegovi pijuni.
- mayab
#13605 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pozdrav GRAS-ovcima, i samo da vam porucim da svoja "prava" trebate traziti tamo gdje sjede oni koji su vam ih dali, ili trebali dati, a ne blokirati cestu kad vam se ćefne i hebevati cijeli grad!!!!
Tako radite protiv sebe, gubite bilo kakvi kredibilitet i navlacite na sebe bijes ostalih gradjana, dok ove iz politike koji su vam godinama to sve pripremali, zaboli neka stvar, eto pošalju vam nekoga da vam se obrati ili daju izjavu za medije itd.
Ovakvim postupcima ste kroz godine pravljenja ovakvih nebuloza doveli mene da totalno promjenim percepciju prema vama, od potpune podrske, prije recimo nekih 10-tak godina, pa do toga da sada kazem npr.ko vam jm , crknite, sa oproštenjem
Shvatite ovo u najboljoj namjeri, ako kontate!
Tako radite protiv sebe, gubite bilo kakvi kredibilitet i navlacite na sebe bijes ostalih gradjana, dok ove iz politike koji su vam godinama to sve pripremali, zaboli neka stvar, eto pošalju vam nekoga da vam se obrati ili daju izjavu za medije itd.
Ovakvim postupcima ste kroz godine pravljenja ovakvih nebuloza doveli mene da totalno promjenim percepciju prema vama, od potpune podrske, prije recimo nekih 10-tak godina, pa do toga da sada kazem npr.ko vam jm , crknite, sa oproštenjem
-
Istina boli
#13606 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Bravo Mayab.mayab wrote:Pozdrav GRAS-ovcima, i samo da vam porucim da svoja "prava" trebate traziti tamo gdje sjede oni koji su vam ih dali, ili trebali dati, a ne blokirati cestu kad vam se ćefne i hebevati cijeli grad!!!!
Tako radite protiv sebe, gubite bilo kakvi kredibilitet i navlacite na sebe bijes ostalih gradjana, dok ove iz politike koji su vam godinama to sve pripremali, zaboli neka stvar, eto pošalju vam nekoga da vam se obrati ili daju izjavu za medije itd.![]()
Ovakvim postupcima ste kroz godine pravljenja ovakvih nebuloza doveli mene da totalno promjenim percepciju prema vama, od potpune podrske, prije recimo nekih 10-tak godina, pa do toga da sada kazem npr.ko vam jm , crknite, sa oproštenjem![]()
Kada bi se "strajkaci" naprimjer mirno i dostojanstveno okupili na Biminoj kucnoj adresi, a istovremeno sami podnijeli krivicne prijave protiv onih koji su ih doveli do ovoga imali bi sigurno podrsku svih gradjana.
-
homar
#13607 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Podržavam ovaj komentar. Jučerašnji primjer: na Malti uđem u tramvaj3 prema centru, tramvaj ne kreće, pitam vozača "šta je uzrok", kaže "nestanak struje". Mislim nema razloga da ne dođe brzo struja. Sjedim 40 minuta, vozač svima odgovara isto, kasnim na odredište, vraćam se po auto i na Mejtaš, četiri žmigavca upalim, obavim posao, vratm se na Maltu, uzmem stvari i autom(jer tramvaj još ne radi) krenem prema Ilidži... Hoćeš, totalna blokada, niti naprijed, niti nazad, izvlači se metar po metar prema kasarni Ramiz Salčin... I tako, umjesto za 5-10 minuta, do ilidže sa Malte putujem 1 sat i 30 minuta. Radnici Grasa, ako misle da riješe svoj problem, ne mogu ga rješavati maltetiranjem svih građana Sarajeva. Građanima je već duže vrijeme pun q..ac i ove vlasti i Grasa. Mislim da je najbolje rješenje, ugasi firmu i vlast, pa ćemo se snalaziti, makar nas neće primitivci maltetirati.mayab wrote:Pozdrav GRAS-ovcima, i samo da vam porucim da svoja "prava" trebate traziti tamo gdje sjede oni koji su vam ih dali, ili trebali dati, a ne blokirati cestu kad vam se ćefne i hebevati cijeli grad!!!!
