Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
balks

#13576 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by balks »

arzuhal wrote:Šta viče Mijo Krešić: OSA u službi jedne stranke a protiv Hrvata, treba ispitat to jel sve bilo po zakonu i to, hehe :mrgreen:

Svehrvatska ofanziva na BiH koja je, razumije se, i njihova domovina i koju vole najviše na dunjaluku :-D Ta najbliži smo susjedi, ko će kome ako ne svoj svome, upućeni smo jedni na druge a Hrvatska je najveći prijatelj BiH na njenom putu ka evroatlanskim integracijama :-D

Da hoće više i taj studeni, da čujemo presudu, pa da možemo biti malo manje prijatelji a više drugovi :mrgreen:
Ne znam što je teško zamisliti da Hrvati vole i Bosnu i Hercegovinu, ja ih obožavam.
Drugi par rukava je što ne volimo ovakvu državu BiH. Daleko od toga da je i Bošnjaci vole, ako se priča računa onda je obožavaju, ali po djelima i ne baš...
arzuhal

#13577 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by arzuhal »

balks wrote:
arzuhal wrote:Šta viče Mijo Krešić: OSA u službi jedne stranke a protiv Hrvata, treba ispitat to jel sve bilo po zakonu i to, hehe :mrgreen:

Svehrvatska ofanziva na BiH koja je, razumije se, i njihova domovina i koju vole najviše na dunjaluku :-D Ta najbliži smo susjedi, ko će kome ako ne svoj svome, upućeni smo jedni na druge a Hrvatska je najveći prijatelj BiH na njenom putu ka evroatlanskim integracijama :-D

Da hoće više i taj studeni, da čujemo presudu, pa da možemo biti malo manje prijatelji a više drugovi :mrgreen:
Ne znam što je teško zamisliti da Hrvati vole i Bosnu i Hercegovinu, ja ih obožavam.
Drugi par rukava je što ne volimo ovakvu državu BiH. Daleko od toga da je i Bošnjaci vole, ako se priča računa onda je obožavaju, ali po djelima i ne baš...
Ne govorim ja o narodu nego o političkom narativu...
Novak20

#13578 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

arzuhal wrote:
balks wrote:
Ne govorim ja o narodu nego o političkom narativu...
Pa što se početkom devedesetih ne opredjelismo za SK BiH ili reformiste, nego svako za svoje ?
Alfons Kauders

#13579 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

balks wrote:

Kljuc problema i jeste taj sto Hrvati vole Bosnu i Hercegovinu, ali ne vole ljude koji je nastanjuju

Cvetkovic - Macek
Pavelic - Stojadinovic
Tudjman - Milosevic

Cist dokaz neizmjerne ljubavi prema teritoriji BiH... S koje bi se zbrisala dva miliona ljudi... Da slucajno ne kvare pogled Europljanima.
jazzer

#13580 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by jazzer »

Pocinis kriminal, ubistvo, podrivanje drzave (ili bilo koju drugu kriminalnu radnju) u BiH, a onda pobjegnes na bezbjedno.

Juzna Amerika? Ne, zasto se odluciti na toliki put kada je Hrvatska puno bliza? A ima i lijepu obalu, cisto more.

Jedna u nizu...
Vlasti u Hrvatskoj se oglušile na zahtjeve BiH za izručenje sutkinje Lejle Fazlagić
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vlasti- ... /170921028
155_mm

#13581 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 155_mm »

prica da neko u BiH i njenom okruzenju ne voli BiH su potpuno pogresne.

ko nebi volio zemlju sa najvecim nalazistima uglja u citavom regionu dovoljnih za nekoliko stotina godina.

ko nebi volio zemlju sa ogromnim razlicitim rudnim bogastvima. samo u varesu je vise od polovine zeljezne rude bivse jugoslavje.

ko nebi volio zemlju sa ogromnim sumskim bogastvima.

ko nebi volio zemlju sa ovolikim vodenim bogastvima.

ko nebi volio zemlju sa ovolikim hidropotencijalnim mogunostima od kojih je samo manji dio iskoristen.

ko nebi volio zemlju koja ima mogucnost da najefikasnije poveze jadransku obalu sa rijecnim plovnim putevima EU.

ko nebi volio zemlju ...

