IRAN

Post Reply
salik79

#13576 Re: IRAN

Post by salik79 »

zrakomlat wrote:
salik79 wrote:
zrakomlat wrote:
Ja sad iz zezancije nazovem, Salik se javi :?
Sto spusti slusalicu, grebo ga ti?! :?
Da ne zauzimam liniju potrebitim, kažu i iranci zovu, traže azil[/quote]

ćMa jok, niko ne zove, svi na ulicama daju podrsku ovima sto ih tlace...A ja se obradovah kad zazvoni, rekoh tamam da razbijem monotoniju.
zrakomlat

#13577 Re: IRAN

Post by zrakomlat »

salik79 wrote:
Ma jok, niko ne zove, svi na ulicama daju podrsku ovima sto ih tlace...A ja se obradovah kad zazvoni, rekoh tamam da razbijem monotoniju.
:lol:
PeppermintSA

#13578 Re: IRAN

Post by PeppermintSA »

Najbolji komentar o protestima je dao moj jaran. Razgovor je tekao na sljedeći način:

ja: ''Pratiš li proteste u Iranu?''
on: ''Onako, tu i tamo''
ja: ''I šta veliš?''
on: ''Nadam se da će promijeniti režim''
ja: ''Zašto?''
on: ''Kvalitet zemlje srazmjerno raste sa mogućnošću guženja domicilnih žena. Švedska je fenomenalna zemlja u svakom pogledu i, gle čuda, izađem u Štokholm i mogu bez problem na noć opaliti neki Šveđanku. Da ne mogu, bila bi kurčeva zemlja. Moglu li izaći u Teheran, otići u neku diskoteku i u wx-u iste opaliti neku perzijsku ljepoticu? Mogu kurac. Zato, naprijed revolucija''

:lol: :lol: :lol: :lol:
salik79

#13579 Re: IRAN

Post by salik79 »

Point. wrote:
salik79 wrote:
Ne's vjerovat', podudarilo se u svim podruznicama svijeta, kod holdinga za koji radim. 8-)

Nego, ne rece nam, zasto ti visis ovdje? Jesi li na socijali tamo, ili?
Ne vjerujem bas u podudarnosti i slucajnosti.

Ah, ah, cuj ti njega, bas bi volio da sam na socijali? Pa nije vise 1996-ta, jebo ga ti. Nisam, imam prilicno dobar posao sa finim privilegijama, pa naletim da vidim sta forumski globalni analiticari i sveznalice pisu.

Stas, dobra skola. 8)

Cuj, zivis gore a ne znas da postoji masa firmi koje su od 22.12. do 8.1. na kolektivnom?

A ovo si nakon moga pitanja nestao da bi se tek sada pojavio, ko biva ti nesto radio? :D
Tito_i_Partija

#13580 Re: IRAN

Post by Tito_i_Partija »

:lol:
salik79

#13581 Re: IRAN

Post by salik79 »

PeppermintSA wrote:Najbolji komentar o protestima je dao moj jaran. Razgovor je tekao na sljedeći način:

ja: ''Pratiš li proteste u Iranu?''
on: ''Onako, tu i tamo''
ja: ''I šta veliš?''
on: ''Nadam se da će promijeniti režim''
ja: ''Zašto?''
on: ''Kvalitet zemlje srazmjerno raste sa mogućnošću guženja domicilnih žena. Švedska je fenomenalna zemlja u svakom pogledu i, gle čuda, izađem u Štokholm i mogu bez problem na noć opaliti neki Šveđanku. Da ne mogu, bila bi kurčeva zemlja. Moglu li izaći u Teheran, otići u neku diskoteku i u wx-u iste opaliti neku perzijsku ljepoticu? Mogu kurac. Zato, naprijed revolucija''

:lol: :lol: :lol: :lol:
Boga mi, prema svemu sudeci, jos zadugo ce ti taj jaran hodat suhog, barem sto se Irana tice. :D
Tito_i_Partija

#13582 Re: IRAN

Post by Tito_i_Partija »

Ma klepaju se one k'o i sve ostale, samo treba znat' kad i kako.
Kikibombona

#13583 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:

Nije to Rudaw, ili tvoji tviterasi, moj kikoni....To je ozbiljna TV stanica....Dokaz?

FORECA, GORGAN, danasnja prognoza:

Image

GORGAN, danasnji skup podrske:

Image

Slucajnost? Ne bih rek'o. 8-)

Svako ko ne vjeruje meni neka se uvjeri svojim ocima. OGROMNI, GOTOVO NEPREGLEDNI, skupovi podrske "mrskom rezimu":
Ozbiljna TV stanica!??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A ovo sa vremenskom prognozom je... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Znaci, ni mrvicu ne sumnjas u pro-iranske i iranske izvore, koji po tebi nikada ne lazu!??