Tako radite protiv sebe, gubite bilo kakvi kredibilitet i navlacite na sebe bijes ostalih gradjana, dok ove iz politike koji su vam godinama to sve pripremali, zaboli neka stvar, eto pošalju vam nekoga da vam se obrati ili daju izjavu za medije itd.![]()
Ovakvim postupcima ste kroz godine pravljenja ovakvih nebuloza doveli mene da totalno promjenim percepciju prema vama, od potpune podrske, prije recimo nekih 10-tak godina, pa do toga da sada kazem npr.ko vam jm , crknite, sa oproštenjem![]()
- Tomos
#13608 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
BEzobrazluk neviđeni kako im se ćefne zablokiraju cestu, pa kome hoćete da skrenete pažnju ja sam se bojao da kakva nadrogirana budala ne krene dole pa da pogazi jadne ljude po cesti ne stvarno pa tražite bimbu i sda gdje su pare, a tolike donacije ste dobijali sve se to vrtilo tako čovjek otvara fakultete svuda pa čak i na kobiljači u šumi i niko ga ni za šta ne pita, naravno nema Države ni prava, a vi ste većinom dobili poslove na osnovu sandžaka i para jer vas je većina došla iz Njemačke, ne znam ko vam je dao ta naša Državljanstva, ali u ambasadama je svašta moglo po minhenu opet.
- Dr. Kuca
#13609 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
On je vas predstavnik? Kako se nino od vas ne zapita? Ovce ste prave i neka ste propali.kanjon wrote:Jeste, svi radnici GRAS-a su Himzanije. Svaka cast na tom genijalnom zakljucku.Dr. Kuca wrote:Zivo me interesuje kako vam vidja himzanija vozi auto od 40 hiljada, a zadnja plata u februaru? Samo nemoj ko da kaze zena mu radi.mada je i kozadra smjesan, kaze uplaceno sve prema grasu, zadnja uplata 09.05
-
Istina boli
#13610 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja sam dosla do neprovjerene informacije da mu je automobil kupila bogata tetka iz Amerike.Dr. Kuca wrote:Zivo me interesuje kako vam vidja himzanija vozi auto od 40 hiljada, a zadnja plata u februaru? Samo nemoj ko da kaze zena mu radi.mada je i kozadra smjesan, kaze uplaceno sve prema grasu, zadnja uplata 09.05
- homega
#13611 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Krivične prijave godinama skupljaju prašinu u ladicama kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Tužilaštvo treba stisnuti za vrat i primorati da ažurira istražne radnje.Istina boli wrote:Bravo Mayab.
Kada bi se "strajkaci" naprimjer mirno i dostojanstveno okupili na Biminoj kucnoj adresi, a istovremeno sami podnijeli krivicne prijave protiv onih koji su ih doveli do ovoga imali bi sigurno podrsku svih gradjana.
Bimo danas nikakve veze nema s GRAS-om, Bubica se pita, onaj finansijski Kozadra iz SDA, SDP politika se lomi preko GRAS-a, SDU-ova, i svih sličnih parazita ovog društva
Kažem vam - pola GRAS-a treba odmah dobiti otkaz zbog jučerašnje blokade saobraćaja, plus prekršajne prijave. Gdje je sada policija i tužilaštvo da ih piše
- Dr. Kuca
#13612 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sto grasovci spinuju na Bimu, a frajer 10 godina nema nista sa grasom. Dok je vama sindinata, himzanije, muminovica i hujdura ndma vama zelene grane.
- drndalo
#13613 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
A sta cemo sa duplo stampanim kuponima u vlastitoj stampariji, i gdje su (prave) pare od takvih laznih kupona ? Ili ces me ubijediti da vise hiljada kupona koje (vasi) sverceri prodaju lafo "ispod" ruke svi poticu od raje koja ih dobije u firmi...? Jest' al u panjevima...vješalica wrote:123456789 wrote:Kako ne gubi? Taj kupon je namjenjen Niki Nikicu koji vrši kazneno djelo preprodaje kupona (nebitno što mu ne treba i što je plaćen).
Reci mi, je li ti imaju pravo oduzeti taj kupon ukoliko utvrde da je švercerski?
Ne shatam vašu matematiku i shvatanje zakona. Kupon je kupljen nelegalnim putem, te je automatski nanesena šteta grasu.
PS: prezirem gras![]()
Poslodavac je Niki Nikicu kupio kupon od strane Grasa i tako je firma inkasirala 53KM.
Niko Nikic dobio na poslu kupon(kao naknadu za mjesečni prevoz)
Njemu kupon ne treba jer ima npr. automobil.
