Sirija

Locked
славянин

#13576 Re: Sirija

Post by славянин »

udrch wrote:
славянин wrote:
udrch wrote:da su oni bili pametni, ni tad ne bi isprovocirali taj napad..
svejedno što se to računa kao pobjeda, činjenice govore da su imali puno veće gubitke od izraelske armije..
samo je razlika u tome što Izrael cijeni život svakog svog čovjeka, a ovi njihovi šejhovi ne misle tako..
Ovi su makar ginuli sa metkom u prsa a ne ko Arapi u svakom ratu sa Izraelom - metkom u ledja :roll:
de pročitaj šta si napisao? jel oni nisu Arapi?
Pod Arapi mislim da si svjestan koga navodim :) Jordance,Egpicane,Palestince,Iracane i sve ono oko Saudijske arabije :D
A lijepo je vidit kako ti prihvati Sitske placenike u Arape :lol: (nemoj samo izvalit da su Iranci Arapi)
obmana

#13577 Re: Sirija

Post by obmana »

Jao ovih likova..fsa borci su ne naoruzani,ne istrenirani i tako to :-)
Pa ako si pogledao neki link na tube,pa svaki drugi ima 84-mitraljez,snajper..pa najugrozeniji drzi kalasnjikov.
Njihov moral opada zato sto su im najhrabriji poginuli.
A voleli su da se snimaju pred kamerama kako pucaju iza coska...najednom,padaju i vise se ne dizu.
A prati ih muzika iz americkih filmova.

Pa prica,lako je sa fsa,sto ne napadnu izrael.
Asad i nije nikada imao zelju napasti izrael,
Izrael je takva zemlja,naoruzana,da bi mogli ratovati i sa amerikom.
Izrael je kao jez,mala zemlja ali sa bodljama.
Bas kao i avatar, jeza u ledja.

Neduzni stradaju,to je bol i sumorna stvarnost.
Sve ostalo je laz,i samo laz.
djugum

#13578 Re: Sirija

Post by djugum »

славянин wrote:
udrch wrote:
Man of steel wrote:
Image

To su ljudine pred kojim Izrael, Amerika, Britanija i njihovi sateliti seru u gaće!

Obučeni, naučeni i pre svega odlučni, jer znaju da sloboda nema cijenu i da Američko roblje nikad biti neće.
obične pičke koje zarad jednog majmuna izgubiše podršku cijelog islamskog svijeta..
Da su oni cekali taj Islamski svijet vjerovatno bi se danas pregovaralo o povlacenju IDFa iz Libanona.Te Arape Izrael nalupa 5x hladno.Jedina formacija koja je zaustavila IDF u svojoj blic taktici i nanijela teske gubitke istim.-vojno - Svaka cast!!!
Momci su ok ali daleko od toga da se ameri seru u gace zbog njih.
Isto tako nebih rekao da su izgubili podrsku cijelog islamskog svijeta, odkud takvi podaci nije mi jasno? Sta ga dodje cijeli islamski svijet i kako se ocitava mijenje tog cijelog svijeta pa se daju takve izjave?

Nije mi bas jasna trenutna situacija, postoji li ikakva novija mapa gdje se jasno vidi ko sta drzi?
sarajevoxxxx

#13579 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

DzeBra wrote:
Man of steel wrote: Image

To su ljudine pred kojim Izrael, Amerika, Britanija i njihovi sateliti seru u gaće!
Obučeni, naučeni i pre svega odlučni, jer znaju da sloboda nema cijenu i da Američko roblje nikad biti neće.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Narod Sirije se bori protiv Kasapina a ne protiv ovih ljudi. Revolucija nije pokrenuta zbog njih, a svojim akcijama Hezbollah na zaista jadan sraman i perfidan nacin provocira i prizeljkuje jos jedan krvavi medjumuslimanski sukob, kao da im je malo deset godina ratovanja Iraka i Irana koji su opet na kraju sjeli za sto i napravili mirovni sporazum i nastavili zivjeti zajedno.

Prije Kusajra i Hezbollaha ili prije ove sirijske reviolucije odnosi sija i sunija su bili manje-vise ok. Bilo je u Iraku napetosti i krvavih povremenih sukoba ali i to se zadnjih godina svelo na minimum. Nakon sirijske revolucije a pogotovo nakon ove Hezbollahove ratne avanture sa Kusajrom ti odnosi su maksimalno pogorsani, cijeli narodi se uvlace u krvavi rat.