Dobar si! :D :D :D :D
salik79

#13584 Re: IRAN

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
salik79 wrote:

Nije to Rudaw, ili tvoji tviterasi, moj kikoni....To je ozbiljna TV stanica....Dokaz?

FORECA, GORGAN, danasnja prognoza:

Image

GORGAN, danasnji skup podrske:

Image

Slucajnost? Ne bih rek'o. 8-)

Svako ko ne vjeruje meni neka se uvjeri svojim ocima. OGROMNI, GOTOVO NEPREGLEDNI, skupovi podrske "mrskom rezimu":
Ozbiljna TV stanica!??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A ovo sa vremenskom prognozom je... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Znaci, ni mrvicu ne sumnjas u pro-iranske i iranske izvore, koji po tebi nikada ne lazu!??

Dobar si! :D :D :D :D
Halo majstore, da li je danas, od svih gradova u prilogu jedino u Gorganu padala kisa?!!

Da li je to slucajnost? I slucajnost da se sve ostale prognoze za danas podudaraju sa onim sto mozemo vidjeti na snimku koji je isao LIVE (slusaj malo komentatore i analiticare, strance, sta uzivo vele dok je ovaj prilog isao)?!!

Kikac, dotakao si dno zivota. Zalim te (al' bez emocija). :D
salik79

#13585 Re: IRAN

Post by salik79 »

Tito_i_Partija wrote:Ma klepaju se one k'o i sve ostale, samo treba znat' kad i kako.

U to ne ulazim. Vidi se da si co'j'k s iskustvom.
Kikibombona

#13586 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Znaci, ne sumnjas nimalo!?

Sve istina sto serviraju Iranci?

Blago tebi.

:izet: :D
salik79

#13587 Re: IRAN

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:Znaci, ne sumnjas nimalo!?

Sve istina sto serviraju Iranci?

Blago tebi.

:izet: :D
Bujrum, demantuj. Evo ti snimke gore, nadji jedan jedini detalj koji ce ici u prilog tvojoj tvrdnji!?
Last edited by salik79 on 03/01/2018 19:39, edited 1 time in total.
Kikibombona

#13588 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:Bujrum, demantuj. Evo ti snimke gore, nadji jedan jedini detalj koji ce icimu prilog tvojoj tvrdnji!?
Kao sto si ti demantovao video zapise koje sam ovdje postavio a koji pokazuju kako perzijsko-siitska policija puca po narodu, ubija i ranjava mnoge... :-) :-)
salik79

#13589 Re: IRAN

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
salik79 wrote:Bujrum, demantuj. Evo ti snimke gore, nadji jedan jedini detalj koji ce icimu prilog tvojoj tvrdnji!?
Kao sto si ti demantovao video zapise koje sam ovdje postavio a koji pokazuju kako perzijsko-siitska policija puca po narodu, ubija i ranjava mnoge... :-) :-)
Dakle, konacno priznajes da su ove nepregledne mase ljudi izasle dati podrsku svojim vlastima i Lideru?
Kikibombona

#13590 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Iranci traze od Hamneija da napusti Iran! :D

https://twitter.com/mofregsahlhyhgb/sta ... 3502430209

Velike vojno-policijske snage su okupirale iranske gradove kako bi razbili proteste. Sipaju prijetnje kako bi se zastrasili demonstranti i ogranicila masovnost. Strah se sije tako sto se svako malo bojevom municijom puca po demonstrantima. Danas su mule u Karmensahu prijetile da ce pobiti demonstrante. Veliki broj je uhapsen. Teror i strah.

Velike policijske snage...

https://twitter.com/khedrfahhauvmgd/sta ... 4197194752

Iranci unistavaju bilbord sa likom Hamneija...

https://twitter.com/kaedragehyztcom/sta ... 2106574849

Protesti sirom Irana unatoc brutalnoj represiji. Na ulicama su najhrabriji, vjerovatno ujedno najsiromasniji, koji nemaju puno izgubiti, pa se najmanje boje za zivot.
Kikibombona

#13591 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:
Kikibombona wrote:
Dakle, konacno priznajes da su ove nepregledne mase ljudi izasle dati podrsku svojim vlastima i Lideru?
Taj zakljucak mozes izvuci samo ako ne sumnjas u video zapise koje sam ovdje postavljao, a koji dokazuju da perzijsko-siitska policija masakrira demonstrante.