On ode i proda taj kupon npr. komšinici.
Ili ga dadne.
Šta je tu Gras izgubio?????
Gras je inkasirao 53KM za kartu koja vrijedi na jednog korisnika i tu je sva priča završena.
Po tvojoj mudroj logici Niko Nikic ne mora ni prodati kartu može je baciti u WC šolju i po tome morao bi Grasu štetu namiriti
Ili ne znaš ni kako kupon funkcioniše ni karta uopšte kad pišeš ovakve nebuloze
Karta vrijedi na jedno lice i može je koristiti samo jedno lice, a ne na 20 lica,niti Gras može jednu kartu naplatiti 100 puta.
I druga stvar ako nisi znao ko na javnom mjestu neovlašteno prodaje kartu za prevoz to je kažnjivo.
- vješalica
#13614 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Cuj vasi sverceri kome se ti ovdje uopce obracas?
Jos jedan u nizu mnogobrojnih koji je nesposoban za diskusiju pa uvijek dadne komentar vasi,vas poso,vasi sverceri....
Jos jedan u nizu mnogobrojnih koji je nesposoban za diskusiju pa uvijek dadne komentar vasi,vas poso,vasi sverceri....
- drndalo
#13615 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Vasi, GRASovi... Ili ces me ubijediti da njih (svercera) nekoliko desetina moze zivjeti mjesecno (jer su po citave dane "na prodajnim mjestima") od preprodaje po 14 kupona koje svaki od njih kupi jeftinje i proda skuplje...? A ostali izlaze friski iz stamparije...
- vješalica
#13616 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ahahahah
Kakve ja veze imam sa grasom uopce....a svasta ce insan procitati ovdje
Kakve ja veze imam sa grasom uopce....a svasta ce insan procitati ovdje
- drndalo
#13617 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Oprosti ako nemas, ali kako branis nodbranjive stvari, pomislih (a nisam jedini ovdje) da se Himzanija licno i personalno sluzi tvojim nick-om...
- vješalica
#13618 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
A sta branim boga ti?drndalo wrote:Oprosti ako nemas, ali kako branis nodbranjive stvari, pomislih (a nisam jedini ovdje) da se Himzanija licno i personalno sluzi tvojim nick-om...
Jel to i ti nisi dokucio da gras ne moze 2 puta naplatiti jednu kartu i da nije ostecen ako neko proda kartu koja mu ne treba hahahaah
Svasta
- drug_profi
#13619 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Stani malo. Ova radnje je falsifikovanje i podlijeze krivicnom djelu. Ako imas saznanja o tome prijavi. To je stvar policije. Sama preprodaja kupona je prekrsaj i od nje Gras nema stetu, jer je vec objasnjeno, onom ko nije kadar sam shvatiti, da tapkarosi ostvaruju zaradu na stetu onih koji prodaju kupon dobijen u preduzecu kao naknadu za prevoz. Jedno vrijeme sam i ja dobijao kupon i prodavao ga za 80-90% nominalne cijene. Moj cist gubitak 10tak KM. Gras je dobio svoje, ja kupio benzin, a treca osoba se vozi sa vazecim kuponom kupljenim jeftinije. Tapkaros zaradio 5 maraka.drndalo wrote: A sta cemo sa duplo stampanim kuponima u vlastitoj stampariji, i gdje su (prave) pare od takvih laznih kupona ? Ili ces me ubijediti da vise hiljada kupona koje (vasi) sverceri prodaju lafo "ispod" ruke svi poticu od raje koja ih dobije u firmi...? Jest' al u panjevima...
-
goran16v
#13620 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
A sta cemo s onima koji prodaju kupon i nastave se voziti GRAS-om bez placanja karte, a takvih je koliko hoces, nanosi li prodaja kupona onda stetu, ima li tu kakvoj jos gubitka mimo 10 KM?drugi profil wrote:Stani malo. Ova radnje je falsifikovanje i podlijeze krivicnom djelu. Ako imas saznanja o tome prijavi. To je stvar policije. Sama preprodaja kupona je prekrsaj i od nje Gras nema stetu, jer je vec objasnjeno, onom ko nije kadar sam shvatiti, da tapkarosi ostvaruju zaradu na stetu onih koji prodaju kupon dobijen u preduzecu kao naknadu za prevoz. Jedno vrijeme sam i ja dobijao kupon i prodavao ga za 80-90% nominalne cijene. Moj cist gubitak 10tak KM. Gras je dobio svoje, ja kupio benzin, a treca osoba se vozi sa vazecim kuponom kupljenim jeftinije. Tapkaros zaradio 5 maraka.drndalo wrote: A sta cemo sa duplo stampanim kuponima u vlastitoj stampariji, i gdje su (prave) pare od takvih laznih kupona ? Ili ces me ubijediti da vise hiljada kupona koje (vasi) sverceri prodaju lafo "ispod" ruke svi poticu od raje koja ih dobije u firmi...? Jest' al u panjevima...
