PROTESTI!!! - aktuelnosti
- Corto Maltese
#13576 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Baš sam jutros provjeravao broj prijava protiv policijske brutalnosti u kantonalnom tužilaštvu, vezano za Sarajevske demnostracije. I dalje je "0".
- Alfons Kauders
#13577 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
to je nasa kata "holier than thou" kosaca...hrasno38 wrote:za razliku od tebe ja sam iskren i rekao sam da sam sve ove godine uvijek glasao za SDP, nisam niakda mijenjao nick i nisam se mijesao u tvoje rasprave sto je moje pravo ali te svakako nisam ni vrijedjao. Znaci od postanka ove drzave ti nisi nikada izasla na izbore niti glasala za ijednu stranku...bar tako sam shvatio.KatarinaKosaca wrote:Odgovor sam ti dala da nisam i nisam bila ničiji ni pionir ni simpatizer, da se može živjeti i van dogme, idolisanja i totema, a nije ti smetalo prije 4-5 godina kad nekome crveni spominju familiju. Dapače.hrasno38 wrote:To ko ti je spominjao familiju je kreten a ne forumas, ja svoj nick nisam promjenio a na svoje pitanje kao sto sam i ocekiovao nisam dobio odgovor nego opet kao sto sam i ocekivao samo vrlo vjest izgovor.
jer nedaj boze da je neko ko vazda pise o politici na forumu ikad glasao - sta znas, moze onda neki alfons da to pomene u prozivci...
- Alfons Kauders
#13578 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
i u tuzli, a vjerovatno i u ostalim gradovimaCorto Maltese wrote:Baš sam jutros provjeravao broj prijava protiv policijske brutalnosti u kantonalnom tužilaštvu, vezano za Sarajevske demnostracije. I dalje je "0".
uostalom imaju brate i klinicki centri evidenciju, nije to pijaca... zna se koliko je ljudi nastradalo i s kakvim povredama su dolazili... demonstranti mahom radi suzavca (u tuzli je bilo par i radi dima)... a policija radi razbijenih glava, a bogami i polomljenih kostiju
naravno kada se kaze koliko je ljudi primljeno na lijecenje, argument je da se demonstranti nisu smjeli obratiti za lijecnicku pomoc... jer ipak je ovo sjeverna koreja, a ne bosna, pa ih strah da ih ne pojede mrak na CUM-u...
a nije da ih pojedini novinari nisu trazili
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#13579 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Je li to tvoj licni stav ili stav stranke SBB???? Policija je branila institucije i to joj je posao koji nisu odradili kako treba jer su dozvolili da ih klinci od 17-18 godina umlate svim i svacim ili im nije dozvoljeno da rade svoj posao pa su samo branili goli zivot.adnanini wrote:Ali_G wrote:Znaci one 4 slike su dokaz torture nad demonstrantima u situaciji kad se pale institucije, trafike, kad se ulazi u otvoreni sukob sa policijom?
a zašto se ne bi ulazilo u otvoreni sukob sa policijom koja brani lopove na vlasti ?!
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#13580 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Kako da ne, murija me tuče, muriji se žalim, tužilaštvo je neovisno, a komesar daje riječ da će on osobno sve preispitatiCorto Maltese wrote:Baš sam jutros provjeravao broj prijava protiv policijske brutalnosti u kantonalnom tužilaštvu, vezano za Sarajevske demnostracije. I dalje je "0".
@hrasno38, nikad nisam krila za koga i kad sam glasala. 2002 ni za kog, nisam izašla, tad mi je rečeno šta imam kome reći kad ne glasam, onda izašla 2006 glasala jednog poznatog i neku njegovu malu stranku, propali i on i stranka, onda 2010 glasala ŽK i SDU, onda na lokalnim SDP jer mi se činio od svih načelnika ovaj najprihvatljiviji (lokalne izbore sasvim različito doživljavam), sad sam rekla NS glasati samo iz jednog razloga koji neću ovdje da potežem, jer će se kreirati off
Dakle, nisam i nisam bila ničiji poslušnik, pudlica, dogmata i davala svoj obraz, riječ i vjeru u njega. Za razliku od nekih, jedno je glasat, a sasvim drugo biti dogmata, pionir, branitelj, pudlica.
