BHTelecom All About
Moderator: Benq
- van helsing
#13601 Re: BHTelecom All About
Mene zanima mogu li Regulatorna agencija ili Konkurencijsko vijece ( ili neko treci ),uraditi nesto povodom Sport klub kanala?
Znaci,da nema samo Telemach Sport klubove,nego i ostali kabl/iptv operateri.
Arena sport kanale ima pored Moja tv i HS u ponudi,sto po meni nije monopol kao u slucaju Sport Klub kanala.
Takodje,volio bih i kada bi Arene u svoju ponudu uvrstio Telemach.
Sto se mene licno tice,mogu bez Sport klub kanala,ne trebaju mi.
Tapatalk 2
Arena sport kanale ima pored Moja tv i HS u ponudi,sto po meni nije monopol kao u slucaju Sport Klub kanala.
Tapatalk 2
-
iceman2010
#13602 Re: BHTelecom All About
Ustvari ja mislim da Arene nema samo Telemach.van helsing wrote:Mene zanima mogu li Regulatorna agencija ili Konkurencijsko vijece ( ili neko treci ),uraditi nesto povodom Sport klub kanala?
Tapatalk 2
A nesto je pokrenuto u vezi toga, ali cisto sumanjam da ce se nesto rijesiti.
-
iceman2010
#13603 Re: BHTelecom All About
Pa po cemu je wigan - Swansea interesantnije id utakmice, jos uvijek prvaka i finaliste kupa man-city-ja? I po cemu je to zenski tenis uopste niteresantan? Cuj zenski tenis interesantniji od engleske premier lige. Interesantan je njima zato sto igra srpska teniserka, ali nisu imali ni trunke osjecaja za nas pa da umjesto glupave gore pomenute utakmice puste man city. A ti SK su upravo i izvikani zbog premier lige, a onda ti ne da je gledas jer igra srpska teniserka. Ma sjajno!123456789 wrote:U cemu je mec City-a bio zanimljiv sem sto Dzeko igra u istom !? City-Wba totalno NEBITNA UTAKMICA. Shvatio bi da napadas prenos TOTH-CH koji je bio direktna borba za LP, a ne ovaj nebitan mec.
-
iceman2010
#13604 Re: BHTelecom All About
Kod mene zena iz drugog kantona. Zove majku i oca u drugi grad. Mozes misliti oni tamo nemaju ni Internet ni mobitele sa viberom i slicnim pomagalima. Stariji ljudi. Meni su besplatni pozivi bez naknade za uspostavu poziva i ogranicenja broja minuta kao kod telemach-a koje bih sigurno probio sa ovakvim nacinom trosenja kako ga trosim sada, spas. Plus sa ovim pink paketom na TV ima svega za pogledati. 130 programa. Internet vise nego dovoljna brzina. Meni najbolja opcija.Maharadza wrote:60KM ja plaćam taj paket (Supermix M+)! Imam SVE SK kanale (pet komada) u SD rezoluciji (uključujući 4 SK kanala u HD rez.: SK, SK+, SKPrime i SK Premium HD i Premiere League HD i FACE TV HD) i 131 kanal na digitali! UZ sve to i net 15/1 Mbps i telefon (100min. prema inostranstvu mjesečno)! NA to dolazi još koliko potrošim na pozive, ali pošto imam mob. i skype/viber za svaki duži razgovor (>5min.), fiksni posluži u stvari samo u kranjem slučaju da primam pozive i eventualno ako nestane kredita na mobu!iceman2010 wrote:I koliko to kosta dodatno?
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Ma nek' on napada, ali ja mu velim da je mogao čitavu tekmu gledati da mu je haver uveo dodatni paket (cenera doplate) ili potpisao jedan od supermix paketa sa proširenim D3 gdje ima još 3 SK kanala + 4 u HD-u!123456789 wrote:U cemu je mec City-a bio zanimljiv sem sto Dzeko igra u istom !? City-Wba totalno NEBITNA UTAKMICA. Shvatio bi da napadas prenos TOTH-CH koji je bio direktna borba za LP, a ne ovaj nebitan mec.
