Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
decembar2017

#13601 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by decembar2017 »

славянин wrote:
decembar2017 wrote:
славянин wrote: Pogresno si shvatio, nego ukazujem da se prodaja oruzija vrsila ne iz razloga ko je agresiju nad kime vrsio i ko je koje vjere nego iz $$$ razloga jel... Oruzije prodaje ko kome stigne .. pare su bitne a rijetko ko gleda na neke politicke cimbenike.Sto se tice visokosofisticiranih oruzija ,aviona itd da tu politika ima mjesta.. ali granate,puske itd... pa toga ima hrpe na sve strane svako gleda da profitira.

Ali pogresno ukazujes jer nije bilo samo iz ekonomskih vec i iz politickih razloga.

Mladic naveo u svojim dnevnicima, a sigurno znas da su sudski gledano ti dnevnici vjerodostojan dokaz : from Israel — they proposed joint struggle against Islamist extremists. They offered to train our men in Greece and a free supply of sniper rifles".

Isto tako te delegacije koje su iz srbije dolazile u izrael, sami srbi su poslije tih sastanaka u sluzbenim izjavama tvrdili da je saradnja vise nego ekonomska i pri tome su citirali ne jednog zvanicnika sa kojim su imali kontakte.
Ne iskljucujem mogucnost da je bilo struja u Izraelu koji su htjeli da saradjuju tako mada cisto sumnjam da je to doslo od Izraela kao drzave,Izrael se uvijek svrstava uz Americku politiku i jedni drugim cesu ledja - ono sto je moglo zabrinuti Izrael je prisutnost I Irana u dopremi oruzija ArBiH tako da je moglo biti price - Gadafi je podrzavao Milosevica i Srbe 1/1 kao i drug mu Sadam - to je bila podrska u vidu glasanja na sastancima UN-a prodaji oruzija itd... sigurno u mnogo mnogo vecoj mjeri podrska nego sto je to kao pregovarano da Izrael radi a sam dogovor nije ni zakljucen - Srbija je mnogo mnogo puta pokusala prikazati kako imaju podrsku odavde i odane ali rijetko je to bila istina....
A i da im nisu rekli da im daju podrsku u rijecima opet imas da je izrael zvanicno primao zvanicne delegacije iz srbije i sa njima ugovarao i sklapao ugovore o prodaji oruzja i vojne opreme , ne samo dok je to bilo u vrijeme embarga na oruzje vec u vrijeme dok su srbi izvodili najteze oblike ratnih zlocina pa cak i genocid. Znaci nije to bilo da je neki polu ilegalni trgovac oruzjem koji je mozda imao a mozda i nemao podrsku nekoga iz politike i vojske iz izraela pa je prodavao oruzje nekome ko je mozda radi a mozda i nije za srbe.
Oni su to radili zvanicno i sa jedne i sa druge strane i tada se ne moze pricati da su radili samo o ekonomiji jer su na takav nacin iz izraela davali i politicki signal.

Da se radilo samo o ekonomiji mogli su da to urade preko nezvanicnih kanala ali nisu , odabrali su svjesno zvanicne kontakte sa srbima u to vrijeme tako ova tvoja teorija ne pije vodu.
decembar2017

#13602 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by decembar2017 »

Imas jos jedan pikantni detalj za cioniste i za izraelsku podrsku cetnicima.

Dok je bio embargo na oruzje cionisti su prodavali pistolje iz srbije, tj Crvene Zastave ali pod imenom Golan zvanicno kao svoje .

Radili su tako da na proizvedene pistolje u srbiji stavljali novu oznaku Golan umjesto CZ i kao takve bi ih cionisti prodavali kao svoje, naravno uz proviziju ali su tako pomagali ne samo da Crvena Zastava posluje i izvozi vani na svjetsko trziste vec i da srbija ima izvore prihoda u vrijeme sankcija.
славянин

#13603 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by славянин »

decembar2017 wrote:Imas jos jedan pikantni detalj za cioniste i za izraelsku podrsku cetnicima.