- OldMayor
#13581 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ti mislis da ce neko nakon onakvih desavanja hladno otici u policiju i reci, ej tukli su me... Pa bolje odmah stavi lisice na ruke i zatvori se.Corto Maltese wrote:Baš sam jutros provjeravao broj prijava protiv policijske brutalnosti u kantonalnom tužilaštvu, vezano za Sarajevske demnostracije. I dalje je "0".
Realno, sigurno bi imao problema. Il ces bit svjedok, pa ce te peglati sta si radio tamo. Il ces fino jos dobit kaznu.
Mislim da je najvise zbog toga ta '0'. Al iskreno da je policija mogla jos vise sile koristiti, mogla je.
Tih nekoliko masnica, nije prekomjerno koristenje sile. Prekomjerno bi bilo da je neko ubijen bez razloga i sl. E sad neko se nasao tu u masi i popio pendrek, a nije nista uradio jbg, to nnije prekomjerno koristenje sile. Nece policajac svakog ponaosob pitat ej jesi li me pogodio kamenom, ok nisi, jesi ti,..
- KatarinaKosaca
#13582 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Što je najgore policija uopće nije branila institucije, policija je neselektivno udarala po kome stigne, ženama, maloljetnicima, ko joj se svidi. Policija se poslije što je utrenirala građane Sarajeva da ostavljaju u autima otvorene ladice lopovima na uvid i mislost, još jednom dokazala i pokazala da je nesposobna, lijena, inertna, politizirana, primitivna, ukratko Lukačko-drotovska.hrasno38 wrote:Je li to tvoj licni stav ili stav stranke SBB???? Policija je branila institucije i to joj je posao koji nisu odradili kako treba jer su dozvolili da ih klinci od 17-18 godina umlate svim i svacim ili im nije dozvoljeno da rade svoj posao pa su samo branili goli zivot.
- Alfons Kauders
#13583 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ah kato kato, jeguljice nasaKatarinaKosaca wrote:Kako da ne, murija me tuče, muriji se žalim, tužilaštvo je neovisno, a komesar daje riječ da će on osobno sve preispitatiCorto Maltese wrote:Baš sam jutros provjeravao broj prijava protiv policijske brutalnosti u kantonalnom tužilaštvu, vezano za Sarajevske demnostracije. I dalje je "0".![]()
@hrasno38, nikad nisam krila za koga i kad sam glasala. 2002 ni za kog, nisam izašla, tad mi je rečeno šta imam kome reći kad ne glasam, onda izašla 2006 glasala jednog poznatog i neku njegovu malu stranku, propali i on i stranka, onda 2010 glasala ŽK i SDU, onda na lokalnim SDP jer mi se činio od svih načelnika ovaj najprihvatljiviji (lokalne izbore sasvim različito doživljavam), sad sam rekla NS glasati samo iz jednog razloga koji neću ovdje da potežem, jer će se kreirati off
Dakle, nisam i nisam bila ničiji poslušnik, pudlica, dogmata i davala svoj obraz, riječ i vjeru u njega. Za razliku od nekih, jedno je glasat, a sasvim drugo biti dogmata, pionir, branitelj, pudlica.
dakle nisu se mogli obratiti niti u jedan dom zdravlja ili bolnicu, nijedan doktor im nije mogao izdati ozljedni list, nijedan medij nije zelio objaviti slike tih navodnih povreda, nijedan advokat ne bi uzeo slucaj, nijedan tuzitelj ne bi isao protiv policije, nijedan sud ne bi presudio u korist ostecenog?
