SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
zamzija

#13601 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

Partizzanka wrote:majke mi NISTA ne koristim
ujutro samo voda (jer navece nista ne koristim nakon umivanja)
bebi krema / odgovarala mi je i naturactive jedna i oni su prirodni/ i loccitane ona sa angelicom i ona je prirodna

i navece kada skidam sminku trudim se da se i umijem sa loccitane cisto onako da imam nesto
i to toplom vodom se umijem i to je to
pooonekad mi je malo tada suha tj zateze ali rijetko - vecinom ne moram nista mazati

ZIVJELA NERA :)
Ma sunce, imaš neke testove ono na internetu kako ti se lice ponaša odmah nakon umivanja, ako se blago zateže onda je suho, ako crveni ili pecka onda je osjetljivo itd itd...
Najbolje je nanijeti kremu odmah nakon umivanja i brisanja, s tim da je najbolje ne obrisati ili trljati nego utapkati sa peškirom višak vode. Onda sačekati 5 - 10 minuta da kremu upije koža lica i tek onda nanositi šminku...

Mada kažu da je najbolje da se samo umiješ ujutru i naneseš kremu, a navečer da opereš lice gelom adekvatnim za tvoj tip kože - jer ti je koža bila vani tokom cijelog dana, da je očistiš od prljavština, smoga itd itd...i onda bogato namažeš kremom prije spavanja

šta god nanosiš
ja se baš puno ne šminkam, nego stavim prvo korektor, eventualno puder, pa eventualne bubuljice prekrijem dodatko puderom u kamenu i to je to
A hoću i ja da isprobam tu BB kremu :)
Najbolje ti je poslušati Michun ona je gigant, mega car što se šminkanja tiče :-D

I vidi ima li negdje kod tebe u apotekama neko ko ti može odrediti tip kože, ili jednostavno otiđi kod dermatologa makar na konsultacije da znaš kakva ti je koža :) I moraš isprobati krema i krema da bi skontala koja ti najbolje odgovara...
Ja imam suhu i osjetljivu kožu i isprobala sam neku Afroditinu kremu za taj tip kože bila mi je odvratna nakon toga, buknula samo tako...poslije sam promijenila kremu i sad je bolje :-D
otherside

#13602 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by otherside »

stigao mi je bobbi brown creamy concealer.
vrijedi svake pare.
odlicno je pigmentiran a tekstura kremasta, lako se nanosi i ne uvlaci se u pore i borice.
ja odusevljena :)
ko ima podocnjake - savrseno :-D
nera18

#13603 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

Michun wrote:ma sad ljubomorna, pa ja sam postavila tezu da ti mozda nije suho lice :D
lose ti ide, lose :lol:
boracha

#13604 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

posto se pricalo o rumenilima, a i o mua, evo fine rezencije o njihovim rumenilima

http://www.makeup-ninja.com/2013/03/mua ... 04-05.html
Partizzanka

#13605 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

aaaaaj michun nisam vidjela da si ti pisala da si ljubomorna

ma kaaaakvi biti ljubomorna pa i ti ci carica
nego ova je ono maigeir odmah ubola
ti si vise onako analiticki - tiha voda brijege valja i tako to :)
nera18

#13606 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

HALOOOO!!! :lol: :lol:
delirium.sa

#13607 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by delirium.sa »

Probaj prije šminke umjesto kreme staviti Balea aqua serum ili primer.
Michun

#13608 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

nera18 wrote:
Michun wrote:ma sad ljubomorna, pa ja sam postavila tezu da ti mozda nije suho lice :D
lose ti ide, lose :lol:
Konkurencija jaka jbga! Nisam se pripremila adekvatno :)
rinna0304

#13609 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by rinna0304 »

Jel zna neko gdje mogu uraditi nadogradnju noktiju ali uz crtanje na noktima ? bez ikakvih pecata i gluposti dakle cisto crtanje lakovima i tako to :D

I jel se moze naci negdje u Sa obuka za nadogradnju noktiju al da nisu cijene :-) :-)
nera18

#13610 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

Lilith Prirodna Kozmetika - fb
idem u osijek za vikend, ako neko nesto treba, javite na vrijeme
Joker88

#13611 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Joker88 »

gdje uzimate ovaj mau
nera18

#13612 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

na stranici mau :)
Stigao moj Avon sa novim stvarcicama, isprobah djidje pa evo ukratko:

Flawless BB krema - lijep miris, hidratizira, po mom misljenju za normalnu do suhu kozu... tonira, blago prekriva. U sustini, gusta je ali jako se lijepo razmazuje, kremasto. Za toniranu kremu pojavljivanje sjaja nakon 3-4 sata na mojoj masno kombinovanoj kozi je sasvim ok, mada ponavljam curama sa normalnom i suhom kozom ce biti idealna. Obzirom da ide toplije vrijeme, napominjem i spf 15.

Druga djidja koja me odusevila je Flawless puder u kamenu - koristila sam ga u petak uvece, sacuvao je moju sminku, bez suvisnog sjaja, koristila sam ga doduse preko mac-a, al opet, ne vidi se u porama, imala sam srecu da mi tamnija nijansa sasvim odgovara i nema onim cestica "svjetlecih" sto je za moju kozu oslicno.