-
iceman2010
#13605 Re: BHTelecom All About
Ima li kod vas pinkova?Lud i ponosan wrote:A nedjelja:
SK
16:00 KOMBINOVANI PRENOS: Premier League: Sunderland – Southampton DIREKTNO
16:00 KOMBINOVANI PRENOS: Premier League: Everton – West Ham DIREKTNO
16:00 KOMBINOVANI PRENOS: Premier League: Fulham – Liverpool DIREKTNO
17:00 KOMBINOVANI PRENOS: Premier League: Manchester United – Swansea DIREKTNO
19:15 SK Studio DIREKTNO
21:00 Euroleague Final Four FINALE DIREKTNO
Sk+
3:00 WTA Madrid Finale DIREKTNO
15:00 NBA Action
15:30 Na današnji dan
16:00 ATP Masters Madrid DIREKTNO
18:00 Euroleague Final Four Bronze Final DIREKTNO
SK PRIME
12:00 Primera Division: Rayo Vallecano - Valencia DIREKTNO
14:30 Premier League: Stoke - Tottenham DIREKTNO
16:20 NBA Weekly
17:00 Primera Division: Betis – Celta DIREKTNO
19:00 Primera Division: Atletico Madrid - Barcelona DIREKTNO
21:00 Primera Division: Malaga - Sevilla DIREKTNO
-
iceman2010
#13606 Re: BHTelecom All About
Vidi ko mi kaze. Stvarno tesko prezivljam konkurenci iz dvije-tri ulice. Samo ne znam kako ces ti prezivjeti novitete iz BHT-a uskoro.Lud i ponosan wrote:Opet kompleksas iz tebe progovara.![]()
Pogledaj na sta sam replicirao i u kom kontekstu... i gdje sam spomenuo bilo koga.
![]()
![]()
Bice uskoro noviteta, ne znam kako ces ih prezivjeti.
Ima li kod vas besplatnih poziva prema negdje osim u ove dvije-tri ulice?
I na sta si replicirao? Na moj komnetar da kod jarana nisam mogao gledati city zato sto je igrala srpska teniserka mec drugog kola u Madridu? Ne vidim kakve veze tvoje spamanje ove teme programom od subote i nedelje SK kanala ima veze sa tim.
Last edited by iceman2010 on 10/05/2013 00:40, edited 1 time in total.
-
DON_eARL
#13607 Re: BHTelecom All About
Zaboravio si F1 utrku.Lud i ponosan wrote:A nedjelja:
SK
16:00 KOMBINOVANI PRENOS: Premier League: Sunderland – Southampton DIREKTNO
16:00 KOMBINOVANI PRENOS: Premier League: Everton – West Ham DIREKTNO
16:00 KOMBINOVANI PRENOS: Premier League: Fulham – Liverpool DIREKTNO
17:00 KOMBINOVANI PRENOS: Premier League: Manchester United – Swansea DIREKTNO
19:15 SK Studio DIREKTNO
21:00 Euroleague Final Four FINALE DIREKTNO
- Maharadza
#13608 Re: BHTelecom All About
Ti glup ili samo ignorišeš što ti govorim (evo po TREĆI put)?!iceman2010 wrote:Pa po cemu je wigan - Swansea interesantnije id utakmice, jos uvijek prvaka i finaliste kupa man-city-ja? I po cemu je to zenski tenis uopste niteresantan? Cuj zenski tenis interesantniji od engleske premier lige. Interesantan je njima zato sto igra srpska teniserka, ali nisu imali ni trunke osjecaja za nas pa da umjesto glupave gore pomenute utakmice puste man city. A ti SK su upravo i izvikani zbog premier lige, a onda ti ne da je gledas jer igra srpska teniserka. Ma sjajno!123456789 wrote:U cemu je mec City-a bio zanimljiv sem sto Dzeko igra u istom !? City-Wba totalno NEBITNA UTAKMICA. Shvatio bi da napadas prenos TOTH-CH koji je bio direktna borba za LP, a ne ovaj nebitan mec.