ALI ima tu jedan problem od 51%.
balks

#13582 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by balks »

Drugi par rukava je što ne volimo ovakvu državu BiH. Daleko od toga da je i Bošnjaci vole, ako se priča računa onda je obožavaju, ali po djelima i ne baš...[/quote]

Kljuc problema i jeste taj sto Hrvati vole Bosnu i Hercegovinu, ali ne vole ljude koji je nastanjuju

Cvetkovic - Macek
Pavelic - Stojadinovic
Tudjman - Milosevic

Cist dokaz neizmjerne ljubavi prema teritoriji BiH... S koje bi se zbrisala dva miliona ljudi... Da slucajno ne kvare pogled Europljanima.[/quote]

Da ne ulazim u raspravu, ali sam siguran da Vas Poglavnik nije mislio zbrisati
Zar i dan danas njegov sljedbenik nije general ABIH a i slika mu obješena bila tik uz titovu bistu
Contradictio in adiecto
hizo ramidovic

#13583 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hizo ramidovic »

Ја сам на овом талибанском форуму давно покушао да објасним да је план о подели тзв. Бих између председника Србије и Хрватске био један од најхуманијих и најдемократскијих планова у историји ових простора. Тај план предвиђао је да се тзв. БиХ мирно подели најпре на три дела (један део добили би муслимани на привремено коришћење, у којем би били под строгим надзором војске и полиције и где би сваки муслиман био обележен белом траком) а касније на два дела (након што би муслимани били депортовани у своје матичне државе-Турску, Иран, Саудијску Арабију...)
Оваквом поделом српски и хрватски председници били би задовољни а муслимани би колико-толико преживели. Председници двеју држава су чак нудили да сносе трошкове путовања камионима до луке у Плочама и даље бродом, али су муслићи и то одбили.

Нажалост, исламисти и радикали, заслепљени верским фанатизмом, нису ме разумели, па им сад други криви... :(

СТОП ТУРСКОМ ЗУЛУМУ!!!
horkesh

#13584 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by horkesh »

balks wrote: Da ne ulazim u raspravu, ali sam siguran da Vas Poglavnik nije mislio zbrisati
Zar i dan danas njegov sljedbenik nije general ABIH a i slika mu obješena bila tik uz titovu bistu
Contradictio in adiecto
Contradictio in adiecto bi prije bilo kad bi se, hipotetički, jedan narod proglasio nositeljem evropskih vrijednosti, na sav glas zagovarao ustavnu jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda, a onda u područjima gdje ima faktičku vlast (je li de facto zvuči pametnije?) ignorirao i Ustav, i konstitutivnost, i jednakopravnost.

Eto, sreća pa se to ne dešava.

Tu quoque
Hafis

#13585 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Novak20 wrote:
SaraFina wrote:
SaraFina wrote:
LOL

Pa nije ovo bolan Stolac. Tamo su mrtvi glasali protiv Kaplana i Bošnji im 1,5 milki minimum A vas 300k. I VI još manipuliranje pominjete u vezi Šćepe.
Pa pet puta nas je više :D

15:3=5 :))

Izaberemo Zeleniku sami i svog i još jednog mpžemo koMforno vama A da bude ispred Čovića i 130 k koje dobije :)
:lol:

Fakat šuplje priče. Pa što ne izabraste 2014 nekog drugog nego baš Čovića. Bilo ti mrsko glasati u odsustvu ? :D
:lol: Ovo mi je promaklo jučer.
Alfons Kauders

#13586 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

balks wrote:

Cvetkovic - Macek
Pavelic - Stojadinovic
Tudjman - Milosevic

Cist dokaz neizmjerne ljubavi prema teritoriji BiH... S koje bi se zbrisala dva miliona ljudi... Da slucajno ne kvare pogled Europljanima.
Da ne ulazim u raspravu, ali sam siguran da Vas Poglavnik nije mislio zbrisati
Contradictio in adiecto
"Pavelic vas nije pobio kao Srbe, Rome i Zidove" vala nije neki argument i dokaz ljubavi Hrvata prema BiH i njenim stanovnicima.

