Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Alfons Kauders

#13601 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

balks wrote:Tu quoque
De svega ti nauci zatvoriti tagove... Hajd sto vam je politika iz 1942, vec ni s informatikom puno dalje odmakli
edo_79

#13602 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by edo_79 »

hizo ramidovic wrote:Ја сам на овом талибанском форуму давно покушао да објасним да је план о подели тзв. Бих између председника Србије и Хрватске био један од најхуманијих и најдемократскијих планова у историји ових простора. Тај план предвиђао је да се тзв. БиХ мирно подели најпре на три дела (један део добили би муслимани на привремено коришћење, у којем би били под строгим надзором војске и полиције и где би сваки муслиман био обележен белом траком) а касније на два дела (након што би муслимани били депортовани у своје матичне државе-Турску, Иран, Саудијску Арабију...)
Оваквом поделом српски и хрватски председници били би задовољни а муслимани би колико-толико преживели. Председници двеју држава су чак нудили да сносе трошкове путовања камионима до луке у Плочама и даље бродом, али су муслићи и то одбили.

Нажалост, исламисти и радикали, заслепљени верским фанатизмом, нису ме разумели, па им сад други криви... :(

СТОП ТУРСКОМ ЗУЛУМУ!!!
Na osnovu čega si došao do zaključka da baš tadašnji predsjednici Srbije i Hrvatske polažu ekskluzivno pravo na teritoriju BiH? To negdje zapisano??

Hizo ti si meni Tito bolan :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
balks

#13603 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by balks »

Alfons Kauders wrote:
De svega ti nauci zatvoriti tagove... Hajd sto vam je politika iz 1942, vec ni s informatikom puno dalje odmakli
Što cjepidlačiš pišem na brzinu, nisam na državnoj sisi da imam vremena po čitav dan da visim, a nisam plaćen ni od kakve stranke :D
Drvosjeca iz Dejcica

#13604 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

balks wrote:
Alfons Kauders wrote:
balks wrote: Kojeg mirovnog sporazuma?
Oba.
Koji su kasnije mijenjani, pogotovo na štetu Hrvata, ali u ovom slučaju neće da bude izmjena prihvaćena jer je u njihovu korist. To je ta logika, vrlo zanimljiva
Pa što ste prihvatali te izmjene? Sami pali sami se ubili. :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#13605 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

Alfons Kauders wrote:
Jednom prilikom ti lokalni Jugo-udbasi pred rat odlucili da zasjednu s pilotima JNA u jednoj kafani u okolini. Preko dana bombarduju Vukovar, navece okrecu prase s podobnim Hrvatima.

Ujutru se procuje po selu, i lokalni muslimani odu i vlasniku birtije kazu da iskopa raku i sahrani ostatke tog nesretnog krmeta, il ce i njeg priklat. To kasnije culi katolici s druge strane sela, pa porucili "E necete, mi cemo! To su nasa govna!"

Eto kakve moralne vertikale u svom clanstvu ima HDZ.
pa makar se mogu sad hvaliti kako su odbjegle ovce vratili svome stadu i na veru pradededovsku :mrgreen:
horkesh

#13606 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by horkesh »

balks wrote: Tako ga oslovljavao general A BiH krilnik ili tako nekako Blaž Kraljević, pa zato ja tako.
Vidim Srbi se ubiše od pritužbi da budu konstitutivni u zapadnoj Hercegovini.
Mada ideja sama po sebi i nije loša, da smo ko sarajevske stranke pa da punimo klub Srba u Domu naroda od fikus Srba iz kantona u kojim je HDZ na vlasti
Prvo, molim te da naučiš quotati, stvarno nije teško, ili barem izreži sve prije, ili najprostije: ne čačkaj nikako, pusti neka teče.

Ta praksa "punjenja" tuđih klubova promjenom nacionalnosti je degutantna, ali ako ste samo teorijski protiv toga, a u praksi za - onda samo naprijed.

Naravno, prvo treba ispuniti odluke Ustavnog suda (koju god, u Hercegovini ih je više zapelo) pa onda s nekog visokog konja pričati o ustavnoj ravnopravnosti. To da li se Srbi u zapadnoj Hercegovini bune ili ne je potpuno irelevantno. Ne gledaju svi na konstitutivnost kao "konstitutivan sam tamo gdje sam zapišao teritoriju".