IMAJU DODATNI SK KANALI na kojima si mogao gledati tekmu OD POČETKA DO KRAJA, BEZ PREKIDA!
E ako su punica i punac u pitanju - no comment - to je tvoj problem bruda, izdrži!iceman2010 wrote:Kod mene zena iz drugog kantona. Zove majku i oca u drugi grad. Mozes misliti oni tamo nemaju ni Internet ni mobitele sa viberom i slicnim pomagalima. Stariji ljudi. Meni su besplatni pozivi bez naknade za uspostavu poziva i ogranicenja broja minuta kao kod telemach-a koje bih sigurno probio sa ovakvim nacinom trosenja kako ga trosim sada, spas. Plus sa ovim pink paketom na TV ima svega za pogledati. 130 programa. Internet vise nego dovoljna brzina. Meni najbolja opcija.Maharadza wrote:60KM ja plaćam taj paket (Supermix M+)! Imam SVE SK kanale (pet komada) u SD rezoluciji (uključujući 4 SK kanala u HD rez.: SK, SK+, SKPrime i SK Premium HD i Premiere League HD i FACE TV HD) i 131 kanal na digitali! UZ sve to i net 15/1 Mbps i telefon (100min. prema inostranstvu mjesečno)! NA to dolazi još koliko potrošim na pozive, ali pošto imam mob. i skype/viber za svaki duži razgovor (>5min.), fiksni posluži u stvari samo u kranjem slučaju da primam pozive i eventualno ako nestane kredita na mobu!iceman2010 wrote:I koliko to kosta dodatno?
Ma nek' on napada, ali ja mu velim da je mogao čitavu tekmu gledati da mu je haver uveo dodatni paket (cenera doplate) ili potpisao jedan od supermix paketa sa proširenim D3 gdje ima još 3 SK kanala + 4 u HD-u!123456789 wrote:U cemu je mec City-a bio zanimljiv sem sto Dzeko igra u istom !? City-Wba totalno NEBITNA UTAKMICA. Shvatio bi da napadas prenos TOTH-CH koji je bio direktna borba za LP, a ne ovaj nebitan mec.
I što radi njih moraš tu uslugu uzeti, razumijem, samo nemoj govoriti da je to bolja usluga od nečije druge, TEBI je možda bolja, ali daleko od toga da je MENI!
PS. Pozivi unutar ove mreže su također besplatni, zasad ima "samo" 300min. mjesečno, ali su najavili da će uskoro biti SVIM korisnicima njihove telefonije besplatni pozivi unutar telemach/sbb mreže, znači bez obzira bili u BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, dok god su korisnici TM/SBB mreže!
-
iceman2010
#13609 Re: BHTelecom All About
Ti bas ne kontas da 10 KM nije 3 pf. pogotovo za kanale koji su u principu njihovi.Maharadza wrote:
Ti glup ili samo ignorišeš što ti govorim (evo po TREĆI put)?!
IMAJU DODATNI SK KANALI na kojima si mogao gledati tekmu OD POČETKA DO KRAJA, BEZ PREKIDA!
E ako su punica i punac u pitanju - no comment - to je tvoj problem bruda, izdrži!![]()
I što radi njih moraš tu uslugu uzeti, razumijem, samo nemoj govoriti da je to bolja usluga od nečije druge, TEBI je možda bolja, ali daleko od toga da je MENI!![]()
PS. Pozivi unutar ove mreže su također besplatni, zasad ima "samo" 300min. mjesečno, ali su najavili da će uskoro biti SVIM korisnicima njihove telefonije besplatni pozivi unutar telemach/sbb mreže, znači bez obzira bili u BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, dok god su korisnici TM/SBB mreže!
Kolika je ta mreza trenutno u BiH? Koliko to Telemach ima svojih pretlatnika telefonije? TM koliko znam nema u Hrvatskoj, a koliko to korisnika telemach-a ima potrebu da bude u kontaktu sa nekim iz Srbije i Slovenije i jos da je i taj na SBB/TM?