odvadi malo ziva bila
- Alfons Kauders
#13584 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ponavljam SBB nije stranka... vec sekta... a ko sto vidimo na ovom primjeru, ni terorizam im nije stran, pa se poziva na otvoreni sukob s policijomhrasno38 wrote:Je li to tvoj licni stav ili stav stranke SBB???? Policija je branila institucije i to joj je posao koji nisu odradili kako treba jer su dozvolili da ih klinci od 17-18 godina umlate svim i svacim ili im nije dozvoljeno da rade svoj posao pa su samo branili goli zivot.adnanini wrote:Ali_G wrote:Znaci one 4 slike su dokaz torture nad demonstrantima u situaciji kad se pale institucije, trafike, kad se ulazi u otvoreni sukob sa policijom?
a zašto se ne bi ulazilo u otvoreni sukob sa policijom koja brani lopove na vlasti ?!
pa bujrum, pokusajte
- Corto Maltese
#13585 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ljudi javno, na ulici, pred kamerama, govore kako ih je murija marala, a onda se boje da zvanično prijave tu istu muriju?OldMayor wrote:Ti mislis da ce neko nakon onakvih desavanja hladno otici u policiju i reci, ej tukli su me... Pa bolje odmah stavi lisice na ruke i zatvori se.Corto Maltese wrote:Baš sam jutros provjeravao broj prijava protiv policijske brutalnosti u kantonalnom tužilaštvu, vezano za Sarajevske demnostracije. I dalje je "0".
Realno, sigurno bi imao problema. Il ces bit svjedok, pa ce te peglati sta si radio tamo. Il ces fino jos dobit kaznu.
Mislim da je najvise zbog toga ta '0'. Al iskreno da je policija mogla jos vise sile koristiti, mogla je.
Tih nekoliko masnica, nije prekomjerno koristenje sile. Prekomjerno bi bilo da je neko ubijen bez razloga i sl. E sad neko se nasao tu u masi i popio pendrek, a nije nista uradio jbg, to nnije prekomjerno koristenje sile. Nece policajac svakog ponaosob pitat ej jesi li me pogodio kamenom, ok nisi, jesi ti,..
Čuo sam za obrnute slučajeve, ali za ovakav nisam. Bome to je neka novotarija
-
The BEN10
#13586 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Alfons Kauders wrote:dokaz je za mene ono sto prodje na suduadnanini wrote:onda ne želiš da vidiš, jer se nalaze samo par postova iznad ...Alfons Kauders wrote: o toj navodnoj torturi i mlacenju se i danas prica... mjesec dana kasnije nisam jos uvijek vidio nikakve slike, nikakve dokaze, nikakve ozljedne listove, nikakve prijave - nista
to sto neko ima par modrica nakon sto je svjesno ucestvovao u nasilnim demonstracijama ne dokazuje nista... nema dokaza da je iko maltretiran u pritvoru, da su ljudima nanesene teske povrede - nema nista...
na policijskoj strani je bilo slomljenih kostiju a jedan slucaj u sarajevu bi svaki pravnik karakterisao kao ubistvo u pokusaju... (kada su policajcu na zemlji razbijali glavu kamenim blokom)
zna se kako to ide - ozljedni list - advokat... a od toga jos uvijek nema nista, mjesec dana nakon protesta... nista... stoga svojim "dokazima" mozes obrisati dupe, kao i omiljenom novinom
- KatarinaKosaca
#13587 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ti to ne znaš. Liječnik neće tebi reći. Neće ni FTV, a ova neće ni tražiti. Dovoljno govori u kojem i kolikom ste medijskom mraku da ste slike od @adnani prihvatili kao slike od 07.02.Alfons Kauders wrote:ah kato kato, jeguljice nasa
dakle nisu se mogli obratiti niti u jedan dom zdravlja ili bolnicu, nijedan doktor im nije mogao izdati ozljedni list, nijedan medij nije zelio objaviti slike tih navodnih povreda, nijedan advokat ne bi uzeo slucaj, nijedan tuzitelj ne bi isao protiv policije, nijedan sud ne bi presudio u korist ostecenog?
