SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
VenomousV

#13576 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

nera18 wrote:jo, sta vam je danas, jedva stigoh iscitati sve :D

k'o u good old times jelde? :D

sjecam se kako je parti pisala da je nema 10 min a mi ispisemo 3 stranice :D :D
Ljuska_u_BaklaFi

#13577 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

swirl wrote:Evo kako se nasminkati kao Mila :D

http://www.youtube.com/watch?v=JEJIwlhj ... uQ&index=1
Kad pogledah ove silne tutorijale shvatih da nemam pojma o sminkanju :? :roll: sad moram i bronzer ici trazit, dzaba ti pare, hajd sad nađi pa ne znaj nanijet ccccc :twisted: a ja se pitam kako sam ujutro spremna za 15 minuta komplet :D i ta kao nasminkana, tuga ...
Partizzanka

#13578 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

jaooooooooooooooo
sad im je cetka za rumenilo out of stock
:(
Ljuska_u_BaklaFi

#13579 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

:lol: :lol: :lol: izvini al' sad mi je lakse
Partizzanka

#13580 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

kako ti bona moze biti lakse
pa ja jadna cijeli dan se raspitujem kako i sta

VenomousV

#13581 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

uzmi ovu
http://www.muastore.co.uk/index.php/f4-powder-brush

uopce cetkice nisu tako velike kako izgledaju i mislim da ce ti ova biti dobra =)
(kad sam narucivala s elf-a onakvu kao sto ti je michun preporucila, zavrsila je kao contouring brush jer mi je bila premala kao blush brush)
nera18

#13582 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

hm, meni je ovo sasvim ok ritual kod michun...kod mene su u pitanju jeftinije varijante, al zaista uzivam u svemu...
umivanje clarins pjenom za umivanje, t zona tonik sa vocnim kiselinama -zimi, cijelo lice afrodita za mjesovitu kozu, oko ociju avon gel...
kad se vratim kuci, automatski skidam sminku, oci -badem+ricinus(mix) lice mlijeko pa zarushka sapunom ( nikad nista blaze nisam imala, a godi u ovom periodu perutanja) piling svaka tri dana-trenutno imam dm ov piling, uvece gel krema avon+krema oko ociju avon anew,hmmm kozmeticarka mjesecno jer imam probleme s hormonima(citaj i kozom)
maskice med, jogurt, kokos, hmmm clarins smanjivanje fol pora, avon mrtvo more...

i za nekog ko vodi te mackalice packalice, nije ovo nista previse, jednostavno mene relaksiraju ti momenti... ne gledam tv al recimo volim da se mackam...
boracha

#13583 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

swirl wrote:Evo kako se nasminkati kao Mila :D

http://www.youtube.com/watch?v=JEJIwlhj ... uQ&index=1

da se znam ovako nasminkat, halalila bih i naked paletu :lol:
Michun

#13584 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Kastanienallee wrote:Čitajući Michun i njene divne detalje šta sve radi za svoju kožu i one opise tuširanja+, ne mogu da dočekam da se ugrije voda u bojleru da si priuštim makar dio svega toga. :thumbup:
jesi uzivala? :D
Partizzanka

#13585 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

zene,

jel vi prvo stavite kremu za lice pa ostavite da se malo upije pa onda stavite bb/toniranu/puder sta vec ??

jutros hajde reko kad ste navalile stavit cu bb kremicu
ali sam je stavila nekako prebrzo (moguce??) i onda mi se tonirana samo skinula tj zgulila i to GROOOZNO izgleda sve komadi kreme po licu kao kada s mora dodjem pa se gulim nakon tusiranja peskirom

Michun

#13586 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Partizzanka wrote:zene,

jel vi prvo stavite kremu za lice pa ostavite da se malo upije pa onda stavite bb/toniranu/puder sta vec ??

