Gdje je ona slavna, Alijina ceduljica: ''Podaj ovom čovjeku milion''?legenda-muki wrote:
SDA-All about
- Banksy
#13576 Re: SDA-All about
-
The BEN10
#13577 Re: SDA-All about
Pa eto, uzmi broj vojnika koji je hranjen, pomnoži koštanje ishrane i opremanja jednog čovjeka na dnevnom nivou sa danima rata i skontat ćeš da se radi o milijardama koje su otišle u tu svrhu...madner wrote:Kako si to utvrdio?
Mislim da je bila velika vecina?
Pa eto, dali bi priliku pobjeguljama i dezerterima, samo što su oni bili daleko i na sigurnom: u Švici, Njemačkoj i diljem svijeta....UDBAŠ wrote:U kojo bi to normalnoj državi se Šaji dala da raspolaže državnim parama.
-
UDBAŠ
- madner
#13580 Re: SDA-All about
Oprema za 200 000 ljudi, da svako pole godine bude nova uniforma je 50 miliona.
Oruzje tanko, cak i da se placalo par puta vise nisu neke kolicine.
Sto se tice hrane, imas li neki izvor za placanje iste i kome je placeno. Cisto da vidimo ko je hajrovao?
Sto se tice hrane, imas li neki izvor za placanje iste i kome je placeno. Cisto da vidimo ko je hajrovao?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#13581 Re: SDA-All about
Ako je dao ovim plate uposlenicima ambasade, nije ništa neobično. lako je sad s**+ti, nije bilo računa, banaka, platnog prometa, ničega. Sve se dilalo kešom. Nema mi ništa gore nego netko ko rata nije vidio da glumi puritanca. Šta znači papir iz hiltona "na ime plata"... ništa.
- Banksy
#13582 Re: SDA-All about
Sporo smo palili, priznajem, ali sad već i budala zna,madner wrote: imas li neki izvor za placanje iste i kome je placeno. Cisto da vidimo ko je hajrovao?
da smo sipali boju na izvoru, evo koja delta bi požutila ...
-
The BEN10
#13583 Re: SDA-All about
Halali, ali prosipaš se brate.madner wrote:Oprema za 200 000 ljudi, da svako pole godine bude nova uniforma je 50 miliona.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#13584 Re: SDA-All about
Banksy wrote:Sporo smo palili, priznajem, ali sad već i budala zna,madner wrote: imas li neki izvor za placanje iste i kome je placeno. Cisto da vidimo ko je hajrovao?
da smo sipali boju na izvoru, evo koja delta bi požutila ...
recept američke mafije: najbolji način za pranje para je građevina, pa ako treba i čitav grad u sred pustinje da se digne....a vazda moreš naći kakvog taksistu iz Emirata il iMalezije da glumi šeika

-
Spektakluk
#13585 Re: SDA-All about

Kad porastem, zelim biti Dr Fatih
-
HA HA
#13586 Re: SDA-All about
Ako su tebi ovi "retard dokumenti"pokazatelj bilo čega,a pogotovo trošenja:za državu,narod,vojsku,naoružanje...onda bi se zaista trebao zapitati "jesi li u vinklu"(ništa lično i zlonamjerno)Bolan ne bio,pa vidiš li rukopis,stil,krajnju izvedbu..,pa tako samo mogu pisati oni što su davno našli dlaku u bukvaru,pa im se bilo kakvo naukovanje ogadilo za čitav život.Naravno zakonom spojenih posuda,"kromanjonci"koji su tako ekonomisali nisu ni mogli, na prvom redu raditi za državu i u ime države,svijest im nije bila na tom nivou,obrazovanje mejtef tečajlija, ih je sputavalo u progresu i širini vizije.Ono što nam tragediju čini potpunom da su takvi nedorasli skorojevići prvo odlučivali posredno ili neposredno o milionima ljudskih života i sudbina,a i dan danas su "viđeni,ugledni,naši"...Kada bi mi bošnjaci konačno smogli snage,stati pred ogledalo suočiti se sami sa sobom,vlastitim istinama i lažima,prijeratne,ratne i poratne stvari početi nazivati pravim imenima,bilo bi nam puno lakše.Pa uz ove paipre pokazivati i one koje imamo:koliko su prodavane krave(puške)a pošto teoci(meci) prije rata,amblemi patriotske lige,majice SDA,..i raznorazna druga ubleharenja..ZAŠTO?'??za izetbegoviće,gavrankapetanoviće,šaćirbeje,turkovićke,živalje,čengiće,šaje,ćele,cace,...izmišljeni tzv "mladomuslimanski pokret"...Nije država njiva da se koljom gradi(po shvatanju gore pobrojanih jest a oni glavni čobani)The BEN10 wrote:Evo gdje su između ostalog išle pare od donacija. Kako sami sebi skačete usta.![]()
Ne kažem da nije bilo krađa, malverzacija i profiterstva, ali velika većina je otišla na opremanje i prehranu vojske, a Boga mi i civilnog stanovništva...