I napisao sam MENI. Citaj! Ali nisam jedini. Veliki broj ljudi zivi i radi recimo u Sarajevu, a porjeklom je iz nekog drugog dijela BiH. Ima rodbinu tamo. On nema bolje opcije od MojaTV.
I) bez tih epiteta glup i slicno. Ako mozes voditi pristojan dijalog na nivo insana onda ok. Ako nisi imas mahanje.
-
kakaljin
#13610 Re: BHTelecom All About
kakve veze ovo ima sa bhtelecom temom kada telemach ne dozvoljava ovaj program da ima BHTLud i ponosan wrote:SKiceman2010 wrote:Pa po cemu je wigan - Swansea interesantnije id utakmice, jos uvijek prvaka i finaliste kupa man-city-ja? I po cemu je to zenski tenis uopste niteresantan? Cuj zenski tenis interesantniji od engleske premier lige. Interesantan je njima zato sto igra srpska teniserka, ali nisu imali ni trunke osjecaja za nas pa da umjesto glupave gore pomenute utakmice puste man city. A ti SK su upravo i izvikani zbog premier lige, a onda ti ne da je gledas jer igra srpska teniserka. Ma sjajno!123456789 wrote:U cemu je mec City-a bio zanimljiv sem sto Dzeko igra u istom !? City-Wba totalno NEBITNA UTAKMICA. Shvatio bi da napadas prenos TOTH-CH koji je bio direktna borba za LP, a ne ovaj nebitan mec.
10:00 F1 Spain – Trening 3 DIREKTNO
12:15 Najava FA Cupa
12:45 Sportski Vremeplov
13:00 NBA Weekly
13:30 Na današnji dan
14:00 F1 Spain – Kvalifikacije DIREKTNO
15:20 SK Studio DIREKTNO
17:15 Pre Match Show DIREKTNO
18:15 FA Cup Finale: Manchester City – Wigan DIREKTNO
20:15 Premier League: Aston Villa – Chelsea
22:00 Trans World Sport
23:00 NBA play off G3: Memphis – Oklahoma City DIREKTNO
SK+
11:00 ATP i WTA Madrid 1/2 Finale DIREKTNO
16:00 Austrijska liga: Admira – Sturm DIREKTNO
18:00 Trans World Sport
19:00 ATP Masters Madrid 1/2 Finale DIREKTNO
21:30 Portugalska liga: Porto – Benfica DIREKTNO
23:30 FA Cup Final: Manchester City – Wigan
SK Prime
13:45 Premier League: Aston Villa – Chelsea DIREKTNO
16:00 Primera Division: Athletic Bilbao - Mallorca DIREKTNO
18:00 Na današnji dan
18:15 NBA Action
19:00 Španski rukomet: Barcelona – Atletico Madrid DIREKTNO
20:00 Primera Division: Osasuna - Getafe DIREKTNO
22:00 Primera Division: Espanyol – Real Madrid DIREKTNO
- Hiran
#13611 Re: BHTelecom All About
Da li možda još neko od jučer ima problema sa konektovanjem na internet ? Kod mene se konektuje iz trećeg puta 
-
doff
#13612 Re: BHTelecom All About
@iceman2010
Svaki put ista priča kod tebe a nećeš da priznaš da Telemach svakodnevno pridoboja nove korisnike, a pogotovo politički prešutiš njihovo širenje (u vrlo kratkom roku su došli u Zenicu, Vitez, Travnik) sa zavidnom brojem korisnika! Tako da tvoja priča o 2-3 ulice je više nego dječija!
Al volim ja take te što se prave grbavi
Svaki put ista priča kod tebe a nećeš da priznaš da Telemach svakodnevno pridoboja nove korisnike, a pogotovo politički prešutiš njihovo širenje (u vrlo kratkom roku su došli u Zenicu, Vitez, Travnik) sa zavidnom brojem korisnika! Tako da tvoja priča o 2-3 ulice je više nego dječija!