Super mi je što se ograđuješ od "Poglavnika" :thumbup:
spreca

#13607 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

arzuhal wrote:Šta viče Mijo Krešić: OSA u službi jedne stranke a protiv Hrvata, treba ispitat to jel sve bilo po zakonu i to, hehe :mrgreen:

Svehrvatska ofanziva na BiH koja je, razumije se, i njihova domovina i koju vole najviše na dunjaluku :-D Ta najbliži smo susjedi, ko će kome ako ne svoj svome, upućeni smo jedni na druge a Hrvatska je najveći prijatelj BiH na njenom putu ka evroatlanskim integracijama :-D

Da hoće više i taj studeni, da čujemo presudu, pa da možemo biti malo manje prijatelji a više drugovi :mrgreen:
Ovo me podsjeti na onu...
Dijelicemo ko braca...a veli ovaj drugi...bogami necemo nego pola pola :lol: :lol: :lol: ....ko jos pada na to sta ovi presko Une i Save prde....sve smo dobrote osjetili 92-95
edo_79

#13608 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by edo_79 »

spreca wrote:
arzuhal wrote:Šta viče Mijo Krešić: OSA u službi jedne stranke a protiv Hrvata, treba ispitat to jel sve bilo po zakonu i to, hehe :mrgreen:

Svehrvatska ofanziva na BiH koja je, razumije se, i njihova domovina i koju vole najviše na dunjaluku :-D Ta najbliži smo susjedi, ko će kome ako ne svoj svome, upućeni smo jedni na druge a Hrvatska je najveći prijatelj BiH na njenom putu ka evroatlanskim integracijama :-D

Da hoće više i taj studeni, da čujemo presudu, pa da možemo biti malo manje prijatelji a više drugovi :mrgreen:
Ovo me podsjeti na onu...
Dijelicemo ko braca...a veli ovaj drugi...bogami necemo nego pola pola :lol: :lol: :lol: ....ko jos pada na to sta ovi presko Une i Save prde....sve smo dobrote osjetili 92-95
Pošteno .... pa ko koga za :izet: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Alfons Kauders

#13609 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

balks wrote:
Alfons Kauders wrote:
Što cjepidlačiš pišem na brzinu, nisam na državnoj sisi da imam vremena po čitav dan da visim, a nisam plaćen ni od kakve stranke :D
Ne znam ja... Ovi tvoji nekako ispada da su svi na drzavnoj sisi, prvo 45 godina u onoj drzavi, pa 25 u ovoj.

Ovaj svrsavao na snimke bombardovanja Vukovara i pio s pilotima jos 1992, a Covic u Sokolu krpio avione kad bi ih HOS ili ZNG zakacili... Domoljub do domoljuba...

Komunjarska gamad 70 godina na vlasti, i opet kukaju kako su ugrozeni. :lol:
BHCluster

#13610 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Image
Alfons Kauders

#13611 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

BHCluster wrote:Image
A sto li sam ja prije nekoliko mjeseci promijenio avatar?

Ta ce SOA :izet:
BHCluster

#13612 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

U borbi protiv domachih i stranih shupaka.
pici

#13613 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

a Ćirilo je biJo kao pripadnik 156. pukovnije domobranske u Makarskoj, a nije mako iz Sokola... a dje se dede onaj kakanjski policajac iz Rijecke pukovnije... :lol: :lol: :lol: Niko klepijo hrvatcku mirovinu i bjez sa straduna opuHat ce te bonaca :mrgreen:
balks

#13614 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by balks »

horkesh wrote:
balks wrote: Tako ga oslovljavao general A BiH krilnik ili tako nekako Blaž Kraljević, pa zato ja tako.
Vidim Srbi se ubiše od pritužbi da budu konstitutivni u zapadnoj Hercegovini.
Mada ideja sama po sebi i nije loša, da smo ko sarajevske stranke pa da punimo klub Srba u Domu naroda od fikus Srba iz kantona u kojim je HDZ na vlasti
Prvo, molim te da naučiš quotati, stvarno nije teško, ili barem izreži sve prije, ili najprostije: ne čačkaj nikako, pusti neka teče.

Ta praksa "punjenja" tuđih klubova promjenom nacionalnosti je degutantna, ali ako ste samo teorijski protiv toga, a u praksi za - onda samo naprijed.

Naravno, prvo treba ispuniti odluke Ustavnog suda (koju god, u Hercegovini ih je više zapelo) pa onda s nekog visokog konja pričati o ustavnoj ravnopravnosti. To da li se Srbi u zapadnoj Hercegovini bune ili ne je potpuno irelevantno. Ne gledaju svi na konstitutivnost kao "konstitutivan sam tamo gdje sam zapišao teritoriju".

Super mi je što se ograđuješ od "Poglavnika" :thumbup:
Na ovo što si napisao i nemam zamjerke, sve stoji, samo što HDZ nije punio klubove fikus Srbima ili promjenama nacionalnosti. kao se zvao onaj konobar iz Zajedničkih institucija što je radio u Ministarstvu obrane, svake 4 godine promjeni nacionalnost.