Usput da ne elaboriram, spa crni sapun je super djdija, prava spa uzivancija u crnom :lol:
Nova Anew krema za 25+ blaga hidratantna, bez iritacija kakve su mi pravile njihove ostale kreme, 5+
Mana i veliki - flawless korektoru... ne razmazuje se, los efekat skroz
Digla_da_kreci

#13613 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Digla_da_kreci »

otherside wrote:stigao mi je bobbi brown creamy concealer.
vrijedi svake pare.
odlicno je pigmentiran a tekstura kremasta, lako se nanosi i ne uvlaci se u pore i borice.
Sve potpisujem :thumbup: Koristim njega i jos jedan od by terry naizmjenicno i sto se mene tice, mirna sam s tim zauvijek ili dok ne prestanu proizvoditi :D
Joker88 wrote:gdje uzimate ovaj mau
Mislis mua? Narucuje se s njihove stranice http://www.muastore.co.uk/ :)
Joker88

#13614 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Joker88 »

Digla_da_kreci wrote:

Mislis mua? Narucuje se s njihove stranice http://www.muastore.co.uk/ :)
:thumbup:

mislim na to, provaljujem se :D
Lilyen

#13615 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lilyen »

Digla_da_kreci wrote:
vrijedi svake pare.
Sve potpisujem :thumbup: Koristim njega i jos jedan od by terry naizmjenicno i sto se mene tice, mirna sam s tim zauvijek ili dok ne prestanu proizvoditi :D

Evo jedne s podočnjacima...može link ili naziv tog korektora....gledam stranicu ali ne znam koji je!? I odakle naručujete?
Hvala
lady_di

#13616 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lady_di »

Lilyen wrote:Evo jedne s podočnjacima...može link ili naziv tog korektora....gledam stranicu ali ne znam koji je!? I odakle naručujete?
još jedna s veeeelikim podočnjacima...i mene ovo interesuje jako, tačan naziv tog korektora i odakle naručujete, da li se uvlači u borice
otherside

#13617 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by otherside »

http://www.bobbibrowncosmetics.com/prod ... index.tmpl
ja narucla sa amazona jer ne isporucuju sa oficijelne stranice u bosnu.
MrsJ

#13618 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MrsJ »

Stigla prva narudzba sa MUA :-D
Image
EdnaMaric

#13619 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by EdnaMaric »

vrijedi svake pare.

Koju si nijansu uzela? Ja dugo razmisljam da uzmem ali se ne mogu odluciti za nijansu. Do sada sam koristila Estee Lauder Double Wear Concealer, nijansu 2.
_EMA_

#13620 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _EMA_ »

MrsJ wrote:Stigla prva narudzba sa MUA :-D
Image
Blago tebi :) Ja svoju jos uvijek cekam :( ...koliko dana ti je trajala dostava?
otherside

#13621 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by otherside »

EdnaMaric wrote:
vrijedi svake pare.

Koju si nijansu uzela? Ja dugo razmisljam da uzmem ali se ne mogu odluciti za nijansu. Do sada sam koristila Estee Lauder Double Wear Concealer, nijansu 2.
pa i ja sam dugo gledala i bas sam bila u dilemi, puno je nijansi a procjenjujes na osnovu one boje sa ekrana :D
helem, uzela sam ivory i nisam pogrijesila.
lady_di

#13622 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lady_di »

otherside wrote:pa i ja sam dugo gledala i bas sam bila u dilemi, puno je nijansi a procjenjujes na osnovu one boje sa ekrana
helem, uzela sam ivory i nisam pogrijesila.
a koliko si svijetlog tena inače? Ako si slučajno probala HM puder koji broj ti odgovara? Baš je nezgodno ovako sa ekrana odrediti nijansu, ja koristim HM 53, on mi je malo taman, a HM 52 mi je presvijetao, ali mi tekstura i onaj fini osjećaj na licu odgovara...
otherside

#13623 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by otherside »

recimo, nekog umjereno svijetlijeg tena.
inace uzimam ivory nijanse kad je puder u pitanju.
ova concealer ivory je nekako "prirodno" svijetla, fino se stopi sa ostatkom tena i kad preko utapkas puder koji inace koristis uopce se ne primjecuje a pokrije podocnjake.
po meni je ovdje prednost ta sto je dobro pigmentirana a u isto vrijeme "laka",kremasta, tj. nije k'o malter.
EdnaMaric

#13624 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by EdnaMaric »

otherside wrote:recimo, nekog umjereno svijetlijeg tena.
ova concealer ivory je nekako "prirodno" svijetla, fino se stopi sa ostatkom tena i kad preko utapkas puder koji inace koristis uopce se ne primjecuje a pokrije podocnjake.
po meni je ovdje prednost ta sto je dobro pigmentirana a u isto vrijeme "laka",kremasta, tj. nije k'o malter.

Hvala! Probacu. Sto sam starija sve vise uvidjam "blagodeti" korektora za podocnjake. I ja sam neka srednje svijetla nijansa tena. Recimo MAC nijansa Sam NC25, NC 30. Uzimam obicno one Bez (beige) nijanse. Ako vec trebas korektor za podocnjake pokusaj i sa YSL Touche Eclat. To je u stvari vise highlighter ali je super. Ja koristim nijansu 2. Evo moje "zbirke".
Image

Uploaded with ImageShack.us
lady_di

#13625 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lady_di »

otherside wrote:recimo, nekog umjereno svijetlijeg tena.
hvala ti na ovom brzom odgovoru, vjerovatno ću i ja naručiti ivory ili nijansu tamniju
EdnaMaric wrote:Hvala! Probacu. Sto sam starija sve vise uvidjam "blagodeti" korektora za podocnjake. I ja sam neka srednje svijetla nijansa tena. Recimo MAC nijansa Sam NC25, NC 30. Uzimam obicno one Bez (beige) nijanse. Ako vec trebas korektor za podocnjake pokusaj i sa YSL Touche Eclat. To je u stvari vise highlighter ali je super. Ja koristim nijansu 2. Evo moje "zbirke".
zavidna zbirka :) Gdje kupuješ YSL Touche Eclat, koliko para?
Post Reply