Svi se mi pravimo ludi i posteni, kao k'o proda kupon ne koristi javni prevoz, odnosno kad koristi plati kartu... Jest al da ne lajem!
Na veliki broj prodatih kupona se vozi dvoje, onaj sto ga je prodao i onaj sto ga je kupio!
-
RahatHurmašica
#13621 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ništa, za to nisu krivi šverceri nego revizori i gras. Ako nisu u stanju organizovati kontrolu nek daju otkaz.
- drndalo
#13622 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
To bi oni voljeli da mi svi mislimo... Pokusaj prebrojati sve tapkarose koji se time bave stalno, na svim lokacijma u gradu, i neka svaki od njih bude zadovoljan sa 600 KM/mjesecno "za cekera". Pokusaj izracunati broj potrebnih kupona koji na taj nacin prodju kroz njihove ruke... Dakle barem 120 kupona/tapkaros mjesecno, da bi zaradio 600 KM (a realno, ko ce danas stajati svaki dan i na kisi i snijegu za tu lovu)... Ja koliko sam upratio, ima ih barem 30 koji se time bave u svakom momentu kada prolazim, na vise lokacija, ali nikada ne mogu obici sve lokacije u sat vremena da bih zaista prebrojao... To nam daje barem 3600 kupona mjesecno... Malo li je previse za tapkanja...?drugi profil wrote:Stani malo. Ova radnje je falsifikovanje i podlijeze krivicnom djelu. Ako imas saznanja o tome prijavi. To je stvar policije. Sama preprodaja kupona je prekrsaj i od nje Gras nema stetu, jer je vec objasnjeno, onom ko nije kadar sam shvatiti, da tapkarosi ostvaruju zaradu na stetu onih koji prodaju kupon dobijen u preduzecu kao naknadu za prevoz. Jedno vrijeme sam i ja dobijao kupon i prodavao ga za 80-90% nominalne cijene. Moj cist gubitak 10tak KM. Gras je dobio svoje, ja kupio benzin, a treca osoba se vozi sa vazecim kuponom kupljenim jeftinije. Tapkaros zaradio 5 maraka.drndalo wrote: A sta cemo sa duplo stampanim kuponima u vlastitoj stampariji, i gdje su (prave) pare od takvih laznih kupona ? Ili ces me ubijediti da vise hiljada kupona koje (vasi) sverceri prodaju lafo "ispod" ruke svi poticu od raje koja ih dobije u firmi...? Jest' al u panjevima...
Da imam kakve konkretne dokaze, odavno bih to uradio, na zalost, tacan uvid u rad stamparije imaju samo radnici iste, te oni od kojih im zavisi posao, i bas me cudi sto se o tome nista ne prica... Meni moja dosadasnja zivotna iskustva govore da je najvjerovatniji izvor vecine kupona kod "tapkarosa" stamparija GRASa, sa duplim ser. brojevima... I na taj nacin "i vuk sit, i ovce na broju"... A GRAS 300 mil. u gubicima...
