Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
insomnia78

#13576 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Jesi vidio nekad četnika sa UZIjem? :lol:
decembar2017

#13577 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by decembar2017 »

insomnia78 wrote:Jesi vidio nekad četnika sa UZIjem? :lol:

Nisam ja , vidio ga je jevrej koji je sluzio vojsku u izraelu pa je sigurno znao da razlikuje uzi od kalasnjikova.
An Israeli who volunteered in a humanitarian organization in Bosnia at the time testified that in 1994 a UN officer asked him to look at the remains of 120 mm shell — with Hebrew writing on it — that exploded on the landing strip of the Sarajevo airfield. He also testified that he saw Serbs moving around in Bosnia carrying Uzi guns made in Israel.[/quote]
insomnia78

#13578 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Prejako :lol:
decembar2017

#13579 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by decembar2017 »

insomnia78 wrote:Prejako :lol:

Pogotovo kada cionisti negiraju vrhovni sud cionista da negiraju da su cionisti prodavali oruzje cetnicima :lol:

Cionisti prodavali oruzje Runadi kada je tamo izvrsen genocid, prodaju oruzje burmi kada vrse genocid tamo, prodavali oruzje u J. Afriku za vrijeme aparheida, prodavali oruzje svakoj hunti u J. Americi i cionistima sada cudno da su prodavali cetnicima za vrijeme genocida u Bosni :-)
cyprus

#13580 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

Jeste, Izrael je jasno kao svoje neprijatelje označio Bošnjake i Tutsije :oops:

Tačno je da se trgovina oružjem između Izraela i Srbije odvijala tokom 90-tih, u vrijeme kada je važio embargo...

https://www.haaretz.com/opinion/1.639032

Prodavanje oružja Srbiji i Ruandi u tom periodu je svakako još jedno od sramnih djela državne politike Izraela... Međutim, ovo o "zajedničkom neprijatelju" i "izrazito neprijateljskoj orijentaciji spram Bosne i Bošnjaka" je ništa drugo nego predimenzionirana glupost konstruisana na poluistini...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13581 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

insomnia78 wrote:Jesi vidio nekad četnika sa UZIjem? :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
decembar2017

#13582 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by decembar2017 »

cyprus wrote:Jeste, Izrael je jasno kao svoje neprijatelje označio Bošnjake i Tutsije :oops:

Tačno je da se trgovina oružjem između Izraela i Srbije odvijala tokom 90-tih, u vrijeme kada je važio embargo...

Prodavanje oružja Srbiji i Ruandi u tom periodu je svakako još jedno od sramnih djela državne politike Izraela... Međutim, ovo o "zajedničkom neprijatelju" i "izrazito neprijateljskoj orijentaciji spram Bosne i Bošnjaka" je ništa drugo nego predimenzionirana glupost konstruisana na poluistini...
Na zalost velikosrba a vidim sada i cionista dnevnici ratka mladica su sudski dokazani kao vjerodostojni :
The same General Mladić who is now being prosecuted for war crimes and genocide, wrote in his journal that “from Israel — they proposed joint struggle against Islamist extremists. They offered to train our men in Greece and a free supply of sniper rifles"
A ja nisam ni znao da je on ovo napisao u svoj dnevnik kada sam napisao moj post :-D
Rampage

#13583 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rampage »

Najljepše od bosanskohercegovačkog društva - genocidaši, vehbosi i UZP-ovci čvrsto, skupa i rame uz rame u odbrani cionističke tvorevine :thumbup:
insomnia78

#13584 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

decembar2017 wrote:
insomnia78 wrote:Jel zarobljeno ikad ista od tog oruzja. Cuj UZI :lol:
Prvo je bilo , sto ce prodavati oruzje srbi su ga imali previse....
Drugo je bilo , sto ce prodavati oruzje ako nije moglo da donese prevagu
Trece je , sto ce da prodaju oruzje ako se nije moglo da zarobi...