Doduse, ja imam relativno visoke moralne i eticke standarde, pa ne uzimam Pavelica za mjerilo.

Ali hajde da ga malo i tako gledamo, za promjenu. Recimo, u NDH su muslimanska i katolicka djeca skupa isla u skolu, a Zagreb nas nije nazivao teroristima niti anadolskim Turcima. Vecina Hrvata u NDH nije mislila da su bijeli Europljani u zemlji punoj tamnoputih Bosnjaka. Naprotiv, u NDH i Rajhu smo bili Arijevci sa vlastitom SS divizijom.

Moglo bi se, dakle, zakljuciti da je HDZ napravio nekoliko koraka unatrag i udesno u odnosu na Pavelica. :)
balks

#13587 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by balks »

horkesh wrote:
balks wrote: Da ne ulazim u raspravu, ali sam siguran da Vas Poglavnik nije mislio zbrisati
Contradictio in adiecto
Contradictio in adiecto bi prije bilo kad bi se, hipotetički, jedan narod proglasio nositeljem evropskih vrijednosti, na sav glas zagovarao ustavnu jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda, a onda u područjima gdje ima faktičku vlast (je li de facto zvuči pametnije?) ignorirao i Ustav, i konstitutivnost, i jednakopravnost.

Tu quoque
To pričaš da Mostar jedini nije jednak drugim gradovima i općinama u BiH? Ili nešto nisam razumio?
Može i de facto i de iure odgovor
Alfons Kauders

#13588 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

155_mm wrote: ALI ima tu jedan problem od 51%.
54% ako cemo gledati po govornicima bosanskog jezika.

2022 blizu 60%.

Mali problem... Ali nema veze, zacas ce nas liferovati u Anadoliju i onda mogu raditi sta hoce. :)
Alfons Kauders

#13589 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

balks wrote:
horkesh wrote:
Contradictio in adiecto

Tu quoque
To pričaš da Mostar jedini nije jednak drugim gradovima i općinama u BiH? Ili nešto nisam razumio?
Nije jednak.

Mostar i Brcko su posebni - jer je njihov status dio mirovnih sporazuma.
balks

#13590 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by balks »

Može i de facto i de iure odgovor[/quote]

Nije jednak.

Mostar i Brcko su posebni - jer je njihov status dio mirovnih sporazuma.[/quote]

Kojeg mirovnog sporazuma?
Alfons Kauders

#13591 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

balks wrote: Kojeg mirovnog sporazuma?
Oba.
BHCluster

#13592 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

U Tuzli se tajno sastali Mijo Krešić i Ivan Bandić

Mijo Krešić je blizak rod (sin od strica) Gordane Tadić, s kojim svoje djevojačko prezime dijeli i Ružica Jukić, sigurno se može pohvaliti dobrim kontaktima i uticajem u pravosuđu, mnogo većim nego u bezbjednosnim krugovima.

Krešić i hrvatski konzul u Tuzli susreli su se u restoranu ''Zlatnik''...
Juzno srpski paradzemat ne miruje. Ko pudlice samo im se zvizne i eto ih. :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#13593 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

jel to onaj Kresic dok je gorijo Vukovar bio u JNA sinjelu a kasnije u mrskoj ARBiH... ima coek vezu :oops:
balks

#13594 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by balks »

Alfons Kauders wrote:
balks wrote: Kojeg mirovnog sporazuma?
Oba.
Koji su kasnije mijenjani, pogotovo na štetu Hrvata, ali u ovom slučaju neće da bude izmjena prihvaćena jer je u njihovu korist. To je ta logika, vrlo zanimljiva
horkesh