jutros hajde reko kad ste navalile stavit cu bb kremicu
ali sam je stavila nekako prebrzo (moguce??) i onda mi se tonirana samo skinula tj zgulila i to GROOOZNO izgleda sve komadi kreme po licu kao kada s mora dodjem pa se gulim nakon tusiranja peskirom

ne valja ti krema...
moje iskustvo
kreme koje naprave film i onda sta god stavis preko njih se zgrudva.
ma nesto je to meni tvoje suho lice cudno. kod suhog lica ne mozes da se ne namazes, a ti to radis. dakle suho lice zahtjeva da se momentalno mazes ha izadjes ispod tusa. mozda ti je normalno i treba ti samo hidranttna krema. ne znam, lupam.
i avene ti ne odgovara za suhu a oni su specijalno dobri za suhu.
Partizzanka

#13587 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

kako da znam jel mi suho lice ili nije ???

zateze me koza nakon umivanja isto kao da ako bih se pocesala jer me malo svrbi ... da bi ona popucala i ogulila se
tako je po obrazima

mozda posto se umivam ledeno hladnom vodom pa zato ujutro je tako
NE MOGU MLAKOM DA ME UBIJES
mogu poslije hladne onda mlakom

a navece se tusiram mlakom vodom i onda me ne zateze :)

a ovo za kremu
nisam sacekala da se upije krema ova prva za lice nego onako odmah sam i ovu nalijepila toniranu
kasnije je bilo malo bolje

a da ova bbay krema praavi maaali kao film prvih par minuta dok se ne upije a kasnije je lice kao da nista nemas a osjecaj je svjez
nera18

#13588 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

osetljiva koza
Michun

#13589 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Partizzanka wrote:kako da znam jel mi suho lice ili nije ???

zateze me koza nakon umivanja isto kao da ako bih se pocesala jer me malo svrbi ... da bi ona popucala i ogulila se
tako je po obrazima

mozda posto se umivam ledeno hladnom vodom pa zato ujutro je tako
NE MOGU MLAKOM DA ME UBIJES
mogu poslije hladne onda mlakom

a navece se tusiram mlakom vodom i onda me ne zateze :)

a ovo za kremu
nisam sacekala da se upije krema ova prva za lice nego onako odmah sam i ovu nalijepila toniranu
kasnije je bilo malo bolje

a da ova bbay krema praavi maaali kao film prvih par minuta dok se ne upije a kasnije je lice kao da nista nemas a osjecaj je svjez
ne znam misha mu - mozda je nera u pravu :?
Partizzanka

#13590 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

sad sam radila neki test nesto abc pitanja

po tom testu imam normalnu kozu
s tim da je i nera upravu - osjetljiva je

ja od novih krema vazda buknem ko bulka ako ima nesto sto meni ne odgovara a to je VELIKA vecina krema
imam tanku kozu jako (to mi je ispitala teta u apoteci) i meni je dovoljno da mi neko kaze "sto se to crvenis" ja sam ko bulka :)
a tad je teta rekla i da imam blaaago masnu t zonu ali nista previse
samo je naglasila to da imam tanku kozu na obrazima jaaako
Kona__

#13591 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Kona__ »

I kod mene slicni rituali, ja bih zadnju marku dala za maze.. Sta cu kad volim, stalno mijenjam proizvode pod izgovorom da trazim bas onaj savrseni, ali zapravo volim sve da probam.. :D
Svaku noć isto skidanje sminke mlijekom, pa umivanje, pa krema, piling dva-tri puta, bioderma (uzela vani) jako lijep.. e sad tu imam problem, jer mi se u zadnje vrijeme nesto bas cudno sa kozom lica desava, na obrazima mi se pojavljuju bubuljice i to na obrazima blizu usana, nosa i poprilicno su ruzne, tako da periodicno stavljam benzaknen na ta cuda i nadam se da ce nestati.. :roll: okoloocna trenutno clinique even better eyes navecer posto je masnija, a ujutro biotherm nesto fitness jer moze sminka fino poslije. Na nedavnom putu kupila dugo cekanu La roche possey effeclar duo i nju mazem ujutro i zadovoljna sam, slijedece sedmice mijenjam puder, posto se plasim da mi ove bubuljice po obrazima nisu od pudera (vichy) pa planiram uzeti chanel perfection lumiere, a uz to nedavno sam skontala da sam hladni podton a furam se cijelo vrijeme da sam topli/neutralni :D podocnjaci su mi najveca boljka, jos nisam narucila ono cudo sto je michun preporucila, cekam platu, ysl rumenilo/bronzer, stavim uglavnom tus i maskaru i sjenu i sve svaki dan, to izgleda kao da se ne sminkam bas previse jer sam minimalista, ali nije mi se nikad mrsko nasminkati :D
i vezano za kozu, poslije tusiranja se mazem na mokru najobicnije johnson ulje i nevjerovatna mi je koza od ulja, za dekolte eveline neki u rozoj tubi-fantazija..
Eto ako im aneko preporuciti finu nocnu kremicu protiv prvih bora..
Michun