Sta je sljedece :-)

Cuj cionistickih agitatora koji negiraju ono sto je vrhovni sud u izraelu priznao :lol: :lol: :lol:
Ja logike :lol:
Ti mora da si dobar u vjeronauku
decembar2017

#13585 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by decembar2017 »

insomnia78 wrote:
decembar2017 wrote:
insomnia78 wrote:Jel zarobljeno ikad ista od tog oruzja. Cuj UZI :lol:
Prvo je bilo , sto ce prodavati oruzje srbi su ga imali previse....
Drugo je bilo , sto ce prodavati oruzje ako nije moglo da donese prevagu
Trece je , sto ce da prodaju oruzje ako se nije moglo da zarobi...

Sta je sljedece :-)

Cuj cionistickih agitatora koji negiraju ono sto je vrhovni sud u izraelu priznao :lol: :lol: :lol:
Ja logike :lol:
Ti mora da si dobar u vjeronauku
Ja dobar na vjeronauku a cionisti dobri za prodavati cetnicima oruzje dok su vrsili genocid. Pa ih ti brani koliko hoces ali sada ne mozes da negiras da ne znas sta branis ;-)
insomnia78

#13586 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Šejh kaže da tu nema govora o genocidu
decembar2017

#13588 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by decembar2017 »

insomnia78 wrote:Šejh kaže da tu nema govora o genocidu

Nekoliko sudskih instanci je dokazalo genocid pa ako ti hoces da to negiras, pa nije prvi put da cionisti staju na stranu ratnih zlocinaca sirom svijeta.
cyprus

#13589 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

decembar2017 wrote:
cyprus wrote:Jeste, Izrael je jasno kao svoje neprijatelje označio Bošnjake i Tutsije :oops:

Na zalost velikosrba a vidim sada i cionista dnevnici ratka mladica su sudski dokazani kao vjerodostojni :
The same General Mladić who is now being prosecuted for war crimes and genocide, wrote in his journal that “from Israel — they proposed joint struggle against Islamist extremists. They offered to train our men in Greece and a free supply of sniper rifles"
A ja nisam ni znao da je on ovo napisao u svoj dnevnik kada sam napisao moj post :-D
Kao što rekoh - poluistina i predimenzionirano...
decembar2017

#13590 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by decembar2017 »

cyprus wrote:
decembar2017 wrote:

Kao što rekoh - poluistina i predimenzionirano...
Kao sto rekoh , to sto je mladic napisao u svoj dnevnik nije ono sto je meni bio izvor za ovo sto sam napisao, sami srbi su tako tvrdili da su im jevreji govorili kada su se vracali sa tih putovanja gdje su dogovarali saradnju. Mladicev dnevnik je samo da ilustrira da i on tvrdi da je bila "zajednicka saradnja protiv islamskih terorista ".

Ali nije ni cudno da velikosrbi i cinonisti negiraju saradnju, sa kim si takav si :-D
славянин

#13591 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by славянин »

decembar2017 wrote:

Nekoliko sudskih instanci je dokazalo genocid pa ako ti hoces da to negiras, pa nije prvi put da cionisti staju na stranu ratnih zlocinaca sirom svijeta.
Zar nije zapadna Evropa cionisti i to... i Hag to cionisti,sejh lijepo je objasnio (Logika muslimana na baterije - sejh je dobar musliman - sejh kaze nesto sto mu se ne svidja = sejh je cionista )
Dali Amerika nije gurala pa makar i malo da BiH postane nezavisna... ustvari nisu ni morali gurati mogli su samo pustiti da Hrvatska i Srbija se nakamaraju... Dok je Rusija,Francuska i Britanija naginjala pro Srpskoj strani Amerika je cijeli rat bila na strani BiH pa makar i deklerativno a da ne pricamo cije smo lanc pakete jeli,ko je tjerao hrvate da pustaju oruzije da prodje i ko je bombardovao srbe.. Samo su trebali da zaklope oci i puste da Srbija i Hrvatska uz aminovanje pola zapada i Rusije odrade svoje pa bi sada guslao o nemanjicima.
decembar2017

#13592 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by decembar2017 »

славянин wrote:
decembar2017 wrote:

Zar nije zapadna Evropa cionisti i to... i Hag to cionisti,sejh lijepo je objasnio (Logika muslimana na baterije - sejh je dobar musliman - sejh kaze nesto sto mu se ne svidja = sejh je cionista )
Dali Amerika nije gurala pa makar i malo da BiH postane nezavisna... ustvari nisu ni morali gurati mogli su samo pustiti da Hrvatska i Srbija se nakamaraju... Dok je Rusija,Francuska i Britanija naginjala pro Srpskoj strani Amerika je cijeli rat bila na strani BiH pa makar i deklerativno a da ne pricamo cije smo lanc pakete jeli,ko je tjerao hrvate da pustaju oruzije da prodje i ko je bombardovao srbe.. Samo su trebali da zaklope oci i puste da Srbija i Hrvatska uz aminovanje pola zapada i Rusije odrade svoje pa bi sada guslao o nemanjicima.

O cemu ti sve napisa sejh , zapadna evropa, amerika, srbija i hrvatska :-)

Ne zanima me nikakav sejh niti znam o cemu se radi ni sta je neki sejh rekao, zanima me da cionisti na forumu negiraju da je izrael prodavo cetnicima oruzje dok su ovi ubijali po Bosni. I jedino me to zanima jer negiraju ono sto je cak vrhovni sud cionista priznao ali je odlucio da sakrije dokaze o tome a to sto vas zanima neki sejh rekao ili nije to ostavljam vama.
славянин

#13593 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by славянин »

decembar2017 wrote:

Ne zanima me nikakav sejh niti znam o cemu se radi ni sta je neki sejh rekao, zanima me da cionisti na forumu negiraju da je izrael prodavo cetnicima oruzje dok su ovi ubijali po Bosni. I jedino me to zanima a to sto vas zanima neki sejh i sta je amerika i zapadna evropa radila to ostavljam vama.
Pa prodavala je i BiH municiju Izraelu do skoro ... jesmo li i mi cionisti :D
decembar2017

#13594 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by decembar2017 »

славянин wrote:
decembar2017 wrote:

Ne zanima me nikakav sejh niti znam o cemu se radi ni sta je neki sejh rekao, zanima me da cionisti na forumu negiraju da je izrael prodavo cetnicima oruzje dok su ovi ubijali po Bosni. I jedino me to zanima a to sto vas zanima neki sejh i sta je amerika i zapadna evropa radila to ostavljam vama.
Ako smo prodavali " da se bore protiv zajednickog nam neprijatelja " u toku zvanickog embarga UN na prodaju oruzja i na to sve vrhovni sud BiH zabrani da se iznose dokazi o tome onda jesmo.

I kada smo to rijesili da li to negira da su cionisti prodavali oruzje cetnicima u vrijeme agresije na Bosnu ?

Ili je tvoje pitanje bilo samo pitanje da se malo trola ili pokusava skrenuti paznja sa cinjenice da su cionisti prodavali oruzje cetnicima ali kada se nema bolje opravdanja za nesto sto svako sa imalo morala ne bi ni trebao da opravdava, pokusava se i na ovakve nacine ?
salik79

#13595 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

Bloo wrote:
Imaš li možda neki drugi izvor, a da nije blog based web magazine?

Moze li link na stranicu Vrhovnog suda?

http://elyon1.court.gov.il/files/15/280 ... 80.M13.htm
славянин

#13596 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by славянин »

decembar2017 wrote:
славянин wrote:
decembar2017 wrote:

Ako smo prodavali " da se bore protiv zajednickog nam neprijatelja " u toku zvanickog embarga UN na prodaju oruzja i na to sve vrhovni sud BiH zabrani da se iznose dokazi o tome onda jesmo.

I kada smo to rijesili da li to negira da su cionisti prodavali oruzje cetnicima u vrijeme agresije na Bosnu ?

