Preocito je da, nazalost, slavodobitno pominjes 'kornjace', kao i prebijanje gradjana svjesnih Zakona od strane istihzateznistub wrote: U meni nije problem. Ja nisam ni tastatura ratnik a ni demokrata nazor, kao ti i slični. Ono što uniformisane osoba kaže ja poštujem i počinjem se, ati, kako rekoh, stisni mi do i kornjača to izdeklamuj. Samo kad te zabole bubrezi žali se ovdje na forumu
Ko ne poznaje povijest, njemu se ona ponavlja...
Ono sto ti i slicni tebi isfrustirani gradjani prizivate jeste nesto sto se u mnogim modernim zemljama vec desavalo - vremena kada represivni aparat postane okosnica jednog sistema.
I gle cuda - kao po pravilu uvijek se to desi u sistemima koji, ili debelo naginju FASIZMU, ili se ispostavi da postanu neki od najgorih primjera FASISTICKIH i kriminalnih rezima...
Argentina, Cile, Paragvaj itd. 60-ih i 70-ih godina, nacisticka Njemacka i Rusija 30-ih, Rumunija 70-ih, Juzna Arfrika, Sadamov Irak...
Hvatacete se za glavu kad to i ovdje izmakne kontroli, kad sluzbena lica U SLUZBI KORUMPIRANOG SISTEMA budu masovno provodila strahovladu nad isprepadanim i polariziranim stanovnistvom.
Vladavina zakona a ne vladavina "jaceg"!