odvadi malo ziva bila
Dakle, nemam povjerenja u muriju. Ja nemam. I ne bi im nikada prijavljivala. Onaj koga su prebili još manje. Sud bi možda presudio u korist oštećenog, nakon što bi ovaj bio jedno 12x prebijen i nekoliko puta mu zastrašena familija. I tu su ljudi najosjetljiviji, na familiju. I mene da ucjeni sa djetetom, naravno , da mi ne bi na um palo da ga tužim. Murija je odron, mediji još veći ako može biti
A, sad, evo došao vakat da se moram pravdati Alfonsu,
- Hajlac
#13588 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Bosna je uvijek bila određena geografskim prirodnim granicama - Savom, Drinom i Dinaridima a ti bi prekrajao granice, malo pravio nekakvu Veliku Bosnu na osnovu kratkotrajnih proširenja van ovih prirodnih granica, mahom deklarativnih tako što su kraljevi proglašavani vladarima drugih područja današnje Hrvatske, Srbije i Crne Gore. To ne znači da su to "hiljadugodišnje" granice kako mitomani poturaju koji bi pravili Veliku Bosnu u 21-om stoljećuHavatar wrote: Kontradiktoran si posto pominjes u isto vrijeme "fildzan drzavicu" i spajanje sa Bosnjacima Sandzaka koji je bio dio Bosne i tu su Bosnjaci i nikakva prropaganda pokupljena od Srba tu ne pali. Tu se ne radi o spajanju na iskljucivo vjerskom principu nego na spajanju na nacionalnom , vjerskom , kulturnom , historijskom i svakom drugom principu i Bosnjaci iz Sandzaka imaju veoma velike veze sa Bugojancima dok Banjalucani nemaju nikakve veze sa Nislijama nego su blizi i Bosnjacima iz Bih i iz Sandzaka . Samo to negiranje otkriva tvoj odnos prema Bosni posto negirati historijske cinjenice da bi uklopio u neku svoju ideologiju je protiv Bosne kao normalne drzave posto svako ko favorizuje laz a bori se protiv istine se bori za goru Bosnu . Naravno na kraju opet nema nikakvog dokaza ni primjera za nepotizam osim klasicne propagande , pokusaja etiketiranja i laznog moraliziranja .
Prirodne granice i obilježja su uvijek više uticale na stvaranje različitih društava nego vjerske podudarnosti.
Ovo je teški off-topic i čisto odvlačenje pažnje od ekonomsko-socijalnog stanja u Bosni i Hercegovini i Kartonu Sarajevo.
Podsjećam da su kreatori ovakvog diskursa oni koji su odmah nakon bunta provukli babaroga priče o ekavici i "prekodrinskim" uljezima na protestima.