Ne mozes u sve navode jedne strane 100% sumnjati a u navode druge strane 100% vjerovati.

Mislim, mozes, ali... :D :D
salik79

#13592 Re: IRAN

Post by salik79 »

Hocu li opet krenuti sa postavljanjem onih tvitova iz Bahreina, Argentine, Meksika,...pa sve do cudnovatih "uskrsnuca" ubijenih djecaka?

Nego, vidjoh danas da se nestonpozivas i na Kenneth Rothov HRW :D
salik79

#13593 Re: IRAN

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
salik79 wrote:
Kikibombona wrote:
Taj zakljucak mozes izvuci samo ako ne sumnjas u video zapise koje sam ovdje postavljao, a koji dokazuju da perzijsko-siitska policija masakrira demonstrante.

Ne mozes u sve navode jedne strane 100% sumnjati a u navode druge strane 100% vjerovati.

Mislim, mozes, ali... :D :D
Nisam ja podvaljivo fake informacije i tvitove, divljajuci po temi, prije ni za vrijeme oslobadjanja Kirkuka i ostalih teritorija pod kontrolom odmetnutih terorista...Tako da nemam ni potrebu dokazivati da opet lazes. :D
Last edited by salik79 on 03/01/2018 19:56, edited 2 times in total.
Kikibombona

#13594 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:Hocu li opet krenuti sa postavljanjem onih tvitova iz Bahreina, Argentine, Meksika,...pa sve do cudnovatih "uskrsnuca" ubijenih djecaka?

Ne sjecam se da sam ovdje postavljao klipove iz Bahreina, Argentine i Meksika. :-)

Svi klipovi su iz Irana ili makar 90%. Ostavljam prostor da je 1 od 10 podvaljen, mada za to niko dokaz nije ponudio.

S druge strane, ti vjerujes u sve sto sija Perzijanci serviraju. Nemas nikakve sumnje. Sve istinito kao da je od Boga. :roll: :lol:
salik79

#13595 Re: IRAN

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
salik79 wrote:Hocu li opet krenuti sa postavljanjem onih tvitova iz Bahreina, Argentine, Meksika,...pa sve do cudnovatih "uskrsnuca" ubijenih djecaka?

Ne sjecam se da sam ovdje postavljao klipove iz Bahreina, Argentine i Meksika. :-)

Svi klipovi su iz Irana ili makar 90%. Ostavljam prostor da je 1 od 10 podvaljen, mada za to niko dokaz nije ponudio.

S druge strane, ti vjerujes u sve sto sija Perzijanci serviraju. Nemas nikakve sumnje. Sve istinito kao da je od Boga. :roll: :lol:
U ovo sto sam gore postavio nema niti najmanje trunke sumnje. Cisto k'o suza.
Kikibombona

#13596 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Tones Salik. Suvise si mi drag da bi uzivao u propadanju. :o

Ne mozes izustiti da Iranci serviraju propagandu, kao da u njima vidis utjelovljenje Boga. :cry:

Evo primjer...
Imaju li neki nepristrasni, neutralni mediji, da su zabiljezili ove snimke? :D

Recimo, turski, kineski, brazilski ili neki cetvrti?

Moguce je, samo kazem da je moguce, da su u nekim od gradova bili protesti, mahom perzijskih budzetlija i uhljebljenika u sistem. Kompjuterski je moguce lazirati video, da izgleda da je broj okupljenih neuporedivo veci. Moguce je podvaliti snimke iz drugog perioda.

Radi se o zemlji terora, straha i mrznje. Nema novinara iz drugih dijelova svijeta da nam prenesu istinu. Ti vjerujes svemu sto servira uplaseni brutalni rezim.

Sta reci, osim da mi je zao ako zaista vjerujes. Ako je propaganda, onda razumijem.
salik79

#13597 Re: IRAN

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:Tones Salik. Suvise si mi drag da bi uzivao u propadanju. :o

Ne mozes izustiti da Iranci serviraju propagandu, kao da u njima vidis utjelovljenje Boga. :cry:

Evo primjer...
Imaju li neki nepristrasni, neutralni mediji, da su zabiljezili ove snimke? :D

Recimo, turski, kineski, brazilski ili neki cetvrti?

Moguce je, samo kazem da je moguce, da su u nekim od gradova bili protesti, mahom perzijskih budzetlija i uhljebljenika u sistem. Kompjuterski je moguce lazirati video, da izgleda da je broj okupljenih neuporedivo veci. Moguce je podvaliti snimke iz drugog perioda.