Samo zaista ako si velika budala mozes nasjesti na ovo njihovo provociranje i izazivanje rata izmedju muslimana sija i muslimana sunita.

Revolucija u Siriji je usmjerena na kasapina Besara niko nema nista protiv sija niti alevita, vec protiv diktatorskog rezima koji je bio koristan samo odredjenom krugu ljudi oko Besara i koji su bili i suniti i siti i alevije.
Klavikula

#13580 Re: Sirija

Post by Klavikula »

hneuron wrote:
Klavikula wrote: tacno, i ja sam tog misljenja. cim je potpisan ugovor pocelo se sa obukom posada.
Ima logike mada sam se pri pisanju oslonio na pisanje treće osobe koja mnogo kompetentnija od mene po ovom pitanju.Imajući u vidu praktični aspekt ovog dijela mislim da recentno stacioniranje dijela Pacifičke flote koja deklarativno ima namjenu tehničko taktičke podrške legitimno je razmišljati da pripremaju teren za isporuku pomenutih kao i uvođenje u operativnost.Takođe sam mišljenja da će inicijalno biti rusi operateri na istim i da će dijelovi pomenute flote služiti ovoj svrsi-ne treba ni zaboraviti nedavnu isporuku P-800 Jakhont sistema i njihovu operativnu namjenu.
moguce je sve. mada sumnjam da su se Sirijci odlucili za ruske posade. skupo ce ih doci u ovoj besparici. a i dobili su S300PMU2, exportnu verziju, tako da bi najlogicnije bilo da imaju vlastite posade.

Jakhont vec odavno imaju, samo sad su izgleda povecali zalihe.

jedna od opcija je da je sve ovo "igra", a da ce S300 doci kad je i bilo dogovoreno bez ikakvog stopiranja i slicnih zavrzlama.
obmana

#13581 Re: Sirija

Post by obmana »

udrch wrote:
Man of steel wrote:
obmana wrote:Jel pao kusajr :D
Vjerujte nisam ni na cijoj strani ono 100%,ali ono sto me fascinira to su borci hizbolaha.
Ono isto kao atif dudakovic sto je radio u krajini :D ,pa mi zato dragi nesto.
Sve vas :kiss: :bih:
Image

obične pičke koje zarad jednog majmuna izgubiše podršku cijelog islamskog svijeta..
Nisu vala vece pichke od nas sto se krijemo iza compa :skoljka:
rasuta_riza

#13582 Re: Sirija

Post by rasuta_riza »

[quote="

Da su oni cekali taj Islamski svijet vjerovatno bi se danas pregovaralo o povlacenju IDFa iz Libanona.Te Arape Izrael nalupa 5x hladno.Jedina formacija koja je zaustavila IDF u svojoj blic taktici i nanijela teske gubitke istim.-vojno - Svaka cast!!![/quote]

Mada je u suštini i to bio glup i nepotreban sukob, i ja kažem svaka im čast na tome. Ali, ne može se reći da su izašli baš kao pobjednici, te gubitke koje je izrael imao su faktički za njih minorni, jeste da im se poljuljao ugled, a s druge strane kakvu su im ovu štetu nanijeli bombardovanjem zgrada i naselja, neće sebi još zadugo doći.
Sve u svemu, imali su imidž koji je visoko kotirao ali su ga ovim obezvrijedili, isti taj hezbollah je bio pod svojevrsnom zakletvom da nikada neće dići oružje protiv arapa i muslimana, samo protiv izraela. I ničim napadnuti su se prodali Assadu da upadnu na drugu državu i zakrve s drugim arapima i muslimanima.
Man of steel

#13583 Re: Sirija

Post by Man of steel »

udrch wrote:
Man of steel wrote:
obmana wrote:Jel pao kusajr :D
Vjerujte nisam ni na cijoj strani ono 100%,ali ono sto me fascinira to su borci hizbolaha.
Ono isto kao atif dudakovic sto je radio u krajini :D ,pa mi zato dragi nesto.
Sve vas :kiss: :bih:
Image

O kakvom to ti "islamskom svijetu" govoriš?

