Koume wrote: ↑27/06/2021 14:11
uglavnomja wrote: ↑27/06/2021 14:09
dzolix wrote: ↑27/06/2021 14:03
Postoji li siguran dokaz da je golf pripadao Zijinom renta caru.
ne znam, od prvoh dana se to prica, nikad niko nije negirao
i taj lik je nekoliko puta ispitan, i policija sto ga je zaustavila to vece, zato i znaju za njega i auto
Nije Zijo vozio golfa?
To cemo tek vidjeti.
Prica je bila da ga je Vehbija Seferovic, rodjak Ljube Seferovica, iznajmio tu noc i naknadno zavrsio negdje u jarku. Kao takav je bio i svjedok tuzilastva u istrazi i na sudu, te je potvrdio, da se mimoisao tu noc s Ljubom.
Problem nastaje prvo u iskazu njegovom, kada se njegov opis putovanja (kada je isao, u kojem pravcu i gdje se krizao sa Ljubom) ne slaze sa navodnim kretanjem Ljubinog kombija, kao ni sa snimcima. Sitni detalji su upitanju.
Dalje problem nastaje kada dva sluzbena lica daju dva suprotna iskaza u vezi sa zaustavljanjem tj. sa prolaskom tog automobila. Jedan kaze zaustavili ga, bila dva muskarca u autu i obojica se isto zovu, drugi kaze nisu nikog zaustavili, samo je prosao, ali da ga poznaje od ranije, dok Vehbija sam kaze da je bio sa svojom suprugom i djecom u autu, sto i ona potvrdjuje, medjutim koja djeca su bila s njima je isto nejasno, itd.
A treci problem je naravno broj koliko puta se taj automobil pojavljuje u datom vremenu na snimku, u koje tacno vrijeme, te sto postoji mogucnost da je upravo far ovog automobila ostecen.
To sve istraga drzavnog tuzilastva treba da pokaze tj. da pojasni, sta se doista tu desilo, ko je vozio taj automobil i kojim razlogom je bio tu.
Nista to nije jos onako kako se cini, ali mislim da je po nekoj logici vec dijelom ove aktuelne istrage protiv ovih vec pritvorenih lica, te da cemo tako saznati vise o tome podizanjem optuznice.