#13595 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by horkesh »

balks wrote:
horkesh wrote:
Contradictio in adiecto

Tu quoque
U kantonima gdje HDZ ima vlast, Srbi nisu konstitutivan narod. Nije te baš teško zbuniti.
Alfons Kauders wrote: "Pavelic vas nije pobio kao Srbe, Rome i Zidove" vala nije neki argument i dokaz ljubavi Hrvata prema BiH i njenim stanovnicima.
Nije Pavelić, ako nisi primijetio. Poglavnik.
Kejn

#13596 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kejn »

Pavelić je poštovao Bošnjake više nego što su to radili Partizani. Barem smo za Ustaše postojali kao "Hrvati muslimani". Za partizane nismo ni postojali kao narod do 1972. Ne amnestiram Ustaše nego samo ističem neke činjenice. Partizanima smo valjali samo ko topovsko meso u većini slučajeva. Npr. maestralno su zavalili Sandžaklije i obećali im autonomiju kroz njihovo antifašističko vijeće da bi kada im je istekao rok korisnosti, jednostavno bez pristanka Sandžaklija rekli da Sandžaklije ne žele autonomiju.
Alfons Kauders

#13597 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

pici wrote:jel to onaj Kresic dok je gorijo Vukovar bio u JNA sinjelu a kasnije u mrskoj ARBiH... ima coek vezu :oops:
Jes, upravo taj sto su mu cacu pred rat hjeli priklat Dubravci jer je navijao za JNA dok su rusili Vukovar :D Jugo domoljub kom su bratski jebavali mater muslimani i katolici Spreckog Polja :D

Treba nam jos takvih, da se narod ujedini :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#13598 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

Alfons Kauders wrote:
pici wrote:jel to onaj Kresic dok je gorijo Vukovar bio u JNA sinjelu a kasnije u mrskoj ARBiH... ima coek vezu :oops:
Jes, upravo taj sto su mu cacu pred rat hjeli priklat Dubravci jer je navijao za JNA dok su rusili Vukovar :D Jugo domoljub kom su bratski jebavali mater muslimani i katolici Spreckog Polja :D

a sta je taj maskirniH promijenio :mrgreen:
Alfons Kauders

#13599 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

pici wrote:
Alfons Kauders wrote:

a sta je taj maskirniH promijenio :mrgreen:
Jednom prilikom ti lokalni Jugo-udbasi pred rat odlucili da zasjednu s pilotima JNA u jednoj kafani u okolini. Preko dana bombarduju Vukovar, navece okrecu prase s podobnim Hrvatima.

Ujutru se procuje po selu, i lokalni muslimani odu i vlasniku birtije kazu da iskopa raku i sahrani ostatke tog nesretnog krmeta, il ce i njeg priklat. To kasnije culi katolici s druge strane sela, pa porucili "E necete, mi cemo! To su nasa govna!"

Eto kakve moralne vertikale u svom clanstvu ima HDZ.
balks

#13600 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by balks »

Tu quoque[/quote]

Može i de facto i de iure odgovor[/quote]

U kantonima gdje HDZ ima vlast, Srbi nisu konstitutivan narod. Nije te baš teško zbuniti.
Alfons Kauders wrote: "Pavelic vas nije pobio kao Srbe, Rome i Zidove" vala nije neki argument i dokaz ljubavi Hrvata prema BiH i njenim stanovnicima.
Nije Pavelić, ako nisi primijetio. Poglavnik.[/quote]

Tako ga oslovljavao general A BiH krilnik ili tako nekako Blaž Kraljević, pa zato ja tako.
Vidim Srbi se ubiše od pritužbi da budu konstitutivni u zapadnoj Hercegovini.
Mada ideja sama po sebi i nije loša, da smo ko sarajevske stranke pa da punimo klub Srba u Domu naroda od fikus Srba iz kantona u kojim je HDZ na vlasti
Post Reply