Dok je bio embargo na oruzje cionisti su prodavali pistolje iz srbije, tj Crvene Zastave ali pod imenom Golan zvanicno kao svoje .

Radili su tako da na proizvedene pistolje u srbiji stavljali novu oznaku Golan umjesto CZ i kao takve bi ih cionisti prodavali kao svoje, naravno uz proviziju ali su tako pomagali ne samo da Crvena Zastava posluje i izvozi vani na svjetsko trziste vec i da srbija ima izvore prihoda u vrijeme sankcija.
Znaci i kupovalo se iz srbije.... dali ti to daje znak da je zaista to bio ekonomski interes ? Da je izrael zelio podrzati srbe pa jeli mogao da im posalje sta je zelio ... jos uz to Izrael jedan od prvih priznade BiH.
seln

#13604 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

славянин wrote:Image
Al' je ruzna, kruh te jebo :shock:
seln

#13605 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

insomnia78 wrote:Joj cuj mene Rusija. Rumunija, Rumunija. Rusija je muslimanski saveznik. Reko šejh
Sad vec zvucis kao RAVEN.
Mogu shvatiti da volis Izrael vise od istine, ali sad postajes smijesan.
insomnia78

#13606 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Pitaj kolegu Salika
insomnia78

#13607 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Bjezte ba. Samo nosenje telefona u dzepu je tezi disciplinski prekrsaj a ja se jos dopisujem s vama. :lol:
славянин

#13608 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by славянин »

insomnia78 wrote:Bjezte ba. Samo nosenje telefona u dzepu je tezi disciplinski prekrsaj a ja se jos dopisujem s vama. :lol:
Jesi to u Armee de terre ili gendarmerie :D pa ti nedaju :lol:
seln

#13609 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

insomnia78 wrote:Pitaj kolegu Salika
Sta ga imam pitati, zasto ti licis na RAVENA?
Evo, pitam tebe: otkud ta bezrezervna podrska Izraelu, bez obzira o cemu se radi?
U tome nisi ni mrvu drugaciji od bradonja koji vicu "smrt Izraelu".
decembar2017

#13610 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by decembar2017 »

славянин wrote:
decembar2017 wrote:Imas jos jedan pikantni detalj za cioniste i za izraelsku podrsku cetnicima.

Znaci i kupovalo se iz srbije.... dali ti to daje znak da je zaista to bio ekonomski interes ? Da je izrael zelio podrzati srbe pa jeli mogao da im posalje sta je zelio ... jos uz to Izrael jedan od prvih priznade BiH.

Nije se kupovalo iz srbije vec su srbijansko oruzje prodavali kao svoje i tako pomagali srbiji da prekrsi embargo. Znaci nije njima trebalo to oruzje da se odbrane pa su ga kupovali iz srbije jer su bili primorani, oni su u vrijeme embarga na oruzje i dok su cetnici vrsili genocid u Bosni pomagali njima da krse embargo i imaju sto vece izvore prihoda a cetnici su te prihode korsitili da bi mogli da sto duze i lakse izvrse genocid i agresiju nad Bosnom.

I slali su sta su zeljeli, da li si citao da sam naveo da su im prodavali ono sto su srbi procjenili da im treba ?

Jos uz to je i hrvatska bila jedna od prvih priznala BiH ...ali ih to nije sprijecilo da izvrse agresiju zajedno sa cetnicima a po tebi je priznanje izraela znacilo da .... sta je to znacilo sto su nas priznali, da nisu pomagali cetnicima kada su ovi vrsili agresiju ?

Hajde da vidim i tebe, @insomnija je pokusao da opravda / umanji / negira podrsku cionista sa : sto ce prodavati oruzje, srbi su ga imali dovoljno, kako to prodavali oruzje, jesi li ga vidio a ti vidim pokusavas sa time da je izrael bio jedan od prvih koji je priznao Bosnu , kao da to znaci da nije mogao da uradi na isti nacin kao i hrvatska, da prizna ali da prakticno to priznanje ne znaci nista jer su pomagali agresore a ne Bosnu ?