-
zippoo87
#13587 Re: SDA-All about
almir90 wrote:Sve stranke prije rata, u ratu, i koje vladaju evo poslije rata, ako hoće da dobiju povjerenje naroda zašto sada kad smo dotakli dno ne počiste kriminal u svojim redovima? SDA, SDP, SBiH itd., neće, nisu čaba toliko krali i unazadili nas, da bi sad se toga odrekli. Imamo manjinu naroda, koji su pomoću stranki došli do miliona, radnike drže kao robove, konkurenciju uništavaju pomoću inspektora koji u principu rade za njih, a ne za državu. Imamo manjinu uhljebaša na raznim funkcijama koji isto kao i ovi gore žive u paralelnom svijetu od velike realnosti građana BiH. Pa nas stalno bombarduju statistikama kako smo mi sebi umislili da nam je loše, nije nama loše, nama je odlično, samo mi to ne znamo, how yes no. Dok smo po statistikama razvijenih država jedna od zadnjih rupa na sviralu, kad se na kredit mora kupit TV, telefon, otići na godišnji, eto dali su nam to na kredit, da se ne vodimo službeno kao robovi. A, što se Tihića tiče, koliko god ovo hladno zvučalo, taj čovjek zaslužuje da u ovakvom stanju živi makar još 15 godina, i dati mu penziju od 310 KM, pa nek se liječi kako zna i umije, a ne kao sad iz budžeta. Trebam ja da radim za njegovo liječenje. A, ovi ostali iz svih stranaka, da se mene pita gradili bi onaj autoput ručno sa lancima na nogama i rukama.
Evo treba da poslušate svog predsjednika: https://www.youtube.com/watch?v=p8Cqw-a77cc
Ako su tebi ovi "retard dokumenti"pokazatelj bilo čega,a pogotovo trošenja:za državu,narod,vojsku,naoružanje...onda bi se zaista trebao zapitati "jesi li u vinklu"(ništa lično i zlonamjerno)Bolan ne bio,pa vidiš li rukopis,stil,krajnju izvedbu..,pa tako samo mogu pisati oni što su davno našli dlaku u bukvaru,pa im se bilo kakvo naukovanje ogadilo za čitav život.Naravno zakonom spojenih posuda,"kromanjonci"koji su tako ekonomisali nisu ni mogli, na prvom redu raditi za državu i u ime države,svijest im nije bila na tom nivou,obrazovanje mejtef tečajlija, ih je sputavalo u progresu i širini vizije.Ono što nam tragediju čini potpunom da su takvi nedorasli skorojevići prvo odlučivali posredno ili neposredno o milionima ljudskih života i sudbina,a i dan danas su "viđeni,ugledni,naši"...Kada bi mi bošnjaci konačno smogli snage,stati pred ogledalo suočiti se sami sa sobom,vlastitim istinama i lažima,prijeratne,ratne i poratne stvari početi nazivati pravim imenima,bilo bi nam puno lakše.Pa uz ove paipre pokazivati i one koje imamo:koliko su prodavane krave(puške)a pošto teoci(meci) prije rata,amblemi patriotske lige,majice SDA,..i raznorazna druga ubleharenja..ZAŠTO?'??za izetbegoviće,gavrankapetanoviće,šaćirbeje,turkovićke,živalje,čengiće,šaje,ćele,cace,...izmišljeni tzv "mladomuslimanski pokret"...Nije država njiva da se koljom gradi(po shvatanju gore pobrojanih jest a oni glavni čobani)
dobra dva posta
-
oakville
#13588 Re: SDA-All about
Nemojte toliko kritični biti, pa zar niste ponosni na sav taj novac teškim trudom prikupljen i potrošen u nadasve uspješnoj borbi "za cjeloviti i nezavisni kanton sarajevo" i pravo nužnog prolaza preko granica entiteta i okolnih država 
- Lokman
#13589 Re: SDA-All about