Ja koliko znam i razumijem se u geografiju postoji Sirija, Iran, Egipat, Liban, Palestina, Saudijska Arabija, Afganistan... ...nezavisne države sa svojim nezavisnim politikama i uređenjem.

Ako Amerika kroz svoje kerove iz Saudijske Arabije i okoline želi da svoje zasmili "islamskog svijeta" širi po Iranu i Siriji onda će se tretirati kao agresori, što oni i jesu.
rasuta_riza

#13584 Re: Sirija

Post by rasuta_riza »

sarajevoxxxx wrote:
DzeBra wrote:

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Narod Sirije se bori protiv Kasapina a ne protiv ovih ljudi. Revolucija nije pokrenuta zbog njih, a svojim akcijama Hezbollah na zaista jadan sraman i perfidan nacin provocira i prizeljkuje jos jedan krvavi medjumuslimanski sukob, kao da im je malo deset godina ratovanja Iraka i Irana koji su opet na kraju sjeli za sto i napravili mirovni sporazum i nastavili zivjeti zajedno.

Prije Kusajra i Hezbollaha ili prije ove sirijske reviolucije odnosi sija i sunija su bili manje-vise ok. Bilo je u Iraku napetosti i krvavih povremenih sukoba ali i to se zadnjih godina svelo na minimum. Nakon sirijske revolucije a pogotovo nakon ove Hezbollahove ratne avanture sa Kusajrom ti odnosi su maksimalno pogorsani, cijeli narodi se uvlace u krvavi rat.

Samo zaista ako si velika budala mozes nasjesti na ovo njihovo provociranje i izazivanje rata izmedju muslimana sija i muslimana sunita.

Revolucija u Siriji je usmjerena na kasapina Besara niko nema nista protiv sija niti alevita, vec protiv diktatorskog rezima koji je bio koristan samo odredjenom krugu ljudi oko Besara i koji su bili i suniti i siti i alevije.
:thumbup:
славянин

#13585 Re: Sirija

Post by славянин »

Nek ne pucaju onda ovi FSA na Hezbollah da vidimo sta ce bit :D :D :D :D :D :D :D :D
rasuta_riza

#13586 Re: Sirija

Post by rasuta_riza »

obmana wrote:Jao ovih likova..fsa borci su ne naoruzani,ne istrenirani i tako to :-)
Pa ako si pogledao neki link na tube,pa svaki drugi ima 84-mitraljez,snajper..pa najugrozeniji drzi kalasnjikov.
A voleli su da se snimaju pred kamerama kako pucaju iza coska...najednom,padaju i vise se ne dizu.

To nije ništa ako imaš naspram sebe, t-72, bm-21 grad, mig-23, artljerije raznih kalibara,.ono pere te samo tako a šta ti jado možeš sa ovim?
славянин

#13587 Re: Sirija

Post by славянин »

rasuta_riza wrote:
obmana wrote:Jao ovih likova..fsa borci su ne naoruzani,ne istrenirani i tako to :-)

To nije ništa ako imaš naspram sebe, t-72, bm-21 grad, mig-23, artljerije raznih kalibara,.ono pere te samo tako a šta ti jado možeš sa ovim?
Imaju Allaha na svojoj strani ili barem tako tvrde :lol: (sa prsticima CIA-e)
udrch

#13588 Re: Sirija

Post by udrch »

славянин wrote:
Pod Arapi mislim da si svjestan koga navodim :) Jordance,Egpicane,Palestince,Iracane i sve ono oko Saudijske arabije :D
A lijepo je vidit kako ti prihvati Sitske placenike u Arape :lol: (nemoj samo izvalit da su Iranci Arapi)
pa ja ne izvaljujem, ali vidim ti nastavljaš...
nemam ja ništa protiv šija, nešto si poremetio u glavi..Iranu sam vječito zahvalan za pomoć koju su nam dali..
sirijski alawiti nisu šije, jer oni nisu muslimani nikako, kao i još par sekti koje se pripisuju šijama..
samo ti se baš ne razumiješ u ove odnose na Bliskom istoku, iako se drugačije predstavljaš..
Irak je većinski šitski..
nemojmo pretjerivati sa hezbolahom..to je samo dobro naoružana frakcija unutar potpuno podijeljenog Libana..život im je dodijelio nezavidnu ulogu, našli su se između toliko vatri da drugi izbor osim stalne borbe nemaju..
zajedno su oni dobijali batine sa svom ostalom arapskom sabraćom..
kao što im ni pozicija ne valja, slaba im je i brojnost..
u ovakvoj zemlji:

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Leban ... bution.jpg

nemaju oni nikakve potrebe da rješavaju probleme u Siriji..
DzeBra

#13589 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Ponosan wrote:Asad ce pasti kao sto su pali i svi posljednji tirani u svijetu,diktatori jednostavno nikad i nisu imali svjetlu buducnost! koliko znam sadasnji diktator Asad pripada skupini Alevija,manjinskog naroda u Siriji kojih ima po nekim procjenama oko 9%,dakle 90% stanovnistva Sirije zeli demokratiju ,tj da biraju vlast kao svugdje u svijetu ali diktator Asad cije pleme ima uporiste u Sitima(zato ga podrzava Iran) ne zeli ispustiti vlast iz ruku.
Ne pali ti više ta šuplja :)

"NATO data: Assad winning the war for Syrians’ hearts and minds
“The people are sick of the war and hate the jihadists more than Assad,”
a Western source familiar with the data said. “Assad is winning the war
mostly because the people are cooperating with him against the rebels.”
The data, relayed to NATO over the last month, asserted that 70 percent
of Syrians support the Assad regime. Another 20 percent were deemed neutral and the remaining 10 percent expressed support for the rebels."
http://www.worldtribune.com/2013/05/31/ ... and-minds/
Ponosan wrote:U BiH po nekim procjenama ima oko 10 000 Sija,koje su finansirali Iranci,zato se nemojte iznenaditi ako na forumu naidjete na neke od njih koji brane Asada i koji uzivaju u njegovim zlocinima nad vlastitim narodom,koji ga nece!
Vidiš koliko su "opasni" kada ih još niko nije ni primijetio a čak ih ima 10.000 :)
Šta misliš da danas napravimo anketu na ulicama bilo koga grada u BiH sa pitanjem "Da li BiH ima više problema sa šijama ili sa vehabijama" kakav bi rezultat ankete bio?
Klavikula

#13590 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Challenger__ wrote:
Klavikula wrote:
Challenger__ wrote:PRIJATELJI.

Da li vas zanima, kako jedna iranksa analiza vidi KO SU AKTERI ovog svjetskog rata i ko je na čijoj strani?
da :thumbup:
Prema toj analizi mi smo u sred III svjetskog rata. Evo strana:

Prvi igrač je Putin (The “allies” are led by Russia under Vladimir Putin), a sa njim su: (With Putin, and read carefully, are the following groups):

- President Obama, the Defense Department, State Department and Pentagon
- The Islamic Republic of Iran
- Syria
- Iraq
- Hezbollah

neprijatelji: (The “Central” or “Axis” powers make up the following)

- Germany
- Turkey (and Iraqi Kurdistan)
- Israel
- Saudi Arabia and Qatar
- Britain and France
- Senator John McCain and Al Qaeda
- The AIPAC/Israel Lobby in Congress
- The world’s corporate press as spokesman for world organized crime

_______

LINK
Obama na tajnom zadatku :D
vrlo moguce da je tako, a i neke izjave visokih duznosnika SAD-a idu u prilog toj tezi.
hvala sto si podijelio sa nama :thumbup:
славянин

#13591 Re: Sirija

Post by славянин »

DzeBra wrote:
Ponosan wrote:Asad ce pasti kao sto su pali i svi posljednji tirani u svijetu,diktatori jednostavno nikad i nisu imali svjetlu buducnost! koliko znam sadasnji diktator Asad pripada skupini Alevija,manjinskog naroda u Siriji kojih ima po nekim procjenama oko 9%,dakle 90% stanovnistva Sirije zeli demokratiju ,tj da biraju vlast kao svugdje u svijetu ali diktator Asad cije pleme ima uporiste u Sitima(zato ga podrzava Iran) ne zeli ispustiti vlast iz ruku.
Ne pali ti više ta šuplja :)

