Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
vanjki

#13576 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by vanjki »

Primjetim da mi u veceranjim satima od 20 do 24 sati znatno pada brzina i bude od 3-7 mbps na logo trio paketu. Zvao sam podrsku ali mi nisu mogli pomoci
sencobih

#13577 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by sencobih »

diablobih wrote:
T-Armin wrote:Takodjer sam ih zvao i pitao da li mogu samo internet da pojacam, a da mi paket ostane isit. Oni su odgovorili da to nije moguce, no jedna komsinica ih je zvala kada su nam ukinuli par kanala i oni su joj rekli da su nam umjesto tih kanala pojacali internet. Sad ne znam ko tu laze i zasto to navodno nije moguce. Na kraju krajeva, i da imam jaci internet isto bi se desavali padovi.
Pretpostavljam bh telecom? Ma pusti, kao u nemogucnosti pustiti brzi net, a svi ostali u mogucnosti, ono hajde molim vas. Nego predji ili na lol ili na telemach, neces se razocarati.
kako ti nije mrsko skakati sa teme na temu i nagovarati raju da pređe na telemah?
Pavel Nedved

#13578 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Pavel Nedved »

karabaja989 wrote:Telemach pustio Arenu,mi ne dobijemo li u dan dva SK ja otkazujem pretplatu ionako mi sad ugovor istice

Isti sam ti.
Dzontra_Volta

#13579 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

Pavel Nedved wrote:
karabaja989 wrote:Telemach pustio Arenu,mi ne dobijemo li u dan dva SK ja otkazujem pretplatu ionako mi sad ugovor istice

Isti sam ti.
Ja sam to uradio prije 3 mjeseca i ... isplatilo se.
MTV

#13580 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

afannedim

#13581 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote:Mtel je dobio SKove.

http://www.mtel.ba/single-article/3898
Poslao sam mail lolu. čekam odgovor
Pavel Nedved

#13582 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Pavel Nedved »

afannedim wrote:
MTV wrote:Mtel je dobio SKove.

http://www.mtel.ba/single-article/3898
Poslao sam mail lolu. čekam odgovor
Javi nam.
MTV

#13583 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Nisam dobio ni odgovor na prosli mail za Fine Living tako da neslao.

99% je da je dogovor bio samo izmedju mtela/Total TV BiH/Telemach BiH...

S Logosoftom postaje sve tuznije... barem imamo Discoveryije za sada..
afannedim

#13584 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTS I M:TEL ukinuli paket discovery da bi mogli ubaciti SK, a fol se bore da ovrate discovery. Ako mi ne dobijamo SK neće nam ukinuti Discovery paket.
karabaja989

#13585 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karabaja989 »

Dzontra_Volta wrote:
Pavel Nedved wrote:

Isti sam ti.

Kakav im je internet
afannedim

#13586 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Sad Ubaciše ARENASPORT 1 HD SRB u HD paket i ARENASPORT 1 SD SRB, u osnovni paket
Last edited by afannedim on 07/04/2017 12:46, edited 1 time in total.
MTV

#13587 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Sa FB-a:
Poštovani, hvala vam na javljanju. Još uvijek nemamo informacije o Sport klub kanalima. Pratite našu Facebook stranicu. Čim budemo imali info rado ćemo ih podjeliti sa vama.

Srdačan pozdrav
afannedim wrote:Sad Ubaciše ARENASPORT 1 HD SRB
SD dosla u osnovni paket
afannedim

#13588 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote:Sa FB-a:
Poštovani, hvala vam na javljanju. Još uvijek nemamo informacije o Sport klub kanalima. Pratite našu Facebook stranicu. Čim budemo imali info rado ćemo ih podjeliti sa vama.

Srdačan pozdrav
afannedim wrote:Sad Ubaciše ARENASPORT 1 HD SRB
SD dosla u osnovni paket
Sad imamo 6 ARENASPORT
Dzontra_Volta

#13589 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

karabaja989 wrote:
Dzontra_Volta wrote:

Kakav im je internet
Meni radi. Nije se još desilo da imam problema. Samo što ja nisam zahtjevan korisnik, ne igram igrice i to, pa ne znam da li ima nekih prekida i loših pingova i sl.
MTV

#13590 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

afannedim wrote: Sad imamo 6 ARENASPORT
Da
Image
Sakazulu

#13591 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Zar im nije lakše ako već ima Arena Sport 1 HR i SRB verzija i ako prikazuju isti sadržaj da samo uključe dva audio kanala na jednom signalu!
Ammarzinho

#13592 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ammarzinho »

Sakazulu wrote:Zar im nije lakše ako već ima Arena Sport 1 HR i SRB verzija i ako prikazuju isti sadržaj da samo uključe dva audio kanala na jednom signalu!
Ma ovako im bolje da raja konta da ima više kanala :D
MTV

#13593 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Ammarzinho wrote:
Sakazulu wrote:Zar im nije lakše ako već ima Arena Sport 1 HR i SRB verzija i ako prikazuju isti sadržaj da samo uključe dva audio kanala na jednom signalu!
Ma ovako im bolje da raja konta da ima više kanala :D
Nemoze. Arenasport 1 HR uredjuje TCom Max TV i ima hrvatske reklame (emituje i F1) a Arena Sport 1 SRB uredjuje mts Telecom Srbije i ima srpske reklame (nema F1). Arena Sport BiH 1 ima miks srpskih i poneku BiH reklamu.
Vecinu vremena je isti sadrzaj ali ima razlika.
Dzontra_Volta