SDA i SDP su stranke krupnog korupcijskog biznisa u čijim temeljima se nalazi zločin krađe nauštrb siromaštva građana. Izbore će dobiti stranka koja izađe izvan okvira svoga članstva i direktnog klijentelizma (zaposleni u javnom sektoru, rođaci....). Solucija za željenu izbornu propast SDA i SDP leži u razbijanju medijskog mraka, odnosno otvaranju očiju ogromnoj većini društvenih marginalaca koji su na izborima 2010 jednu zabludu (sda) zamjenili drugom zabludom (SDP) a sada im se opet servira novi ringišpil kada razočarenje u SDP treba da kanališu povratkom u prvobitnu zabludu (SDA). Tako dok moderni svijet kreira revoluciju smart uređaja i smart genearcija, Bošnjaci se vrte u začaranom krugu zabluda i laži. Kada se u centar rasprave postavi tema o životnom standardu i perspektivama mladih za poslovni i profesionalni život onda se stvara ambijent za propast SDA-SDP koalicije. Umjesto toga naši korumpirani mediji nameću teme tipa da li je Tihić poslao SMS poruku ili koliko će potemkinovih sela izgraditi lagumdžijini klonovi....
- Ali Kemal
#13590 Re: SDA-All about
Jedini spas od ovih brutalnih ratnih profitera, ceduljica dokumentacije, sistema cija je jedina svrha da se ne moze uci u trag parama, kao da 1992 nije postojala pisaca masina i kao de se nisu uz sve to mogli i priloziti racuni, pa makar i lazni, medjutim dovoljno je bilo nasvrljati na komad papira, deset, dvadeset, sto hiljada, milion maraka, je promjena unutrasnjeg ustrojstva drzave na tri tora.
Koliko god to izgledalo neprihvatljivo nema drugog nacina da se izadje iz tog vrzinog kola, jer nacionalizam je kljucna stavka na kojoj profiteri temelj svoj opstanak. Zatvaranjem u svoj tor, oni bi izgubili taj glavni oslonac da su oni neki spasioci nacije, drzave, opstanka naroda i ostalih nebuloza, dok u isto vrijeme i dalje uspjesno pljackaju taj isti narod koji kao brane.
U svom toru nema vise nikog drugog i profiteri bi mogli biti dovedeni u polozaj u kome bi se vrlo lako moglo istraziti svo to njihovo bogastvo.
Ako su mislili da ce ceduljicama dokumnetacijom moci da sakriju tragove pljacke, to bi se moglo bas ikoristiti protiv njih, tj dokazi porijeklo svoje imovine, kao i americki trik o neplacanju poreza i odvesti sto vise lopova iza resetaka.
Koliko god to izgledalo neprihvatljivo nema drugog nacina da se izadje iz tog vrzinog kola, jer nacionalizam je kljucna stavka na kojoj profiteri temelj svoj opstanak. Zatvaranjem u svoj tor, oni bi izgubili taj glavni oslonac da su oni neki spasioci nacije, drzave, opstanka naroda i ostalih nebuloza, dok u isto vrijeme i dalje uspjesno pljackaju taj isti narod koji kao brane.
U svom toru nema vise nikog drugog i profiteri bi mogli biti dovedeni u polozaj u kome bi se vrlo lako moglo istraziti svo to njihovo bogastvo.
Ako su mislili da ce ceduljicama dokumnetacijom moci da sakriju tragove pljacke, to bi se moglo bas ikoristiti protiv njih, tj dokazi porijeklo svoje imovine, kao i americki trik o neplacanju poreza i odvesti sto vise lopova iza resetaka.
-
united bosnae
#13591 Re: SDA-All about
Senaid Memić - nacelnik opstine Ilidza (mjesec april 2014)
Nisam znao da je predizborna kampanja vec pocela... papak je vec izvisio svoju sliku na nelegalno postavljenom billboard-u na ulaz u "SVOJU" opstinu. Ne dao Bog mu vecu vlast, u skolama bi njegova slika visila kao u Titino vrijeme.
i jos jedna od istog papka...