I sam evo upadoh u njihovu zamku nakon reagovanja na insinuacije o intervjuisanim ljudima na ulici
- hrasno38
#13589 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
OK super i po cemu sam ja onda gori ili bolji od tebe kad smo i jedno i drugo ocito glasali za pogresne ako smo i imali mogucnost glasati za "prave"!!!! Koja je razlika izmedju SDU i SDP-a kad su u SDU sve kadrovi iz SDP-a koji su se pokazali isto tako nikakvim. Poenta je u tome da smo svi mislili da glasamo za najbolji izbor medjutim evo se pokazalo da je izbor nikakav i da su principu vrlo male razlike ali su ipak razlike medju partijama. Bez obzira koliko mi se zgadio SDP ove 4 godine nikada ih necu svrstati u isti kos sa SDA i S BiH jer srazmjernost pljackaskih podhvata je totalno van balansa. SDP je 2010 dosao na vlast vec opljackane drzave ali nisu pokusali nista da urade po tom pitanju i jos su dozvolili Lijanovicima i slicnim da dovrse posao te su bar sto se mene tice popusili. Niko me ne moze ubjediti da se za 4 godine ne moze podici makar jedna ozbiljna fabrika a SDP nije ni to uradio. Jedina pozitivna stvar je autoput jer su uradili za 4 sto su ovi za 20 i kusur...u stvari uradili su vise. Radi svega toga trebaju da odlete sa vlasti ali ne da ih zamjeni SBB ili opet SDA ili SDU ili SBiH nego neko sasvim sasvim novi jer su ovo sve jedni te isti ljudi samo iz izbora u izbore sa drugim stranackim znackicama na reverima.KatarinaKosaca wrote:Kako da ne, murija me tuče, muriji se žalim, tužilaštvo je neovisno, a komesar daje riječ da će on osobno sve preispitatiCorto Maltese wrote:Baš sam jutros provjeravao broj prijava protiv policijske brutalnosti u kantonalnom tužilaštvu, vezano za Sarajevske demnostracije. I dalje je "0".![]()
- insomnia78
#13590 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
De ba odvadi malo, kakve prjetnje kakvi kurci palci
Sra treba da ih miluju?
Kako vani drotovi gaze u ovakvim situacijama, niko ne pita za prekoracenje sile
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Sra treba da ih miluju?
-
The BEN10
#13591 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Corto Maltese wrote:Ljudi javno, na ulici, pred kamerama, govore kako ih je murija marala, a onda se boje da zvanično prijave tu istu muriju?
-
Brusulje
#13592 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Corto Maltese wrote:
Ljudi javno, na ulici, pred kamerama, govore kako ih je murija marala, a onda se boje da zvanično prijave tu istu muriju?
- Corto Maltese
#13593 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Da, to je taj fantomski duh probuđenog Bosanskog naroda. Ima muda da pali zgrade, nema muda da prijavi policijsku brutalnost.KatarinaKosaca wrote:Ti to ne znaš. Liječnik neće tebi reći. Neće ni FTV, a ova neće ni tražiti. Dovoljno govori u kojem i kolikom ste medijskom mraku da ste slike od @adnani prihvatili kao slike od 07.02.Alfons Kauders wrote:ah kato kato, jeguljice nasa
odvadi malo ziva bila
Dakle, nemam povjerenja u muriju. Ja nemam. I ne bi im nikada prijavljivala. Onaj koga su prebili još manje. Sud bi možda presudio u korist oštećenog, nakon što bi ovaj bio jedno 12x prebijen i nekoliko puta mu zastrašena familija. I tu su ljudi najosjetljiviji, na familiju. I mene da ucjeni sa djetetom, naravno , da mi ne bi na um palo da ga tužim. Murija je odron, mediji još veći ako može biti
A, sad, evo došao vakat da se moram pravdati Alfonsu,idem praviti ručak, te ne bježim, nego idem ovžbvezama.
Ima duha samo dok je pod fantomkom.
- Hajlac
#13594 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Kad ljudi izgube povjerenje u sistem, jedino im preostaje da javno prozivaju i ukazuju na to da je sve korumpirano i stranački obojeno.Corto Maltese wrote:Ljudi javno, na ulici, pred kamerama, govore kako ih je murija marala, a onda se boje da zvanično prijave tu istu muriju?OldMayor wrote:Ti mislis da ce neko nakon onakvih desavanja hladno otici u policiju i reci, ej tukli su me... Pa bolje odmah stavi lisice na ruke i zatvori se.Corto Maltese wrote:Baš sam jutros provjeravao broj prijava protiv policijske brutalnosti u kantonalnom tužilaštvu, vezano za Sarajevske demnostracije. I dalje je "0".
- insomnia78
#13595 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Kako ono bi onaj slogan SBB-a?