Koga briga za Poglavnika, nije mi nikada bio simpatičan, njega sam stavio u kontekst da je htio raselit 2 miliona ljudi iz BiH...
pici

#13615 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

treba pozvat suborce ovijeH nosilace europskijeH vrijednosti da prozbore koju o teskim danima na prvoj crti ovijeH velikih Jugo... domoljuba :mrgreen:
razuman_covjek

#13616 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by razuman_covjek »

Treba pokrenuti svebosnjacki bojkot hrvatskih proizvoda pa da ih vidimo onda. Treba jedno milion uloziti u jednu takvu kampanju.
Hafis

#13617 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

razuman_covjek wrote:Treba pokrenuti svebosnjacki bojkot hrvatskih proizvoda pa da ih vidimo onda. Treba jedno milion uloziti u jednu takvu kampanju.

Teško izvodivo. Umrli bi od gladi kada bi stvarno bojkotirali hrvatsku robu i robu za koju su vlašteni uvoznici domaće tvrtke u vlasništvu Hrvata.
Ostala bi vam samo Brajlovićeva plaha i Vispak-ov asortiman.
kiligonzales

#13618 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by kiligonzales »

Hafis wrote:
razuman_covjek wrote:Treba pokrenuti svebosnjacki bojkot hrvatskih proizvoda pa da ih vidimo onda. Treba jedno milion uloziti u jednu takvu kampanju.

Teško izvodivo. Umrli bi od gladi kada bi stvarno bojkotirali hrvatsku robu i robu za koju su vlašteni uvoznici domaće tvrtke u vlasništvu Hrvata.
Mojne suplje.
kiligonzales

#13619 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by kiligonzales »

Kejn wrote:Pavelić je poštovao Bošnjake više nego što su to radili Partizani. Barem smo za Ustaše postojali kao "Hrvati muslimani". Za partizane nismo ni postojali kao narod do 1972. Ne amnestiram Ustaše nego samo ističem neke činjenice. Partizanima smo valjali samo ko topovsko meso u većini slučajeva. Npr. maestralno su zavalili Sandžaklije i obećali im autonomiju kroz njihovo antifašističko vijeće da bi kada im je istekao rok korisnosti, jednostavno bez pristanka Sandžaklija rekli da Sandžaklije ne žele autonomiju.
Nurke Pozderac je to top objasnio. Prvo ce s vama rijesavati srpsko pitanje, a onda ce s vama rijesavati druga pitanja. :D

Da su Uje cijenili svoje cvijece, nebi NDH do Sandzaka bila, vec bi ko Partizani ugurali svoje cvijece u buduci ustav BiH kao republike koja gradi tu federaciju. Ti da su valjali nebi im se cete po Dalmaciji setale s Talijanima, niti bi se odricali djelova Hrvatske za rad tuđina. :D
spreca

#13620 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Hafis wrote:

Ako ovo prevedemo na pravi jezik , onda bi to znacilo da bi Hercegocina pala kurcu za usi(jer neznaju nista raditi osim svercovati od vajkada)a i mnogi proizvodjaci u Hr bi to debelo osjetili...ako nije istina zasto se toliko guraju da u BiH prodaju svoje proizvode ...
Alfons Kauders

#13621 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

spreca wrote:
Hafis wrote:

Ako ovo prevedemo na pravi jezik , onda bi to znacilo da bi Hercegocina pala kurcu za usi(jer neznaju nista raditi osim svercovati od vajkada)a i mnogi proizvodjaci u Hr bi to debelo osjetili...ako nije istina zasto se toliko guraju da u BiH prodaju svoje proizvode ...
Statistićaru ekonomija nikad nije bila jaca strana... Jer Hercegovina se zadnjih godina zaista nema cime kurciti... Statisticki :)
pici

#13622 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

jedino sHo im valja je travarica i koziji sir... ovo ostalo ni zimbabve nebi uvozio
512MB

#13623 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

pici wrote:jedino sHo im valja je travarica i koziji sir... ovo ostalo ni zimbabve nebi uvozio
A smokve :?
Hafis

#13624 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

pici wrote:jedino sHo im valja je travarica i koziji sir... ovo ostalo ni zimbabve nebi uvozio
Dobro si. A vidiš ja stvarno ne znam koji bih proizvod gore iz Bosne pohvalio. Vrag me odnio ako se mogu nećeg sjetiti. Radi li vam još ona Krivaja ili ste i to razjebali. Bilo je nekada dobra namještaja od bukovine.
Alfons Kauders

#13625 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Dobro si. A vidiš ja stvarno ne znam koji bih proizvod gore iz Bosne pohvalio. Vrag me odnio ako se mogu nećeg sjetiti. Radi li vam još ona Krivaja ili ste i to razjebali. Bilo je nekada dobra namještaja od bukovine.
Jest vala, mi nismo globalno poznati kao vodeci proizvodjaci tariguza i ratnih zlocinaca u BiH.
Post Reply