Radi se o zemlji terora, straha i mrznje. Nema novinara iz drugih dijelova svijeta da nam prenesu istinu. Ti vjerujes svemu sto servira uplaseni brutalni rezim.

Sta reci, osim da mi je zao ako zaista vjerujes. Ako je propaganda, onda razumijem.
Da, da i kisu su fakeovali i to samo u Gorganu, da bi se podudarala s vremenskom prognozom. :oops:

Kao sto rekoh, budi strucnjak i uhvati sta je fake na gornjem snimku...A, inace, druge "demokratske" TV stanice bas imaju zelju ovo prikazati gledateljima. :roll:

Doduse, CNN Turk je prikazivao isjecke i zakljucak im je bio da nema nista od "regime changea" i nastavka nekakvih "antirezimskih demonstracija".

Zar ti ne mislis da lesinarski masmediji ne bi jedva docekali da prikazu kako narod zeli skinuti "rezim", da imaju koliko trun materijala?! Pokusali su fakeovati neki dan onu godisnju podrsku "rezimu" kao demonstracije protiv "rezima", pa ih raja ismijala....

Nije li ti indikativno da se svi masmediji slabo bave ovom tematikom. Znas li zasto? Jer nemaju materijala, koji bi isao u prilog gazdama.

I da dodam, kiki, ti si onaj koji je xyz puta uhvacen u lazi, ne ja. Zato nemam potrebe ista dokazivati, iako sam to uradio, dok bi ti svaki upis trebao po 100 puta provjeriti, prije nego kliknes na submit.
pirpa

#13598 Re: IRAN

Post by pirpa »

salik79 wrote:
Bujrum, demantuj. Evo ti snimke gore, nadji jedan jedini detalj koji ce ici u prilog tvojoj tvrdnji!?

Eh moj salik, lik te pegla pričom da postavljaš propagandne video clipove a on postavlja klipove koji nisu duži od dvije minute, još svaki snimak kvaliteta ŽJQ
salik79

#13599 Re: IRAN

Post by salik79 »

pirpa wrote:
salik79 wrote:

Eh moj salik, lik te pegla pričom da postavljaš propagandne video clipove a on postavlja klipove koji nisu duži od dvije minute, još svaki snimak kvaliteta ŽJQ
Sta reci, moj piroa, sta reci??? :-) :-) :-)
Kikibombona

#13600 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:
Da, da i kisu su fakeovali i to samo u Gorganu, da bi se podudarala s vremenskom prognozom. :oops:

Kao sto rekoh, budi strucnjak i uhvati sta je fake na gornjem snimku...A, inace, druge "demokratske" TV stanice bas imaju zelju ovo prikazati gledateljima. :roll:

Doduse, CNN Turk je prikazivao isjecke i zakljucak im je bio da nema nista od "regime changea" i nastavka nekakvih "antirezimskih demonstracija".

Zar ti ne mislis da lesinarski masmediji ne bi jedva docekali da prikazu kako narod zeli skinuti "rezim", da imaju koliko trun materijala?! Pokusali su fakeovati neki dan onu godisnju podrsku "rezimu" kao demonstracije protiv "rezima", pa ih raja ismijala....

Nije li ti indikativno da se svi masmediji slabo bave ovom tematikom. Znas li zasto? Jer nemaju materijala, koji bi isao u prilog gazdama.

I da dodam, kiki, ti si onaj koji je xyz puta uhvacen u lazi, ne ja. Zato nemam potrebe ista dokazivati, iako sam to uradio, dok bi ti svaki upis trebao po 100 puta provjeriti, prije nego kliknes na submit.
Nikad u lazi nisam uhvacen sto za tebe ne bih mogao garantovati.

Iran je zatvorena drzava, nesto manje nego Sjeverna Koreja. Nema slobode govora, slobode za novinare. Rezim plasira vijesti koje njemu odgovaraju. Imaju monopol na vijesti iz Irana. Nezavisno novinarstvo je nepoznanica za rezim u Tehranu.

I ovo protesti su svojevrstan podvig. Valja imati muda pa skandirati 'Hamnei, odlazi iz drzave'. Iranski rezim na sve nacine sabotira demonstracije. Prijete, pucaju, hapse, prebijaju.

Rijec demonstranata se ne cuje u iranskim medijima. Za iranske medije, a svi su pod kontrolom rezima, demonstranti su strani placenici i izdajnici. Totalno neravnopravan polozaj. Rigidna i krajnje zatucana drzava.

Kod nas je onaj lik iz Tuzle, kao i ostali demonstranti, imao prostor u medijima. Mi smo bolan za Iran bastion demokratije, slobode novinarstva i svih mogucih sloboda.
Post Reply