#13592 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

kono, ako imas zivaca za maze (a vidim da imas) pisi caudalie da ti preporuce za dan i noc. godine, koza, sta trazis i jave ti se sa preporukom.
ako imas koga u srbiji ili gdje, nek ti kupi. mislim da ima gdje tester bilo bi super, al' jbga. :o
ja sam fakat prezadovoljna.
moja priajteljic aima suhu kozu i kupila je njihovu kremu, kaze nikad bolja.
Lilyen

#13593 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lilyen »

Ja sam mislila da ja volim "šminku" i da se mažem, ali sad kad čitam šta pišete više mi pitanja prolazi. Ali opet ono kako izgledate poslije svega! Savršeno ili :shock: :)

@Michun kakv je onaj "skupi" korektor K.A.

Caudalia koliko znam ima na feelunique.
Michun

#13594 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Lilyen wrote:Ja sam mislila da ja volim "šminku" i da se mažem, ali sad kad čitam šta pišete više mi pitanja prolazi. Ali opet ono kako izgledate poslije svega! Savršeno ili :shock: :)

@Michun kakv je onaj "skupi" korektor K.A.

Caudalia koliko znam ima na feelunique.
niko ne izgleda savrseno, ali se truditi treba.
jer tek sad zadovoljan izgledom (kakav god da je) onda si sretan.
nije korektor, puder je. dakleM moze na cijelo lice ali mora se mokrom cetkom ili spuzvom nanositi jer je ko beton. odlican, nemam prituzbi. koliko ja koristim kolicinski, bice mi do peMzije - al haj odoli.
Kona__

#13595 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Kona__ »

Michun hvala ti! Vjerujem tvom sudu, registrovala sam se sad cu da ih bombardujem.. :D
MedenoSrce

#13596 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MedenoSrce »

Da ovoj konicivi treba sminka ne bi meni ni krivo bilo nego se i onako ne moze gledati u nju :)
shimmer88

#13597 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by shimmer88 »

sorry što ovako "upadam" treba mi jedna info, gdje se u ovoj našoj miloj i lijepoj Bosni može kupiti kvalitetna podloga za makeup i fixator u spreju?! Banja Luka ili Sarajevo?
HVALAAAAAAAaaa :thumbup:
nera18

#13598 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

Iz tog razloga joj odgovaraju bebi kreme... predlazem ti da ukines i gelove i kreme i bilo kakve agresivnije proizvode
samo ti iritiraju kozu
Partizzanka

#13599 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

majke mi NISTA ne koristim
ujutro samo voda (jer navece nista ne koristim nakon umivanja)
bebi krema / odgovarala mi je i naturactive jedna i oni su prirodni/ i loccitane ona sa angelicom i ona je prirodna

i navece kada skidam sminku trudim se da se i umijem sa loccitane cisto onako da imam nesto
i to toplom vodom se umijem i to je to
pooonekad mi je malo tada suha tj zateze ali rijetko - vecinom ne moram nista mazati

ZIVJELA NERA :)
Michun

#13600 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

ma sad ljubomorna, pa ja sam postavila tezu da ti mozda nije suho lice :D
Post Reply