Oje, oje
Cuj pLJenum
Oje, oje
Cuj pLJenum
- jasko_ba
#13596 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
insomnia78 wrote:De ba odvadi malo, kakve prjetnje kakvi kurci palci
Sra treba da ih miluju?

- KatarinaKosaca
#13597 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Po tome što si ti vjerovao , branio, pa i demonizirao ljude koji drugačije misle. I hajde da vadimo postove od prije 4,5,6 godina. Ja nisam. Jednostavno, nije me prihvatila dogma, niti sam slijepo vjerovala kao ti. U tome je razlika. Glasala sam manje zlo misleći tada, da ode glas na drugu stranu uvijek sliježući ramenima. Ti si vodio SDP bitke , bojeve i ratove. Izgubio ih sve sa SDP-om>hrasno38 wrote:OK super i po cemu sam ja onda gori ili bolji od tebe kad smo i jedno i drugo ocito glasali za pogresne ako smo i imali mogucnost glasati za "prave"!!!! Koja je razlika izmedju SDU i SDP-a kad su u SDU sve kadrovi iz SDP-a koji su se pokazali isto tako nikakvim. Poenta je u tome da smo svi mislili da glasamo za najbolji izbor medjutim evo se pokazalo da je izbor nikakav i da su principu vrlo male razlike ali su ipak razlike medju partijama. Bez obzira koliko mi se zgadio SDP ove 4 godine nikada ih necu svrstati u isti kos sa SDA i S BiH jer srazmjernost pljackaskih podhvata je totalno van balansa. SDP je 2010 dosao na vlast vec opljackane drzave ali nisu pokusali nista da urade po tom pitanju i jos su dozvolili Lijanovicima i slicnim da dovrse posao te su bar sto se mene tice popusili. Niko me ne moze ubjediti da se za 4 godine ne moze podici makar jedna ozbiljna fabrika a SDP nije ni to uradio. Jedina pozitivna stvar je autoput jer su uradili za 4 sto su ovi za 20 i kusur...u stvari uradili su vise. Radi svega toga trebaju da odlete sa vlasti ali ne da ih zamjeni SBB ili opet SDA ili SDU ili SBiH nego neko sasvim sasvim novi jer su ovo sve jedni te isti ljudi samo iz izbora u izbore sa drugim stranackim znackicama na reverima.
Treba da ih zamjeni netko ko će imati stalnu kontrolu i dahtanje z avratom. Neko kome neće na um pasti da krade. Nadam se, ipak, da to neće biti SDA. Da li će preko noći biti bolje? Ne. Da li preko noći može biti bolje u smislu vjerovanja u pravdu, pravednost i poštenje? I te kako može.
@Corto, Titovski sistem kadija ti sudi kadija te tuži nema veze sa nečijim damu, nego pukim pomanjkanjem povjerenja u institucije, naročito nakon ucjena familijom. As simple as that.
- madner
#13598 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Dvoje povrijedjenih danas. Nisam vidio veci autogol od ovog jebanja radnog naroda na suho.