Kako mozete da opravdavate ili negirate podrsku cionista agresiji na Bosnu ???? Ako ste cetnici ili cionisti onda vas razumijem ali bilo kako drugo, ne mogu.
Bloo
Globalna šefica

#13611 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

salik79 wrote:
Bloo wrote:
Imaš li možda neki drugi izvor, a da nije blog based web magazine?

Moze li link na stranicu Vrhovnog suda?

http://elyon1.court.gov.il/files/15/280 ... 80.M13.htm
U trecem paragrafu prvog clana misljenja ima nekih nejasnoca, pa ako mozes da mi rastumacis
BHCluster

#13612 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

Bloo wrote: U trecem paragrafu prvog clana misljenja ima nekih nejasnoca, pa ako mozes da mi rastumacis
Kakve su nejasnoce u pitanj? A prvi clan kako se meni cini ima dva paragrafa.
insomnia78

#13613 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Nije tacno da je Izrael bio medju prvima koji su priznali BiH. Naprotiv
BHCluster

#13614 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

insomnia78 wrote:Jesi vidio nekad četnika sa UZIjem? :lol:
Njihovog vojnog policajca jesam. Sad jel oni spadaju u cetnike to ne znam.
Bloo
Globalna šefica

#13615 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

BHCluster wrote:
Bloo wrote: U trecem paragrafu prvog clana misljenja ima nekih nejasnoca, pa ako mozes da mi rastumacis
Da, dva. mea culpa :D
kad ne pazis gdje su tacke na lijevoj strani :mrgreen:
insomnia78

#13616 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

BHCluster wrote:
SIguran bas da je imo uzi. Nije skorpion il nesto tako
salik79

#13617 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

славянин wrote:

Ako je za tebe 26.9.1997 "jedan od prvih", onda ko je jedan/jedna od zadnjih?!
BHCluster

#13618 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

insomnia78 wrote:
BHCluster wrote:
SIguran bas da je imo uzi. Nije skorpion il nesto tako
100%
salik79

#13619 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

Bloo wrote:
salik79 wrote:
Bloo wrote:
Imaš li možda neki drugi izvor, a da nije blog based web magazine?

Moze li link na stranicu Vrhovnog suda?

http://elyon1.court.gov.il/files/15/280 ... 80.M13.htm
U trecem paragrafu prvog clana misljenja ima nekih nejasnoca, pa ako mozes da mi rastumacis
Kojeg "misljenja" i kakvih nejasnoca?
BHCluster

#13620 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

Bloo wrote:
BHCluster wrote:
Da, dva. mea culpa :D
kad ne pazis gdje su tacke na lijevoj strani :mrgreen:
Kaze da je zahtjev odbijen na osnovu toga sto je trazena informacija blokirana u skladu sa clanom 9 (a) (1) Zakona o slobodi informisanja, koji se odnosi na informacije koje se ne mogu dostaviti iz razloga sto postoji opasnost od povrede drzavne sigurnosti ili odnosi sa inostranstvom.
Bloo
Globalna šefica

#13621 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

BHCluster wrote: Kaze da je zahtjev odbijen na osnovu toga sto je trazena informacija blokirana u skladu sa clanom 9 (a) (1) Zakona o slobodi informisanja, koji se odnosi na informacije koje se ne mogu dostaviti iz razloga sto postoji opasnost od povrede drzavne sigurnosti ili odnosi sa inostranstvom.
Nađoh na jeziku koji manje više svi razumijemo

http://mondoweiss.net/2016/12/holocaust ... omplicity/
salik79

#13622 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

Izmedju ostalog:

Image

Shulamit Aloni:
Image
seln

#13623 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

seln wrote:
Evo, pitam tebe: otkud ta bezrezervna podrska Izraelu, bez obzira o cemu se radi?
Ima li nekog odgovora?
insomnia78

#13624 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

seln wrote:
seln wrote:
Ima li nekog odgovora?
Image
Image
pirpa

#13625 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by pirpa »

:lol: :lol:
Locked