Nisam znao da je predizborna kampanja vec pocela... papak je vec izvisio svoju sliku na nelegalno postavljenom billboard-u na ulaz u "SVOJU" opstinu. Ne dao Bog mu vecu vlast, u skolama bi njegova slika visila kao u Titino vrijeme.

i jos jedna od istog papka...

Last edited by united bosnae on 28/04/2014 22:02, edited 3 times in total.
- Lokman
-
united bosnae
#13593 Re: SDA-All about
Da li taj izborni legitimitet ukljucuje i divljanje po opstini i pravljenje kulta licnosti od vlastitog sebe?
To je isto kao da ja preko citavih ulaznih vrata SVOGA stana s vanjske strane postavim SVOJU sliku ... jel imam legitimno pravo - imam... ali jel to papanski - jeste, pa makar taj stan bio i na Ilidzi.
- Lokman
#13594 Re: SDA-All about
Kakav narod takva mu i vlast. Nije to uradio Memić nego ulizice oko njega, a da mu prija, prija mu.
- Chisum
#13595 Re: SDA-All about
Jos malo feudalnog reality show-a ovog SDA-ovog seljaceta.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/skoli-fu ... /140428132
Nije mi cijela prica toliko interesantna, koliko nacin na koji se ova dezertercina s Bosfora redovno obraca javnosti i onima koji mu ne idu niz dlaku...
"Vi mu pomozite, radite šta hoćete, nemam ja nikakve veze s tim. Prijetio, njemu? A što nije policiji to prijavio? Laže čovjek, pa vidite da nije normalan. Nema to nikakve veze sa mnom. Nemam ja s njim ništa, niti me on uopće interesira. To je čovjek koji je prije tri-četiri mjeseca rekao da ga ja mrzim, da nešto... Valjda ima kompleks, šta li, neka se liječi, nemam ja ništa s tim", Memićeve su riječi."
"Nije normalan... ima komplekse... neka se lijeci..."
Konrad Duden, dopunjeno izdanje za piljare. Budnjo style.
Kad ih covjek slusa, od podrumceta Izetbegovica, pa do ovih raznih Memica i Budnja, k'o da ih je sve i jednog poducavao SDA-ov Ciceron, Amir Susjed Zukic, covjek koji vec nakon dvije proste prosirene recenice, mora na kanal, na generalku.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/skoli-fu ... /140428132
Nije mi cijela prica toliko interesantna, koliko nacin na koji se ova dezertercina s Bosfora redovno obraca javnosti i onima koji mu ne idu niz dlaku...
"Vi mu pomozite, radite šta hoćete, nemam ja nikakve veze s tim. Prijetio, njemu? A što nije policiji to prijavio? Laže čovjek, pa vidite da nije normalan. Nema to nikakve veze sa mnom. Nemam ja s njim ništa, niti me on uopće interesira. To je čovjek koji je prije tri-četiri mjeseca rekao da ga ja mrzim, da nešto... Valjda ima kompleks, šta li, neka se liječi, nemam ja ništa s tim", Memićeve su riječi."
"Nije normalan... ima komplekse... neka se lijeci..."
Konrad Duden, dopunjeno izdanje za piljare. Budnjo style.
Kad ih covjek slusa, od podrumceta Izetbegovica, pa do ovih raznih Memica i Budnja, k'o da ih je sve i jednog poducavao SDA-ov Ciceron, Amir Susjed Zukic, covjek koji vec nakon dvije proste prosirene recenice, mora na kanal, na generalku.