-
kakaljin
#13613 Re: BHTelecom All About
kako nisu u 2-3 ulice kada ih nema u cijelom sarajevu, a i ovo sto se navodno sire su kupili lokalne kablovske operatere, umjesto da provlace kvalitetnu infrastrukturu sa novim tehnologijama oni kupuju zastarjelu tehnologiju.doff wrote:@iceman2010
PS: ovo je tema o BHtelecomu tako da ima tema za poredjenje operatera.
-
doff
#13614 Re: BHTelecom All About
kakaljin wrote:kako nisu u 2-3 ulice kada ih nema u cijelom sarajevu, a i ovo sto se navodno sire su kupili lokalne kablovske operatere, umjesto da provlace kvalitetnu infrastrukturu sa novim tehnologijama oni kupuju zastarjelu tehnologiju.doff wrote:@iceman2010
Portparol @iceman2010
O kakvoj zastarjeloj infrastrukturi pričaš kad ja bez problema surfam sa 15Mbps, dok kod vas većina korisnika ne može ostvariti deklarisanu brzinu od 10Mbps i da priključi još koji set-box?
Ne znam ja čija infrastruktura datira još iz doba PTT.
Inače, vi se držite priče kako BHT jedini ulaže u infrastrukturu a da svi ostali stagniraju, što naravno nije istina al nećemo se naduravati!
PS. možeš li gledati neki HD i surfati sa deklarisanom brzinom?
-
kakaljin
#13615 Re: BHTelecom All About
nisam nikakav potparol i ne zelim biti niciji potparoldoff wrote:kakaljin wrote:kako nisu u 2-3 ulice kada ih nema u cijelom sarajevu, a i ovo sto se navodno sire su kupili lokalne kablovske operatere, umjesto da provlace kvalitetnu infrastrukturu sa novim tehnologijama oni kupuju zastarjelu tehnologiju.doff wrote:@iceman2010
Portparol @iceman2010
O kakvoj zastarjeloj infrastrukturi pričaš kad ja bez problema surfam sa 15Mbps, dok kod vas većina korisnika ne može ostvariti deklarisanu brzinu od 10Mbps i da priključi još koji set-box?
Ne znam ja čija infrastruktura datira još iz doba PTT.
Inače, vi se držite priče kako BHT jedini ulaže u infrastrukturu a da svi ostali stagniraju, što naravno nije istina al nećemo se naduravati!
PS. možeš li gledati neki HD i surfati sa deklarisanom brzinom?
koliko sam upucen infrastruktura BHT-a je u rubnim dijelovima gradova i van gradova na novo napravljena dok je veci problem u centrima gradova.
niko nije rekao da iko stagnira
gledam HD kanale i surfam deklarisanom brzinom, a imam dva risivera. A nisam blizu cvorista, vec je na novo provucena infrastruktura i optika
- Tiger 033
#13616 Re: BHTelecom All About
kakaljin wrote:koliko sam upucen infrastruktura BHT-a je u rubnim dijelovima gradova i van gradova na novo napravljena
-
kakaljin
#13617 Re: BHTelecom All About
sta nije jasno ovdjeTiger 033 wrote:kakaljin wrote:koliko sam upucen infrastruktura BHT-a je u rubnim dijelovima gradova i van gradova na novo napravljena![]()
![]()
![]()
![]()
veca su ostecenja u ratu na infrastrukturi bila tu i van gradova
-
iceman2010
#13618 Re: BHTelecom All About
Prvo: kada sam rekao 2-3 ulice nisam mislio na telemach. Vidi kome sam se obracao.doff wrote:@iceman2010
Telemach se siri kupovinom. Slabo nesto ulazu u sirenje mreze. Evo konkretno Sarajevo. Nema ih u pola grada.