Ili je tvoje pitanje bilo samo pitanje da se malo trola ili pokusava skrenuti paznja sa cinjenice da su cionisti prodavali oruzje cetnicima ali kada se nema bolje opravdanja za nesto sto svako sa imalo morala ne bi ni trebao da opravdava, pokusava se i na ovakve nacine ?
Pogresno si shvatio, nego ukazujem da se prodaja oruzija vrsila ne iz razloga ko je agresiju nad kime vrsio i ko je koje vjere nego iz $$$ razloga jel... Oruzije prodaje ko kome stigne .. pare su bitne a rijetko ko gleda na neke politicke cimbenike.Sto se tice visokosofisticiranih oruzija ,aviona itd da tu politika ima mjesta.. ali granate,puske itd... pa toga ima hrpe na sve strane svako gleda da profitira.
Last edited by славянин on 15/01/2018 12:45, edited 1 time in total.
insomnia78

#13597 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Kaze Karadzic reko Izrael pa deset praznih mjesta pa onda Rusija
Ma hajte molim vas.
insomnia78

#13598 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Joj cuj mene Rusija. Rumunija, Rumunija. Rusija je muslimanski saveznik. Reko šejh
decembar2017

#13599 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by decembar2017 »

славянин wrote: Pogresno si shvatio, nego ukazujem da se prodaja oruzija vrsila ne iz razloga ko je agresiju nad kime vrsio i ko je koje vjere nego iz $$$ razloga jel... Oruzije prodaje ko kome stigne .. pare su bitne a rijetko ko gleda na neke politicke cimbenike.Sto se tice visokosofisticiranih oruzija ,aviona itd da tu politika ima mjesta.. ali granate,puske itd... pa toga ima hrpe na sve strane svako gleda da profitira.

Ali pogresno ukazujes jer nije bilo samo iz ekonomskih vec i iz politickih razloga.

Mladic naveo u svojim dnevnicima, a sigurno znas da su sudski gledano ti dnevnici vjerodostojan dokaz : from Israel — they proposed joint struggle against Islamist extremists. They offered to train our men in Greece and a free supply of sniper rifles".

Isto tako te delegacije koje su iz srbije dolazile u izrael, sami srbi su poslije tih sastanaka u sluzbenim izjavama tvrdili da je saradnja vise nego ekonomska i pri tome su citirali ne jednog zvanicnika sa kojim su imali kontakte.
Last edited by decembar2017 on 15/01/2018 13:08, edited 2 times in total.
славянин

#13600 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by славянин »

decembar2017 wrote:
славянин wrote: Pogresno si shvatio, nego ukazujem da se prodaja oruzija vrsila ne iz razloga ko je agresiju nad kime vrsio i ko je koje vjere nego iz $$$ razloga jel... Oruzije prodaje ko kome stigne .. pare su bitne a rijetko ko gleda na neke politicke cimbenike.Sto se tice visokosofisticiranih oruzija ,aviona itd da tu politika ima mjesta.. ali granate,puske itd... pa toga ima hrpe na sve strane svako gleda da profitira.

Ali pogresno ukazujes jer nije bilo samo iz ekonomskih vec i iz politickih razloga.

Mladic naveo u svojim dnevnicima, a sigurno znas da su sudski gledano ti dnevnici vjerodostojan dokaz : from Israel — they proposed joint struggle against Islamist extremists. They offered to train our men in Greece and a free supply of sniper rifles".

Isto tako te delegacije koje su iz srbije dolazile u izrael, sami srbi su poslije tih sastanaka u sluzbenim izjavama tvrdili da je saradnja vise nego ekonomska i pri tome su citirali ne jednog zvanicnika sa kojim su imali kontakte.
Ne iskljucujem mogucnost da je bilo struja u Izraelu koji su htjeli da saradjuju tako mada cisto sumnjam da je to doslo od Izraela kao drzave,Izrael se uvijek svrstava uz Americku politiku i jedni drugim cesu ledja - ono sto je moglo zabrinuti Izrael je prisutnost I Irana u dopremi oruzija ArBiH tako da je moglo biti price - Gadafi je podrzavao Milosevica i Srbe 1/1 kao i drug mu Sadam - to je bila podrska u vidu glasanja na sastancima UN-a prodaji oruzija itd... sigurno u mnogo mnogo vecoj mjeri podrska nego sto je to kao pregovarano da Izrael radi a sam dogovor nije ni zakljucen - Srbija je mnogo mnogo puta pokusala prikazati kako imaju podrsku odavde i odane ali rijetko je to bila istina....
Locked