-
The BEN10
#13596 Re: SDA-All about
Reci to svojima na Palama, što su klali, pljačkali i silovali - mi smo kupovali oružje da se odbranimo. Znam zašto je dao pare moj otac, komšija i svi koje znam. I uradili bi to opet. Prodao bih sve što imam da kupim oružje, ako bi zatrebalo. I ma ko ga prodavao i koliki interes imao - kada je vlastiti život u pitanju tu nema cijene. Također, sklopio bih pakt sa crnim đavolom ako treba da se narod odbrani od klanja, silovanja i progona. Koliko god da to koštalo u materijalnom smislu, ne može se mjeriti sa jamama u koje su smješteni posmrtni ostaci srpskih zločinaca.HA HA wrote:Pa uz ove paipre pokazivati i one koje imamo:koliko su prodavane krave(puške)a pošto teoci(meci) prije rata,amblemi patriotske lige,majice SDA,..i raznorazna druga ubleharenja..ZAŠTO?'??
za izetbegoviće,gavrankapetanoviće,šaćirbeje,turkovićke,živalje,čengiće,šaje,ćele,cace,...izmišljeni tzv "mladomuslimanski pokret"...Nije država njiva da se koljom gradi(po shvatanju gore pobrojanih jest a oni glavni čobani)
I da, za vas sa Pala mladomuslimanski pokret je izmišljen - hvala Bogu, taj pokret je bio preteča naše borbe za slobodu. Nažalost, ispostavilo se da je ta borba koja je započeta demokratskim putem, zaslugom tvojih iz SDS-a prerasla u borbu za goli opstanak.
- jon_jovi
#13597 Re: SDA-All about
Projekat traženja lokalnih polu bogova a u ovom konkretnom slučaju ilidžanskog Fikreta Abdića je otpočeo sa promicanjem Amera Ćenanovića u rang esselatu esselamu pejgambera čija slika i danas visi u općini ko birvaktile Titina. Ovaj je odhavrekno al to nije omelo plan pa se sada gura ovog mufljuza Memića.
- Paranoid
#13598 Re: SDA-All about
Esselatu ubleho ne koristi nazive o kojima nemas pojma i ne mjesaj vjerske i stranacke stvari. Pejgamber nema nikakve veze sa SDA, Amerom, Memicem i drugim smrtnicima...
Divno bi bilo kada bi te ponovo poslali malo na hladjenje, a ne na zagrijavanje kod penzionisanog vladike.
PS: Ova tema je okupirana od agresora kao i BiH '92, i nista se konkretno ne moze pronaci, procitati.. Samo baljezganje propalih likova iza polomljenih tabli na kojima stoji "Добро дошли у Републику Српску". Da mi je bar jedan post procitati koji argumentovano i bez primjesa turbo, mega i giga folka pokazuje istinu i razlog pa da se priklonim autoru posta... Ovako samo mogu da garantujem da ce "uzasna i lopovska" SDA i njeni Memici, Zukici na celu sa Bakirom jos dugo da vladaju ovim prostorima.
Divno bi bilo kada bi te ponovo poslali malo na hladjenje, a ne na zagrijavanje kod penzionisanog vladike.
PS: Ova tema je okupirana od agresora kao i BiH '92, i nista se konkretno ne moze pronaci, procitati.. Samo baljezganje propalih likova iza polomljenih tabli na kojima stoji "Добро дошли у Републику Српску". Da mi je bar jedan post procitati koji argumentovano i bez primjesa turbo, mega i giga folka pokazuje istinu i razlog pa da se priklonim autoru posta... Ovako samo mogu da garantujem da ce "uzasna i lopovska" SDA i njeni Memici, Zukici na celu sa Bakirom jos dugo da vladaju ovim prostorima.
- biske
#13599 Re: SDA-All about
Ali Kemal wrote:Jedini spas od ovih brutalnih ratnih profitera, ceduljica dokumentacije, sistema cija je jedina svrha da se ne moze uci u trag parama, kao da 1992 nije postojala pisaca masina i kao de se nisu uz sve to mogli i priloziti racuni, pa makar i lazni, medjutim dovoljno je bilo nasvrljati na komad papira, deset, dvadeset, sto hiljada, milion maraka, je promjena unutrasnjeg ustrojstva drzave na tri tora.
- jazzer
#13600 Re: SDA-All about
Pa i mi se tome iskreno nadamo. Zamisli da nam neko uzme ovaj rahatluk u kojem zivimo?Paranoid wrote:Esselatu ubleho ne koristi nazive o kojima nemas pojma i ne mjesaj vjerske i stranacke stvari. Pejgamber nema nikakve veze sa SDA, Amerom, Memicem i drugim smrtnicima...
Ja to ne bih mogao podnijeti. Odmah bi se iselio pa makar i u Svedsku.
Jebo me drzava u kojoj ne vlada SDA.