Ma sunce, imaš neke testove ono na internetu kako ti se lice ponaša odmah nakon umivanja, ako se blago zateže onda je suho, ako crveni ili pecka onda je osjetljivo itd itd...Partizzanka wrote:majke mi NISTA ne koristim
ujutro samo voda (jer navece nista ne koristim nakon umivanja)
bebi krema / odgovarala mi je i naturactive jedna i oni su prirodni/ i loccitane ona sa angelicom i ona je prirodna
i navece kada skidam sminku trudim se da se i umijem sa loccitane cisto onako da imam nesto
i to toplom vodom se umijem i to je to
pooonekad mi je malo tada suha tj zateze ali rijetko - vecinom ne moram nista mazati
ZIVJELA NERA
Najbolje je nanijeti kremu odmah nakon umivanja i brisanja, s tim da je najbolje ne obrisati ili trljati nego utapkati sa peškirom višak vode. Onda sačekati 5 - 10 minuta da kremu upije koža lica i tek onda nanositi šminku...
Mada kažu da je najbolje da se samo umiješ ujutru i naneseš kremu, a navečer da opereš lice gelom adekvatnim za tvoj tip kože - jer ti je koža bila vani tokom cijelog dana, da je očistiš od prljavština, smoga itd itd...i onda bogato namažeš kremom prije spavanja
šta god nanosiš
ja se baš puno ne šminkam, nego stavim prvo korektor, eventualno puder, pa eventualne bubuljice prekrijem dodatko puderom u kamenu i to je to
A hoću i ja da isprobam tu BB kremu
Najbolje ti je poslušati Michun ona je gigant, mega car što se šminkanja tiče
I vidi ima li negdje kod tebe u apotekama neko ko ti može odrediti tip kože, ili jednostavno otiđi kod dermatologa makar na konsultacije da znaš kakva ti je koža
Ja imam suhu i osjetljivu kožu i isprobala sam neku Afroditinu kremu za taj tip kože bila mi je odvratna nakon toga, buknula samo tako...poslije sam promijenila kremu i sad je bolje