#13594 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

F1 je prošle godine išla na AS2 HR, iz razloga što u BiH prava na F1 ima Sportklub.
Ne znam za ovu godinu kako ide.
MTV

#13595 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Da me ubijes ne znam kada jednom dok sam prevrtao kanale na AS 1 HR je bila F1.
MeanMachine

#13596 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MeanMachine »

Ja shvatam da različitim osoboma različite stvari trebaju na TV-u (meni npr.bi najviše smetalo da ukinu Eurosport 2), ali mi jednostavno nije jasno kako ne mogu te famozne Sport Klub kanale svi ubaciti u svoju ponudu (pa barem kroz neke dodatne pakete kada su cijene po korisniku tako visoke). Na taj način bi imali u ponudi sve što korisnici traže i ne bi morali očekivati da im taj problem riješi neka institucija ili agencija (jer to se, očigledno, neće tako lako i brzo desiti). S druge strane, primjetno je da su svi ISP-ovi u Sarajevu u zadnje vrijeme usporili sa uvođenjem poboljšanja i unaprijeđenjem svoje ponude u odnosu na ne tako daleko prošlost kada su se mnogo više borili za naklonost svojih korisnika. Šta je razlog ne znam ali je generalno primjetan takav trend.
kakaljin

#13597 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by kakaljin »

MeanMachine wrote:Ja shvatam da različitim osoboma različite stvari trebaju na TV-u (meni npr.bi najviše smetalo da ukinu Eurosport 2), ali mi jednostavno nije jasno kako ne mogu te famozne Sport Klub kanale svi ubaciti u svoju ponudu (pa barem kroz neke dodatne pakete kada su cijene po korisniku tako visoke). Na taj način bi imali u ponudi sve što korisnici traže i ne bi morali očekivati da im taj problem riješi neka institucija ili agencija (jer to se, očigledno, neće tako lako i brzo desiti). S druge strane, primjetno je da su svi ISP-ovi u Sarajevu u zadnje vrijeme usporili sa uvođenjem poboljšanja i unaprijeđenjem svoje ponude u odnosu na ne tako daleko prošlost kada su se mnogo više borili za naklonost svojih korisnika. Šta je razlog ne znam ali je generalno primjetan takav trend.
Nije problem kada bi se ta prava placala samo za korisnike koji zele to u dodatni paket, vec ti vlasnici prava traze da se to placa za sve korisnike bez obzira da li svi korisnici zele to imati.
MTV

#13598 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Trenutna situacija:
Arena Sport 1 HR (nema HD verzije) prenosi rukometnu utakmicu Varazdin Zagreb

Arena Sport 1 BiH SD i HD prenosi kosarkasku utakmicu Cedevita-Partizan

Arena Sport 1 SRB SD i HD ide emisija ABS SHOW oko vozila, motora itd.

Zato postoje 3 verzije Arene Sport 1.
Nijedna emisija neide na nekoj od Arena Sport 2,3,4 SRB.
doff

#13599 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by doff »

kakaljin wrote:
Nije problem kada bi se ta prava placala samo za korisnike koji zele to u dodatni paket, vec ti vlasnici prava traze da se to placa za sve korisnike bez obzira da li svi korisnici zele to imati.
Pink takođe traži za sve korisnike, arena, nacionalna...skoro svi ti programi idu za sve korisnike, osim recimo HBO.

Stvar je u tome da telecom može te programe stavit u zaseban paket i tako pokušat osigurat dio sredstava. To su atraktivni programi i vjeruj da bi imali dosta pretplatnika.
MTV

#13600 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

doff wrote: Pink takođe traži za sve korisnike, arena, nacionalna...skoro svi ti programi idu za sve korisnike, osim recimo HBO.

Stvar je u tome da telecom može te programe stavit u zaseban paket i tako pokušat osigurat dio sredstava. To su atraktivni programi i vjeruj da bi imali dosta pretplatnika.
Sve je stvar cijene pojedinih kanala. I volje operatera za pravljenjem paketa.

Ja cu navesti neki banalan primjer e sad ako pogrijesim paket kod Telemacha nije namjerno.
Naime kod Logosofta su kanali MTV Dance, Rock, Hits, VH1 Classic, MTV Music 24 i MTV Live HD u Osnovnom paketu. Kod Telemacha su kanali MTV Dance, Rock, Hits, Vh1 Classic u prosirenom paketu, MTV Live HD u HD paketu a MTV Music 24 uopste nepostoji. Dok Telecom ima 3 kanala od ovih gore nabrojanih.

Ono najzanimljivije je da je kod Logosofta najbolja ponuda kanala ako gledamo njihove vlasnike mtel i mts i zanemarimo SK kanale. 40 HD kanala naspram 12 ili 13 kod mtela i oko 15 kod mts-a. Ja bi radije 160 drugih kanala koji nisu SK a jesu dio United Medie npr. N1 HD, Grand, IDJ HD, Ultra, Mini Ultra, Orlando, Bambino i kanale koje imaju samo na Telemachu Prva, Prva Plus, B92...

Misljenja sam da Logosoft nece dobiti SK kanale ali ce zadrzati Discovery kanale. Jer ako ostanu bez Discoveyja HD paket sa 14 HD kanala bi spao na 6 HD kanala za 9 KM sto je preprepre skupo i pre jadno.
Post Reply