- Havatar
#13599 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Bosnjaci Sandzaka su uvijek bili isto kao i Bosnjaci iz Bosne i nikakve tvoje vratolomije ne mogu to da promijene niti mozes da izbrises nacionalnu ,vjersku, kulturnu , vjersku i svaku drugu povezanost Bosnjaka Sandzaka i Bosnjaka iz Bosne. Osim toga pokazujes totalno nepoznavanje historije i nepoznavanje migracija izmedju Bosne i Sandzaka i jos jednom padas kada je u pitanju ova materija. Ja znam da je tebe tesko uvjeriti u suprotno posto sam bio ocevidac koliko te je tesko bilo uvjeriti da parlament nije izvrsna nego zakonodavna vlast pa vise necu sa tobom ni razgovarati o ovoj temi posto je uzaludno. Sto se tice protesta i korupcije ti si prvo branio Radoncica a Damira Niksica oznacavao kao nekog ko je korumpiranHajlac wrote:Bosna je uvijek bila određena geografskim prirodnim granicama - Savom, Drinom i Dinaridima a ti bi prekrajao granice, malo pravio nekakvu Veliku Bosnu na osnovu kratkotrajnih proširenja van ovih prirodnih granica, mahom deklarativnih tako što su kraljevi proglašavani vladarima drugih područja današnje Hrvatske, Srbije i Crne Gore. To ne znači da su to "hiljadugodišnje" granice kako mitomani poturaju koji bi pravili Veliku Bosnu u 21-om stoljećuHavatar wrote: Kontradiktoran si posto pominjes u isto vrijeme "fildzan drzavicu" i spajanje sa Bosnjacima Sandzaka koji je bio dio Bosne i tu su Bosnjaci i nikakva prropaganda pokupljena od Srba tu ne pali. Tu se ne radi o spajanju na iskljucivo vjerskom principu nego na spajanju na nacionalnom , vjerskom , kulturnom , historijskom i svakom drugom principu i Bosnjaci iz Sandzaka imaju veoma velike veze sa Bugojancima dok Banjalucani nemaju nikakve veze sa Nislijama nego su blizi i Bosnjacima iz Bih i iz Sandzaka . Samo to negiranje otkriva tvoj odnos prema Bosni posto negirati historijske cinjenice da bi uklopio u neku svoju ideologiju je protiv Bosne kao normalne drzave posto svako ko favorizuje laz a bori se protiv istine se bori za goru Bosnu . Naravno na kraju opet nema nikakvog dokaza ni primjera za nepotizam osim klasicne propagande , pokusaja etiketiranja i laznog moraliziranja .Jbt plemensko-feudalni umovi.
Prirodne granice i obilježja su uvijek više uticale na stvaranje različitih društava nego vjerske podudarnosti.
Ovo je teški off-topic i čisto odvlačenje pažnje od ekonomsko-socijalnog stanja u Bosni i Hercegovini i Kartonu Sarajevo.
Podsjećam da su kreatori ovakvog diskursa oni koji su odmah nakon bunta provukli babaroga priče o ekavici i "prekodrinskim" uljezima na protestima.
I sam evo upadoh u njihovu zamku nakon reagovanja na insinuacije o intervjuisanim ljudima na ulici
Last edited by Havatar on 04/03/2014 13:40, edited 1 time in total.
- hrasno38
#13600 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Mislim tu pricu mozes pricati onima koji su to gledali na TV-u a ne meni koji sam isto tako tamo bio. 100 ljudi se zaleti sa cim stigne i udri po policiji i kad policija krene sta treba da prepoznaje one koji su gadjali...policija svugdje na svijetu kad uleti u gomilu udara ko im stane na put pa je tako bilo i sada. ako si zena onda se skloni sa puta aa nemoj izigravati Jovanku Orleanku ili ako vec hoces da budes heroina onda budu spremna i na konsekvence. Ono sto je taj dan policija istrpila se vise nece nikad ponoviti u to mozemo biti sigurni jer sljedeci put ili ce se skloniti skroz ili ce biti zestoki kemf!!!KatarinaKosaca wrote:Što je najgore policija uopće nije branila institucije, policija je neselektivno udarala po kome stigne, ženama, maloljetnicima, ko joj se svidi. Policija se poslije što je utrenirala građane Sarajeva da ostavljaju u autima otvorene ladice lopovima na uvid i mislost, još jednom dokazala i pokazala da je nesposobna, lijena, inertna, politizirana, primitivna, ukratko Lukačko-drotovska.hrasno38 wrote:Je li to tvoj licni stav ili stav stranke SBB???? Policija je branila institucije i to joj je posao koji nisu odradili kako treba jer su dozvolili da ih klinci od 17-18 godina umlate svim i svacim ili im nije dozvoljeno da rade svoj posao pa su samo branili goli zivot.