- drug_profi
#13623 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Koliko znam hologramska zastita ogranicava mogucnosti falsifikovanja, a ovakve se se stvari stampaju pod posebnom procedurom, kao i akcizne markice.drndalo wrote:To bi oni voljeli da mi svi mislimo... Pokusaj prebrojati sve tapkarose koji se time bave stalno, na svim lokacijma u gradu, i neka svaki od njih bude zadovoljan sa 600 KM/mjesecno "za cekera". Pokusaj izracunati broj potrebnih kupona koji na taj nacin prodju kroz njihove ruke... Dakle barem 120 kupona/tapkaros mjesecno, da bi zaradio 600 KM (a realno, ko ce danas stajati svaki dan i na kisi i snijegu za tu lovu)... Ja koliko sam upratio, ima ih barem 30 koji se time bave u svakom momentu kada prolazim, na vise lokacija, ali nikada ne mogu obici sve lokacije u sat vremena da bih zaista prebrojao... To nam daje barem 3600 kupona mjesecno... Malo li je previse za tapkanja...?drugi profil wrote:Stani malo. Ova radnje je falsifikovanje i podlijeze krivicnom djelu. Ako imas saznanja o tome prijavi. To je stvar policije. Sama preprodaja kupona je prekrsaj i od nje Gras nema stetu, jer je vec objasnjeno, onom ko nije kadar sam shvatiti, da tapkarosi ostvaruju zaradu na stetu onih koji prodaju kupon dobijen u preduzecu kao naknadu za prevoz. Jedno vrijeme sam i ja dobijao kupon i prodavao ga za 80-90% nominalne cijene. Moj cist gubitak 10tak KM. Gras je dobio svoje, ja kupio benzin, a treca osoba se vozi sa vazecim kuponom kupljenim jeftinije. Tapkaros zaradio 5 maraka.drndalo wrote: A sta cemo sa duplo stampanim kuponima u vlastitoj stampariji, i gdje su (prave) pare od takvih laznih kupona ? Ili ces me ubijediti da vise hiljada kupona koje (vasi) sverceri prodaju lafo "ispod" ruke svi poticu od raje koja ih dobije u firmi...? Jest' al u panjevima...
Da imam kakve konkretne dokaze, odavno bih to uradio, na zalost, tacan uvid u rad stamparije imaju samo radnici iste, te oni od kojih im zavisi posao, i bas me cudi sto se o tome nista ne prica... Meni moja dosadasnja zivotna iskustva govore da je najvjerovatniji izvor vecine kupona kod "tapkarosa" stamparija GRASa, sa duplim ser. brojevima... I na taj nacin "i vuk sit, i ovce na broju"... A GRAS 300 mil. u gubicima...
3600 kupona je nista koliko ih se podijeli u drzavnim firmama i institucijama. Ja bih se zacudio da ih je tako malo, obzirom na saobracajnu guzvu u spici gdje silni automobili blokiraju sve raskrsnice u sirem centru.
- drug_profi
#13624 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
To je ba druga prica. To je sveranje kalsicno. Ovdje je neko iznio tvrdnju da je Gras ostecen preprodajom kupona, pa bih ja volio da utvrdim na koji nacin trpi stetu od konkretne aktivnosti..goran16v wrote:A sta cemo s onima koji prodaju kupon i nastave se voziti GRAS-om bez placanja karte, a takvih je koliko hoces, nanosi li prodaja kupona onda stetu, ima li tu kakvoj jos gubitka mimo 10 KM?drugi profil wrote:Stani malo. Ova radnje je falsifikovanje i podlijeze krivicnom djelu. Ako imas saznanja o tome prijavi. To je stvar policije. Sama preprodaja kupona je prekrsaj i od nje Gras nema stetu, jer je vec objasnjeno, onom ko nije kadar sam shvatiti, da tapkarosi ostvaruju zaradu na stetu onih koji prodaju kupon dobijen u preduzecu kao naknadu za prevoz. Jedno vrijeme sam i ja dobijao kupon i prodavao ga za 80-90% nominalne cijene. Moj cist gubitak 10tak KM. Gras je dobio svoje, ja kupio benzin, a treca osoba se vozi sa vazecim kuponom kupljenim jeftinije. Tapkaros zaradio 5 maraka.drndalo wrote: A sta cemo sa duplo stampanim kuponima u vlastitoj stampariji, i gdje su (prave) pare od takvih laznih kupona ? Ili ces me ubijediti da vise hiljada kupona koje (vasi) sverceri prodaju lafo "ispod" ruke svi poticu od raje koja ih dobije u firmi...? Jest' al u panjevima...
Svi se mi pravimo ludi i posteni, kao k'o proda kupon ne koristi javni prevoz, odnosno kad koristi plati kartu... Jest al da ne lajem!
Na veliki broj prodatih kupona se vozi dvoje, onaj sto ga je prodao i onaj sto ga je kupio!
- seoBIH
#13625 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Gdje se kupuje kupon za gras legalno? Cim mi odgovoris, odgovorio si i sebi gdje gras gubi.