Trece, BH Telecom itekako ulaze u svoju mrezu i to sve da bi prisao krajnjem korisniku i pruzio kvalitetnu uslugu. Mreza je sasvim solidna i nije uopste onakva kakvom je neki zele predstaviti. Eno prije neki dan vratnik, a radi se na tome da se fttb uradi na alipasinom. BHT ce prije ili kasnije pojesti konkurenciju
- Tiger 033
#13619 Re: BHTelecom All About
Nista ba OK jekakaljin wrote:sta nije jasno ovdje
veca su ostecenja u ratu na infrastrukturi bila tu
Ima li se Bistrik u planuiceman2010 wrote: Eno prije neki dan vratnik, a radi se na tome da se fttb uradi na alipasinom
-
doff
#13620 Re: BHTelecom All About
Vidi prijatelju, ja gdje živi infrastruktura BHT je dovedena sredinom 70-tih godina i od tad do danas ništa nisu mijenjali. I ti govoriš da je infrastruktura Telemacha stara (cca desetak godina). Ne znam kome je prioritet da je mijenja, samo da ponovo napomenem da ja imam deklarisanu uslugu na toj "staroj" infrastrukturi!
Neka mi Telecom ponudi ovu uslugu za ovu lovu, odmah prelazim, al neće nikad, jer i da se to desi, ovaj će ga opet pregazit uslugom.
@iceman2010
Pa nije ni Telemach onakav kakvog ga predstavljate ti i tvoj potrparol. Istina je da se Telemach širi kupovinom, al ništa nije naslijedio nego platio
Neka mi Telecom ponudi ovu uslugu za ovu lovu, odmah prelazim, al neće nikad, jer i da se to desi, ovaj će ga opet pregazit uslugom.
@iceman2010
Pa nije ni Telemach onakav kakvog ga predstavljate ti i tvoj potrparol. Istina je da se Telemach širi kupovinom, al ništa nije naslijedio nego platio
-
jastuk1
#13621 Re: BHTelecom All About
Naravno, Telemach je preuzimanja dijelom platio i parama od profita poslije poreza koje ispumpava iz BiH!!!!!doff wrote:
Dok BHT vraća u budžet 90 posto svih para od profita nakon poreza i ulaganja, i ostatak od 10 posto malim dioničarima, Telemach uzima svih tih 100 posto od para od profita nakon poreza i može da kupuje (preuzima) lokalne kablovce i od tih viškova finansira dalja preuzimanja.
Znači, dok BHT vraća sav višak i nakon uganjanja u infrastrukturu nazad u budžet, Telemah sav svoj višak koristi u svoje svrhe - preuzimanje malih kablovaca i dalje ispumpavanje od ovo malo jada što je ostalo.
I onda još imaš pameti da dižeš BiH zastavicu.... maksimalna hipokrizija i naivnost.
Btw, bez potparolskih optuživanja, ja koristim HS.
- Tiger 033
#13622 Re: BHTelecom All About
"BHTelecom dogovorio implementaciju pilot projekta za LTE (4G) mrežu"

BH Telecom je sa kompanijama Ericsson Nikola Tesla i Nokia Siemens Networks dogovorio implementaciju pilot projekta za LTE (4G) tehnologiju.
Realizacijom ovog projekta postići će se brzine prenosa višestruko veće od postojećih, što će omogućiti primjenu širokog spektra usluga namjenjenih „internet generaciji“ korisnika.

BH Telecom je sa kompanijama Ericsson Nikola Tesla i Nokia Siemens Networks dogovorio implementaciju pilot projekta za LTE (4G) tehnologiju.
Realizacijom ovog projekta postići će se brzine prenosa višestruko veće od postojećih, što će omogućiti primjenu širokog spektra usluga namjenjenih „internet generaciji“ korisnika.
- Casual's
#13623 Re: BHTelecom All About
...ii Jopet Nikola Tesla 
- Maharadza
#13624 Re: BHTelecom All About
Nikola Tesla ušima vesla, zubima ruje da dođe do struje!Casual's wrote:...ii Jopet Nikola Tesla
- ČičineBrčine
#13625 Re: BHTelecom All About
Kad god udjem na ovu temu vazda isti spamerMaharadza wrote:Nikola Tesla ušima vesla, zubima ruje da dođe do struje!Casual's wrote:...ii Jopet Nikola Tesla
Da je jedan konkretan post vec spam i pljuvanje po telekomu.
Jarane ako ti se ne svidja i ne koristis isti popusti