"NATO data: Assad winning the war for Syrians’ hearts and minds
“The people are sick of the war and hate the jihadists more than Assad,”
a Western source familiar with the data said. “Assad is winning the war
mostly because the people are cooperating with him against the rebels.”
The data, relayed to NATO over the last month, asserted that 70 percent
of Syrians support the Assad regime. Another 20 percent were deemed neutral and the remaining 10 percent expressed support for the rebels."
Ponosan wrote:U BiH po nekim procjenama ima oko 10 000 Sija,koje su finansirali Iranci,zato se nemojte iznenaditi ako na forumu naidjete na neke od njih koji brane Asada i koji uzivaju u njegovim zlocinima nad vlastitim narodom,koji ga nece!
Vidiš koliko su "opasni" kada ih još niko nije ni primijetio a čak ih ima 10.000 :)
Šta misliš da danas napravimo anketu na ulicama bilo koga grada u BiH sa pitanjem "Da li BiH ima više problema sa šijama ili sa vehabijama" kakav bi rezultat ankete bio?
Pretpostavljam da bi rezlutat bio " sa Vehabijama i kojim ?????? " :mrgreen:
Last edited by славянин on 05/06/2013 23:56, edited 1 time in total.
hneuron

#13592 Re: Sirija

Post by hneuron »

Klavikula wrote:
hneuron wrote:
Klavikula wrote: tacno, i ja sam tog misljenja. cim je potpisan ugovor pocelo se sa obukom posada.
Ima logike mada sam se pri pisanju oslonio na pisanje treće osobe koja mnogo kompetentnija od mene po ovom pitanju.Imajući u vidu praktični aspekt ovog dijela mislim da recentno stacioniranje dijela Pacifičke flote koja deklarativno ima namjenu tehničko taktičke podrške legitimno je razmišljati da pripremaju teren za isporuku pomenutih kao i uvođenje u operativnost.Takođe sam mišljenja da će inicijalno biti rusi operateri na istim i da će dijelovi pomenute flote služiti ovoj svrsi-ne treba ni zaboraviti nedavnu isporuku P-800 Jakhont sistema i njihovu operativnu namjenu.
moguce je sve. mada sumnjam da su se Sirijci odlucili za ruske posade. skupo ce ih doci u ovoj besparici. a i dobili su S300PMU2, exportnu verziju, tako da bi najlogicnije bilo da imaju vlastite posade.

jedna od opcija je da je sve ovo "igra", a da ce S300 doci kad je i bilo dogovoreno bez ikakvog stopiranja i slicnih zavrzlama.
Evidentno je da 3,4 i 5 maja ovaj sistem ili nije bio isporučen ili nije bio operativan.
DzeBra

#13593 Re: Sirija

Post by DzeBra »

udrch wrote:Izrael cijeni život svakog svog čovjeka, a ovi njihovi šejhovi ne misle tako..
Šehid inshAllah :D
udrch

#13594 Re: Sirija

Post by udrch »

Klavikula wrote:
hneuron wrote:

kakve bolan ruske posade, pa ko je lud ići u tuđi rat..
Klavikula

#13595 Re: Sirija

Post by Klavikula »

hneuron wrote:
Klavikula wrote: moguce je sve. mada sumnjam da su se Sirijci odlucili za ruske posade. skupo ce ih doci u ovoj besparici. a i dobili su S300PMU2, exportnu verziju, tako da bi najlogicnije bilo da imaju vlastite posade.

Evidentno je da 3,4 i 5 maja ovaj sistem ili nije bio isporučen ili nije bio operativan.
vjerovatno je nesto od toga.
udrch

#13596 Re: Sirija

Post by udrch »

Challenger__ wrote:
Klavikula wrote:
Challenger__ wrote:PRIJATELJI.

Da li vas zanima, kako jedna iranksa analiza vidi KO SU AKTERI ovog svjetskog rata i ko je na čijoj strani?
da :thumbup:
Prema toj analizi mi smo u sred III svjetskog rata. Evo strana:

Prvi igrač je Putin (The “allies” are led by Russia under Vladimir Putin), a sa njim su: (With Putin, and read carefully, are the following groups):

- President Obama, the Defense Department, State Department and Pentagon
- The Islamic Republic of Iran
- Syria
- Iraq
- Hezbollah

neprijatelji: (The “Central” or “Axis” powers make up the following)

- Germany
- Turkey (and Iraqi Kurdistan)
- Israel
- Saudi Arabia and Qatar
- Britain and France
- Senator John McCain and Al Qaeda
- The AIPAC/Israel Lobby in Congress
- The world’s corporate press as spokesman for world organized crime

_______

LINK
ovo treba citirati više puta :lol: ..
neprocjenjivo..
mirsek

#13597 Re: Sirija

Post by mirsek »

sarajevoxxxx wrote:
DzeBra wrote:

Kako vas bolan nije stid postivaoci saudijskih vehabijskih rezima( koji trose 15 miliona dolara za 3 dana u diznilendu ) da ovako lazete i izvrcete realnost o slavnom hezbolahu.
Pa licemjerni ljudi jel vas stid Boga u koga se kunete da ovako lazete i podmecete.?
Pa bestidnici jedni zar u Bahreinu nije isto bila gradjanska pobuna pa su Šeicima na vlasti dosli u ispomoc i u direktnu vojnu intervenciju trupe iz saudije da kao smire nemire koji jos uvijek traju, PA GDJE STE PROTESTOVALI PROTIV INTERVENCIJE SAUDIJE U BAHREINU protiv vecinskog naroda..GDJE STE TU ??
To je ono licemjerje kao sto kod nas u hotel BRISTOL odsjedaju veliki vjernici iz arapskih zemalja jer u BRISTOLU nema tocenja alkohola ali se vracaju iz grada u svoje sobe tako sto ih taksisti nose do sobe koliko su pijani..

To je ono licemjerje primitivizam i povrsnost svojstvena vehabijama koji se kunu u Sunet i ruzno te gledaju ako nosis mini suknju ali koji klanjaju samo Farz dok klanjanje po Sunetu zacudo zaboravljaju ali ne zaboravljaju pustiti bradu i podrvnuti tole da bi bili hodajuca reklama saudijskim sponzorima koji im placaju za tu maskeradu po 600-700 KM i koji vrbuju ljude tako sto ih zovu u kucu na razgovor gdje nude pare za glumatanje velikih muslimana.

Gadi mi se ta mizerija od ljudi a prezirem sve one koji ih podrzavaju.

Za kraj naravno da Basar nije cvjecka i nacin na koji je dosao na vlast ali da mu vehabije iz saudije i bagra iz katara zajedno sa cionistima govori ko je dobar a ko nije i da stancaju fetve kao na pokretnoj traci protiv njega i pozivaju na Dzihad dok imaju koncetracioni logor zvani Gaza odmah preko puta granice, e to moj zeludac ne moze podnijeti.
joe_black

#13598 Re: Sirija

Post by joe_black »

Ne treba se zamarat sa S300...Sirija ce dobiti te sisteme onda kada ih dobije i Iran...a mozda i nikada...
Trenutno se igra igra oko toga...Npr. Putin vec tvrdi da je to ozbiljno oruzje i da bi poremetilo odnos snaga u regiji...Tako da je vjerovatno izrael kvalitetno urgirao da se sistemi ne isporuce Siriji ali zauzvrat su dali obecanje da vise nece slati avione da unistavaju kokosinjce po siriji...
DzeBra

#13599 Re: Sirija

Post by DzeBra »

sarajevoxxxx wrote: Narod Sirije se bori protiv Kasapina a ne protiv ovih ljudi..
Misliš na ovaj narod?
Man of steel

#13600 Re: Sirija

Post by Man of steel »

sarajevoxxxx wrote:

Narod Sirije se bori u sirijskoj armiji noseći sirijsku zastavu i sirijsko oružje u rukama. Bore se za svoju državu i svoj narod. Na čelu vojske je Sirijac, komadanti i vojnici su Sirijci.

Kerovi, teroristi i plaćenici, neprijatelji Sirije se bore u Nusra Frontovima, Dawood Brigadama,ICI-u, Al Qaeedi... sa zastavama koji nemaju veze sa Sirijom i oružjem koje su dobili od tuđina. Bore se za uništenje Sirije i uspostavljanje rigidne vjerske i marionetske države. Čitav vrh opozicije je instaliran iz vana, većina boraca nisu Sirijci i u rukama nose oružje tuđina.

Meni se čini da si ti u zabludi i ne rasuđuješ situaciju na terenu baš najbolje.
Locked